Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW 21/01/2008 (pierwszy gala WWE w HD)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

1. Match

Shawn Michaels pokonal Mr. Kennediego

2. Match

Non-Title Match

Beth Phoenix bpokonala Mickie James

3. Match

Hornswoggle & Finlay pokonali The Highlanders

4. Match

Royal Rumble Qualifying Match

Umaga pokonal Brian Kendricka

5. Match

Carlito (w/ Santino Marella & Maria) pokonal Hardcore Holly`iego (w/ Cody Rhodes)

6. Match

Royal Rumble Qualifying Match

Over-The-Top Gauntlet Match

- Triple H wyeliminowal Snitskiego

- Triple H wyeliminowal Mark Henriego

- Triple H wyeliminowal Williama Regal

Triple H zakwalifilowal sie do 30-Man Royal Rumble Match.
MichelleMcCool01.gif

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• The_Icon

2

• kieska

2

• AtS

2

• Sevrond

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

MMMM nowy wygląd RAW robi piorunujące wrażenie. Narazie oglądałem tylko zdięcia z gali, Teraz trzeba całą ją obejrzeć:)

Dop.LK

1. Twój post musi składać się z minimum 3 zdań.

3. Nie oglądałeś gali, masz zakaz komentowania jej. Komentujemy gale po obejrzeniu, nie po przeczytaniu wyników.

5. Posty łamiące powyższe zasady będą usuwane, a autorzy nagradzani ostrzeżeniem.

Posta nie usuwam, niech chłopak przeczyta co zrobił źle. Jeśli już to, że regulamin jest na tej samej stronie na której pisze się posta nie pomaga, to nic nie jest w stanie pomóc.

dop. modjo

LK, popatrz lepiej na awatar :P Wszystko jasne :)

• Styl:  Klasyczny

nie miałem wczoraj za wiele czasu żeby oblukać RAW ... ale jakość HD nie dała mi odłożyć oglądania na kolejny dzień ...

sama gala to raczej nic porywającego ... walki w "środku gali" przewijałem z braku czasu, a opener i ME ... no cóż ... hbk vs ken ... no ja nie wiem czy hd az tak bardzo wyostrza obraz, że widziałem same błędy w tej walce ??? no panowie jakoś nie mogli się zgrać przez co walka była jakaś taka niedociągnięta ... przynajmniej jak dla mnie. Co najmniej ze 3 razy była sytuacja ... jeden w jedna drugi w drugą patrzą na siebie widzą, że coś jest nei tak i szybka zmiana kierunków ... przy tej klasie zawodników oczekiwałem większego przygotowania do walki.

ME - wiadomo było, że hhh nie dostanie "zwykłej walki" ... no i nie dostał, szybko pozamiatał i jest oczywiście w RR ... nie było raczej osoby która by uwierzyła, że będzie inaczej :P

RAW HD - sama czołówka ciut zmieniona podoba mi się, wygląd sali jak najbardziej na plus, gigantyczna ściana wyświetlająca obrazy ... uuuh chciałbym taką ścianę w domu :)

sam obraz nie był jakimś wielkim zaskoczeniem jak dla mnie bo oglądałem już seriale w jakości HD i wiem, że warto trochę dłużej poczekać aż się ściągnie HD niż xvid.

Ci którzy do tej pory oglądali nsv bo nie chciało lub nie mieli takiej możliwości żeby ściągać xvid`a na pewno nie będą też ściągać hd ale ci którzy mają szybkie łącza i miejsce na dysku będą ściągać gale w tej jakości ... jeśli nie tygodniowe to na pewno PPV ... przynajmniej ja będę :D

wiadomo, że oglądacze nsv i innych kiepskich formatów powiedzą, że nie ma to znaczenia jaki obraz i PRAWIE nie widać różnicy między hd i xvid ... ale przecież wszyscy dobrze wiemy co robi PRAWIE ... 8)

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

• Styl:  Jasny

Jest różnica nie powiem... :) Ale co do walk.

HBK vs Kennedy jak to ktoś ostatnio zauważył ich walki rozkręcają się pod koniec. Tak było i tym razem. Pod koniec było już na co popatrzeć, ale na początku, taka troszku lipa. Laseczki ominąłem...Hornswoggle & Finlay...no cóż nie wiem ile można tego karzełka pushować, ale jednak można. Jak pobędzie więcej niż 5 minut na RR to się załamie. Co prawda ma umiejętności, ale to nie to samo co inni wrestlerzy. Umaga pokonał po szybkiej, aczkolwiek dobrze wyglądającej z dwóch stron walki z Kendrickiem. Carlito zwyciężył...a właśnie w międzyczasie segment z Hollym. Myspace?? What the hell is Myspace?? Aż taki zacofany?? :P Walka dobra, no i porządnie wykonany Back Stabber. No i walka HHH....cholernie byłem ciekaw co WWE wymyśli. A tutaj takich trzech przeciwników. Jednak po wyjściu Snitskiego, Henryego myślałem że wyjdzie jeszcze coś większego. A tu zonk...Ale i tak dobra walka.

No i na koniec dodać muszę jedno. To chyba cud. Jericho zaczął ubierać się jak hetero? Co się stało ? Welcome Back Jericho

Na tego RAWa w związku z pierwszą emisja w HD czekałem jak na żaden inny, do tego sam program zapowiadał się bardzo ciekawie (powroty, nowa scegografia itp.). Ale niestety znów (który to juz raz :roll: ) zawiodłem sie na produkcie WWE okropnie...

Scenografia wyglądała bardzo ładnie i to cieszyt, ale i tak chyba wolałbym zmiany nawet na jakąś gorszą- stara już mi sie po prostu znudziła.

Wszystkie mecze były strasznie nudne (może poza walka babek i 3 minutówką Kendricka i Umci, w której swoją drogą pokazali więcej niż wszyscy razem wzięci na reszcie gali...), oczekiwałem 3 powrotów (Candice, Lashley, Show), a już na pewno choć jednego, a tym czasem gówno zobaczyłem...

O dziwo można sie jednak doszukać kilku pozytywnych aspektów: Hardy bardzo fajnie sie wysławiał, jakby popracował troche nad swoimi mic skillsami, był taki bardziej naturalny; ogólnie to nawet mio się go słuchało, pokazali też moim zdaniem świetne promo Jeffa, chyba ze 3 razy oglądałem je nawet :P

No i 2 rzecz- divy. Trzeba przyznać, że w HD wyglądały swietnie :P

Co do jakości obrazu to juz widziałem trochę seriali i UFC w HD więc zaskoczeniem to dla mnie nie jest, tylko czemu ważyło to 2x więcej niż te wyżej wspomiane programy również w tej samej jakości... :roll:

• Urządzenie:  Windows

Znośne RAW :P

Na początek HBK vs. Ken, walka jak wszystkie tych panów lipna na początku i dobra w końcówce, Ken dwa razy uniknął SCM, i spodziewałem się że to jednak On wygra, lecz do trzech razy sztuka :P Następnie walka pań, biedna Mickey aż się popłakała po walce. Segment z Hollym "What's is Myspace?" :clap: Finlay & Karzeł kontra Szkoci... lipa jak wszystkie walki Hornsa.Przy speechu Y2J'a się wzruszyłem :joke: Naprawdę, mogli mu dac jakiś lepszy tekst, a nie gadanie o synku :cena: Kendrick dostaje za przeciwnika Umage :shock: W sumie to dobrze jedno mięso armatnie w RR Matchu mniej ;) Holly z Carlito jakoś mnie nie zachwycili, ale jakiś strasznych nudów też nie było. No wreszcie to na co czekałem cała galę mecz eliminacyjny Tripla... najpierw Snitsky, wiadomo było że Snistky musi wypaśc, następny w kolejce Henry :shock: Jak On szybko biega po ringu :shappens: No i czekałem kto będzie trzeci... Wiadomo było że Regal Tripla nie zatrzyma :t_up: No i na koniec Hardy z Ortonem w pogadance "Kogo bardziej szanuję niż Ciebie" :shappens: Hardy bardziej niż Ortona szanuje m.in. JR'a, Jerrego, Lilian, Rayana w bluzie Nike, Krystyne z gazowni :joke: No i Twist Of Fate i do domu :t_up:

tylko czemu ważyło to 2x więcej

też się zastanawiałem nad tym ... ECW w HD waży 700mb, a trwa tyle co powiedzmy Prison Break który zawsze waży 350mb ... a jak było z tym UFC?

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

AtS, ściągam każdą galę PPV, która ma 2x ~700MB, czyli jakieś 2x ~1h30min.

Swoją drogą: przy opisie torrenta z ostatnim ECW HD koleś, który to uppnął napisał, że wersja 350MB nie wyglądała tak dobrze jak ta 2x większa i bardziej ceni sobie jakość nad rozmiar czy jakos tak... Troche dziwne... Może po prostu to jakiś ułomek :shappens:

• Reputacja:   8
  • Urządzenie:  Windows

RAW oglądałem w xvidzie, ale podczas oglądanie już zasysałem wersję hd. Chciałem się na własne oczy przekonać, jak to wszystko wygląda. Swoją drogą... Ściągać dwa razy to samo? Na dodatek to drugie 2x "cięższe", hmmm...

Na początku fajerwerki i... szok... Nowy wygląd jest GE-NIA-LNY. Bałem się tego nowego wyglądu, a tu panowie z WWE, po których można się wszystkiego spodziewać, zrobili taką miłą niespodziankę. Wszystko błyszczy, wszystko świeci, a niektóre ujęcia mnie zmiażdżyły. Miałem wrażenie, że oglądam WM (poważnie). Co do wersji hd, to później...

Pierwszym wrestlerem, który pokazuje się nam na naszych wypasionych 50 calowych plazmach z Full HD jest Shawn Michaels (odnotować na kartach historii, za 30 lat wydamy na DV... ehhh, na jakimś nośniku :P z serii "Pierwszy wrestler w HD" z podtytułem - "zobacz, czym się jarali twoi starzy... a teraz się zaśmiej". Potem wchodzi Kennedy i mamy walkę, która wyszła bardzo dobrze. Widać, że zaczynają się rozumieć w ringu, walki ich są coraz lepsze, oby tak dalej. Nastęnie pojedynek, który skomentuję wymownym milczeniem. Frog Splash niezły :P

Wejście Jericho (to jest Jericho? Nie wierzę :rotfl: )i jego megadurne przemówienie. Taka lipa, że się aż płakać chciało, jak to zobaczyłem. Piękny mają feud panowie, nie ma co...

Kendrick vs. Umaga - Zaraz po openerze najlepsza walka gali. Dynamiczna z bardzo fajnie wykonanym przez Umagę finisherem.

Po bardzo fajnym pojedynku mamy średniaka... Carlito vs. Holly... Bardzo fajny ten Back Stabber, czy jak to się tam zwie :thumb:

Triple H będzie na Royal Rumble. Aż chciałoby się powiedzieć - A NIE MÓWIŁEM!!! I co, Tomo, ha? Noooo...

Co do ME...

* Snitsky

* Mark Henry

* Regal

HHH rozpykuje sobie ich wszystkich bez problemów... fajnie, hmmm... Co ci ludzie widzą w HHH, ja nie wiem :rotfl::rotfl::rotfl:

RAW wypadł znośnie, kłuł w oczy ME. Tzn. walka była dobra, przyjemnie się to oglądało, tylko... no właśnie, HHH rozwalający trzech wrestlerów pod rząd to imo przesada. Gdyby to był Taker, to luuuz, on może...

Wracając do hd, jak już pisałem, ściągałem RAW dwa razy :joke: dlatego też mogłem porównać to i owo. I co? Powiem tak, różnica nie jest miażdżąca, jednak zauważalna. Obraz jest jaśniejszy, kolory "żywsze", wszystko jakby bardziej płynne, mówiąc wprost, cud, miód i orzeszki... gdyby nie ta nieszczęsna waga pliku. Do cholery, 1,4 gb? No nic, ściągnę na pewno SD! w hd, ale potem wracam do xvida. Nie będę czekał 2x więcej czasu na to, aż mi się ściągnie gala, tylko po to, by się chełpić zmarszczkami Undertakera, chociaż...

Choć PPV w hd ściągał będę NA PEWNO :thumb:

Wracając jeszcze do hd... Oto przed wami Exclusive for BGZ by Sejbla, czyli test obu wersji. O co chodzi? Zamieszczam kilkanaście screenów, które porobiłem, z wersji xvid i HD po to, by ci, którzy gali w HD nie ściągnęli, a chcą zobaczyć, jaka jest różnica, mogli się przekonać "jak to się je" Jedziemy...

Uwaga jednak na początek, TO SĄ SCREENY, które nie oddadzą w pełni tego, co widzisz na ekranie podczas oglądania. W ruchu wersja HD prezentuje się znacznie lepiej.

1) Zaczynamy...

XVID

snapshot4tf3.png

HD

pdvd004py1.png

2) Wejście HBK

XVID

snapshot7al8.png

HD

pdvd008sw6.png

3)

XVID - Jaki ładny Michaels...

snapshot8kl2.png

HD - Jaki śliczny Michaels...

pdvd011ko2.png

4) Robi się goroąco

XVID

snapshot10kl9.png

HD

pdvd016pc8.png

5)

XVID - Ken, ała, to boli

snapshot11eu3.png

HD - będę czuły i delikatny... obiecuję...

pdvd019li1.png

6) Złooooo jest we mnie!

XVID

snapshot14eh8.png

HD

pdvd022oa5.png

7)

XVID - Ile zmarszczek ma HHH...?

snapshot17ts3.png

HD - ... A ile porów na skórze?

pdvd028jp9.png

8) Tutaj zwróćcie uwagę na publikę...

XVID

snapshot19uu3.png

HD

pdvd031wh0.png

9)

XVID

snapshot22jj4.png

HD

pdvd037gv6.png

10)

XVID - Vince McMahon in XVID - łeeee

snapshot23te5.png

HD - "Vince McMahon in HD" - łaaaał

pdvd038zx1.png

11) The champ is here.

XVID

snapshot25xa8.png

HD

pdvd043vi7.png

12) Jeff Hardy

XVID

snapshot26xe4.png

HD

pdvd044ia0.png

13) This is MY title, myyyyy...

XVID

snapshot154tr4.png

HD

pdvd047ur3.png

14) Spójrz mi w oczy mała.

XVID

snapshot30wm9.png

HD

pdvd051bg2.png

15) Striptiz

XVID

snapshot31lo5.png

HD

pdvd052ga9.png

Ewidentnie widać, że wersja HD bije XVIDA na łeb... Problem polega na tym, że HD waży dwa razy więcej...

Witam!

Gale obejrzałem naYouTube ale jednak obejrzałem 8)

Zdecydowanie najlepszą walką była walka Umagi, były ładne akcje zarówno z jednej jak i drugiej strony.

Walka pań niczego nowego nam nie pokazła - jak zwykle Mickie musiała uznac wyzszosc the Glamazon.

I pytanie : Gdzie lub z kad mozna sciagnac gale w jakosci HD ? bo w downloadzie na forum sa jedynie XviD ?

Manchester United & Wrestling - It's My Live

Odpowiadam na pytanie : z torrentów. Zarejestruj się na XWT i tam będziesz mógł ściągać co chcesz Xvid , HD , NSV wszystko. No i zainstaluj sobie bittorenta :)

Nie ściągałem w HD szkoda mi czasu :/

HBK vs. Kennedy ciąg dalszy tym razem zwycięstwo HBK coś dla odmiany :D szczerze mogli by już powoli kończyć bo nudnawo się robi ...

Divy - chciałem nie przewijać, ale niestety nie udało się :P

Kurdupel i irlandczyk vs. wikingi - ehh szopka :/ te frog splashe kurdupla tragedia!

Umaga vs. Kendrick - no jak zwykle umaga porzucał mniejszym :D miło było popatrzeć...

Carlito vs. Holly - w tle Santino Mozzarella robiący z siebie idiote :D więcej czasu dla tego gościa jak go widzę to nic tylko się śmiać ... walka kiepska :/

Triple H vs. Henry, Regal, Snitsky - dwie pierwsze parówy wyleciały i już mówię, że 3 będzie Big Show - a tu klapa :/ nei było go ... i znowu musiałem oglądać Regala na ringu ehhhhhh zawiodłem się na maxa. HHH dostał się do RR matchu ... ale i tak go nie wygra :D

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Sejbla , to RAW w niby HD, ktore obejzales, to jakis kwas, przeciez to ma rozdzielczosc 624 x 352, a powinno miec 1280x720... Takze zadne z tego HD, ostatnio na XWT ktos dal do sciagniecia gale ECW On Sci-Fi w 720p (czyli w 1280x720) - to jest HD,a ten RAW to jakis rip..