Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA LockDown 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   994
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

"Big Bad Booty Daddy" upomniał się o swoje i zapowiedział wykorzystanie walizki zdobytej w Feast of Fired na Sacrifice, jego przeciwnikiem będzie aktualny mistrz TNA, czyli Kurt Angle/Samoa Joe - zależnie od wyniku ich starcia na LockDown. Scott Steiner podczas pobytu w TNA miał okazję wplątać się w dwa poważne feudy z w/w wrestlerami, program z Samoa Joe rozpoczął się w maju 2006, i trwał min. przez dwa miesiące, spotkali się na Slammiversary '06, pojedynek wygrał oczywiście Joe przedłużając ówczesny streak, natomiast storyline z Angle'm ruszył na Against All Odds '07, gdzie Steiner jako tajemniczy konsultant Cage'a, obaj spotkali się 1 on 1 pierwszy raz w historii na Destination X '07, z wynikiem korzystnym dla Kurt'a. Tamte walki nie wyglądały za dobrze, przynajmniej Steiner/Angle było spalone na całej linii (do dziś pamiętam ten żałosny pin na końcu).. Steiner/Joe dzięki temu drugiemu wypadł nawet dobrze, ale nie był to jakiś wybitny pojedynek ;) trzeba jednak zaznaczyć, że Scott jakby uczynił spory postęp i jego walki w parze z Rick'iem Steiner'em, czy teraz z Petey Williams'em przyjemnie się ogląda i nawet cieszę się z tego, że Genetic Freak otrzymał jeszcze raz szansę o najważniejszy pas, co do wyniku pewien jestem, że to taki title shot na jedną noc ;)

Main Event LockDown nie ma być oficjalnym pojedynkiem na zasadach MMA, jednak Kurt i Joe chcą go jakby bardziej urealnić i stoczyć stiffową walkę. Dla mnie miodzio, to już piąte starcie tej dwójki i powinni dołożyć od siebie coś nowego, widać coś się kroi + six sides of steel.. :)

Wasze zdanie nt. title shota Steiner'a i walki wieczoru LockDown ?

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

14

• DonCarlos

6

• Romano

4

• kieska

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Lockdown już w niedzielę, ale nie mogę się doczekać.

Mam nadzieję że TNA nie zawiedzie swoich fanów.

Co do main eventu to jestem jak najbardziej optymistycznie nastawiony do kolejnego starcia obydwu panów.

Potrafią zrobić solidne show i tym razem też tak będzie.O poziom walki nikt bać się nie powinien...

Z niecierpliwością czekam również na Lethal Lockdown Match...Na ostatnim iMPACT rywalizacja tych dwóch teamów została jeszcze bardziej podgrzana i emocji raczej nie zabrkanie...

Steiner walczący o pas WHC...Niech go wykorzysta i więcej się o niego nie ubiega...bo forma już nie ta...Czas dać szansę innym..

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

TNA World Heavyweight Title Match

Walka na pewno bedzie stała na dobrym poziomie, szkoda że zwycięzca jest znany z góry, bo to trochę psuje atmosferę... Mimo tego że zapowiad sie dobrze, to ze względu na znany z góry wynik wolałbym żeby to Lethal Lockdown Match był ME...

Lethal Lockdown Match

Jak już mówiłem bardzo oczekuje debiutu ringowego Matta, ogólnie walka bedzie jak co roku ozdobą gali, można się też spodziewać wygranej faców, chociaż może TNA przełamie passę zwycięstw tych dobrych...

Mixed Tag Team Match

Nuda... :8 Oby to był już koniec feudu Bukka vs. Bobi...

Tag Team Match

Jak wyżej :8 Nuda przez całą walkę i tylko jedna dupcia która jest warta uwagi...

TNA X-Division Title X-Scape Match

Ja bym połowę składu wyrzucił(Rybka, Papryka & Mahatma) i wstawił w to miejsce kogoś kto zrobi dobrą walkę(Gunsi, Homicaide, Kaz etc. etc.), mam nadzieję że nikt z pierwszej trójki wymienionej na początku pasa nie powącha, może Creed zrobi zamieszanie... i coś mi się zdaje że nieobecny Petey odegra ważna rolę w tym pojedynku, a właściwie zaraz po Nim...

Queen Of The Cage Match

No, tutaj to sobie przynajmniej popatrzę na fajne dupcie :twisted:

Single Match

Na 90% będzie wiało nudą, ale może się zdziwimy jak na WM przy walce Rica...

Cuffed In The Cage Match

Ta walka też powinna wypaść nieźle, chociaż coś czuję że za duże zamieszanie będzie... oczywiście wygrana LAX oczywista...

• Reputacja:   994
  • Styl:  Ciemny

Zabawa w odejścia Samoa Joe z pro wrestlingu psują lekko walkę wieczoru.. jednak jakby na to nie spojrzeć, może być tak, że Joe jednak odejdzie, ponieważ..

po 1) Joe nie przedłużył jeszcze kontraktu i aktualny jest ważny do czerwca, więc okolic Slammiversary 08..

po 2) Walka na podobnych zasadach miała miejsce w 2004 roku, mianowicie w main eventcie Turning Point, Americas Most Wanted i Triple X walczyli w klatce, stawką walki było to, że ta drużyna która przegra rozpada się na zawsze.. widać TNA w tym aspekcie (na szczęście) słowne nie jest, bo xXx powróciło na Victory Road 07 - tylko po co robić fanów konia ? Podobny też jest przykład Christopher'a Daniels'a, który został "zwolniony", by występować w gimmicku Curry Man..

Ponadto, od około trzech miesięcy w internecie pojawiają się plotki dotyczące tego, że Samoa Joe ma dostać pas - czy to nie jest zasłona dymna ? w momencie, gdy wszyscy są pewni, że Joe wygra Kurt po raz czwarty odniesie zwycięstwo ? możliwe.. main event będzie bardzo emocjonujący..

Skład Lethal LockDown nie jest imponujący - Sting i Nash znajdują się tam dla "nazwiska w karcie", osoby, które rzeczywiście będą coś działać to: AJ Styles, Tomko, Rhino, James Storm i Team 3D, ewentualnie Morgan, ale ten nie miał okazji pokazać jeszcze co potrafi, ale spodziewam się mocnego powera.. jak na każdym LockDown, Phenomenal One znów pokaże nam jakiś chory bump ;) ciekaw jestem co wymyślą..

Walka Booker'a i Roode'a mimo dużego build upa nie jest dla mnie niczym ciekawym i jest kandydatem na gniota gali (inne walki się jakoś wyrabiają przy tej)..

ODB/Kim vs. Kong/Saed - dlaczego.. kur.. dlaczego to nie jest triple threat o Knockouts title ?! nie wiem jakim cudem zabrakło takiej walki.. pewnie będzie dobrze, Kim jak przed rokiem mogłaby zrobić crossbody z klatki. Raisha Saed ma pokazać się w innym ubraniu, oby ona zaskoczyła czymś ciekawym.

Xcape The Cage ma dobrą obsadę i oczekuję kandydata na walkę gali, jak co roku ten match pokazuję klasę x dywizji i tym razem nie może być inaczej.

Queen of teh Cage, czyli nowa koncepcja TNA.. wieloosobowe zmagania kobiet wypadały dobrze, więc teraz nie powinno być inaczej, chociaż stypulacja nie za bardzo mi odpowiada, mogło to być coś w stylu Xcape The Cage, tutaj trzeba podobnie jak w Fight for the Right wejść na ring przez klatkę, dwie pierwsze knockouts, które znajdą się na ringu walczą do pinu, submissionu.. mogłoby to wyglądać inaczej.

Cuffed of the Cage - kolejna wariacja, tutaj trzeba się będzie zapinać kajdankami.. nic ciekawego, ale z doświadczenia wiem, że takie tagi jak LAX, MCMG czy nawet Williams/Steiner coś strawnego wykombinują :)

Ogółem spodziewam się dobrej gali, zapewne będzie o wiele lepiej niż przed rokiem..

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Co do tego PPV to jestem akurat w miarę spokojny, bo karta prezentuje się dobrze.

Ale po kolei.

Kip James vs. BG James

Ta walka zbytnio mnie nie interesuje, ale mam nadzieję, że Jamesy pokażą cokolwiek w ringu :roll: Chociaż myślę że będzie lepsza od Booker & Sharmell vs Roode & Banks

Cuffed of the Cage Match

Tutaj powinno być dobrze, a patrząc na obsadę nawet możliwe że bardzo dobrze. LAX, MCMG jak zwykle spiszą się zapewne świetnie, Steiner/Williams powinni pokazać się z dobrej strony, R 'n R Inf. też nie powinni jakoś znacznie odstawać, chociaż nie wykluczone, a nawet prawdopodobne, że to właśnie któryś z tej dwójki zostanie odliczony. Wygra zapewne LAX.

Queen Of The Cage Match

Tutaj troszkę nie pasuje mi sama stypulacja... ale bardziej niż na samej walce skupię się na niezłych widoczkach :D

X-Cape the Cage Match

Tutaj chyba najlepiej zapowiadająca się walka na gali... mam nadzieję, że bookerzy spiszą się i zobaczymy bardzo dobrą walkę.

Ja bym połowę składu wyrzucił(Rybka, Papryka & Mahatma)

Rozumiem że Mahatma to Sonjay. W takim razie powiedz mi, czemu chciałbyś wywalić stąd osobę, która może pokazać najlepsze spoty w tej walce? Przypuszczam, że może nie podobać Ci się jego gimmick, ale gimmick nie zmienia faktu, że jest świetnym wrestlerem.

Tag Team Match

W zasadzie, to nic specjalnego, jedyne co może interesować, to debiut w sześciokątnym ringu Raishy... no i można popatrzeć na Gail :)

Mixed Tag Team Match

Oj będzie przewijanko :P

Lethal Lockdown Match

Walka zapowiada się ciekawie, ale nie cieszy obecność Nasha. Zapewne AJ przyjmie jakiegoś chorego bumpa.. klasyka, Rhino walnie mocnego Gore'a, coś ciekawego mogą pokazać Devon, Ray i Christian. Ciekawe jak spisze się Morgan w swoim debiucie... powera ma niezłego... zapewne wygrają face'owie... jak co roku.

TNA World Heavyweight Title Match

Tutaj pewnie walka będzie dobra. Ja oczekuję zwycięstwa Joe i w końcu zdobycia przez niego TNA World Heavyweight title. Można spodziewać się jakichś niezłych spotów...

Ogólnie PPV powinno być dobre. Hmm... może nawet pokuszę się o obejrzenie lajf, ale troszkę w to wątpię, bo #1 troszkę mi sie chce spać, a #2 pewnie starsi będą narzekać itp...