Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NWG History Starts Again 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Halę wypęłnia oślepiający black, wybuchają fajerwerki, publiczność wiwatuje. Oto 2 gala federacji NWG - History Starts Again!

Pierwsza gala wywołała burzę wśród fanów przez skandaliczny incydent jaki miał miejsce na ostatniej gali - utworzenie przez Jimmy'ego Rave'a swoistej mafii i ciężkie poranienie nożem Samoa Joe. Przenosimy się na backstage gdzie wraz z Hubertem Urbańskim jest chairman NWG - Milos.

- Milos, miło cię widzieć. Jak samopoczucie przed dzisiejszą walką?

- Bardzo dobrze, naprawdę nie mogę się doczekać tornada jakie ja i mój partner wywołamy na ringu.

- A można widzieć kto będzie twoim tajemniczym tag partnerem?

- To będzie niespodzianka dla przeciwników i widowni, wszystko okarze się w ostatniej chwili.

- Czy Jimmy Rave i Matt Sydal dojechali już na galę?

- Jeszcze nie, ale bez obaw. Isaac Yankem się nimi opiekuje.

- Dziękujemy za wywiad, do widzenia.

- Ciao bella.

4 Way TLC Tag Team Championship Match:

El Generico & Kevin Steen © vs Briscoe Brothers vs Kings of Professional Wrestling vs Austin Aries & Roderick Strong

Końcówka walki: Pośrodku ringu ustawione są dwie drabiny, na których walczą El Generico i Chris Hero. Generico zadaje potężne punche. Łapie Hero za pas i podnosi! Zmęczony Hero wisi bezwładnie oczekując Brainbustera. O boże! Castagnoli uderza krzesłem Generico. Ten wypuszcza Chrisa i pada na ring. Kings of Professional Wrestling wchodzą razem na szczyt drabiny. Czyżby to koniec!? Nie! Strong & Aries wchodzą na drabine i okładają ich od tyłu! Hero i Castagnoli pod naporem ciosów przechodzą do pozycji siedzącej.

Strong & Aries przenoszą Hero Na ramiona jego tag partnera! Aries chwyta Chrisa za głowę i DDT na ring! Castagnoli jakoś utrzymuję się na szczycie drabiny ale Strong robi mu Gibson Drivera na stół w narożniku! To musiało boleć! W grze są jeszcze nie znokautowani Steen i Briscoes. Bracia łapią Kevina jakby chcieli zrobić Arm Drag. Steen jednak uwalnia się! Irish whipuje Jaya i Drop Toe Hold, prosto w krocze Marka! Briscoes nie mogą się podnieść po tej akcji! Kevin Steen wchodzi na drabine i zdejmuje pasy! Tak!

Kevin Steen & El Generico obraniają pasy Tag Team!

Na ring wchodzi Hubert Urbański, aby przeprowadzić wywiad ze zwyciezcami.

- Kevin, jak się czujesz po znokautowaniu w pojedynkę braci Briscoe i obronie tytułów?

- Jestem zajedwabiście szczęśliwy. Ja i Generico pokazaliśmy, że jesteśmy najlepsi i tylko my możemy trzymać te pasy!

- El Generico, jak się czujesz po tym chairshocie?

- Oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

- Miło mi to słyszeć...

Co się dzieje? Jay Briscoe podchodzi do Huberta i zabiera mu mikrofon.

- O nie! Nie pozwolę aby takie półniziołki trzymały pasy! Chcę rewanżu, na następnej gali!

Kevin bierze mikrfon.

- Kopa w dupe możesz dostać!

Oh my god! To było mocne. Briscoe, Kevin Steen & El Generico zaczynają się okładać. Musi interweniować ochrona.

6 Way Scrabmle Cage Ultimate Highfly Championship Match:

Dragon Kid vs Jack Evans vs PAC vs Human Tornado vs Low Ki vs Matt Cross

Końcówka walki: Human Tornado leży pobity na środku ringu. PAC, Matt Cross, Dragon Kid i Low Ki stoją na czterech drewnianych platformach na szczycie klatki!

Po kolei atakują Humana! Shooting Starr Press PAC'a! Moonsault Dragona! Warriors Way Low Ki'ego! Niesamowity pokaz high fly'u! Tornado jest zmasakrowany. Matt Cross szukuje się do swojej akcji kończącej. Ale Jack Evans podchodzi go od tyłu! Inverted Hurracanrana na ring! Cross przygniótł pozostałych rywali. Jack robi 630 z platformy na Crossa i pinuje go! 1...2...3! Jack Evans zostaje Ultimate Highfly Championem!

Jesteśmy przed halą gdzie Jimmy Rave i Matt Sydal z eskortą antyterrorystów proawdzeni są do wejścia. Rave z diabolicznym uśmiechem spogląda w stroną kamery. Matt wygląda na wyraźnie sfrustrowanego. Dzisiejsi Main Eventerzy znikają za murami Katowickiego Spodka. A my przenosimy się do szatni gdzie wraz z Lacey na swoją walkę czeka Jimmy Jacobs.

- Jimmy, musisz uważa, ten gruby kitajec może być naprawdę groźny - powiedziała Lacey z przestrogą w głosie.

- Nie martw się kochana. Pokonam go dla ciebie! Zresztą będę miał pomoc, co nie Eddy!?

Obok Jacobsa pojawiają się Sexxxy Eddy z LuFisto.

- Yeah baby! - odparł Eddy patrząc na Lacey.

- Jimmy, myślałam, że przynajmniej to umiesz zrobić sam. - powiedziała Lacey i ze złością wyszła z szatni.

- Lacey, nie...

- Nie przjmuj się, chętnie przyjmiemy cię do naszej Drużyny Masturbacji. - pocieszył go Eddy. Jacobs zrobił minę jak John Cena przy STFU.

Barbedwire Tables & Glass Panes Match:

Nate Hatred vs "Sick" Nick Mondo vs Abdullah the Butcher

Końcówka walki: W jednym z narożników ustawiona jest szyba, za ringiem stoją jeden na drugim dwa stoły otoczone drutem kolczastym.

Nate Hatred szuka jakichś hardcore'owych zabawek pod ringiem. Na ringu Abby wymierza Mondo uderzenie karate w szyję. Próbuje go wyrzucić na stoły, Mondo jednak trzyma się jednak lin bo zewnętrznej stronie kwadratowego pierścienia. Abby również przechodzi przez liny. Punch***je Mondo, ten jednak się odsuwa i Superkick! Butcher zaczyna się chwiać. Sick zadaje mu kilka Buzzsaw Kicków. Abby bezwładnie opiera się o liny. Nick łapie go pod ręce! Chyba nie chce... o boże! Assault Driver na kolczaste stoły! Cóż za

siła drzemie w Mondo. Abdullah jest nieprzytomny. Mondo dobija go jeszcze Leg Dropem! Próba pinu: 1...2... Hatred podbiega i uderza Sicka kijem baseballowym w głowe! Wrzuca go na ring, zdejmuje ze stoły drut kolczasty i owija wokół ręki. wchodzi na ring i stawia oszołominego jeszcze Mondo w narożniku kilka centymetrów od szyby. Bierze rozbieg OH MY GOD! Decapitator! Mondo całą siłą udrza w szybe, w powietrze lecą setki odłamków. Z ciała Nicka sączy się krew, na klatce piersiowej i szyi widać rany po drucie kolczastym Hatred. Nate odciąga

przeciwnika od lin i pinueje: 1...2...3! Tak! Nate Hatred zwycięzcą tej naprawde brutalnej walki!

Nicka Mondo otaczają medycy. Ten jednak odpycha ich i bierze mikrofon:

- Nate!... Wygrałeś, tą walkę, ale to nie koniec! Chcę rewanżu! Chcę zemsty! Wyzywam sie na uliczną walkę na następnej gali!

Hatred spogląda na niego nie zdradzającymi żadnych uczuć oczami.

- Nick, jesteś zwykłym śmieciem. Nie dostaniesz drugiej szansy, chyba, że o pas.

Nie ładnie! Ale co to? Na rampie pojawia się pomocnik Milosa - Don Pedro.

- Karrramba, widzę, że nie możecie dojść do porozumienia. Nick, skoro tak masz chęć na Street Fight, nie ma problemu.

Na następnej gali na ulicach miasta zmierzysz się z Super Dragonem! Jeśli wygrasz, będziesz mógł walczyć z Hatredem kiedy będziesz chciał, w dowolnej stypulacji.

Sick wygląda na zadowolonego. Hatred pokuzuje jemu i Don Pedro środkowy palec, po chym odchodzi wśród chantów publiczności: You are asshole!

World Heavyweight Championship Match:

Jimmy Jacobs/w Lacey, Sexxy Eddy & LuFisto vs Takeshi Morishima

Końcówka walki: Wokół ringu krążą pomocnicy Jacobsa. Mimo to Morishima ma przewage. Irish Whipuje Jimmy'ego w narożnik i Hip Attack z charakterystyczną "gwiazdką". Jacobs padad na ring. Takeshi chodzi na narożnik. Ale co to? Podbiega do niego Lacey i próbuje zepchnąć z słupka. Morishima łapie ję jednak za włosy i wprowadza na ring. Zakłada jej Nelsona! Jimmy widząc to szybko wstaje. Morishima krzyczy:

- Poddaj się, jeśli zależy ci na jej ładnej buźce! Do it for her!

To chyba koniec. Nikt nie waży się podejść do Morishimy. Co!? Oh my, to Tyler Black! Sexxxy Eddy i LuFisto widząc go odciągają sędziego. Tyler wbiega na ring i wymierza Morishimie Enziguri w tył głowy! Japończyk pada na ring. Black ucieka, a Jacobs odlicza Takeshiego! Jimmy Jacobs zostaje pierwszym World Heavyweight Championem NWG! Wielkie zwycięstwo D.I.F.H. Jimmy zaprasza swojego TT partnera z WSX na ring, gdzie obaj z Lacey celebrują zwycięstwo. W końcu wszyscy zawodnicy i divy opuszczają hale. Na telebimie pojawiwa się promo:

The straight edge...

He is better than you...

Ladies ang gentelmen...

Here is C! M! Puuunk!

Co tu się dzieje!? Widzimy ostatnią walkę Punka w WWE z Eljahem Burkiem. Publiczność skanduje: Punk! Punk! Punk!

Nikt jednak nie wychodzi na rampe. W końcu pojawia się Teddy Leezodoop.

- Panie i panowie, mam przyjemność ogłosić, że w dniu dzisiejszym CM Punk został wypierniczony z Worst Wrestling Ever i podpisał kontrakt z NWG! Powitajmy go!

Publiczność raz po raz skanduje jego imię. W końcu upragniony CM przy olbrzymim popie pojawia się i wchodzi na ring by przemówić:

- Finally... Punk has come back to Katowice! Cieszę się, że mogę być tu dziś z wami. Albowiem przez ostatnie miesiące moje życie było pasmem cierpień.

Dręczony przez korporacyjną świnię i debila McKulfona byłem opychany sterydami...

Co się dzieje!? Słyszymy theme The Final Countdown! To Bryan Danielson! Wśród okrzyków "Fuck you Bryan" przemawia do idola publiczności.

- Skończ tą ckliwą historyjke! Może tym niedorobionym dzieciakom na publczności się to podoba, ale ja - Best wrestler in the world - nie mam zamiaru patrzeć jak naćpany ciećwierz robi z siebie tragicznego bohatera na oczach tysięcy ludzi!

Punk spojrzał na niego ze złością.

- Czego chcesz? - zapytał.

- Ja? Niczego. Ale nie mogę uwierzyć, że najsławniejszy mother fucker WWE tak po prostu został wyrzucony i od razu przyszedł do NWG.

- Myśl, co chcesz. Ja nie muszę niczego udowadniać.

Rozbrzmiewa theme Milosa. Chairman wchodzi na ring.

- I tu się mylisz, CM. Ale to zostawimy na później. A teraz zapraszamy na Main Event gali!

Jimmy Rave & Matt Sydal vs Milos & Mystery Partner

Jak widzieliśmy Milos już przyszedł na ring. Teraz poznamy jego tajemniczego tag partnera! Słyszyma słowa Marylin Manson. Tak, to Christopher Daniels!

W towarzystwie Allison Danger podchodzi do chairmana aby uścisnąć mu rękę. Publiczność skanduje "Fallen Angel!". Następnie pojawiają się Rave & Sydal, zakuci w kajdanki w towarzystwie Isaaca Yankema.

Publiczność bezlitośnie ich wygwizduje. Matt patrzy na Danielsa spode łba. Przypomnijmy, że jeśli Jimmy Rave & Matt Sydal przegrają tę walkę, zostaną osobistymi służącymi Larry'ego Sweeneya. Natomiast w przypadku ich zwycięstwa Rave zostanie szefem NWG.

Końcówka walki:

Sydal i Milos walczą wśród publiczności. Na ringu Rave chce powtórzyć swój Rave Clash z narożnika na Danielsie! Ale co to!? OH MY GOD! TO SAMOA JOE!

Joe wskakuje na ring i robi Jimmy'emu CCS Enziguri! Wykrzykuje do niego słowa "You can't kill Joe but Joe gonna kill you!" i Muscle Busterem dewastuje Rave'a! Daniels dokańcza anichilacji Best Moonsault Ever! Próba pinu: 1...2...3! Milos & Christopher Daniels wygrywają! Wraz z Joe celebrują zwycięstwo. Sydal pomaga wstać obolałemu Rave'owi. Chairman przemawia:

- No, umowa jest umowa. Powitajmy Larry Sweeney!

Sweet'n'Sour wchodzi na ring. Rave krzywi się na jego widok. Sydal wyciąga rękę:

- Ee... cze, jestem Matt.

- A to słiiiiiiiiiiiiiiit! A teraz chodźcie chłpaki do domku, bo trzeba przemalować sedesik na różowo, potem manicure i pedicure.

Sweeney wraz ze swoimi obrzydzonymi służącymi schodzi ze sceny. Milos z uśmiechem przemawia do widzów:

- No cóż, to wszystko na dziś. Dziękujemy za wspaniały doping i za to, że tak licznie przybyliśćie na nasze show. Mam nadzieję, że nie było zawodu. A zatem pozostaje mi tylko zaprosić wszystkich na kolejną galę, tym razem w norweskim Oslo, gdzie zobaczymy m.in. konfrontację Bryana Danielsona z CM Punkiem! Dobranoc!

NWG Punk Invitional

Dark Match:

Colt Cabana vs Delirious

Tag Team Championship Match:

El Generico & Kevin Steen © vs Briscoe Brothers

Ultimate Highfly Championship Match:

Jack Evans © vs PAC

World Heavyweight Championship Match:

Jimmy Jacobs ©/w The Age of Masturbation (Tyler Black, Lacey, Sexxxy Eddy & LuFisto) vs Takeshi Morishima

1 on 1 Confrontation:

Bryan Danielson vs CM Punk

Exclusive Epilog:

Milos pakuje się w swoim gabinecie. Chce wyjść, ale drzwi otwiera mu Nick Mondo.

- Szefie, mam sprawę. Mógłby pan zrobić nowy pas?

- A czemóż to?

- Nate Hatred nie chce ze mną walczyć. Chyba, że stawką będzie pas mistrzowski.

- A nie możesz go zlać na Backstage?

- Tak, ale wolałbym przed publicznością.

- Boże Nick... no dobra, zrobię ci ten pas. I na następnej gali będziesz walczył o niego z Hatredem w Street Fighcie. Ale jeśli nie zrobisz z niego krawej miazgi, bądź on z ciebie, będziesz mi czyścił klozet dopóki John Cena nie straci WWE Championship.

- Oo... ok! Wielkie dzięki!

Do karty zostaje dodana walka:

Steet Fight Deathmatch Championship Match:

"Sick" Nick Mondo vs Nate Hatred

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Milos

1

Popularne dni