Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Smackdown vs Raw 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mam pytanko. Widziałem trailery i gra fajna i nie wiem czy są do tej gry emulatory żeby można było na kompie pograc. Chciałbym prosić o odpowiedz bo mam ferie i nudzi mi się a mam namiar do tej gry na PS2 xD

metallicabuy.jpg

melinaih3.jpg

kaneks5.jpg

18342.png

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Christian Cage

1

• Dexter.

1

• Hardas

1

• Myster-Y1674325928

1

Niestety nie ma dobrego emulatora na ps2 . Ja też próbowałem grać w WWE Smackdown vs Raw 2008 i 2006 na róznych emulatorach na wii na ps2 na Nds i nic z tego :(

f6dfb83c87.png
  • 7 miesięcy temu...

Do grania w takie gry emulatory ci nie pomogą, w ostateczności kup sobie PS2, lub PS3.

• 4 miesiące temu...

SĄ JAKIEŚ EMULATORY CO PRZEROBIĄ WWE RAW VS SMACKDOWN 2007 Z KONSOLI NA PC PLEASE O POMOC JAKBY KTOS MIAŁ TO PROSZE O INSTRUKCJE PRZEROBIENIA KOMPUTER MAM DOBRY TZN PENTIUM 4 INTEL 2GB RAM I 3GHZ POWINNO CHODZIC PROSZE O POMOC I INSTR Z GÓRY DZIĘKI

Słuchajcie mnie, jak ktoś ma dobry procesor to pogra sobie w smackdown vs raw :). Nie mówcie, że nie, ja mam procka 1.6Ghz i grałem w shut your mouth z full prędkością. To chyba dobry wynik jak na taki słaby procek co nie? Wszelkich porad udziele na GG, bo z tym jest troche motaniny. Albo jak bede miał czas to może napisze na forum

Dodano:

Dobra, napisze:

Jak skonfigurować PCSX2 do świetnej pracy z grami smackdown vs raw i nie tylko by Myster-Y

PCSX2 9.5 - nie jest to najnowsza wersja, ale na tej właśnie gra mi jepiej chodziła: http://rapidshare.com/files/151820389/P ... ger.fw.rar

PCSX2 9.6 - najnowsza wersja emulatora, bez pluginów. http://www.bestdownload.com/view.php?detail=1301

Więc tak: Jeżeli macie DirectX 9.0, to potrzebna bedzie aktualizacja żeby pluginy się ładowały: http://www.centrumxp.pl/Uaktualnienia/6 ... _i_10.aspx

Jak macie DirectX 10.0, to żadnych aktualizacji nie trzeba.

Wersję PCSX2 9.5 najlepiej odpalać z pliku pcsx2svn377 (na procki intel) albo pcsx2tsvn377 (na procki AMD)

W wersji PCSX2 9.6 jest tylko jedna ikona do odpalenia, więc właśnie z niej odpalamy.

Po włączeniu programu klikamy Konfig/konfiguracja --> Configure/ konfiguruj.

Wyświetli nam się takie okno:

2623bxe.jpg

To jest okno, w którym wybieramy pluginy niezbędne do odpalenia gry.

Puki to nastąpi, klikamy Set Plugins Directory/ wybierz katalog z wtyczkami.

Wyświetli nam się okno z przglądaniem w poszukiwaniu folderu. Szukamy folder plugins, który się znajduję w głównym folderze PCSX2 i klikamy OK.

Następnie klikamy na Set Bios DIrectory/ wybierz katalog z biosem. Znowy wyświetli nam się okno, w którym musimy podać folder z biosem, znajdujący się w głównym folderze programu PCSX2, po czym klikamy OK.

Teraz musimy skonfigurować pluginy.

1. Zaczniemy od plugina graficznego.

Najlepszym pluginem jest GSdx. Im lepsza wersja, tym gra będzie chodzić lepiej.

W lewym górnym rogu pod napisem Graphics/grafika, wybieramy plugin GSdx, jak najnowszą wesję, następnie klikamy Configure/Konfiguruj i ustawiamy tak jak jest na screenie:

1zezjfl.jpg

2. Pod pluginem graficznym znajduje się napis Firs Controller/ Pierwszy kontroler.

Tutaj możemy ustawić plugin jaki chcemy, klikamy Configure/ Konfiguruj i ustawiamy klawisze według własnej wygody.

3. Przechodzimy do Cdvdrom. Tutaj ustawiamy plugin, w zależności czy gre będziemy odpalać z pliku obrazu płyty, czy z bezpośrednio z nagranej płyty.

Najlepszym pluginem do odpalania gry z pliku jest Linuzappz Iso CDVD, zaś do odpalania gry z płyty dobry jest CDVD null driver, lub P.E.Op.S CDVD.

Odpalanie z pliku - Wybieramy Linuzappz Iso CDVD, i Configure/ Konfiguruj. Pokaże nam się małe okienko, w którym wybierzemy nasz plik z grą klikając na Select Iso, po czym wybieramy w oknie, które nam się otworzyło nasz plik, a następnie Otwórz.

Odpalanie z płyty - Wybieramy plugin P.E.Op.S CDVD, i klikamy Configure/ Konfiguruj. Wyświetli nam się takie okno:

jpy244.jpg

Ustawiamy wszystkie opcje tak jak na sreenie, po za opcją Drive. Tutaj sami musicie sobie wybrać napęd, w którym znajduje się płyta z grą. Po wybraniu klikamy OK.

Możemy też odpalać z płyty za pomocą pluginu CDVD null driver. W nim nic nie konfigurujemy.

4. Plugin USB zostawiamy taki, jaki bbył od początku, czyli USB null Driver.

W prawej kolumnie wyboru plóginów na samej górze, jest pasek z wyborem pluginu dźwiękowego.

Wybieramy plugin ZeroSPU2, a w nim zaznaczamy dwie pierwsze opcje. By zatwierdzić zmiany klikamy OK.

5. Second Controller/ Drugi kontroller. Tutaj musimy wybrać inny plugin, niż pierwszy kontroler, ponieważ w grze to nie będzie działać.

Tutaj podobnie jak w pierwszym, ustawiamy klawisze, jak nam sie podoba.

6. Dev9 i FireWire zostawiamy bez zmian, i przechodzimy do wyboru biosu. Tutaj najlepszy będzie USA w jakiej kolwiek wersji.

Konfiguracja pluginów już za nami. Teraz w programie PCSX2 klikamy zakładkę Config/ Konfiguracja --> Memcards/ karty pamięci.

Wyświetli nam się okno. By wybrać memorkę, należy kliknąć Select Mcd/wybierz Mcd, otworzy się okno z wyborem memorek. Memorki znajdują się w głównym folderze PCSX2 w folderze memcards. Po ustawieniu kard pamięci klikamy OK.

Teraz znowu klikamy Config/ konfiguracja --> CPU (dla wersji 9.5)

Jeżeli mamy dwurdzeniowy procesor, należy zaznaczyć dwie opcje: Multi Threaded GS mode i Dual Core Mode.

Reszta nie zależnie od tego czy mamy jedno czy dwurdzeniówke, zaznaczamy opcje EEec i Limit. W limit wpisujemy ok 55. To zależy też od gry.

(dla wersji 9.6) - rużni się tylko tym, że przy dwurdzeniowych procesorach zaznaczamy jedną opcję, czyli wielowatkowy tryb GS i tym, że w limicie klatek zaznaczamy limit.

(dla wersji 9.5) Znowu Config/ konfiguracja --> Speed hacks

zaznaczamy drugą i trzecią opcję.

(dla wersji 9.6) Config/ konfiguracja --> Speed hacks

w pierwszej i drugiej kolumnie zaznaczamy ostatnią opcję.

Resztę zostawiamy bez zmian.

W razie problemów, lub pytań piszcie na GG albo na PW.