Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Destination X 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   994
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

destinationx08.jpg

Zapraszam do dyskusji nt. nadchodzącej gali pay-per-view TNA Destination X, które odbędzie sie 9 marca w miejscowości Norfolk, stan Virginia w Norfolk Scope Arena. Gale Destination X cech***ją sie akcjami wysokiego ryzyka i poświęcone są dla wrestlerów sztandarowej dywizji x, którzy to toczą walki w markowych stypulacjach jak Ultimate X oraz Elevation X.

MAIN.jpg

Six Man Tag Team Main Event:

"The Samoan Submission Machine" Samoa Joe, "The Instant Classic" Christian Cage & Kevin Nash vs. The Angle Alliance

RHINO_STORM.jpg

Elevation X Match:

"The War Machine" Rhino vs. "Cowboy" James Storm

BOOKER_ROODE.jpg

Strap By Your Man Match:

Booker T vs. Robert Roode

LETHAL_PETEY.jpg

X Division Championship Match:

"Black Machismo" Jay Lethal© vs. "Maple Leaf Muscle" Petey Williams

womens.jpg

TNA Knockout Championship:

Awesome Kong© vs. Gail Kim vs. O.D.B

3d_sharkboycurryman.jpg

Fishin Street Fight:

Team 3D vs. Shark Boy & Curry Man

TAG3.jpg

Kaz & Eric Young vs. Rellik & Black Reign

TAG_TRIO.jpg

No. 1 Contender TNA World Tag Team Championship

The Latin American Xchange vs. The Motor City Machineguns vs. Rock 'n Rave Infection

Załączniki:

- oficjalna strona: http://www.tnawrestling.com/component/o ... Itemid,52/

- Norfolk Scope: http://en.wikipedia.org/wiki/Norfolk_Scope

- Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/TNA_Destination_X#2008

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

4

• DonCarlos

1

• Wronek.

1

• gnomus

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Mamy już potwierdzone dwie walki, i nie wygląda to za specjalnie. Rhino odnawia feud ze Storm'em, tylko pytanie po co ? Najgorsza jednak w tym jest stypulacja.. Elevation X. Rok temu już to było.. był Rhino i srał jak wchodził na konstrukcje. Teraz dodali Storma, czyli wiadomo, że to właśnie on spadnie. Maint Event również nie zachwyca, znowu Nash walczy. Oni chyba nie zrozumieją, że obecnie nie prezentuje żadnej formy. Angle Alliance powraca, teraz to już jest śmiech na sali.. Tak patrząc to mamy powtórkę z Turning Point, tylko zamiast Younga jest Christian. No nic, zobaczymy co jeszcze dodadzą i jak wyjdą te obecne walki...

• Styl:  Jasny

Jak na razie nie jest dobrze... ale nie jest też źle... Rhino vs. Storm... odnowienie feudu... hmmm... walki Elevation X jeszcze nie oglądałem ale z opowieści wiem ze wypadła bardzo slabo... Za to Main Event mi się podoba... Samoa Joe, Nash... lubię ich... do tego jeszcze Christian... mmm... zobaczymy jak to wyjdzie... Zapewne AJ coś namiesza... Na razie niema co mówić... Za mało walk... Po następnym impakcie powinno trochę tego dojść ;)

Destination X jak narazie budzi we mnie negatywne emocje... po raz drugi zobaczymy E-X... i po raz drugi z Rhino który totalnie nie pasuje do tej stypulacji, a jeszcze dodatkowo dostajemy Storma, który również nie za bardzo pasuje do tej walki... czyli może nam wyjść taki sam shit jak w zeszłym roku. Nie wiem co im w ogóle przyszło do głowy wymyślając Elevation X... niby trzeba iść do przodu, ale jeśli trzeba było nowego rodzaju walki to mogli się bardziej postarać i zastosować stypulację, której jeszcze w świecie wrestlingu nie było, a Ultimate X pokazało że są w stanie, bo z tego co kojarzę to był pomysł TNA... ME (?) to powtórka z TP, tylko jest Christian za Younga, co powinno wyjść na + tego pojedynku... znów zobaczymy w ringu dziadka Nasha, który jest totalnie bez formy. Można przypuszczać, że AJ trochę w tej walce namiesza po wydarzeniach z ostatniego iMPACTa... jeszcze pare walk napewno dojdzie, więc narazie nie można oceniać karty... oby gala była jak najlepsza

Aff... takie walki, to sobie można za przeproszeniem w buty wsadzić... Rhino powraca, no i dobrze. Powraca do feudu ze Stormem :t_down: No i jeszcze w Elevation-X :x . Wynik 100% pewny. Ta walka, która miałaby być atrybutem całego Pay-Per-View może wypaść najgorzej z całej gali. No i jeszcze ten "main event". Nie wiem co oni sobie za bardzo myślą. Nash jest bez formy, a oni go dają do main eventa. To normalnie śmiech na sali. Christian wymieniony za Younga. Za pewne wyjdzie to na dobre (bo już chyba na gorsze nie mogło wyjść). Pozostaje czekać na resztę meczy. Mam nadzieje, że nic głupiego do tego nie dojdzie. Zapewne jeszcze mecz o pas kobiet.

jrthqr.jpg

Nie jest tak źle, nie zapominajcie, że oprócz Nash'a w tym main event'cie są też inne utalentowane osoby, ten z Turning Point tak wyszedł, ponieważ spoty do tamtej walki były układane kilka minut przed walką z racji absencji Halla.. a przypomnijcie sobie masę tych wieloosobowych main event'ów iMPACT!, tam zawsze coś się działo, ja jestem zadowolony z tego rozwiązania. X Division Championship zapowiada się zajebiście, w końcu coś innego i świeżego - Jay Lethal vs. Petey Williams, to musi być dobre, zapowiada się sukcesywna obrona pasa, ale liczę na pociągnięcie tego dalej. Rok temu Rhino seelował strach, gdy znajdował się na konstrukcji, liczę że teraz będzie pewnie po niej stąpał i wraz z Storm'em stworzą coś ciekawego. Czekam na więcej potwierdzonych pojedynków, ale póki co optymistycznie nastawiam się na ten event.

Tutaj zgodze się z IIL Destination X nie jest od razu skazana na straty.Narazie mamy dwie walki.

Rhino Vs James Storm-chodz wielu osobom ta stypulacja się nie podoba to ja jestem optymistycznie nastawiony do niej.Rhino bo walce z Aj Stylesem nabrał odwagi i myśle że z Stormem może zrobić niezłe show.

Aj,Kurt Angle,Tomko Vs Samoa Joe,Kevin Nash,Christian Cage-zapowiada się bardzo dobry main event,choc jedna osoba nie pasuje do niego,mianowicie:Kevin Nash-on ma juz swoje lata ale jak się postara to może być Ok.

Do tej gali dojedzie jeszcze walka kobiet może to być Triple Threat match pomiędzy ODB,Gail KIm i Awesome Kong.

I jescze oczywiście mecz o pas X Division Black Maschismo VsPetey Williams.

• Reputacja:   1

Jak na razie PPV nie zapowiada sie zbyt dobrze... Elevation X w teoretycznie lepszej obsadzie okazał się sporą klapą przed rokiem, ale może TNA wyciągnęło jakieś wnioski i tym razem zrobi dobrą walkę? Zobaczymy ale raczej uważam, że to będzie klapa...

Kolejny zapowiedziany pojedynek czyli rematch z TP z kospetyczną poprawką z uwagi na obecność Nasha nie wygląda zbyt imponująco, niemniej jednak pozostali sa świenymi wrestlerami więc jeśli Nash bedzie jak najwięcej stał w narożniku może wyjść coś bardzo ładnego... A jesli tak nie będzie i nash będzie b. często w ringu? Bardzo ładnie napisał tu IIL- na iMPACTACh były już świetne wieloosobowe tagi, w których główne skrzypce grał Junior Fatu, a nie wpłynęło to jaks na ich jakość... Czyli przy tej walce- umiarkowany optymizm.

pozostaje jeszcze kwestia pasa X. Nie wiem, czy walkę Lethala z Williamsem już oficjalnie zapowiedziano na tą galę (gdyby tak mogłaby powstać perełka; pas X nie był już strasznie dawno broniony w walce X-divisioner na X-divisionera pomijając match na iMPACT'cie z Devine'em) czy nie (w tym przypadku pewnie szopa ze Steinerem jakoś się pociągnie i skomplikuje obsadę tego matchu- może 3-way?).

Wczesna karta wygląda bardzo srednio, ale jestem dobrej myśli 8)

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone

Jak na razie na PPV zostały oficjalnie zapowiedziane dwie walki i przynajmniej na papierze nie wyglądają one zbyt okazale.

Elevation X ? Jak dla mnie, to jest to jedna z najgorszych stypulacji w całej historii wrestlingu. Dwoje dużych kolesi chodzi po wąskim X i udają, że boją się upadku. Ubiegłoroczny elevation x pomiędzy Rhyno a Stylesem nie wypalił na całej linii .. czy obecność Storma coś zmieni ? Tak, teraz nawet pośmiać się z czego nie będzie ..

Main Event, czyli 3 vs 3 tag team także nie zapowiada się zbyt dobrze. Nie lubię, gdy w main evencie nie jest broniony pas World Heawyweight, zdecydowanie obniża to w moich oczach rangę PPV. Poza tym, to kto przy zdrowych zmysłach postawiłby złamany grosz na wygraną Angle Alliance ? Raczej nikt. Takie walki to mogą odbywać się na Impact, a nie na PPV. Jeśli już pas World Heawyweight nie może być broniony na tym PPV, to do Main Eventu można było włożyć walkę Joe/Christian vs Tomko/AJ o pasy tag team. Nie dosyć, że długa i wyrównana walka mogłaby podnieść nieco prestiż tego tytułu, to jeszcze AJ i Tomko wygrywając, bo innej opcji nie widzę, zostaliby na maksa podpromowani.

Poza wymienionymi wyżej walkami na Destination X odbędzie się także najprawdopodobniej match o X Division Title pomiędzy Jay'em Lethal'em a Petey Williamsem. Nie powiem, bardzo cieszy mnie takie rozwiązanie, ponieważ nie pamiętam kiedy ostatni raz pas X Division był broniony na PPV w walce X Divisioner vs X Divisioner.

Zastanawia mnie jedno:

po co robić "wieloosobowy" Main Event na miesiąc przed

Lockdown'em :?:

Hmmm...Patrząc na te dwie zapowiedziane walki, jestem i zadowolony i zawiedziony...

TNA po raz kolejny serwuje nam Elevation X.I kto w nim wystapi?

Rhino, który przed rokiem walczył w tej stypulacji i powiedzmy, że nie wyglądało to najlepiej.

Storm, który raczej nie wygląda na wrestlera, który śmigał by z łatwością po elewacji wiszącej "trochę" nad ziemią....

Według mnie ta stypulacja powinna być zarezerwowana dla X-dywizjonerów, a nie dla wrestlerów o wększych gabarytach.

Chociaż ciesze się że nie było pomysłu umieszczenia w tej walce Reigna, goniącego swojego szczurka po elewacji....

Mówiąc krótko optymistą nie jestem.

Walka o pas X Division, zapowiada się natomiast bardzo ciekawie.

Lethal kontra Williams.Dwóch dobrze wyszkolonych technicznie wrestlerów.Zapowiada się masa emocji oraz nie zabraknie ciekawych akcji.To będzie na pewno jasny punkt gali.

Jeśli chodzi o main event, to myślę że to będzie całkiem udana walka.Wiadomo Nash nie jest w najwyższej formie, ale oprócz niego będą tam inne utalentowane osoby.Szkoda że pasy WHC i tag team nie będą bronione.Jednak myślę, że PPV będzie można zaliczyć do udanych.

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Ja sie pewnie jak zawsze bede dobrze bawic ogladajac ppv :D Chyba, ze bedzie totalna zamulka w stylu WWE.

TNA przyznalo ze obecnie koncetruja sie na Lockdown, trakujac DX nieco po macoszemu. Przykladem tego sa juz zapowiedziane dwie walki na kwietniowa gale.

Wieloosobowy main event zapewne będzie build upem do LockDown, tj. pewnie Kurt screwnie Samoa Joe, a ten odbierze mu pas na LockDown.. widzę mieszane uczucia co do elevation x, co mnie zresztą trochę irytuje.. nie wiem czego oczekujecie po tej stypulacji, zeszłoroczny wg. mnie był dobrze zabookowany, AJ chował się w konstrukcji i coś się działo, na tak małej konstrukcji, przecież tam nie da się wiele wykonać, zresztą nie zapominajcie, że podobne walki miały już miejsce, mogę się mylić, ale nazywały się scaffold match, czyli również wrestlerzy wspinali się na konstrukcję, po czym przegrywał ten kto spadnie na stoły, widziałem to w ECW i XPW. Jeżeli walki o pas X nie zepsuje obecność Steiner'a to liczę na coś okazałego, poprzedni 1 na 1 w dywizji x odbył się na Genesis 07 - Lethal vs. Dutt i wyszedł zajebiście, więc i tym razem nie może być gorzej.

• 2 tygodnie później...

"The Samoan Submission Machine" Samoa Joe, "The Instant Classic" Christian Cage & Kevin Nash vs. The Angle Alliance

Walka nabrała większej wagi, ponieważ otrzymała mocny build up na iMPACT!ach i naprawę jestem ciekaw jej wyniku. Mógłby być to już ostatni występ Nasha, bo jakoś nie widzę go na LockDown.. większość wrestlerów biorących udział zna się bardzo dobrze, więc liczę na jakieś ciekawe spoty, jako, że TNA potrafi naprawdę odpicować swoje main eventy, walka tak jest jak dla mnie najważniejszą pozycją na gali.

Elevation X Match:

"The War Machine" Rhino vs. "Cowboy" James Storm

Od Against All Odds to Storm cały czas dostaje po uszach, więc wypadałoby, aby wygrał tą walkę, jestem jednak pewien, że będzie inaczej i to Cowboy poleci.. jedno mnie tutaj tylko interesuje, czy Storm upadnie w stylu Styles'a, tj. będzie wisiał, czy upadnie na żywca z konstrukcji ;)

Strap By Your Man Match:

Booker T vs. Robert Roode

Booker od momentu debiutu jest mi obojętny, więc większej uwagi co do tej walki nie przywiązuje, działo się między nim, a Roodem trochę na iMPACT!ach, więc jestem ciekaw czy znów któryś z nich ucieknie, czy w końcu Booker pokona go czysto..

"Black Machismo" Jay Lethal© vs. "Maple Leaf Muscle" Petey Williams

X Division Championship zapowiada się przyzwoicie, mimo wszystko Williams jeszcze teraz nie ma szans na zdobycie pasa, więc Lethal na 100% wygra.. obaj są w formie, więc powinni nam przypomnieć jak się w dywizji x walczy.. :)

Awesome Kong© vs. Gail Kim vs. O.D.B

Panie dały nam już sporo emocji, walcząc z sobą w single'ach na ostatnich ppv, więc teraz, gdy w trójkę spotkają się na ringu nie powinno być inaczej, mimo wszystko pas kobiet nie powinien zmienić właściciela, więc cały storyline zapewne zostanie pociągnięty do LockDown, gdzie pewnie Kim odbierze swój pas ;)

Fishin Street Fight:

Team 3D vs. Shark Boy & Curry Man

Dzięki temu storyline, ostatnie iMPACT!y naładowane były sporą dawką humoru, ciekawe czy na ppv 3D też będą sie warzyć ? ^^ przypuszczam, że tutaj Ray i Devon rozwalą Sharka i Curry Mana.

hm.. żal

The Latin American Xchange vs. The Motor City Machineguns vs. Rock 'n Rave Infection

Walka jest zapychaczem, ale na pewno nie zawiedzie, Machineguns niestety zostali odsunięci, więc title shot powędruje zapewne do LAX.

Ogółem zapowiada się dobre ppv, nie licząc dwóch walk nie mam większych zastrzeżeń co do karty.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Zobaczymy jak to wszystko wypadnie, kara wygląda całkiem nieźle :t_up:

W typerku postawiłem na Gunsów, jednak w tej walce bardzo liczę na LAX, pasy zdecydowanie powinny być w ich posiadaniu :t_up:

Nuda... :evil:

Fish Market Street Fight:

Mam nadzieję że 3D rozniosą Sharka i Currymana w pył :D Shark dostanie wstrząsu mózgu i skończy z naśladowaniem Austina, a Curryman zniknie z areny i powróci Daniels :t_up:

Tu liczę na to że pas dostanie One Dirty Bitch :t_up: Gail jako czempionka jest lekko nudna a na KingKonga patrzeć się nie da :P

To powinien być najciekawszy pojedynek na całej gali, teoretycznie pas jak bumcykcyk zatrzyma Lethal jednak kto wie, może Brocka i Scott(który na pewno wparuje podczas walki) przeniosą szalę zwycięstwa na stronę Williamsa :t_up:

Strap By Your Man Match:

Nie ma innej możliwości jak piękne czyste zwycięstwo Bookera :t_up:

Elevation X Match:

Może to się okazać gniotem gali, ale jeśli TNA odważy się na hardcore w czystej postaci czyli "Gore, Gore, GORE" który spowoduje upadek Storma z konstrukcji może to być to naprawdę ciekawie :t_up:

Mam nadzieję że to ostatnia walka Angle Alliance, licze na to że podczas tej walki AJ zaliczy długo oczekiwany face turn :) Wynik raczej pewny, tragedia była by przegrana Cycka i ekipy, ale wiemy że Terminatorzy jak Cena w WWE i Kurt w TNA na PPV nie często przegywają :|