Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

1. Match

MVP & Carlito pokonali Chrisa Jericho & CM Punka

2. Match

The Great Khali pokonal Hardcore Holliego

3. Match

Maria vs. Melina zakonczyl sie No Contest

4. Match

Santino Marella, Beth Phoenix & Melina pokonaly Jerry Lawler, Ashley & Marie

5. Match

Ric Flair, Triple H, John Cena & Shawn Michaels pokonali Randy Ortona, Umage, Big Showa & JBLa
MichelleMcCool01.gif

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• kieska

1

• DonCarlos

1

• tomo

1

• badziewiarz

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Raw wyszło bardzo dziwnie...

Zaczynamy od przechwalania się kto jest lepszy i czyj mecz jest ważniejszy, wyszło nawet nieźle zapamiętałem kilka fajnych momentów mianowicie odpowiedź Ceny do JBL'a "Właściwie to Cię nie słuchałem, przypominałem sobie jak Cię pokonałem na WM 21", kapitalny był speech Umagi "Batista ddkjgadkjvbhak fbosadhgkadh" <--- tyle zrozumiałem, no i początek gadki Tripla "Tak to nowy t-shirt, wiem że jest świetny" :D Lecimy dalej walka Y2J & CM vs. Carlito & Jackass... tzn. MVP. Walka wyszła nieźle, mogli dać więcej powalczyć Punkowi bo widać że jest w dobrej formie, nawet ciekawie zrobili końcówkę, ciekawie zapowiada się kolejne SD z walką Jericho vs. Montel, będę musiał ściągnąć. Następne co rzuciło się w oczy to genialny filmik promujący Nejczura, kapitalnie im to wyszło. Druga walka czyli gniot w postaci Khali vs. Holly... lipa straszna, dobrze że to zbyt długo nie trwało. Następnie Nejczur i HBK w nawet niezłym segmencie, który nieźle buduje atmosferę pojedynku na WM. Kolejna walka, i znowu lipa, jedyny pozytyw to zapowiedź udziału Ashley w Bunnymanii. No i ME trzeba przyznać że wyszło zajebiście, nie spodziewałem się takiego obrotu spraw tzn. wejście Fita i Batka było wiadome, ale walka pomiędzy Riciem i Shawnem... no ciekawie będzie. Z kapitalnej strony pokazał się Big Show rozwalił wszystkich którzy zostali na ringu, przeszedł się po Ortonie i spacerkiem poszedł na herbatkę ;) Rozwalił mnie Randy który niesamowicie rzucał się po FigureFour.

Tak jak mówiłem na wstępie Raw trochę dziwne, niby wyszło dobrze, ale jako ostatnie przed WM spodziewałem się czegoś więcej...

• Styl:  Klasyczny

Początek RAW - zbieranina różnych (lepszych i gorszych) zawodników na ringu.

Gadka szmatka - nic nadzwyczajnego... w dodatku reklama koszulki ehhh - kaszana :/

Wbija Regal i zapowiada ME.

Pierwsza walka pomiędzy uczestnikami MITB match - jak na otwarcie może być, Punk pokazał się z dobrej strony po cichu licze, że to on zgarnie walizkę... ale to raczej tylko moje marzenia. Końcówka troche spaprana :/ Y2J sprzedał buta Punkowi (przypadkowo), a MVP to wykorzystał - lipne troche.

The Great Khali pokonal Hardcore Holliego

Przyszła Ikona wrestlingu Great Khali poprostu zniszczył Hollyego - pfffffffff kali bombka - nuda ;/

Walka 3 & 4 - połącze to ... za dużo do komentowania nie ma znowu wtrącił się Santino doskoczył do niego Jerry, Maria przywaliła Santino, a ten później ją odliczył - ehhh ostatni RAW przed WM i takie ścierwo dają fuck!

ME - hm po tym jak Finlay zabrał JBL, po tym jak Umaga dostał spear'a od Batisty mogliśmy oglądać dominację Big Showa, który i tak na koniec olał Ortona i spieprzył z ringu :D na koniec jeszcze Cena i Triple H się wynieśli... Liczyłem, że Michaels sprzeda Sweet Chin Music na Flairze ;/ ale niestety tylko loł bloł w wykonaniu starucha ....

Ogólnie spodziewałem się więcej po tym RAW.

Niestety zawiodłem się....

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Damn Badziewiarz zawsze narzeka. RAW był taki jaki się spodziewałem czyli promujący przede wszystkim WM. Na początku już świetny segment , nawet Cena fajnie zagadał "The King of Kings who kill Legend You Can See" dobry tekst. Potem wparował Big Show i swoje trzy grosze wtrącił, JBL i olewanie Ceny nawet. Umaga wszedł i cholera dobry speech ma człowiek. Zrozumiałem Batista i to wszystko, Cena trochę to po The Rockowemu skomentował co z jednej strony fajnie brzmiało z zdrugiej wkurzyło mnie bo to tylko People's Champ mógł mówić. Randy wszedł coś tam powiedział no i HHH , reklama T Shirtu ze spokojem powiedziana nawet śmieszne. Ogólnie segment świetnie wyszedł. Dalej mamy dobry opener , walka była ciekawa , przez zwycięstwo M.V.P. i Carlito od razu wykluczam ich z z możliwości zdobycia walizki. Jericho w coraz lepszej formie. Walka Khaliego , omijana to był gniot ... Świetny segment Flair'a wraz z Shawn'em , człowiek odgrywał tak wqrwionego (Flair jakby ktoś nie wiedział) że normalnie segment wyszedł świetnie , myślałem że tu już pierwsze SCM poleci za te dwa plaskacze. Divy to omijałem właściwie wszedł Santino i Jerry (De facto dobra forma Kinga na pewno lepsza od Flaira) który w walce zrobił nawet dropkick. No i Main Event , myślałem że będzie gniot bo mało czasu zostało a tutaj pierwsza niespodzianka Finlay , druga Batista , potem Big Show zdominował ring. Wyniósł Flair'a , podwójny suplex na HHH i Cenie , podeptał po Ortonie i se poszedł. Rozgorzała wtem walka między Ceną a HHH i HBK a Nejczur , wygrał Nature co wskazuje nam zwycięzce WM.

Gala fajna no i zapowiedź na ECW odbędzie się 24Man Tag Team MATCH

• Reputacja:   0

Raw według mnie udany

1 segmencik i pokazanie ,,ego'' każdego z wrestlerów,bardzo ciekawie to wyszło :D

Jasiu,Wielki Show,LK,The Game i JBl nawet Umaga cosik tam powiedział :D

Segment jedne z lepszych ostatnio widać że Vince chce pokręcić temperaturę przed WM :D

Cm punk,Y2J vs. Carlito,MVP

Walka naprawdę dobra,ciekawy Tag Team Punk i Chris,

Wszyscy panowie zaprezentowali kawałek dobrego wrestlingu,

I cieszy to że kwitnie fedu Jericha i MVP.

Koniec jednym słowe do dupy ale nic nie może być idealne.

Hardcore Holie vs Grejt Klocek

Po H*j za przeproszeniem ta walka ??

Trwała niecałe 5 minut,i jeszcze dali tam Holiego żeby sie poprzewracał po ringu

czyste jaja

Szczerze mówią denerwują mnie te cyrki Santino,mogli by dać mu sie wykazać w ringu z jakimś ,,normalnym''przeciwnikiem a nie z komentatorem.

Prawdę mówiąc wolałbym oglądać np.Santino vs H Holie

No i ME

Ciekawiej było by gdyby Finlay i Batisa sie nie wpieprzyli ale widać WWE chce pokazać widzą co ich czeka na WM

Pokaz siły i niezależności Big Showa,

A na koniec The Game z Jasiem i Ric z Ortonem ;P

Raw na 7/10

pezetvi7.png

RAW nie taki zły, ale poziomem na kolana nie powalił.

Wrestlemania już za kilka dni, więc można było się spodziewać, że wszystko będzie skupione na niej.

Początek fajny...Kilka naprawde śmiesznych momentów...zwłaszcza...uwaga cytuje "Batista!!!...alablaludaeosdkekolamsd....sakalkafakams....BATISTA!!!" nie ma co treściwe...reklama T-Shirtu też dobra :P

Opener niezły...Wygrana heeli i tak jak Icon raczej wykluczam wygraną któregoś z tej dwójki w MITB.

Ciekawy przebieg, ale zakończenie słabe...

Walkę Khalasa z Hollym pozostawie bez komentarza...

Widzę że nie tylko mnie wkurza te pajacowanie Santino...Daliby mu coś ciekawszego...

Main event dziwny :P

Początek taki jak wszystkie walki..Nagle wchodzi Finlay i zaczyna brawl z JBL...Myślę..brakuje tu Batisty jeszcze...No i jak na zawołanie wpada Batista tuż przed Samoan Spike...Potem Big Show demoluje wszystkich razem z Ortonem... :P

Potem go olewa...Jasiek i HHH zaczynają swój brawlik...Zostali HBK i Nejczur i tutaj bez niespodzianki również mała bijatyka...

Ogólnie w skali WWE 2,5/5...

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

• Reputacja:   3

Jakiś taki dziwny ten Raw. (miałem wrażenie, że Vince oszczędza chłopaków aby żadnemu się broń Boże kontuzja przed WM nie przytrafiła :P ) Najlepsza z całej gali okazała się pierwsza walka. Zakończenie trochę mnie zaciekawiło, bo generalnie obstawiam Punka na zwycięzcę. Reszta to prakraktycznie na siłę upchnięte walki... już mogliby zrezygnować z Heatu i dawać te walki na normalnej gali bo ten Raw to praktycznie same proma i reklamy. No faktycznie promo Rica Flaira wyczesane na maksa 8) .

001ug2mo4.jpg

Opener RAW nawet ciekawy. Sporo zabawnych wypowiedzi jak ta Umagi, no i tłumaczenie Jasia Ceny ( to dla tych którzy nie maja translatorów, no ,,,, przykro mi ;P), no i jaszcze ta zazdrość w oku Ceny gdy spojrzał na nową koszulkę Trejpla.

I zapowiedź Reegala o walce teamów.

1. Y2J & Punk vs Carlito & MVP

Szczerze mówiąc walka mi się nudziła! Punk zaprezentował się nieżle Y2J tez się starł chociarz troche się oszczędzał, nawet Carlito coś pokazał co nie można powiedzieć o Em WI PIM. W dodatku to ten ostatni odliczył Punka po miniętym kicku Chrisa.

2.Grejt KALI vs Holly

Walka tak ciekawa jak sam kali. Jak zawsze na walkach Khaliego troche się przysypiało gdyby nie to że na youtube jest pasek bufferingu na który można patrzeć zamiast na dziwny kształt szczęki Khalasa. Wielki zły i głupi Kali wygrał ze starym wyjadaczem. KIT :t_down:

Segment Ceny i Trejpla przestałem ogłądać w momencie gdy Cena coś popiskiwał.

3. Maria vs. Melina

Div nie oglądam!

4.Santino Marella, Beth Phoenix & Melina vs Jerry Lawler, Ashley & Marie

Chyba jadłem wtedy obiad, no a przecież wątróbka ciekawsza jest od Marelli!!! Co poradzić ;)

5. NO DQ 8 Man tag team match!

No i wkońcu Maint Event. Od początku spodziewałem się że będzie to coś ciekawego i było ( choć może pozostałe walki były tak słabe że przypomniał mi się normalny Wrestling :)) Trzeba przyznac że każdy zawodnik dał coś od siebie, może za wyjątkiem Ortona, szkoda że nie dali mu się wykazać :| . W pewnym momencie walki wchodzi Finlay i okłada JBLa. Zawodnik gdzieś znika. Potem to samo staje się z Umaga za sprawą Batka. Zostaje Show i Orton. Big Show wszystkich rozniósł a na koniec z Chokslemował Orton który wyskakiwał nad linami jak prymuska z 2 klasy podstawówki. W ringu zostaje Orton Flair I HBK. Rick nokautuje Shawna swoim,,, no ten teges uderzeniem w klejnoty. Figure for leg drop i po sprawie.

Ogólnie RAW było średnie z ciekawym Min Eventem gdzie było sporo zwrotów akcji i ciekawych kombosów.

Moja ocena 7\10

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Ostatni RAW przed najważniejszym wydarzeniem tego roku w pro wrestlingu nie zachwycił. W sumie nie zobaczyliśmy żadnej dobrej walki, same kichy potrafiące zanudzić chyba każdego. Początek to klasyczne zebranie na ringu i wypowiedzi w stylu „to JA jestem lepszy”, lub „to JA wygram”. Jedyny pozytywny moment tej gadki to chyba ten w którym Umaga przejął mikrofon – hahaha! Oczywiście Regal zapowiedział main event na 8 typa i lecimy dalej do pierwszej walki tego wieczoru. Czterech uczestników niedzielnego Money in the Bank podzielonych na dwa teamy. Nuda. Końcówka z kopnięciem Jericho w głowę CM Punka nawet ujdzie. Kolejna walka to istny ból dla oczu. Great „szczena” Khali znów w akcji. Słynny wyciskacz pryszczy z ramienia swoich przeciwników pokonał Holly’ego po nic nie znaczącej walce. Bleeee. Walki babek w WWE nie są warte uwagi pod względem wrestlingowym także je pominę w tym komentarzu. Na koniec main event 4 heelów na 4 face’ów. Nawet nie zdążyłem wrócić z kibelka a na ringu już nie było JBLa. Po cofnięciu okazało się, że wymiótł go nie kto inny a robiący za „ojca mutanta” Finlay. Chwilę później drużyna heeli pomniejszyła się do 2 zawodników. Pojawił się nie kto inny jak Batista (niezły spear, nie to co Edge’a). Big Show wkurzony zchokeslamował WWE championa i tak o to z heelów Randy został na ringu sam. Brawl między Ceną a HHH a na koniec w końcu jakieś rękoczyny między HBK a Dinozaurem Flairem. Ric zmusił do poddania się Ortona (szajs) i odniósł zapewne swoje OSTATNIE zwycięstwo w karierze (oby). Także temu panu już dziękujemy i w ogóle „na na nana gutbaj”! Podsumowując RAW słaby w ogóle nie rozgrzewający przed WrestleManią XXIV.

OCENA: 5/10

16476371734edf391100c30.jpg

Jestem swiezo po gali i... zawiodłem się... Jako ostatni RAW przed największą galą roku (broń Boże nie mylić z najlepszą ;) ) wypadło to słabo.

Walk nie ma co za bardzo komentować, bo wszystkie wypadły słabiutko. Najbardziej podobał mi się opener, ale to wcale nie znaczy, że był dobry...

O dziwo mieliśmy nawet 2 bardzo dobre konfrontacje na majku, tj otwierająca galę z ważniejszymi figurami RAW (tu sobie nawet porządnie zwyłem :D ) i poźniejszą nejczera z HBK. Ta późniejsza była przez pewien czas ostro zamulona, ale kiedy w końcu Flaira złapała k*rwica w końcu coś się zaczęło dziać. Żałuję tylko, ze nie było sweet chin music na dziadu...

Cłaość została dopełniona ogromną ilością reklamówek, prom itp... Czyli nie ma co tu więcej co komentować, bo po prostu nic więcej ciekawego nie było...