Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Gold Standard Shelton Benjamin

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pewnie wszyscy znają Sheltona Benjamina. Benjamin zadebiutował w 2000 roku, po czym trafił do WWE. Shelton jest prawdopodobnie jednym z najlepszych atletów WWE. Nienaganna kondycja fizyczna, dobry facet od spotsów(MITB). Niestety jest również jedną z najbardzej niedocenianych gwiazd w WWE. Był zmuszony grać rolę hella w beznadziejnym teamie z Charlie Haasem, a powinien pchać się w górę po jakieś prestiżowe pasy.. Ale niestety Shelton gra obecnie rolę mid- cardera i jak na razie nie widzę go z żadnym z pasów.

Według mnie Shelton powinien być szybko przeniesiony na SD!, gdzie dostałby spory push i mógłby się starać o pas US. Shelton prezentuje się w ringu wyśmienicie zwłaszcza tak jak już wspomniałem w meczach z drabiną. Jak tylko w meczu typu MITB widzę nazwisko Benjamin to dostaje orgazmu, bo wiem, że to będzie wspaniała walka. Kiedyś Shelton grał rolę maminsynka, co zaowocowało kilkoma świetnymi segmentami, ale również wzrostem popularności Benjamina. Shelton jest kilkakrotnym mistrzem Intercontinental. W walkach o ten pas pokonywał takie sławy jak: Chris Jericho czy Ric Flair. Uważam więc, że Shelton jak nikt inny obecnie w federacji powinien dostać jakiś pas. Niestety Shelton nie jest jedynym świetnym zawodnikiem szmaconych przez WWE. Takich zawodników mógłbym wymieniać w dziesiątkach.

1. Jaką rolę widzisz dla Benjamina w dalszych latach Jego kariery>

2. Czy Shelton może liczyć na jakiś pas?

3. Czy lepiej radzi sobie solo czy w teamie?

Zapraszam do dyskusji

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Polski Solider

1

• SilverWolf

1

• Mirai

1

• kristerio

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Myślę że w najbliższym czasie się nic nie zmieni ale mam nadzieje że Shelton Benjamin w przyszłości otrzyma jakiś pas i zostanie jedną z flagowych gwiazd w WWE bo narazie się marnuje, ale jest zdolnym i młodym wrestlerem i myśle że za jakiś czas WWE go doceni.

2. Zdaje mi się że Shelton może liczyć na pas US, tak jak mówił przedmówca powinien być przeniesiony do SmackDown.

3. Shelton widzi mi się bardziej w solowych walkach niż tag teamowych, ponieważ jest dobrym high flyer'em i fajnie by było zobaczyć jego w walce przeciwko Booyace albo któremuś z Hardych. Ale nie zbyt długo jestem w temacie o wrestlingu i czekam na inne odpowiedzi. :)

metallicabuy.jpg

melinaih3.jpg

kaneks5.jpg

18342.png

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Znając postawę bookerów WWE Shelton do końca Swojej kariery zostanie mid-carderowcem, a szkoda bo naprawdę prezentuje się nieźle. Spokojnie mógłby walczyć(za jakiś czas ofkoz) o najważniejsze pasy. Jest specem od walk typu Ladder. W najbliższym czasie jednak szykuje się jakiś feudzik z Punkiem, kto wie może WWE Nas zaskoczy i Benjamin zgarnie walizeczkę, chociaż szczerzę wątpię by Nas tym uraczono. Oczywiście ma szanse na jakieś słabsze pasy powiedzmy US czy ECW. Co do ostatniego pytania wątpię żeby Shelton znalazł sobie jakiegoś dobrego partnera do teamu z którym by się dobrze zgrał.

Osobiście mam nadzieję że Shelton rozpocznie jakieś ciekawe feudy i zacznie utrzymywać jakiś kontakt z widownia. Shelton jest jednym z tych wrestlerów w WWE których sie nie docenia ale dają z siebie więcej niż mogą. Ostatnio świetnie zaprezentował sie na Wrestlemani, mam nadzieję że Vince to zauważył i da mu szanse na jakiś pas. Oczywiście mówie tu o IC lub US, choć na ten drugi jak na razie nie ma szans. Co do poważniejszych tytułów to Shelton nie ma szans. WWE już na zawszę będzie pieścić swych weteranów i wystawia taka karte na Wrestlemani 45 co nam świetnie przedstawił Gracjano. Shelton jest doskonale sobie rade daje sam, dlatego uważam że tag byłby zbędny.

1. Myśle że za pare lat będzie jednym z głównych gwiazd WWE i myśle że będzie jeszcze lepszy niż jest teraz najelpiej gdyby już dostał pokaźny push.

2. Oczywiście Benjamin jak najbardziej zasługuje na jakiś pas i też jak inni myśle że powinni go przełożyć na SD

3. Najlepiej solo w tag team mniej można pokazać a w solo każdy lepiej może się zareprezętować napewno w tag team nie zorbi takiego show jak solo ;) i najlepiej żeby dostawał więcej walk z większym pushem napewno wszystkich nas mógłby zaskoczyć

kanekx2.jpg

8314272110jk8fs3.png

wweteamfv8.jpg

1.Zapewne Shelton nic znaczącego w WWE już nie zdobędzie...W najbliższym czasie może ECW Champion, ale na to się raczej nie zapowiada...W dalszej przyszłości może góra pas Intercontinental lub United States...Ewentualnie nic nie znaczący pas tag team...

2.Patrząc na jego umiejętności, które wybijają się ponad przeciętność WWE to powinien już dawno walczyć o pas WWE Champion albo WHC, ale najlepiej gdyby przeszedł na Smackdown i włączyli go do jakiegoś feudu, którego celem byłby pas United States...

Podsumowując Shelton zasługuję na jakiś pas.

3.Nie widzę narazie odpowiedniego dla niego partnera do walki, ale może w przyszłości...Na tą chwile w grę wchodzi solowa walka...

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Shelton to jeden z najbardziej szmaconych zawodników w WWE,a boli tym bardziej że jego umiejętności są naprawdę bardzo dobre,

Tymi umiejętnościami przebija wielu wrestlerów którzy trzymają tam jakieś pasu.

W przyszłości bardzo chciałbym aby ,,Goldi'' stał sie bardzo ważną osobą w WWE,lecz niestety to chyba tylko moje marzenie gdyż Vince nie pokazuje ani troszkę chęci dania jakiegoś Pushu.

Moim zadaniem spokojnie stworzyli by np. z Carlito jakiś dobry Tag Team który mógł by powalczyć o pasy Tag TEAM,

Co do pasów do chyba narazie nic nie dostanie nawet ECW champa bo ma go Kane,ja bym go bardziej widzał w U.S bo IC jest bardzo ciężko obsadzony

pezetvi7.png

• Styl:  Jasny

Z czasem powinien powędrować do ME gdzie już powinien być. Tam tworzyłby świetne walki z lepszymi zawodnikami a nie gnić w mid cardzie (i też tworzyć świetne walki:P ).

Oczywiście że może liczyć , ale jak długo? Ostatni pas to chyba IC który trzymał i to IC to minimum , choć jak TT z Charliem Haasem powinien też dostać pasy. Na pewno są lepsi od Rhodes'a i Holly'ego i to po stokroć. Kwestią czasu jest zdobycie przez niego pas, najlepiej po drafcie. (Miejmy nadzieje że Benjamin przejdzie do któryś z głównych brandów.)

Shelton sobie wszędzie radzi , w solo high spoty i sick bumpy w teamie z Haas'em świetnie sobie radził , wrestler ten jest zaje*bisty w każdym calu więc prosić trzeba tylko opatrzności by dostał ten cholerny push. Obojętnie czy jako world Greatest Tag Team z Charlie'm czy solo.

Moim zdaniem Shelton nie ma szans ugrać niczego wiekszego w WWE. W NAJLEPSZYM wypadku może udałoby się mu zdobyć któryś z singlowych pasków drugiej kategorii bądź jeszcze mniej warty World/WWE Tag Team.

Dlatego też (uważem to za całkiem, a nawet bardzo realne) za rok czy kiedy mu tam się będzie kończył kontrakt dogada się z TNA, którzy jako bardzo obiecującego zapaśnika (dodatkowo jako byłego WWE-owca) przyjmą go z otwartymi ramionami i zagwarantują mu conajmniej X-Division Championship, po czym odmówi przedłużenia umowy z Vinniem i po 90 dniach zawita w Orlando.

P.S. Ja na prawdę wierzę w to, co piszę :lol

• 3 miesiące temu...

A według mnie już w nie dalekim czasie zdobędzie pas U.S i będzie go trzymał tak długo jak MVP. Mam takie marzenie aby Shelton wygrał MITB . I pobuja się z walizeczką i wygra w końcu jeden z głównych pasów bo co jak co ale on zasługuje .

Co do Tag partnera dla mnie on najlepiej sprawuje się sam , po co nadal blokować jego karierę jak może , iśę do przodu?!. I zamiast o pas TT walczyć o U.S lub wyżej?.

Wiec co do tego zawodnika jestem dobrej myśli ze WWE przejrzy na oczy ze dobry wrestler , i nie może przejść do konkurencji :)

sws.png

31576.png

• 3 tygodnie później...

1. Jaką rolę widzisz dla Benjamina w dalszych latach Jego kariery?

Cóż według mnie za jakiś czas będzie jednym z lepszych ME. Trzeba odczekać, aż miną te wszystkie Ceny, Triple H, JBL'e i inne...a pozostaną (jeśli wytrzymają) Sheltony, MVP i Ken Kennedy.

W najbliższym czasie będzie musiał się zadowolić US Champ'em, ale kiedyś na pewno sięgnie po WWE Champ'a. Może po następnym MITB :D ?

Dużo lepiej radzi sobie w pojedynkę. Jest najlepiej walczącym wrestlerem i wsadzenie go w jakiś tag-team byłoby czymś okrutnym.

rmsig3.png

2483_1.png

W najbliższym czasie będzie musiał się zadowolić US Champ'em, ale kiedyś na pewno sięgnie po WWE Champ'a. Może po następnym MITB :D ?

Tutaj się na pewno nie zgodzę. Ja oczywiście w głębi duszy wierze, że Shelton zdobędzie WWE/WHC, ale jest to mało prawdopodobne, a już na pewnie nie "pewne jak to napisałeś.

1. Upper mid cader. Main Eventer? Może za parę lat. Sheltonowi przede wszystkim brakuje mic skillsów. Teraz dostał gimmick "Gold Standard", jednak dalej jest taki... "bezpłciowy". Liczmy na to, że jeszcze się wyrobi na majku etc.:)

2. Aktualny United States Heavyweight Champion... w sumie to dobry wybór, bo Matt Hardy tak zamulał jako mistrz, że to już ciężko było wytrzymać. Shelton w końcu dostał od dawna wyczekiwany "push". Czy może liczyć na coś więcej? Wątpię, a jeśli coś to raczej w niebieskim rosterze, i to nie szybciej niż za 2 lata... przy najmniej według mnie :|

3. Shelton z pewnością lepiej radzi sobie w pojedynkę. Wtedy może pokazać 100% swoich umiejętności. Jest to najlepszy atleta aktualnie w WWE. Jak dla mnie umiejętnościami miejscami dościga AJ Stylesa, ale WWE nie pozwala mu wszystkiego pokazać i bardzo go ogranicza.

jrthqr.jpg
  • 2 tygodnie później...

1. Jaką rolę widzisz dla Benjamina w dalszych latach Jego kariery?

1. Narazie Upper Mid carder. Musi trochę poczekać, aż skończy się ego HHH itd. Może Jeff Hardy i Shelton Kiedyś dostaną pas Champion.

2. Może w przyszłości powalczy o większe pasy. Narazie go widzę w United States Champion, Intercontinental Champion, Ecw Champion.

3. Zdecydowanie w solo. W teamie nie pokazuję tego co może. Z teego co ppamięta to team z Charliem Haasem to kompletny nie wypał.

1. W dalszych latach kariery mozliwe ze zostanie main eventerem. Pewnie zdobedzie jakis pas (WWE Championship lub World Heavyweight Championship).

2. Jak napisalem w poprzednim pytaniu, tak.

3. Solo radzi sobie lepiej. Kiedy byl w teamie to nie wykorzystywano jego potencjalu tak jak teraz (chociaz mysle ze jego potencjal i tak nie jest do konca wykorzystywany).

• 6 miesięcy temu...

Wiem, że temat juz stary, ale to nie pierwszy, który udało mi się wykopać :P Mam nadzieje, że nie dostane warna za wypowieźw tym temacie :P

1.Niejestem pewien czy WWE go doceni, ale naprawde to jest dobry materiał nawet na WHC bo wkońcu ma warunki dobrą technike ładnie walczy w meczach MITB, jeżeli to zależały by odemnie to dał bym mu troche więcej pushu niz tylko US champion w dzisiejszych czasach ten pas nie jest duzo warty :/. Zomaczymy co WWE zrobi z nim dalej ;)

2. No obecnie ma US Champion'a, ale myśle, że WWE nie da mu bardziej prestiżowego pasa, bo zajęta jest pushowaniem Kozlova :roll: Może i dobrze, ale mogli by dać też szanse Benjaminowi.

3. Mi sie wydaje, że solo, ale solo czy w teamie to obecnie w WWE nie ma zbytniego znaczenie bo walka Tag Team polega w WWE na tym, że jest klepnięcie i wchodzi następny zawodnik, a szkoda bo pamiętam czasy jak walki tag Teamowe były naprawde świetne Hardy Boyz vs Dudley Boyz czy jak im tam było dokładniej ;) Ale wtedy to było na co popatrzeć, a teraz to nuda i pasy Tag Team'ów tez są juz warte nie za dużo.

Nom, naprawdę stary temat :| Na przyszłość radze się udzielać w tematach bardziej na czasie, niż odkopywać stare, nikomu nie potrzebne topicki ;) //dop. Conman