Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA LockDown 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Dużo masz nadrabiania ;) przynajmniej masz co oglądać, bo działo się sporo od czasu, gdy TNA posiada 2 godzinny slot tv. Oby właśnie Nash'a wyeliminowano z Lethal LockDown, do tej walki się nie nadaje i tylko swoją osobą zablokuje miejsce dla kogoś bardziej praktycznego - bo on tam żadnego spotu prócz swojego wyczesanego Powerbomba nie zrobi. Co do Angle'a i Joe - będzie to piąte starcie 1 na 1 na galach pay-per-view.

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

14

• DonCarlos

6

• Romano

4

• kieska

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dokładnie IIL, Nash tam pasuje jak but do dupy. Ale na 99% będzie walczył, wiadomo przecież, że bookerzy TNA nie chcą go odstawiać na bok, bo fani lubią Big Sexy'ego.

Team Cage: Cage, Nash/Sting/Creed i MCMG/LAX

Team Tomko: Tomko, AJ, 3D

Takie teamy by mi pasowały.

W Xcape The Cage Match duże szanse na wygraną ma CurryMan, ma od niedawna push a umiejętności mu nie brak, jak wiemy. Fani go lubią, a Danielsowi pasuje pas :P

Co do Main Event, ciężko stwierdzić kto wygra. Równie dobrze może to być Kurt, żeby AJ mógł mu odebrać pas i mieć upragniony faceturn, a równie dobrze Joe, a później feud między AJem a Kurtem ale bez pasa. A w tym czasie rozpoczęcie feudu np. Joe vs Christian lub Tomko. Równie dobrze może się odbyć w niedalekiej przyszłości Triple Threat Match: AJ vs Kurt vs Joe o pas i AJ pinuje Kurta. Ale takie spekulację na razie zostawie sobie, bo wszystko może się zdarzyć.

Creed w Lethal LockDown ? Romek, chyba za wielkie plany wiążesz z tym wrestlerem ;) co do interwencji w main event'cie - klatka właśnie jest od tego, żeby zapobiec interwencją, jako, że jest to już piąte ich starcie to powinno wypaść dobrze - nie tak jak na Hard Justice, gdzie zakończenie to klasyczne puknięcie krzesełkiem Joe przez Karen, gdzie sędzia tego oczywiście nie widział i późniejszy pin Angle'a.. co to samej walki to muszę napisać coś.. zaskakującego - prawdopodobnie walka Samoa Joe vs. Kurt Angle będzie toczyć się na zasadach MMA! , tak wynika z tego tekstu: "Kurt went on to say that TNA is looking to move toward a more serious, MMA-type of atmosphere beginning at Lockdown. "(Samoa Joe) isn't going to be on TV for the next three weeks because he's training for our match. We're going to have an MMA-style match at the Pay-Per-View and this is the beginning of what TNA is going to start doing." czyli w skrócie - federacja chce zrobić krok w przód i już na gali LockDown wyjdzie z innowacją - walką na zasadach MMA, Samoa Joe z racji tego, że przygotowuje się do tej walki nie pojawi się 3 tygodnie w tv. Ma to uczynić TNA bardziej rzeczywistym show.

Jakieś opinie/komentarze nt. tego typu walki ? zepsuje to starcie Joe i Angle'a, a może pomoże im w zrobieniu czegoś świeżego ?

Dla mnie osobiście walka typu MMA w ME na najważniejszej gali TNA w roku zepsuje to starcie. Gdyby panowie wycisnęli z siebie wszystko (chociażby jak na Hard Justice) zrobili by świetne starcie, samą świeżością matchu byłby fakt, że walczą w klatce. MMA to MMA a wrestling to wrestling, nie ma co tu mieszać, to tak jak walki pseudo-bokserskie, które odbyły się w WWE. This sucks :t_down: Mam nadzieję, że panowie zrobią to co potrafią najbardziej czyli nie odpierdzielą walki MMA tylko klasyczną na zasadach wrestlingu. W innym wypadku na ME skończę oglądać galę :t_down: (no może looknę tylko na zakończenie :P )

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Jeśli to będzie MMA to wątpię żebym oglądał w całości, do tego w takim wypadku Lethal Lockdown będzie musiało być ME :t_up:

Po wczorajszym/dzisiejszym Impakcie składy na LethalLD są już znane

Team Tomko

-Tomko

-AJ

-Team 3D

Team Cage

-Cage

-Nash( :evil: )

-Rhino

-Sting :roll:

Oczywiście wygrana faców jest niepodważalna w końcu od początku feudu to helle cały czas są góra, do tego Sting na LD niezwykł przegrywać :)

Doszedł też "niezwykle interesujący" mecz Mixed TT pomiędzy Bookerem T & Sharmell przeciwko Bobbiemu Rodde & Payton Banks... czyli inaczej mówiąc czas na herbatkę i wizytę w toalecie ;)

Nie zapominajcie, że w tej walce MMA nie będzie walczył byle kto, tylko Kurt Angle i Samoa Joe :) zobaczymy co z tego wyjdzie, wątpię, aby na tak ważnej gali TNA robiło shit z main eventu - które są na galach pay-per-view dopracowane.. walka Booker'a i Roode'a nie napawa mnie zbytnim optymizmem.. no cóż, trzeba będzie to przegryźć. Co do walki Angle'a i Joe, ponoć jest to nawiązanie do walki Big Show vs. Mayweather na WrestleManii..

Ok, będą walczyli Kurt i Cycek J, a jeśli to ma być MMA style to niech sobie robotę w UFC znajdą :P Walka Floyda z Biggim może być MMA może być Boxing bo to jest walka bez zbytniego znaczenia, a tutaj na szali leży pas TNA WHC więc to spora różnica. Mówię ponownie jeśli to ma być MMA to proszę o przerzucenie walki do środka karty bo i tak looknę tylko na wynik ;)

Mi również to nie odpowiada, ale nie oszukujmy się wiążą się z tym korzyści.. gale UFC przynoszą wykupienia swoich PPV w podobnych liczbach jak te WWE, więc ściągnięcie fanów MMA na TNA dzięki takiej walce jest jak najbardziej rozsądnym zagraniem.

Ok, będą walczyli Kurt i Cycek J, a jeśli to ma być MMA style to niech sobie robotę w UFC znajdą :P

Dokładnie, nie podoba mi się, że ME w najważniejszej gali w roku będzie w stylu MMA. :t_down: Mogli zrobić Bookah vs Roode w stylu MMA, a tak świetny Main Event zostawić po staremu. Tylko, że taka walka miała by o wiele mniejsze zainteresowanie niż match pomiędzy Kurtem i Joe.

IIL wiem, że ściągnięcie fanów MMA na TNA jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Ale pytanie brzmi: Na jak długo? Czy od teraz na każdej PPV ME będzie w stylu MMA? Na 100% nie, więc takie jednorazowe nabicie ratingu do niczego nie prowadzi, zanadto fani MMA nie muszą oglądać całej gali tylko ME. Wtedy też rating drastycznie się nie podniesie.

Jesli chodzi o moje zdanie co do tego main eventu na zasadch MMA to jestem jak najbardziej na nie. Jeśli to juz faktycznie informacja potwierdzona w 100% to bookerzy po porostu spie*dolili mi świetnie zapowiadający się match. nie rozumiem, czemu to ma służyć. Fanów MMA raczej to nie przyciągnie, bo:

-Jedna walka nic nie zmieni, trzeba by odmienić cały fed

-To nie będzie przecież 'czysty' shoot, ale kontrolowany czyli znowu wszystko w dupę...

A tak swoją drogą TNA spieprzyło mi Lockdown na kolejny sposób. Zamiast domniemanego starcia Gail Kim i Awesome Kong o Knockouts title dostaniemy (bo jest to oficjalne; figuruje na ich oficjalnej stronce):

WOMENS TAG TEAM MATCH

Awesome Kong & Raisha Saeed vs. Gail Kim & ODB

Ciekaw jestem tylko tego, jak Raisha będzie walczyć; czy w walce straci chuste i pokaże twarz? Bo tego, aby cały match biegała sobie w niej i nic sobie nie wyobrażam...

Możliwe, że tekst, który przytoczyłem nie jest źródłem wiarygodnym.. w każdym bądź razie ostatnie treningi Kurta na iMPACT! kwalifikowały się już jako coś pokroju MMA.. a Joe jak zapowiedział Angle nie pojawia się w tv, zobaczymy co z tego wyniknie.. wiem jedno - Kurt i Joe doskonale współpracują w ringu, więc ten rodzaj pojedynku może pomóc im w utrzymaniu bardziej stiff'owego trybu walki ? stypulacja six sides of steel odświeża ich starcie, więc urozmaicenie w postaci walki MMA mogliby sobie darować..

Walka panienek mi odpowiada, liczę na Raish'ę Saed - powinna wyjść zza tej sutanny.. nieciekawie wyglądała współpraca O.D.B i Gail Kim na Destination X, więc tutaj mogłyby się postarać, przydałby się w tej walce jakiś skok z klatki - przez Kim czy też Raish'e.. tkz. build up pod tą galę, tj. DX wyszedł dobrze i trzeba być dobrej myśli, aby TNA nie spierdoliło kolejnego LockDown'a..

• 2 tygodnie później...

Nie wiem czy zauważyliście że na http://www.tnawrestling.com w dziale PPV mamy nowości.

W Lethal Lockdown w drużynie Tomko wystąpi James Storm, a w teamie Christiana Matt Morgan (i dobrze).

Także zamiast głupiego tag-team matchu babek dodano walkę w stypulacji.......

Queen of the cage. Wystąpią w niej wszystkie ładniejsze babeczki w TNA....

Jeśli chodzi o te dwie zmiany gala ta w 100% z nich skorzysta.

mickfoleyzi2.jpg

Nie trudno było się domyśleć że Morgan dołączy do Team Cage po obejrzeniu Impact'u .

Występ Storma w LLM był raczej pewny już przed tygodniem gdy ten zaatakował Stinga po jego powrocie :P

Jakoś wątpię aby z walki o pas mistrzowski zrobili ją na zasadach MMA bo mają one sie nijak do tych wrestlingowych mimo tej całej otoczki z przygotowaniami Joe i sparingami Kurta , jeśli już to może walka na tych zasadach MMA potrwa krótko jakieś 5 min dwie rundy a dalej normalny wrestling czyli to co panowie potrafią najlepiej . Kurt od zawsze gada że ćwiczy , przygotowuje się do MMA i chciałby tam wystąpić przecież a taki Samoa Joe od miesiąca wziął się dopiero i ma go pokonać to nawet zaprzecza faktom no ale TNA to przecież TNA ja osobiscie liczę na full time wrestlingu :)

Ja osobiście bardzo się cieszę z udziału Morgana w meczu. Koleś ma spory potencjał, wrażenie robią takę jego warunki fizyczne, w TNA do tej pory nie walczył, ale już końcówka ostatniego Impactu pokazała że to będzie bardzo ciekawie. W końcu ten kolo w WWE rzucał Big Showem, więc jego ciosy na mniejszych zawodnikach jak AJ, z resztą ten kick na Devonie oraz slam na AJ pokazują że możemy być naprawdę dobrej myśłi :)

Do karty doszła ciekawa walka, mianowicie Queens of Cage, początkowo sądziłem, że pokazanie kobiet zostanie za\warte tylko w walce Kong/Saed vs. Kim/ODB, na szczęście tak się nie stało, liczę na dobrą walkę i pewnie taka będzie, nie pamiętam słabych walk knockouts w TNA.

Main Event pozostaje pod znakiem zapytania, gdyby rzeczywiście był to MMA match, to zostałby promowany już dawno, pewnie przed WM i walką Mayweather'a i Show'a.. to mnie trochę uspokaja, ale co znaczą te treningi Angle'a na iMPACT!.. ?

TNA znów zaprezentuje nam pięcioosobowy Lethal LockDown, rok temu było podobnie, dało się odczuć zamęt na ringu, ale przynajmniej się coś działo, w tym roku Nash pewnie przystopuje trochę pojedynek, ale znajduje się też tam AJ Styles, który zapewne zostanie poczęstowany bump'em :) ciekawe czy znów upadek z klatki, chociaż przydałoby się coś nowego.

W karcie wciąż nie widać LAX i Motor City Machineguns, pewnie trafią w dark match/opener gali..