Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

World X Cup 2008 Tournament

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

bgztematkt1.gif

World X Cup Tournament odbył się już w roku 2004 i 2006. Jest przeznaczony dla zawodników X Division, i biorą w nim udział przedstawiciele różnych krajów. W roku 2006 zwyciężył Team USA, którego kapitanem był Chris Sabin. Team USA zwyciężył również w 2004, mając za sobą drużynę Kanady. Skupmy się jednak na tym turnieju co odbył się dwa lata temu. Aby zostać reprezentantem Team USA, zawodnicy musieli przejść eliminację w postaci walk z innymi wrestlerami. Pierwszym członkiem USA został Jay Letlah, który pokonał Shannona Moore i Roderick Stronga. Chris Sabin został drugim zawodnikiem Team USA, a jako trzeci zakwalifikował się Sonjay Dutt. Ostatnim członkiem został Alex Shelley wygrywając Three Way Match z Roderick Strongiem i Chase Stevensem. Jednak nie samym Team USA ten turniej żyje, więc udział wzięli jeszcze przedstawiciele Kanady, Meksyku i Japonii. Za każde zwycięstwo nad zawodnikiem z innego kraju, wrestlerzy dla swojego Teamu dostawali specjalne punkty World X Cup. Drużyna która miała ich najwięcej wygrywała. Turniej składał się z czterech rund, a pierwszą z nich otworzyły dwa Tag Team Matches. Po roku przerwy, Jim Cornette ogłosił, że World X Cup Tournament powróci w tym roku. Poniżej jest rozpiska walk i zwycięzców z roku 2006...

Runda 1 - Tag Team Matches

TNA iMPACT! 27 Kwiecień 2006

Team USA pokonał Team Japan.

TNA iMPACT! 4 Maj 2006

Team Mexico pokonał Team Canada.

Runda 2 - Singles Matches

TNA iMPACT! 11 Maj 2006

Chris Sabin pokonał Pume.

TNA Sacrifice 14 Maj 2006

Jushin Liger pokonał Petey Williamsa.

Runda 3 - The Gauntlet

TNA Sacrifice 14 Maj 2006

Wygrał członek Team Canada czyli Petey Williams.

Runda 4 - Tie Breaker

TNA iMPACT! 18 Maj 2006

Chris Sabin pokonał Peteya Williamsa.

Punktacja Końcowa

Team USA: 6

Team Canada: 5

Team Mexico: 4

Team Japan: 3

Lista reprezentantów danych drużyn:

Team USA

Chris Sabin - Kapitan

Jay Lethal

Sonjay Dutt

Alex Shelley

Team Canada

Petey Williams - Kapitan

Eric Young

Johnny Devine

Tyson Dux

Team Mexico

Shocker - Kapitan

Puma

Magno

Incognito

Team Japan

Jushin Liger - Kapitan

Hirooki Goto

Minoru Tanaka

Black Tiger

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

6

• Tet

3

• kieska

2

• RJ Jakubowski

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

World X Cup Tournament to bardzo dobry pomysł. Bardzo dobrze że TNA sprowadza wrestlerów z innych krajów ponieważ wielu z nich ma świetne umiejętności. Jest to turniej dla zawodników dywizji X czyli możemy liczyć na dobre walki. Możliwe że cały ten turniej ma na cale podniesienie rangi X Division. Jestem ciekaw kto będzie reprezentował Kanade (o ile taki team bedzie) teraz gdy nie ma już Team Canada. Jeśli TNA dobrze poprowadzi ten turniej ratingi IMPACT! mogą pójść w górę. Na pewno więcej ludzi chce oglądać walki X Division na najwyższym poziomie niż Kurta Angle. Chciałbym żeby w tym roku wygrał Team Japan lub Team Mexico (przypuszczam że takie będą), ale pewnie znowu wygra Team USA. Jestem jak najbardziej za tym turniejem i mam nadzieję że podniesie on choć trochę range X Division (bo taka jak była kiedyś już chyba nigdy nie będzie).

11298115914c6aa0b9db48e.jpg

No i to mi się podoba :D Bardzo dobrze że TNA zorganizuje World X Cup, bo jest to szansa na ponowne podniesienie rangi dywizji X, dywizji która trochę podupada. X-division od zawsze była ikoną TNA, czymś co przyciągało widzów do tej federacji, to właśnie o tytuł X-division odbyła się jedyna walka w TNA która zyskała w rankingu Dave'a Meltzera 5 gwiazdek, zawsze można było się od walk X-division spodziewać czegoś niesamowitego, czegoś co zachwyci publikę, dynamicznej akcji, ciekawych spotów... ale niestety teraz dywizja X znaczy w TNA coraz mniej, więcej czasu poświęca się Kurtowi i innym wrestlerom ściągniętym np. z WWE, a nawet zmieniona została definicja X-division... do tej pory było to coś bez ograniczeń, bez limitów wagowych... a teraz? Teraz nawet Cycek Joe, który tworzył potęgę X-division nie ma prawa występu w walce dywizji X chyba że schudnie te ok. 15 lbs (wg. wikipedii waży 290 lbs) a to z tego co kojarzę troszkę ponad 2 kg... owszem jest to do zrobienia... ale odbiegam od tematu :roll: więc powtórzę się jest to dobra inicjatywa, więc :applause: dla zarządu TNA. Zapewne możemy spodziewac się teamów USA, Kanady, Meksyku i Japonii czyli tych samych które brały udział w poprzedniej edycji... ale może TNA czymś nas zaskoczy i zobaczymy jakiś nowy team :thinking: No i ostatnią sprawą są składy... tutaj dowiemy się zapewne troszkę później... pozostaje tylko liczyć na to że turniej wypadnie dobrze i przyciągnie nowych widzów do TNA

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Bardzo sie ciesze z tego powodu, powrot World X Cup oznacza ozywienie dywizji x, pojawienie sie nowych nazwisk wsrod tych samych osob, jak Chris Sabin, czy Petey Williams, ktorzy to od paru lat dostarczaja nam wrazen, jednak nie ukrywajmy te osoby staly sie juz schematyczne. Nie orientuje sie dobrze w tym co sie dzieje teraz w TNA (brak mozliwosci sciagania i ogladania ppv oraz iMPACT!ow..), ale sadze, ze powinien sie wkrotce zaczac, jak kazdy poprzedni zakonczy sie na Sacrifice, wiec poprzednie walki turnieju powinne miec miejsce na LockDown i Destination X, wiec juz niedlugo.

• Reputacja:   1

Według mnie to kapitalna decyzja zarządu. Dywizji X jest raczej w słabym stanie, ma jedynie bardzo dobrze wypushowanego champa. Taki turniej to wręcz zbawienie dla X-Division. Napłynie sporo nowych zawodników i na pewno choć kilku z nich zagosci w TNA na dłużej. Z racji turnieju Dyvizja X dostanie także sporo czasu antenowego. Z uformowaniem teamu USA raczej większego problemu nie będzie, za to z resztą juz tak... Trzebaby ściągnąć praktycznie całe teamy z innych fedów... A może TNA zafunduje nam coś w rodzaju zamiast USA vs Mexico itp. TNA vs NJPW (bo to byłyby pewniaki) vs AAA vs Dragon Gate. Jak mówią ostatnie plotki TNA kontaktowało się z Dragon Gate w sprawie ściągnięcia kilku zawodników na klka występów (idealnie pasuje do X Cup), a chyba nie zrobiliby tego, aby zrobic z nich team Japan w obliczu współpracy z NJPW... Szczerze mówiąc wolałbym te 2, zaproponowane przeze mnie rozwiązanie. Jak to będzie to zobaczymy już wkrótece, ale najważniejsze jest, że cały turniej powraca...

• 3 miesiące temu...

Trochę ostatnich informacji nt. nadchodzącego coraz większymi krokami turnieju. Wszystko zacznie się w czerwcu, a zakończy na lipcowym pay-per-view Victory Road. Spodziewa się czterech drużyn, czyli:

- Team TNA: Alex Shelley, Chris Sabin i prawdopodobnie Jay Lethal oraz Sonjay Dutt,

- Team Mexiko: Averno, Volador Jr, Ultimo Guerrero and Rey Bucanero. Ponoć pewne w 90%.

- Team Japan: Milano Collection AT i Taichi Ishikari (NJPW) oraz Naruki Doi i Masato Yoshino (Dragon Gate).

- Team International: którego skład jest jeszcze niepewny, spekuluje się nad: Tyson Dux, Doug Williams, Alex Kozlov i Shawn Daivari'm.

Dane wg. Wrestling Observer'a. Jak Wam się podoba obecny skład ? :)

Moim zdaniem na plus, tylko nie pakowałbym Lethal'a i Dutt'a ponownie do drużyny, ich miejsce mógłby zagrzać Elix Skipper i np. Jimmy Rave. Reszta może być, szczególnie zadowolony jestem z wrestlerów Dragon Gate ;)

Hmm... zapowiada się całkiem nieźle, ale zastanawiam się... po co znowu Lethal jest w drużynie z Duttem? Teraz kiedy storyline się rozkręca, Jay oświadczył się Val... oni znowu w teamie? Reszta teamu jak najbardziej odpowiada... tylko martwi, że MCMG są tu, ze względu na brak miejsca w karcie...

Team Mexico... cały czas miałem nadzieję, że TNA uda ściągnąć się Mistico, ale jak widać nie udało się.

Team Japan całkiem nieźle... nawet powiem że dobrze. W końcu będziemy mieli okazję zobaczyć wrestlerów DG w TNA.

Team Inernational... nie pokoi mnie tu obecność Daivariego... po co on TNA? Reszta składu na plus... a w szczególności Doug Williams (swoją drogą ma zajebistego finishera).

Szkoda, że nie ma Teamu Canada... ale i tak jest dobrze.

• Reputacja:   2

Team USA: całkiem nieźle, ale Sonjay i Jay mają świetnie zapowiadający się feud. Chętniej bym w ich miejsce widział Rock'n'Rave Infection

Team Mexico: no, tutaj poznać bym umiał tylko Ultimo Guerrero. Ale zawodnicy tu wymieni mają dobre opinie, także dużo od nich oczekuję

Team Japan: wszystkie ładnie, pięknie, ale who the hell is Taichi Ishikari? Mam nadzieję, że to dobry wrestler, bo reszta składu świetna

Team International: tutaj mam małe wątpliwości. Najmocniejszy wydaje się Alex Koslov. Widziałem go w PWG i sądzę, że doskonale pasuje do TNA i przede wszystkim do tego turnieju. Ale dalej już nie jest tak wesoło. Doug Williams - niewątpliwie świetny technik, jeden z najlepszych brytyjskich wrestlerów jakich znam. Z tym, że turniej ten jest nastawiony na Dywizję X, a w high fly'u jego umiejętności mogą się okazać niewystarczające. Tyson - pojawił się bodaj dwa lata temu i nic wielkiego nie pokazał, może poza charyzmą. Chociaż przez te dwa lata mógł się dużo nauczyć, więc zobaczymy. Daivari.. tu komentarz jest chyba zbędny. Żal.ru

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Reputacja:   1

- Team TNA: Alex Shelley, Chris Sabin i prawdopodobnie Jay Lethal oraz Sonjay Dutt- tutaj tak jak ktos wyżej widziałbym w miejsce Lethala i Dutta Rock 'n Rave. Chociaż z drugiej strony Hoyt to nie X-Divisioner i nominalnie nie pasuje do tego grona... Chociaż w gronie raczej niewielkich zapaśników przydałby się choć jeden powerhouse, który mógłby porzucac troche resztę.

- Team Mexiko: Averno, Volador Jr, Ultimo Guerrero and Rey Bucanero- z Meksyku oglądam tylko AAA i nie znam żadnego z tych zapasników... No nazwiska może i zanane, ale nie widziałem ich w akcji (chyba tylko Ultimo Guerrero, ale już nie pamiętam, jak się zaprezentował...). Mam nadzieję, że skoro sięga po nich TNA to sa tego warci...

- Team Japan: Milano Collection AT i Taichi Ishikari (NJPW) oraz Naruki Doi i Masato Yoshino (Dragon Gate)- Panów z NJPW nie specjalnie kojarzę... Ale za to z DG dokonali chyba najlepszego możliwego wyboru. Jak ktoś kiedyś pisał brano także pod uwagę CIMĘ i Dragon Kida... Oczywiście tej dwójce równiez nic nie ujmuje, ale Doi i Yoshino radzą sobie lepiej jako zespół. W końcu zobaczę wrestlerów z DG w TNA :D Już nie moge się doczekać, można powiedzieć, że moje marzenia się spełniają :D

- Team International: którego skład jest jeszcze niepewny, spekuluje się nad: Tyson Dux, Doug Williams, Alex Kozlov i Shawn Daivari'm- Tutaj najlepiej znam Daivariego.... No i jemu mówimy stanowcze nie...

W sumie to nie znam nikogo z żadnej innej ekipy niż Team'u TNA,który natomiast zapowiada się...dobrze.Rozczarowany jestem wwaleniem tam Lethala,który już mnie zaczyna mocno denerwować....Ale no cóż,nie zawsze ma się idealnie to co by się mieć chciało...Tak jak wspomniałem-wrestlerów z pozostałych teamów może i kojarzę,ale nie widziałem ich walk.Tak czy inaczej dobrze,że TNA ma odwagę by zorganizować tego typu przedsięwzięcie,na pewno będzie ciekawie,nie mogę się doczekać. :)

e916f7e946.png

Generalnie nie ma co jeszcze narzekać, ponieważ nie są to potwierdzone informacje w 100%, a Team International to czyste spekulacje, więc takie pozycje jak Daivari, mogą być tylko przypadkiem i dlatego się tam znajduje, ponieważ kiedyś głośno było o jego przybyciu do TNA.

tylko martwi, że MCMG są tu, ze względu na brak miejsca w karcie...

Niby czemu ? to jest prestiżowy turniej, więc może być szansą ponownego wybicia się Shelley'a i Sabin'a. Co do Lethal'a i Dutt'a - to również nie jest potwierdzone.

No dobra, trochę się zawiodłem braku Teamu Canada i Mistico... Zamiast Lethala mogli by dać np. AJ Styles'a (ach, marzenia :roll: ), lub Jimmy Rave'a.

To napiszę słówko o każdym teamie z mojego punktu widzenia:

- Team TNA: Alex Shelley, Chris Sabin i prawdopodobnie Jay Lethal oraz Sonjay Dutt

Skład porządny, choć jak juz wspominałem wcześniej- Lethal jest raczej zbędny. Chciałbym, żeby wcisnęli gdzieśtam Danielsa po zmianie gimmicku na fallen angel'a .

- Team Mexiko: Averno, Volador Jr, Ultimo Guerrero and Rey Bucanero. Ponoć pewne w 90%.

Tutaj też dobrze... znam tylko Averno i Ultimo Guerrero i są b. dobrymi wrestlerami. Moga dużo pomóc tej walce :t_up: .

- Team Japan: Milano Collection AT i Taichi Ishikari (NJPW) oraz Naruki Doi i Masato Yoshino (Dragon Gate).

Niestety nie oglądam japońskiej sceny, więc się nie wypowiem. Słyszę tylko, że Dragon Gate prezentuje obecnie razem z ROH najlepszy highflying na świecie, więc zapowiada się nieźle.

- Team International: którego skład jest jeszcze niepewny, spekuluje się nad: Tyson Dux, Doug Williams, Alex Kozlov i Shawn Daivari'm.

No i tutaj też prawie nikogo nie znam. Daivari widziałem w kilku walkach WWE i był słabiutki. Alex Kozlov i Tyson Dux- cos mi się obiło o uszy, ale za nic nie wiem co to za kolesie.. Doug'a Wiliamsa w ogole nie znam.

Wg. mnie teamy są takie... średnie, ale nie wiem, ja się nie znam. Spodziewałem się trochę lepszych składów. No i ten IC team.. brrr :| . Mogliby tam wstawić zamiast niego team Canada z Petey'em, Devinem, może Cagem no i kimś z podziemia. No, ale jeżeli składy są jeszcze nie potwierdzone to ja się cieszę :) . Ale i tak wiem, że nawet ze słabym składem TNA zrobi dobrą walkę XCT :D .

Gabisław WXCT to jak sama nazwa mówi turniej, czyli sformułowanie TNA zrobi dobrą walkę XCT nie jest zbyt fortunne.

Chciałbym, żeby wcisnęli gdzieśtam Danielsa po zmianie gimmicku na fallen angel'a .

Myślę, że do zmiany gimmicku Chrisa jeszcze trochę czasu minie, ze względu na to, że publika polubiła kolesia z talerzem curry na głowie... i na to trzeba trochę jeszcze poczekać... chyba, chociaż wolałbym żeby stało się to jak najszybciej.

Niby czemu ? to jest prestiżowy turniej, więc może być szansą ponownego wybicia się Shelley'a i Sabin'a.

Owszem turniej jest prestiżowy, ale czy wierzysz w to że przez ten turniej się ponownie wybiją i zyskają uznanie w oczach bookerów? Bo ja nie za bardzo... a najgorsze, że wszystko poszło (z tego co pamiętam... jeśli się mylę to poprawcie mnie) o brak pocięcia się przez MCMG. Ja Gunsów już od dawna uważam za najlepszy i to zdecydowanie team w TNA pod względem współpracy i efektowności akcji... i od dawna widzę ich z pasami TT. Miejmy nadzieję, że kiedyś zobaczymy Motor City Machine Guns z pasami Tag Teamów... i oby jak najszybciej. Najlepszym rozwiązaniem moim zdaniem byłoby wrzucenie ich do feudu z LAX.

- Team TNA: Alex Shelley, Chris Sabin i prawdopodobnie Jay Lethal oraz Sonjay Dutt,

Hmmmm, mam nadzieję, że nie jest to sprawdzony news. Nie chcę Lethala w tym gimmicku w X Division, ponieważ ten gimmick go mocno ogranicza. Sonjay to jednak moim zdaniem dobry wybór. Jednak jeśli przez World X Cup miałby przerwać z Lethalem program o Val to jest to głupi pomysł. MCMG mogą być, pewnie. Jeśli zamiast Lethala w Timie pojawiłby się AJ to chyba jak na obecne możliwości TNA byłby to dla mnie Dream Team :)

Cóż, nie widziałem walk tych panów, ale Meksyk kojarzy się z Lucha Libre, czyli dobrym High-Fly, czyli znakiem firmowym X-Division. Jeśli ci wrestlerzy są dobrymi High-Flyerami, to mówimy im stanowcze : TAK! :)

Naruki Doi i Yoshino - oczywiście jedni z najszybszych wrestlerów świata i niesamowitych High-Flyerów. Jakieś dokładniejsze opisy nie są potrzebne, chyba każdy kto choć trochę się kurnikami interesuje zna ich dobrze. Milano mi się z kimś kojarzy, a nazwisko Taichi Ishikari słyszę po raz pierwszy, jednak wierzę, że to prawidłowa decyzja TiEnEj

Kojarzę tylko nazwiska Daivari i Kozlov, ale sądzę, że w finalnym rozrachunku ten skład będzie inaczej wyglądał. Musi być Pitij Łilliams, przecież jest mistrzem X-Div!

• 3 tygodnie później...

World X Cup niesie także możliwość wymiany wrestlerów w drugą stronę. Rozmawia się już o wymianie swoich workerów z Dragon Gate i CMLL! Oto co niosą zagraniczne newsy - uzgodniono, że gwiazdy CMLL wystąpią na czterech następnych tapingach iMPACT!, podobnie Alex Koslov i Doug Williams. TNA i CMLL doszły do porozumienia, w którym CMLL będzie mogło używać ich gwiazd w przyszłości, są zainteresowani: Kurt'em Angle, Samoa Joe, AJ Styles'em,. Booker'em T i LAX, mówi się też o Sting'u, ale nic nie jest jeszcze potwierdzone. CMLL chce w przyszłości zrobić na jakiejś większej gali walkę AJ Styles vs. Mistico (kopara opadła) :shock:

Dragon Gate zainteresowane jest używaniem Motor City Machineguns na kilku swoich galach (kopara opadła x2) :shock:

Niema co, zacieram już ręce na to, co będzie dziać się na ringach TNA, a także na tych CMLL i szczególnie Dragon Gate, bo MCMG może zrobić tam furorę..

btw. oto ostateczny skład Team TNA: Motor City Machineguns, Kaz & Curry Man. Jest dobrze, ale moim zdaniem burzy szanse Kaz'a na zdobycie X Division title..

EDIT:

Z tego co usłyszałem na iMPACT! World X Cup będzie się składał z serii tag team & single matchy, następnie 12 man elimination match i ultimate x - prawdopodobnie oba na Victory Road. Jak się Wam podoba ta koncepcja, oraz jakie są Wasze opinię odnośnie tego co mogliśmy już zobaczyć w trwającym turnieju ?