Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA LockDown 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   994
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

lockdown08.jpg

Gale LockDown cech***ją się wszystkimi walkami w six sides of steel, z dwoma markowymi stypulacjami, jak: Xcape The Cage, czyli walka w której zwykle bierze udział sześciu uczestników dywizji x, pierwsza faza walki polega na zredukowaniu zawodników do podstawowej dwójki, w której zwycięzcą zostaje osoba, która szybciej wydostanie się z klatki, a także Lethal LockDown, czyli nazywany wcześniej War Games, zasady są proste, walka rozpoczyna się od zmagań dwóch wrestlerów, po określonym czasie - zwykle pięć minut - do walki dołączają kolejno osoby z obu drużyn, gdy wrestlerzy biorący udział w walce zostaną skompletowani na szczyt klatki zostaje spuszczona konstrukcja, do której przymocowane są bronie. Jest to jedna z największych gal PPV w TNA, obok Slammiversary, czyli gali obchodzącej święto istnienia federacji i najważniejszej Bound For Glory.

W tym roku gala LockDown odbędzie się 13 kwietnia w Lowell, Massachusetts (TNAwrestling.com reklamuje lokalizację ppv jako Boston), w Tsongas Arena. Oficjalny podkład muzyczny to utwór: Operator - Nothing To Lose. Na gali prawdopodobnie odbędą się następujące pojedynki:

JOE_ANGLE.jpg

TNA World Heavyweight Championship

"The Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle© vs. "The Samoan Submission Machine" Samoa Joe

LL.jpg

Lethal LockDown Match

Team Cage: "Instant Classic" Christian Cage & "Big Sexy" Kevin Nash & "War Machine" Rhino & ? vs. Team Tomko: Tomko & "Prince of Phenomenal" AJ Styles & Team 3D

Knockout Tag Team Match

Awesome Kong & Raisha Saed vs. Gail Kim & O.D.B

TNA X Division Championship

Xcape The Cage Match

"Black Machismo" Jay Lethal© vs. "Guru" Sonjay Dutt" vs. Curry Man vs. ? vs. ? vs. ?

Queen of the Cage

Angelina Love vs. Velvet Sky vs. Salinas vs. Rhaka Khan vs. Traci Brooks vs. Christy Hemme vs. Jacqueline vs. Roxxi Laveaux

Cuffed of the Cage

The Latin American Xchange vs. The Motor City Machineguns vs. Black Reign & Rellik vs. Rock 'n Rave Infection vs. "Showtime" Eric Young & Kaz vs. "Maple Leaf Muscle" Petey Williams & "Big Poppa Pump" Scott Steiner

FORMER PARTNERS COLLIDE

Kip James vs. BG James

Załączniki:

- Oficjalna strona: http://www.tnawrestling.com/component/o ... temid,124/,

- Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/TNA_Lockdown

- Tsongas Arena: http://en.wikipedia.org/wiki/Tsongas_Arena

- Theme: http://www.bgzwrestling.pl/viewtopic.php?f=41&t=16286

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

14

• DonCarlos

6

• Romano

4

• kieska

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jeśli Kurt Angle i Samoa Joe walczą przeciwko sobie to Lethaml Lockdown wypadnie bardzo słabo.Jeśli chodzi o kobiety to mogli by dac do tego ODB i by było good:D.Xcape The Cahe match może być ciekawy bo wystąmpiąm w tej walce pewnie takie gwiazdy X Division jak:Petey Williams,Black Maschismo itd.Kip James wreście odwrócił się od Bg Jamesa.Szczerze to już było pewne od kilku miesięcy.Zapowiada się średnia gala....

Ja sądzę, że nie będzie tak źle, gale ppv TNA od Bound For Glory 07 prezentują wysoki poziom, więc i tym razem nie powinno być inaczej, a na pewno nie będzie gorzej niż rok temu. Piąte starcie na ppv Kurta Angle i Samoa Joe na pewno na pierwszy rzut oka wygląda jak odgrzewany kotlet, ale stypulacja six sides of steel na pewno go odświeży, a i da uczestnikom wykonać nowe spoty, a nie tylko te, które mogliśmy obserwować w poprzednich starciach - moonsault z klatki included :8 Ciekawi mnie obsada Lethal LockDown, dwóch uczestników znam na pewno, a mianowicie Booker T i Robert Roode, z innych możliwe, że dołączy Aj Styles i Tomko, ale czyżby miałoby to być już drugie z kolei ppv bez obrony pasa tagów ? oby nie.. mam nadzieję też na to, że AJ i Tomko po dosyć długim streaku w posiadaniu pasa nie stracą go na iMPACT!.. walka kobiet oczywiście wygląda zachęcająco, ale osobiście wolałbym więcej knockouts w klatce. Walka Kip James'a i BG James'a mnie w ogóle nie interesuje, może to jest tag team z dziesięcioletnią historią, ale daliby z nimi już spokój i odesłali na emeryturę. Xcape the Cage już czuję, że będzie wypaśny, z uczestników stawiam na: Jay Lethal, Chris Sabin, Alex Shelley, Kaz, Shark Boy i Johnny Devine, taki skład by mi odpowiadał, chociaż chętnie dodałbym jeszcze np. Elixa Skippera lub Curry Mana. Ciekawią mnie też inne pojedynki, min. rola LAX, Rock 'n Rave Infection oraz reszty kobiet, które nie walczą o pas, a np. Angelina Love czy Velvet Sky też powinny pojawić się na gali.

• Reputacja:   1

Pomijając ostatni match z tej wczesnej karty gala zapowiada się wypaśnie. Piąte starcie Joe i Kurta- po ich historii nawet nie trzeba będzie raczej specjalnie zajmowac się takowym build upem... Ich walki zawsze strasznie mnie ciekawiły i emocjonowały więc z chęcią obejrzę kolejne starcie, a tym bardziej w 6 sides of steel.

O bydwa markowe pojedynki Lockdown- Xscape the cage i Lethal lockdown mimo, iż nie znam obsady jestem raczej spokojny, że wyjdą jak poprzedniczki czyli dobrze. Co do matchu z udziałem gwiazd dyvizji X to jest wg mnie bardzo prawdopodobne, że dołączy tam ktoś z New Japan, o ile cała walka nie będzie częścią X Cup (bo przecież ma się rozpocząć mniej więcej w okolicach tego PPV).

Walka obydwu byłych członków VKM mnie kompletnie nie obchodzi- niech zakończą ten feud i obydwaj uciekają z TNA.

Najbardziej (jesli się potwierdzi) czekam na match Knockouts. Obsada mi absolutnie odpowiada, nie dodałbym tu nikogo innego. na FR panie pokazały co mogą zrobić w matchu bez dyskwalifikacji, tu dochodzi do tego jesacze klatka. Nie zdziwię się, jak Gail skoczy nawet ze szczytu klatki... Na pewno jest do tego zdolna; do tego jakiś brawlik w publiczności bądź gdzieś na backu przed wejściem do klatki i jestem w niebie :D

• 2 tygodnie później...

TNA uruchomiło już oficjalną stronę LockDown PPV, od razu rzuca się w oczy ładna plakietka, z Samoa Joe i Kurt'em Angle. Z tego co widać na stronie, na gali odbędzie się sześć walk, zwykle jest ich osiem, ale pewnie z racji długiego z natury Lethal LockDown i Xcape The Cage. Po Six Sides of Steel z ostatniego iMPACT! nie mogę się doczekać do walki Kurta i Joe w klatce, eh będą emocje!

Jak zapatrujecie się na piąte spotkanie Kurta Angle i Samoa Joe na ppv ?

Według mnie gala będzie co najmniej dobra.

Main event, jak to napisał IIL odgrzewany kotlet, ale do tej walce nie jest potrzebna dodatkowa promocja, bo wszyscy pamiętamy walki Kurta i Joe na galach PPV roku 2007.Wszystkie walki w klatce, więc możemy spodziewać się dużo hardcorowych akcji.Walka zdecydowanie na plus.

Xscape match zapowiada się równie ciekawie.Tacy wrestlerzy jak Sabin,Lethal,Shelley,Williams,Dutt napewno zrobią z tej walki dobre show.

Walka Kong z Gail zapowiada się także bardzo dobrze...Ich poprzednie walki były bardzo dobre, dochodzi do tego klatka i powinno być jeszcze lepiej :P

Lethal Lockdown Match, ciekawe jaka będzie obsada...Roode,AJ,Tomko,Storm..Ktoś piąty i wygląda nawet nieźle...Po drugiej stronie Cage,Nash,Booker,Rhino i np. Young i mamy nawet niezłą obsadę...

Walka Kip'a z BG raczej nie wywołuję u mnie wielkich emocji.Zapewne ją przewinę...

Gala zapowiada się bardzo dobrze...

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

TNA Destination X już za nami, więcej można już powiedzieć nt. nadchodzącego LockDown, min. to, że najprawdopodobniej do tej gali Tomko i AJ Styles stracą swoje pasy po półrocznym run'ie na iMPACT!, a sami wezmą udział w Lethal LockDown - Team Cage vs. Team Tomko, no nawet.. jako uczestników obu drużyn typuję:

- Team Cage: Rhino, Nash, Booker T + ktoś..

- Team Tomko: AJ Styles, Storm, Roode + ktoś..

Patrząc na moje typy nie pasuje mi już w tej walce Roode, Booker i Nash - dlaczego ? ponieważ nie wykonają żadnych ciekawych spotów. Spekuluje się także o domniemanym powrocie Sting'a, jeżeli to fakt to cieszyłbym się z jego miejsca w Lethal LockDown w face'owym składzie, brak mi tu bardzo Abyss'a..

Podczas main eventu DX, gdy to wychodzący Kurt Angle i Samoa Joe stanęli ponownie twarzą w twarz aż ciarki przeszły mi po plecach i przyznaję, że nie mogę doczekać się tej walki, boję się tylko, że kosztem podwójnego main eventu gali ucierpi na tym Lethal LockDown.. ale dla Angle vs. Joe w six sides of steel wiele się da wybaczyć.. ;)

Wasze typy, spekulacje co do obsady Lethal LockDown/Xcape The Cage ?

Co do obsady Lethal Lockdown, to według mnie wyglądać będzie to tak:

Team Cage:Cage,Nash,Rhino,Booker i stawiam na SuperErica...

Team AJ:AJ,Tomko,Roode,Storm i ktoś piąty....może Black Reign :lol

Tak jak IIL cieszyłbym się z powrotu Stinga, idealnie by pasował jako ten piąty...

Szkoda że nie ma Judasa...Byłby ten piąty do ekipy heeli...

Jeśli chodzi o Xscape Match to widzę w niej taką szóstkę:

Lethal,Williams,Sabin,Shelley,Dutt i Devine (mieliby chociaż na kimś się wyżyć :P)

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

TNA World Heavyweight Championship

"The Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle© vs. "The Samoan Submission Machine" Samoa Joe

Jak zapatrujecie się na piąte spotkanie Kurta Angle i Samoa Joe na ppv ?

Myślę, że Kurt wygra z Joe dla późniejszego stracenia pasa na rzecz Stylesa. Feud między nimi może rozgrywać się już niedługo z racji Karen. Wracając do kwestii Kurt vs Joe, liczę na bardzo dobry pojedynek, bo jak wszyscy wiemy oba cyce potrafią robić dobry match. Ich feud był bardzo udany, więc czemu go nie odnowić? W dodatku na tak wielkiej gali, jaką jest Lockdown.

Lethal LockDown Match

Ja to widzę tak:

- Team Cage: Christian Cage, Kevin Nash, Rhino, Booker T, Eric Young

- Team Tomko: Tomko, AJ Styles, James Storm, Robert Roode, Rellik

Szkoda, że zabraknie Abyssa i Judasa, bo wtedy Abyss mógłby być w Team Cage zamiast Young'a a Mesias zamiast Rellika w Team Tomko. Co do mniemanego powrotu Stinga wątpię, żeby ot tak sobie znalazł się w Team Cage, bo wtedy byłby problem z dobraniem jakiegoś Heela do Team Tomko. To już wolę, żeby zamiast Stinga był Eric, a wtedy wsród Heelów był Rellik, który według mnie jeszcze wszystkiego na ringu nie pokazał.

Xcape The Cage

Black Machismo, Petey Williams, Chris Sabin, Kaz, Sonjay Dutt i Alex Shelley

Ogólnie by była niezła jatka :D

TNA Knockout Championship

Awesome Kong vs. Gail Kim

Mam nadzieję, że panie nie zawiodą. Szkoda, że nie dołączy do nich ODB i nie będzie Triple Threat Match. Liczę na zwycięstwo Gail, choć wiadomo, że Kong ją rozniesie :)

Kip James vs. BG James

Bardzo się cieszę, że mogę zobaczyć tych panów na PPV. Lubię ich obydwu i cieszę się, że feudują, może wreszcie dostaną upragniony push. Chciałbym, żeby się później pogodzili i utworzyli jakiś nowy team. Fajnie by było, gdyby TNA ściągnęło X-Paca to wtedy mogli by stworzyć dobrą stajnią.

Karta powoli zaczyna się rozjaśniać.. koncepcja walki drużyny Cage'a i Tomko przypadła mi do gustu i cieszę się, że właśnie oni będą kapitanami tej walki, ogólnie nakręca mnie feud między tą parą, obaj znają się już sporo czasu i pora na to, aby definitywnie ich rozdzielić. Do Xcape The Cage zakwalifikowały się już trzy osoby, ciekawe kto znajdzie się w pozostałej trójce, na Kaza nie mamy co liczyć, ponieważ dalej ma program z Reign'em - no chyba, że dalej Young to poprowadzi.. Shark Boy ? bardzo prawdopodobne, Shelley/Sabin również mają nikłe szanse, prędzej zostaną wetknięci miedzy coś z LAX/Rock 'n Rave.. Skipper też mógłby powalczyć znów w klatce, na tak ważnej gali przydałaby się jakaś hurricanrana z szczytu klatki w jego wykonaniu.. :P szkoda, że Petey się nie zakwalifikował, ostatnie założenie mu worka na głowę po walce na iMPACT! przyniosło mi na myśl kolejny Blindfold match ..ale to nie może się spełnić, w każdym bądź razie wtedy gala dla mnie będzie o tą walkę krótsza.. ;)

• Styl:  Jasny

Oczywiście największe emocje budzi Lethal Lockdown :D Team Tomko jest już praktycznie skompletowany po wydarzeniach z ostatniego impakta, jeśli będą to drużyny 4 osobowe, ja bym chciał zobaczyć teamy po 5 osób, ale trudno ;) Jestem ciekaw partnerów Christiana, mam nadzieję że Kevster nie będzie mógł :roll: więc zostają 3 miejsca... może LAX którzy muszą w końcu zacząć coś z Tomkiem i Princem, ale to jest mało prawdopodobne, więc raczej do Cage dołączą Rhino, Bukka i powracający na Lockdown(wg. spoilerów) Sting :D Jeśli będą to teamy po 5 osób to do Tomka pewnie dołączy Jame Storm(byle nie Bobi Roode), a do Christiana może Kaz, w co wątpię albo zamniast Bukki wejdą Scott i Petey :D

Co do reszty walka

-pojedynek o mistrzostwo TNA, czyli koniec panowania Kurta I, i początek(oby nie za długiego) panowania Cycka J

-pojedynek o X Divison... tutaj będzie lipny skład, pewnie dojdzie Shark(jeśli On wygra to tragedia...), może dojdą Maschinshi i uratują spektakl :t_up:

-walke div(?) przemilczę

-pojedynek Kipa z BG też najciekawiej się nie zapowiada :|

Jestem ciekaw partnerów Christiana, mam nadzieję że Kevster nie będzie mógł :roll:

Możliwe, że właśnie nie będzie mógł! :D na ostatnim iMPACT! 3D poturbowało mu nogę, więc możliwe.. że będzie sprzedawał tą kontuzję.. to zwalnia jedno miejsce w 4 osobowych składach - wg. mnie tyle wystarczy, rok temu było po pięć i doprowadziło to tylko do większego zamieszania.. - więc do Cage'a dołącza Sting i.. LAX, a do Tomko, jego partner AJ Styles i Team 3D - dla mnie BOMBA! ;)

i początek(oby nie za długiego) panowania Cycka J

Co Ci się w nim nie podoba ? Joe to obecnie najlepszy kandydat na mistrza, dawno federacja już nie miała solidnego face'a champa - wszyscy kończyli reign max po dwóch miesiącach.. a Joe mógłby przynajmniej do Bound For Glory poszaleć, albo i do końca 08.. ;)

• Styl:  Jasny

Do Cycka nic nie mam, pas na Lockdown zdobyć musi i bardzo dobrze, ale co za dużo to nie zdrowo, nich TNA nie próbuje zrobić z niego immortala(ponownie), gdzieś przy Hard Justice mógłby spasować :)

Co do Kevstera to oby ta kontuzja "zakończyła" jego karierę, przynajmniej na 9 miesięcy ;) Niech się tam pałęta jako menago, czasem nawet może wejśc na ring i sprzedać Powerbomba czy Chokeslama, ale nie więcej przebywania na ringu niż 90 sekund ;)

Do Cycka nic nie mam, pas na Lockdown zdobyć musi i bardzo dobrze, ale co za dużo to nie zdrowo, nich TNA nie próbuje zrobić z niego immortala(ponownie), gdzieś przy Hard Justice mógłby spasować

Trudno patrząc na roster TNA znaleźć lepszego champa niż Joe. Moim zdaniem ma na twarzy to wręcz wypisane i nie obraziłbym się ani trochę, gdyby pobił rekrdy Jerretta w trzymaniu pasa. A immortala wcale nie trzeba z niego robić- jedne walki może wygrac czysto, inne mniej, na iMPACT'ach czy walkach nie o pas może przegrać i jego postac nie byłaby 'nie do pokonania' i przy każdej okazji obrony pasa mielibyśmy kupę emocji :t_up:

Znając już (choć na TNAwrestling.com potwierdzeni są jedynie kapitanowie) niemal cały skład jestem bardzo zadowolony. Feud Christian vs Tomko w końcu przybierze jakis konkretniejszy wyraz, na następnym PPV mógłby się odbyć rewanż bezpośrednio pomiędzy tą dwójką i wtedy byłbym szczęśliwy jeszcze bardziej. Trochę się rozczarowałem, że teamy będą tylko 4-osobowe ale po dłuższym zastanowieniu będzie tylko lepiej, tj bez przesadnego tłoku, a z taką domniemaną obsadą tylko lepiej. Team Tomko jest już zmontowany, tj. Tomek, Aj i 3D; naprzeciwko Christian i... na poczatek pewnie jekiś TT, może LAX, gdyż potrzebują promocji lub zalążku feudu z panującą nam miłościwie dwójką z Angle Alliance, jeśli mają odebrac wkrótce pasy TT lub MMG, bo w końcu 3D ciągle po nich cisną w wywiadach i feud nie wydaje się być definitywnie zakończony. W obydwu przypadkach byłby świetnie. Ostatnie miejsce jak juz napisali poprzednicy czy poprzednik może być zarezerwowane dla Nasha lub Stinga. Tylko- po pierwsze możliwe jest, ze Keva wyeliminuje 'kontuzja', a co do Stinga to jesli powróci to wcale nie mamy pewności, że to będzie ta walka; moim zdaniem nawet bardziej prawdopodobne jest, że zainterweniuje w ME pomagając w utracie pasa Kurtowi, który przeciez go z niego skroił jakis czas temu... Lub w innym matchu np. mającym cos wspólnego z Abyssem. Jednak tak czy inaczej interwencja w ME jest raczej pewna i jesli to nie będzie Sting to pewnie Karen lub AJ (no raczej Styles, bo Karen chyba sie po klatce wdrapywać nie będzie...).

Tak czy inaczej PPV zapowiada się świetnie i w najbliższym czasie będzie na co czekac z wypiekami (+WM).

No, obejrzałem sobie pierwszy iMPACT! od naprawde długiego czasu... właściwie to mój drugi show TNA odkąd mają półtorej godziny. I jestem w sumie mile zaskoczony. Sporo się zmieniło. Lethal LockDown zapowiada się ciekawie - szczególnie zaskoczyło mnie, że Nash próbuje walczyć. Jakoś mam wrażenie, że to poturbowanie jego nogi przez 3D wyglądało za mało spektakularnie żeby wykluczyć go z walki na LockDown... ale możliwe że się myle, jak już mówiłem - wypadłem z obiegu. ;) Ciekaw jestem, która to już walka Joe vs. Angle? Troche się tego nazbierało... jednak tym razem więcej niż pewne że wygra Joe i zostanie mistrzem - to podoba mi się najbardziej. Pora nadrobić troche zaległości. :)

" Only God Can Judge Me " - Tupac Shakur