Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE WrestleMania XXIV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Uważam że WWE nie będzie chciało po

Pierwsze :

Odebrać tak szybko pasa Ortonowi

O ile mi wiadomo to Orton trzyma pas juz 5 miesiecy. A ty co?? wolisz 2 wiekowe panowanie Sine i ogladanie złota obok jego kwadratowej mordy :P

Nie sądzę aby WWE chciało tak szybko skończyć fedu pomiędzy HHH a Ceną.

Cena chyba będzie zbyt zajęty wcielaniem w rolę nienowoorleańskiego policjanta do nowego filmu "12 rund". A HHH jak dla mnie może miec feud nawet z BDV byle nie z Jasiem.

(miejmy nadzieje) na zasłużoną emeryturę

hmhm Rick jest w zawodzie juz jakieś 30 lat więc tak czy siak, na emeryturkę zasłużył (plus to to ze bedzie juz więcej nudnych Career Threatening Matchy)

Ogólnie WueMka zapowiada się ŚWIETNIE, czekam tylko na moment kiedy Kane wejdzie do Money in the Bank :)

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• kieska

4

• LegendKiller

3

• IOOT_DZIKO

2

• Święty

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

(miejmy nadzieje) na zasłużoną emeryturę

Po pierwsze to nie o to tu chodziło.,,Miejmy nadzieje''znaczyło iż odejdzie na dobre.A nie że na emeryturę.

Bo ta emerytka jest mu potrzebna ok jakiegoś dłuuużżżssssssszzzzzzzeeeeeeggggggoo czasu

Nie sądzę aby WWE chciało tak szybko skończyć fedu pomiędzy HHH a Ceną.

Myślę że ten film w niczym nie przeszkadza temu fedu.

A co do pierdzielenia że Triple H stworzył by lepszy fedu z BDV to już jest lekka przesada.

Bo Cena może jest Terminatorem =)) ale na pewno umie więcej w ringu niż Cycek

O ile mi wiadomo to Orton trzyma pas juz 5 miesiecy.

Chłopie Orton nic nie zrobił przez ten czas aby zatrzymać ten pas.

A po 2 wole Ortona na Czempiona niż Cene

pezetvi7.png

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

No i znamy już pełną obsadę MITB . Przyjrzyjmy się uczestnikom ..

Shelton Benjamin - Uczestniczył w pierwszych dwóch edycjach i zawsze był jednym z jaśniejszych punktów widowiska. Każdy chyba kojarzy już to salto z 'drabiny-trampoliny' które zownowało w kosmos. Obecnie wygląda na to , że Shelton otrzymuje jakiś tam push i jak dla mnie nie jest w tej walce wcale bez szans.

Chris Jericho - Uczestnik pierwszego w historii MITB , z niezłym skutkiem. Wprawdzie od tamtego czasu minęły już 3 lata i forma nie jest ta sama, jednak wydaje mi się, że Chris na luzie powinien dać radę. Wielu ludzi typuje go jako faworyta do wygranej, jednak mnie wydaje się, że Y2J i tak prędzej czy później dostanie shota bez wygrania tej walki.

CM Punk - Wystąpił w ubiegłorocznym MITB i zaprezentował się korzystnie, więc nie ma obaw jakoby nie wpasował się do tej walki. Wydaje mi się, że miał on jednak na WM uczestniczyć w tym całym battle royal , a tylko to zawieszenie Hardy'ego skłoniło zarząd do umieszczenia go w Ladder Matchu.

Carlito - O tym wrestlerze i dewaluacji jego marki można ba napisać cały felieton .. szczerze mówiąc dziwi mnie jego dodanie do MITB , ponieważ przed wygraniem walki kwalifikacyjnej był on ledwie lower-midcarderem. Czy poradzi sobie ? Na pewno tak, bo wrestler z niego niezły, aczkolwiek szanse na jego wygraną są równe ZERU.

Mr. Kennedy - Ubiegłoroczny zwycięzca i jeden z tegorocznych faworytów. Kennedy'ego można lubić albo nie, ale nie można zaprzeczyć temu, że wielkimi krokami zmierza do main eventów w których zresztą już by się znalazł .. gdyby nie najpierw kontuzja, a następnie zawieszenie.

MVP - Najbardziej według mnie szmacony obecnie wrestler SmackDown. Od czasu feudu z Mattem Hardy regularnie przegrywający wszystko co się da. Dlaczego znalazł się w tej walce ? Widocznie Hardy nie zdążył się wykurować. Wątpię by Montel 'ugrał' coś na WM, jednak ze względu na moją sympatię do tego wrestlera chciałbym, by to właśnie on zgarnął walizę.

Procentowe szanse na zwycięstwo w moich oczach :

Shelton : 15 %

Chris Jericho : 20 %

CM Punk : 15 %

Carlito : 0 %

Mr Kennedy :40 %

MVP : 10 %

A co Wy sądzicie o obsadzie i szansach na wygraną w Money in the Bank ?

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jak dla mnie tylko dwóch zawodników ma szanse ściągnąc walizkę mianowicie Ken i Chris, resztę wykluczam, dlaczego:

-Shelton, ok trzeba przyznać ma warunki, ma umiejętności, ale jeszcze nic wielkiego nie pokazał, nie otrzymuje prawie żadnego pushu, walczy z jakimiś jobbkami, ostatnio coś tam z Kejnem się bawił, ale to za mało aby uczynić z niego Mr. Money in the Bank.

-CM, On w przeciwieństwie do poprzednika otrzymuje push, ale skoro shot do ECW jest zajęty dla zwycięzcy Battle Royal, to Punkerowi zostają jedynie WWE i WHC, a chyba nikt z Nas nie wierzy w to że że CM mógłby obecnie o te pasy walczyć.

-Carlito, zero pushu... coś tam kombinuje przy TT, ale jego szanse na wygranie MITB są równe zeru, albo i jeszcze mniejsze.

-MVP, jak już wspomniał LK najbardziej szmacony wrestler na SD, ma pasek US, który broni raz na ruski rok, od kontuzji Hardego praktycznie nie ma walk o większym znaczeniu.

Co do pozostałej dwójki

-Ken, zeszłoroczny zwycięzca, mogłby spokojnie walczyć w ME, ostatnio miał całkiem niezły feud z HBK, nieźle też pokazał się w starciach z Flairem, być może WWE da mu szanse(kolejną) na zostanie Mr. Money in the Bank

-Y2J, bardzi chciałbym żeby to właśnie On wygrał, tyle że jest jedna przeszkoda mianowicie, pas IC, człowiek który posiada już jeden pas raczej nie dostanie shota na kolejny, choć kto wie, w końcu kto jak kto, ale akurat Chris jest godny nosić dwa pasy :P

Podsumowując szanse przedstawiają się następująco

Ken 65%

Chris 35%

A i jeszcze coś

Spoiler SD

Zostały jeszcze dwa miejsca w meczu, jedno w ten piątek wygra John Morrison, pokonując Miza.

Szanse Morrisona również nie są zbyt duże, przez Battle Royal o shota na WM, podobnie jak w przypadku Punka, szanse na wygranie innego pasa niż ECW są równe 0.

Jestem również bardzo ciekaw kto zostanie ostatnim uczestnikiem, może Kane, On miałby całkiem spore szanse na wygraną, może powróci któryś z Hardych... kto to wie :thinking:

To ja też napiszę swoje przemyślenia na temat MITB.

Według mnie największe szansę ( i nie jest to epokowe odkrycie) mają Kennedy i Y2J.

Co do reszty to raczej ich szanse są wątpliwe.

Shelton ostatnio coś tam wygrywa w ECW, ale nie powąchał nawet trochę tamtejszego pasa.Chciałbym żeby on wygrał i będę mu markować, ale będzie to raczej wiara w cuda.

CM Punk ma chyba największe szansę oprócz dwójki Kennedy,Jericho.

Jedna z najważniejszych postaci ECW.Jednak jego wygranie jest równie wątpliwe, choć mniej niż Sheltona.

Carlito ostatnio szmacony, brak jakiegokolwiek pomysłu na niego.Szanse równe zeru.

MVP ostatnio również nie ma prawa narzekać na nadmiar pushu.Jak wspomniano najbardziej szmacony wrestler rosteru Smackdown.Broni pasa US rzadziej niż Jasiek przegrywa...Małe szanse na wygranie...

Co do faworytów to postawiłbym na Mr.Kennedy.Według mnie to materiał na solidnego main eventera.

Jednak szansę Jericho są porównywalne.

Określając procentami:

Mr.Kennedy:35%

Chris Jericho:30%

CM Punk:15%

Shelton:10%

MVP:8%

Carlito:2% (niech ma)

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

Nie jestem w 100% pewien, ale czy czasem w tegorocznym matchu MITB nie miało uczestniczyć 8 wrestlerów?

Biorąc pod uwagę znanych już uczestników szanse wygranej typuję tak:

Jericho 45%

Kennedy 30%

Punk 25%

MVP 0%

Shelton 0%

Carlito 0%

Wielu od początku uwazało Jericho za kandydata #2 do wygrania tego matchu (i ja także) i skoro ćpunka (choć kto wie...) już nie ma to zostaje on... Ten jego powrót, jak liczono, miał byc czymś wielkim, negocjowano to kupe czasu i założę sie, że Vince obiecał Chrisowi pasek. Jericho już sie trochę 'obył' po powrocie, to nie byloby już to samo, co zdobycie pasa w miecha po powrocie... Osobiscie jestem przeciwny jego kandydaturze w tym miejscu jako zwycięzcę MITB, a tym bardziej pasa World i nawet gdyby doszedł do starej formy i wreszcie zaczął sensownie gadać i tak bym mu pasa nie dał... Ale cóż, mysląc racjnalnie jest na to całkiem spora szansa.

Dalej w mojej kolejeczce ustawia sie Ken. Promują go jako byłego zwycięzcę tego matchu, jednak paradoksalnie, gdyby go nie wygrał miałby znacznie większe szanse. Na chwilę obecną nie jest zbyt dobrze wypromowany, dostał po dupiem od Flaira, od Michalelsa chyba też (ale nie jestem pewien, bo feud był taki nudny, ze pomimo iz odbywał sie niedawno nie pamietam, kto go ostatecznie wygrał) i raczej nie próbuja go podpromowac jakąś serią wygranych z mocniejszymi przeciwnikami tylko ciagle gadają/on gada, ze jest ubiegłorocznym triumfatorem. Osobiscie to wątpie, ze wygra 2 MITB matche, tym bardziej pod rząd.

Dalej jest Punk, choc to tylko moje pobożne życzenia, a nawet marzenia. Doświadcza sporego pushu, tylko chyba on nie wystarczy na walizeczkę. Według mojej, optymistycznej choć niezbyt realnej wersji, stracił pas właśnie po to, aby na WM zagwarantowac sobie kontrakt na Championship match (wyższej rangi czyli WHC/WWE ch.) bo na ECW osiągnął juz prawie wszystko, co jest do osiągnięcia i chyba jest juz gotowy wyjść na 'salony', czyt. SD czy RAW. Choć bardziej prawodobbodobne jest, że może i pójdzie na te 'salony' ale nie dzieki zdobyciu pasa, ale przedraftowaniu...

Kolejna 3 nie oszukujmy się- nie ma co się bawić w 5 czy 10 %, bo i tak nie maja żadnych szans na wygraną i np u bukmachera nikt w pełni władz umysłowych nie postawiłby na nich złotówki... Shelton z pewnością uakrakcyjni show, ale Carlito, a już tym bardziej MVP moim zdaniem nie pasują do tej stypulacji.

• Reputacja:   2

Kolejna 3 nie oszukujmy się- nie ma co się bawić w 5 czy 10 %, bo i tak nie maja żadnych szans na wygraną i np u bukmachera nikt w pełni władz umysłowych nie postawiłby na nich złotówki... Shelton z pewnością uakrakcyjni show, ale Carlito, a już tym bardziej MVP moim zdaniem nie pasują do tej stypulacji.

Czy ja wiem czy MVP nie ma szanse na zywcięstwo, jak dla mnie jeden z głównych przyszłych rywali Takera do WHC. Po zapowiadająych sie feudach z Edżami a później z Big SHowem jeżeli Taker utrzyma pasa to jak najbardziej MVP może wyskoczyć z walizeczką, nawet bym sie nie ździwił, prędzej on niż druga z rzędu wygrana Kennedi.

Carlito, a już tym bardziej MVP moim zdaniem nie pasują do tej stypulacji.

A w czym oni są gorsi niż Kennedi, Lashley czy ... Finlay? :P

A w czym oni są gorsi niż Kennedi, Lashley czy ... Finlay?

Nie gorsi, tylko ich walki są w reguły strasznie nudne, a w takim matchu jak MITB nudą wiać nie może i ma sie non-stop dziać akcja... Przydałby sie raczej ktoś , kto wykonuje jakies bardziej efektowne akcje, np. tacy wrestlerzy jak Morrison czy Kingston (choc on i tak nie ma szans, gdyż ma za krótki staż w fedzie) i jakiś jeden, może dwóch z powerem, żeby mogli porzucać malczykami np. Kane czy Palumbo.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Ja tylko Nabąkne , że dosłownie Chwile (bo tak można nazwać te kilka dni) , dzięlą nas od najwazniejszego PPV Roku. A u nas dyskusja stoi. Czyli mam rozumieć , że WWE już nikt nie ogląda ? Że WueMki już niekt nie bedzie ściągał ? (To o co wy w takim razie wojujecie). Nevermind.

W każdym razie ja osobiście miałem ostatnio kiepski okres wrestlingowy. Najpierw cholerny brak czasu , a potem "kontuzja" monitor'a , w wyniku której teraz mam fioletowy ekran. Dlatego tez jestem pare SD! i RAW do tyłu. Ale na bieżąco śledze wyniki , urywki na WWE.com oraz newsy. Na tegoroczną WM bede czekał z wielkimi emocjami i prawde mówiąc , dla mnie to PPV zapowiada się naprawde dobrze. (Nie napisze w tym miejscu Mówcie co chcecie ale... bo chce żebyście skomentowali te wypowiedź. Coś sie moze zacznie dziać.)

Generalnie miałem ochote rozpisać sie troche o moich przewidywaniach , ale postanowiłem że pobawie sie w spamera i rozbije to na kilka wypowiedzi ...może kluczem do sukcesu dyskusji bedą "krótsze" posty. :thinking:

915802072594e34bce782c.jpg

• Styl:  Jasny

Wedle życzeń IOOT ja tu coś naskrobie. Jak napisałeś dzieli nas na prawdę mało do WM dokładnie 8 dni z tego punktu co stoimy teraz. Tak więc mogę coś tu naskrobać.

Finlay VS JBL , spodziewam się słabej walki , aczkolwiek stypulacja pozwala myśleć że będzie pozytywnie. Wygra to zapewne Finlay z pomocą szkraba i zacznie się szopka itp. Sama walka będzie powolna lecz zapewne kilka ciekawych spotów zobaczymy.

Floyd VS Show , boję się zeszmacenia Big Show'a przez tego bokserka. Mam nadzieje że nie mam racji i Floyd gówno zrobi Big Showowi. Ten powinien rzucać Floydem na ringu , a jeżeli nie to chociaż stylowy DQ i jazda po normalne walki Big :).

WWE Championhsip Match - Walka będzie mi się podobać jeśli kwadratowa mordka nie zdobędzie pasu. Ludzie ja nawet modlę się o to. Wszystko byle nie on i pas. Walka sama w sobie zapewne złą nie będzie. Może i młoteczek zobaczymy :) Co by było bardzo miłym widokiem na buźce Jasia.

WHC Championship match , nie ma innej możliwości jak wygrana Taker'a. I znów jego streak na WM się powiększy no i będzie znów mistrzem , tylko jak Vickie będzie GM to wiadomo kto będzie feudował wpierw o pas a ja bym zobaczył już kogoś innego. Ale to tylko moje przemyślenia , walka zapewne będzie dobra bo ta dwójka w dobrej formie jest więc nie widzę tutaj żadnych przeszkód by ogląać to z zzapartym tchem.

MitB walka która zawsze jest świetna. Świetna obsada więc nie widzę tutaj żadnych baboli , tylko by wygrał ktoś sensowny czyli M.V.P. bądź Y2J. Sama walka powinna dać nam sporo radości z oglądania.

Battle Royal o walke o pas , coś mi się wydaje że o ile będzie to dobry wrestler to Chavo traci pas ale coś mi się w to wierzyć nie chce.

SD VS RAW może być dobra power walka , krótko o niej lecz teraz najważniejsza walka gali. Koniec Ric'a Flair'a?? No właśnie dobre pytanie , mówi się że to na WM ma zakończyć karierę? A jeśli bookerzy robią sobie prima aprilis i Shawn przegrywa tą walkę? Co wtedy? Ciągłe oglądanie WOOOOOOO nie jest złe jeśli trzyma się zdala od ringu. Miejmy nadzieje że po ciekawym (niech się na WM postara dziad) widowisku zobaczymy BYE BYE Nature Boy.

• 2 tygodnie później...

Dla odmiany napisze swoje przemyślenia idące w nieco innym kierunku. Godziny od rozpoczęcia, dni od ściągnięcia i pewnie jakiś tydzień od obejrzenia dzieli mnie od Wrestlemanii czyli biggest cośtam...

Jeszcze około miesiąca temu, czyli kiedy road to Wrestlemnia dopiero się rozpoczynał i znaliśmy ledwie ramową kartę byłem strasznie nakręcony i już nie mogłem się jej doczekać. Jednak z gali weekly na weekly ten zapał malał. Z 'tylko' 4 godzin tego show zrobiły się aż 4 godziny...

Ostateczną kartę usyfiono nam skutecznie (a właściwie to mi) na wiele sposobów: JBL vs Finlay; ECW championship; przeciętna obsada (przy obecnym rosterze możnaby sie znacznie bardziej wysilić) MITB; brak Candice w Bunnymanii ( :evil: ). Build upy do wiekszości matchy zważywszy na rangę show i ilość czasu od poprzedniego PPV też mnie nie zadawalają- za dobre uznałbym tylko Show vs Floyd i Cena vs Orton vs HHH; no i może jeszcze od biedy Flair vs HBK. Ale jakby nie patrzeć jak przeglądam sobie ta ostateczną kartę to ruszają mnie tylko 2 walki ( :roll: ), tj SD vs RAW i MITB...

No ale miejmy nadzieję, że choć ten raz w roku WWE nie odstawi syfu.