Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Sacrifice 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   994
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

82233_l.jpg

Sacrifice jest trzygodzinną galą pay-per-view TNA, tegoroczna edycja odbędzie się 11 maja 2008 w Orlando, FL. Pierwsza wersja miała miejsce 14 sierpnia 2005, od następnego roku odbywają się zawsze w maju. Gale odznaczały się finałem X cup'ów - w 2005 roku, gdy to Samoa Joe pokonał AJ Styles'a zdobywając trofeum i 2006 roku, gdzie Team USA zdobył decydujące punkty, by wygrać turniej.

TNA World Heavyweight Championship

"The Samoan Submission Machine" Samoa Joe© vs. "Big Poppa Pump" Scott Steiner vs. "The Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle

TNA World Tag Team Championship

Deuces Wild Tournament

Uczestnicy: "Prince of Phenomenal" AJ Styles & Super Eric, The Latin American Xchange, "Instant Classic" Christian Cage & "War Machine" Rhino, Team 3D

Egotistical Eight: "The Icon" Sting, Robert Roode, Matt Morgan, BG James, Booker T, Awesome Kong, "Cowboy" James Storm, Kip James

#1 ContenderTNA Knockouts Championship

Makeover Battle Royal

Gail Kim vs. ODB vs. Traci Brooks vs. Velvet Sky vs. Angelina Love vs. Jacqueline vs. Christy Hemme vs. Roxxi Laveaux vs. Rhaka Khan vs. Salinas

#1 Contender TNA X Division Championship

TerrorDome Match

"Black Machismo" Jay Lethal vs. Curry Man vs. Kaz vs. Alex Shelley vs. Jimmy Rave vs. Chris Sabin vs. Johnny Devine vs. Shark Boy vs. "Guru" Sonjay Dutt vs. Consequences Creed

Załączniki:

- oficjalna strona: http://www.tnawrestling.com/component/o ... Itemid,52/

- wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/TNA_Sacrifice#2008

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

7

• DonCarlos

3

• kieska

2

• Stingerr

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Jasny

Trzygodzinne PPV oby nie dawali jakiś nędznych walka, aby tylko zapchać galę. ME zapowiada się fajne, Joe i Kurt oraz Scott mogło się obejść bez tego ostatniego, ale walka powinna być miła dla oka. Mam nadzieję, że nie bedą bawili się w MMA :t_down: Aby dali z siebie wszystko.

TT

Ciekawy pomysł, ale czy napewno dobry.? :thinking: No mi sie marzy walka MMG vs LAX, ale pewnie takiej nie będzie. Kiedy TNA docenią Gunsów i dadzą im jakiegoś title shot'a. Ostatnio dużo mówią 3D i oni mogą dostać szanse na zdobycie pasów. Nie chcę tylko żeby te pasy znów wróciły do AJ'a i Tomko.

Co do Knockouts. Battle Royal, aby panie skupiły się na wyrzuceniu Kong'a a potem to już co ma być to będzie. Niech tak ODB zdobędzie pas. :)

A jaką walkę na tym PPV dostanie Sting, jaką Cage, jaką Rhino.? :thinking:

sygnastingc.png

10980.png

27704.jpg

11428.gif

Sądząc po iMPACT! odbędzie się też rewanż z LockDown, tj. BG James vs. Kip James.. nie wiem po co chcą to kontynuować. Szykuje się też coś z Sting'iem i Booker'em.. dla mnie ciekawa pozycja - nie pamiętam, aby kiedykolwiek walczyli z sobą, jeżeli już to w WCW. Na gali poznamy nowych Tag Team champions, mam nadzieje, że będzie to LAX, którzy są chyba tylko łudzeni tym pushem.. bo tyle się o tym czyta, a nic z tego nie wynika :evil: Zanosi się na kolejne ppv będące build up'em pod następne, ważniejsze Slammiversary.

• Styl:  Klasyczny

Cóż,nie powiem by gala zapowiadała się wyjątkowo specjalnie.Warta uwagi będzie walka o TT Championów,marzy mi się LAX vs. MMG,ale wątpię w taki rozwój sprawy,pewnie w finale znajdzie się Kaz&Super Eric,może właśnie z Latynosami.Starcie o Heavyweighta zapowiada się ciekawie,jeśli tylko głównym punktem walki będzie pojedynek Joe i Angle'a,bo nie oszukujmy się-Steiner już niewiele poza Belly to Belly potrafi.Makeover Battle Royal mnie ani ziębi ani grzeje pod względem czystego wrestlingu,za to popatrzeć pewnie będzie na co ;) .

e916f7e946.png

Z całym szacunkiem, ale Steiner ostatnimi czasy zaskakuje mnie często, nie dość, że prowadzi przyjemny dla (mojego) oka scenariusz z Petey'm, to jeszcze w ringu pokazuje to i tamto.. chociażby wspomnieć mogę walkę z przedtem wymienionym Williams'em na Against All Odds. Na gali poznamy nowych mistrzów Tag Team, wiadomo już, że w wyniku cięcia pusha dla Tomko, AJ Styles się z pasem pożegna.. przyznam się, że cieszę się z każdego wyniku - byleby Young i Kaz nie zdobyli pasów ^^ nawet Reign'a i Rellik'a bym strawił :P ciekawie też się rysuje X Division title match, pewnie kroi się coś typu - Lethal vs. Willaims© vs. Devine, gdzie może dołączyć Dutt.. więc bardzo fajnie ;) nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem z angielskiego, ale ponoć przegrana w Battle Royal'u o pas kobiet ma być obcinana na łyso (swoisty hair vs. title match).. jakieś nawiązanie nawet do Britney Spears było (?)!

• Reputacja:   1

IIL, z tego co ja czytałem o tym całym "Britney Spears Makeover match" to owszem, przegrana straci włosy, ale ma to być #1 contenders match, a nie Knockouts Championship, a dokładnie: ma występować w nim wiele Knockouts (może i to będzie battle royal), ale tylko 2 dostaną sie do finału, czyli Ladder matchu. Nad ringiem ma wisieć właśnie kontrakt na przyszły Championship match. Choć oczywiście mogę sie mylić...

Osobiście to nie wyobrażam sobie, której Knockout mieliby sciąć włosy... Choc nie powiem, zapowiada się ciekawie, tylko żeby jakiejś fajnej laseczki nie oszpecili, a 'zabrali się' za te mniej uriodziwe... :D

• 3 tygodnie później...

Kompletny line-up pod Sacrifice jest już znany. TerrorDome może poszczycić się wyborową obstawą, w końcu Shelley, Sabin, Dutt czy Kaz mówią sami za siebie, poza tym jest to o No.1 Contender, więc może do kolejnej obrony pasa Petey zdąży się już wykurować ? oby :) Dueces Wild Tournament będzie się składał z kilku walk drużynowych, które będą rozgrywały się między innymi walkami - dlatego na pierwszy rzut oka tak mało jest pozycji w karcie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Makeover kobiet w sumie też dobra koncepcja, ale one wszystkie mogłyby walczyć w tym końcowym ladder, bo obecnie to będzie jak zwykle - w ciągu pierwszych 5 minut odpadną wszystkie i zostaną tylko dwie.. ale będą emocje, a w końcu to ladder match, więc pewnie podoła.. No i zostaje main event, z tego co mi wiadomo Frank Trigg znów będzie komentował me, a także pojawić się ma Rick Steiner, zobaczymy co z tego wyjdzie.. Steiner jest w formie można powiedzieć i sklecał coś strawnego ostatnio, Joe i Angle wiadomo, main eventy ppv zawsze miały poziom, więc oby teraz było podobnie, chociaż tutaj nie napalam się na nic wielkiego, najważniejszym punktem gali jest TerrorDome i na niego czekam. Ogółem gala może wyjdzie lepiej niż początkowo ją oceniałem, TerrorDome składa się z wielu dobrych x divisionerów, podobnie jak kiedyś 10 osobowy Ultimate X.. no i ten ladder kobiet, zobaczymy co nam TNA tym razem zaserwuje.

Co do walk PPV to nie wiem czego sie spodziewać. Najbardziej martwi mnie to, że oszpecą jakąś fajna dupeczke typu Angelina czy Velvet, chyba bys sie pochlastał jakby moje kobietki daly sobie obciąc włosy. Ale mniejsza o nie, z pewnych spraw mamy bankową obrone pasa przez Joe, mam nadzieje na dobra walkę Joe jak zawsze da rade, Kurt też, Steiner sie dopasuje. TerrorDome lukne na pewno chociażby ze względu na Kaza, który ma wielki potencjał, licze na jakieś konkretne akcje, chociaż na Lockdown sie zawiodłem, może tutaj nadrobią coś. Reszta walk szczerze mówiąc mało mnie obchodzi, zobacze jednak co bedzie dalej z pasami TAG, przypuszczam, że jakaś żenada...

Pamietaj aby sie nie zmieniac, bez wzgledu na to jak bardzo inni by tego chcieli :)

"The Samoan Submission Machine" Samoa Joe© vs. "Big Poppa Pump" Scott Steiner vs. "The Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle

Cóż, może kiedyś byłem optymistycznie nastawiony na każdą kartę TNA'ową, ale ten ME raczej nie będzie jakimś zajebistym matchem. O ile Scott poprawił swoją formę, to Angle zrobił mi się w walkach jakiś taki... bez wyrazu. Moim zdaniem powinno być kilka interwencji, Petey, ewentualnie Rhaka Khan po stronie Steiner'a, powinien też moim zdaniem interweniować AJ po stronie Kerta A., ale spieprzyć sprawę i to jego "przypadkowo" zaatakować. A po walce Joe mógłby być zaatakowany przez Stinga, który przecież ma podobno mieć z nim walkę na BFG.

TNA World Tag Team Championship Deuces Wild Tournament

Uczestnicy: "Prince of Phenomenal" AJ Styles & Super Eric, The Latin American Xchange, "Instant Classic" Christian Cage & "War Machine" Rhino, Team 3D

Egotistical Eight: "The Icon" Sting, Robert Roode, Matt Morgan, BG James, Booker T, Awesome Kong, "Cowboy" James Storm, Kip James

Jeśli pasy dostaną Latynosi, to chyba będzie to w tym momencie najlepsza decyzja. Następnie feud z MCMG i mamy kilka zajebistych walk ^^. Jeśli pasy dostanie ktoś z Egoistical Eight, albo AJ i Super Eric, to się chyba popłacze, ale mam nadzieję, że nie, przecież TNA w końcu musi popełnić jakąś prawidłową decyzję w kwestii pasów tag team :D

TerrorDome Match

"Black Machismo" Jay Lethal vs. Curry Man vs. Kaz vs. Alex Shelley vs. Jimmy Rave vs. Chris Sabin vs. Johnny Devine vs. Shark Boy vs. "Guru" Sonjay Dutt vs. Consequences Creed

Szczerze muszę przyznać, że zdziwiło mnie to, że nie jest to title match. Obstawa jest zajebista, możemy oczekiwać na prawdę solidnego matchu. Do tych zawodników nie pasuje mi trochę Devine, którego po prostu nie lubię i mam nadzieję, że nie będzie się zbyt dużo udzielał podczas matchu :). Zwyciężyć moim zdaniem powinien Sonjay, a następnie na którymś PPV, może Victory Road albo Hard Justice zdobyć pas, ponieważ to chyba w tym momencie najlepszy zawodnik dywizji X, który nie zdobył pasa.

#1 Contender TNA Knockouts Championship

Makeover Battle Royal

Gail Kim vs. ODB vs. Traci Brooks vs. Velvet Sky vs. Angelina Love vs. Jacqueline vs. Christy Hemme vs. Roxxi Laveaux vs. Rhaka Khan vs. Salinas

Sądzę, że do zwycięstwa są 4 kandydatki: Gail, ODB, Salinas i może Hemme. W tym meczu jednak najciekawsze jest, która Knockout zostanie ogolona ;)

Nie za bardzo cieszy mnie to że Kurt jest w tej walce... to już się robi gorsze od Ceny... Scott pewnie pokaże się z dobrej strony, to samo można powiedzieć o Joe. Walka powinna być dobra, ale jakiegoś geniuszu się nie spodziewam.

TNA World Tag Team Championship

Jest tylko jedna możliwość - LAX. No może jeszcze 3D zaakceptuje... każde inne rozwiązanie będzie kompletną porażką.

#1 Contender TNA Knockouts Championship

Lipa... od kiedy Kim wygrała immunitet popsuli mi całą zabawę... choć może przynajmniej ODB zetną włosy :D

To na pewno bedzie czarny koń gali. Obsada w większości dobra, w sumie są 4 nazwiska które chętnie zobaczę jako zwycięzcę. Mianowicie Kaz, Gunsi oraz Creed. Do tego stypulacja robi swoje. Oby tylko nie wygrał Dorsz...

Nie za bardzo cieszy mnie to że Kurt jest w tej walce... to już się robi gorsze od Ceny...

Pewnie, powinni go najlepiej zwolnić ;) wyluzuj trochę, nie wiem ile oglądasz wrestling, ale zauważ, że zawsze jak ktoś trzyma pas, to po jego stracie dostaje rewanże, a już na pewno osoba mogąca pochwalić się tak długim title reign'em jak Kurt, który stracił pas, ale dalej wam źle.. :roll:

A po walce Joe mógłby być zaatakowany przez Stinga

Dobrze czytam ? ^^ wątpię, aby TNA mogło przeprowadzić heel turn na Sting'u, który zawsze był face'm..

• Reputacja:   6

Gala zapowiada się ciekawie. Mam nadzieję, że TerrorDome wypadnie zajebiście a Tag turniej nie zanudzi :D

Nie wybaczę tego TNA, jeśli Joe to przegra. Byłby to nóż w plecy dla federacji gdyby Angle znów tak szybko (ostatnio Stingiem) wrócił na tron. Jestem jednak dobrej myśli i IMO Samoańczyk rozniesie Steinera. W sumie to żałuję, iż nie zaserwowano nam walki Angle-Styles. Ale cóż...

Deuces Wild Tournament

Moi faworyci to oczywiście LAX. Spodziewam się ich dobrych występów. Oby ten cały turniej nas nie zanudził. Możliwe jest jeszcze zwycięstwo Cage'a & Łajno.

#1 ContenderTNA Knockouts Championship

Gail na pewno awansuje do finału, ale myślę że to nie ona przegra. Stawiam na to, że ODB będzie latała łysa po iMPACT ZONE. Nawet będzie jej pasowało :lol

TerrorDome Match

Najbardziej oczekiwana walka tej gali. Czy ta koncepcja się sprawdzi? Czy zawodnicy staną na wysokości zadania? Oby tak! Potencjał jest niesamowity. Porażki jak z Elevation X, nawet nie przyjmuję do wiadomości. Stawiam na wygraną Kaza i ogólnie popis jego możliwości.

16476371734edf391100c30.jpg

Gala zapowiada się na plus, może nawet lepiej niż Lockdown? Debiut 3 nowych pomysłów: TerrorDome- najbardziej oczekiwana przeze mnie walka na Sacriface. Oczekuję highflyingu na bardzo wysokim poziomie, więc nawet jak walka będzie średnia będzie mi się wydawało, że była beznadziejna. Na zwycięzcę stawiam... hmm... Devine, lub Kaz (z nastawieniem na tego drugiego). Deuces Wild Tournament- po tym też dużo oczekuję, zresztą tak jak po każdym innym turnieju. Wygrana latynosów jak dla mnie murowana. Jak wygrają Super Eric & AJ Styles to ja się po prostu załamię... dobrze przynajmniej, że nie ma Sharky'ego & Curry Mana. Makeover battle royal- co do tej walki mam mieszane uczucia... w tej stypulacji widzę bardziej facetów, niż kobiety. Wygra Gail Kim moim zdaniem. I nie zapominajmy oczywiście o main evencie- zapowiada się nieźle, dwóch świetnych wrestlerów, jeden średni... mam nadzieję, że Joe i Kurt wycisną z dziadka co mogą :t_up: ... no i oczywiście spodziewam się i jak najbardziej chcę interwencji i face-turnu AJ Styles'a.

IIL ile można oglądać jedną mordę w ME... nudne się zaczyna robić to powoli, oczywiście rozumiem że musi odbębnić rewanż, ale można było poprzestać na tym rewanżu z Impacta. Może i była interwencja Steinera, ale Lajf is Brutal ;)

nie wiem ile oglądasz wrestling

I tu się przydaję zakładeczka, czy też opcja w profilu, jakby tego nie nazwać :)

W temacie: 1996
wątpię, aby TNA mogło przeprowadzić heel turn na Sting'u, który zawsze był face'm..

True... Choć w WCW próbowano zrobić taki myk pt. Sting-Hell, nie wyszło im to zbytnio, Sting mimo że był hellem zbierał pokaźny cheer. Po jakimś czasie, dosyć krótkim, przywrócono go do roli face'a. Ale Ja nie widzę nic przeciwko temu żeby to Sting był kolejnym #1Contender, patrząc realnie obydwaj są kreowani raczej na twennerów, niż zupełnie czystych faców. A Ich feud można by było zrobić naprawdę dobrze :D

Nie żebym coś miał, ale chyba nie robisz z siebie "ludzi z juwu", którzy mieli po 15 lat a pisali, że wrestling oglądają od 14 :roll:

można było poprzestać na tym rewanżu z Impacta. Może i była interwencja Steinera, ale Lajf is Brutal ;)

I co wtedy dałbyś na main event Sacrifice ? wiadomo przecież, że to jest zapychacz pod Slammiversary z wiadomym zwycięzcą.