Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Friday Night SmackDown! 18/01/2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

1. Match

Jimmy Wang Yang & Shannon Moore pokonali Deuce & Domino

2. Match

The Great Khali pokonal Finlaya

3. Match

Michelle McCool pokonala Layle

4. Match

Batista pokonal Marka Henry

5. Match

Rey Mysterio & CM Punk pokonali Chavo Guerrero & Edga
MichelleMcCool01.gif

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

3

• DonCarlos

2

• IIL

1

• Willem

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

3871766

6246436

Reminder : SD! Rozpoczyna się od Przypomnienia zeszłorocznego Royal Rumble - Koncówki w której Undertaker wyeliminował HBK Shawn'a Michaels'a.

Speech : W Ringu pojawia się The Undertaker. Tłumy Szaleją. Taker mówi , że nie jest czestym zjawiskiem , kiedy wchodzi na ring i bierze mikrofon do ręki.

Twierdzi , że zwykle nie ma wiele do powiedzenia i nie mówi o zabieraniu dusz przeciwnika - on po prostu to robi. (Publika Strasznie cheeruje) Taker mówi że już za 9 dni , wejdzie do ringu by uczestniczyć w Royal Rumble Match'u - tym samym który wygrał poprzedniego roku. Ostrzega pozostałych 29 uczestników. Grozi im a swoją wypowiedź podsumowuje , mówiąc do uczestników RR Match'u , że po prostu jesli wejdą z nim na ring ..They all Will Rest In Peace.

(Kiedy Każdy Spodziewa się Gongu i niebieskich świateł , na rampie pojawia sie Smalec V i jego narzeczony Matt Striker.)

Striker mówi , że istnieje wielka róznica pomiędzy zeszłorocznym rumble a obecnym. Jest nią obecność Wielkiego Dupska V w tegorocznym Rumble. Striker pyta się jak Undertaker niby zamierza Wyrzucić V nad linami aby dotknął podłogi.Undertaker gestem zaprasza go do ringu. Striker zapowiada dominacje V na RR oraz ich droge na Wm. Daddy rusza do ringu. Dostaje dwa szybkie i jeden spacerowy po czym za ringiem nawiązuje bliższy kontakt ze schodkami metalowymi. Striker powstrzymuje go i wyprowadza z sali. Taker zostaje w ringu i tauntuje.

Reminder : Przypomnienie segmentu z Edge'em , Rey'em , chavo i Vickie z zeszłego tygodnia.

Zapowiedź : MVP's VIP Lange , w której goście będzie 16-krotny mistrz Świata , Naitch , Ric flair.

1. Match

Great Khali pokonal Finlaya

Great w tym krótkim match'u pokazał w sumie wszystko czego do tej pory nauczył sie walcząc dla WWE. Zaczęło sie od clotheslin'u. Potem ataki w narożniku najpierw : kicks , potem elbows. Nastepnie dwa razy bodyslam nawet efektownie mu to wychodziło. W między czasie Ranjin dostał z Shilelagh od Harnswoogla. Potem Big Boot. Finlay przeszedł do kontry ale Khali nie dawał mu szansy na wieksze ataki. Padł dopiero po Sholuder Block'uzdrugiej liny. Ranjin Zabrał finaly'owi pałkę. Khali najpierw zaprezentował Claw na ramieniu. Nastepnie Two Handed Chokeslam i Vise Grip. Sedzia kazał przerwac walke kiedy Fit był tiaa nieprzytomny.

Segment : Ohydny segment i chory w skali od 1 do 10 na jakieś 12. Edge siedzi z Vickie , twierdzą że to trudna sytuacja , ale wszystko co mówili tydzień wczesniej było prawda.Vickie twierdzi , że Edge jest dla niej bohater'em i ma zamiar pokazac jak wielkim - (zamierza się z nim całować) - chrząkaniem przerywa Teddy Long , który pyta , czy para niezawuażyła , jego obecności. Oboje karzą mu przynieść coś do jedzenia. Kiedy znowu chcą sie migdalić , przychodzi Chavo. Ten z kolei mówi że mylił sie tydzień temu. Że Vickie miała racje że ma prawo żyć dalej i kochać (Sorry ale musze - Ja pierdole ;/)

Dalej Chavo twierdzi , że Edge to spoko gość i mogą być znów szczęsliwą rodziną. Vickie cieszy miske.

Reminder : Urywki z matchu Orton'a przeciwko Hardy;emu z RAW. Swanton z rusztowania i zabieranie obu przez karetkę.

2. Match

Shannon moore & Jimmy Wang Yang pokonali Deuce & Domino

Chłopaki sie troche porozgrzewali headlockami , zaczeło wiać nudą kiedy w ofensywę przeszli Djus i Domino , zaczeli bawić sie w jakies niezbyt udolne Submission na Shannonie. Taka moja uwaga , że mimo iż to Domino ogólnie prezentuje sie lepiej to w ringu Djus go jednak przerasta. Zabawa zaczęła sie kiedy Moore zdołał zorć Tag z Yang'iem. Koncówka wymiatała , chłopaki zaczeli fruwać i nawet D&D ożywili do tego stopnia że cała trójka (oprócz Djusa) zaczeła kicać z narozników. W końcu w wyniku akcji Moore'a Yang został w ringu sam z Domino , po kilku szybkich kontrach powalił go moonsaultem i spinował. Po walce obaj zaczeli tańcować na ringu - jak zawsze shanon "strzela" pod nogi , Wang unika kul...

Segment : W Szatni Finlay'a Vince ma pretensje że ten pozwolił aby Khali o mało co nie zaatakował Hornswoogle'a , twierdzi że fit powinien przeprosić. Fit wyijająco robi to. Vince twierdzi , że musza zrobić coś z Khali'm i zapowiada za tydzień o ile dobrze zrozumiałem Fit finlay vs. Khali w "Belfast Brawl".

3. Match

Batista pokonał Mark Henry

Walka nudna jak flaki z olejem. Ciągnęła sie mimo iż wcale nie trwała długo. SD! Nastawiony był na Royal rumble , wiec przed walką oglądalismy fragmenty zwycięstwa Batisty w 2005 roku. Henry psuł wiekszośc akcji. I gdyby nie Starania Batk'a nawet Reversale by nie wyszły. Generalnie cała walka opierała sie na zasadzie : "Punch Henryego - Batista cierpi pół godziny , dwa punche i Kick Batisty , punch Henrego , Batista cierpi pół godziny". w końcu pod koniec zobaczylismy Dwa razy Spear , próbę B.bomb skontrowaną w Back Body Drop. Na końcu w sumie z dupy wyjęty SpineBuster i pin Batisty.

Reminder : Przypomnienie ECW , gdzie Edge pomógł chavo.

Segment : MVP's Vip Lounge : Montel zapowiada Ric'a. Ten pojawia sie w ringu Tańczy i Woooo-uje do publiki. Cały Segemtn to rozmowa o tym , że już za 9 dni MVP zakończy Kariere Flair'a i będzie to najlepszy dzień jego zycia a ostatni dzień kariery Flair'a. Flair powołuje sie na sławy z jaimi już walczył , wymienia między innymi Buddy Rogers'a , Stone cold'a , rock'a , HBK'a , czy Taker'a. Flair mówi że MVP nie jest jak on , na co MVP odpowiada że wie o tym , bo on jest lepszy. Całość kończy sie , Chopsem po którym MVP ląduje w dekoracji a Ric schodzi z ringu.

4. Match

Michelle McCool pokonała Layle El. (PinFall)

Walka przyzwoita jak na kobitki. McCool wygrała po w sumie dominacji poprzez coś w rodzaju Double Underhook Sit Down FaceBuster (wyszło jej coś podobnego jak w pamiętnym pojedynku Triple'a z HBK'em)

Segment: Michelle idzie Back'iem , dopada do niej Noble , pyta czy wszystko ok , nagle McCool Zauważa bukiety róż. Mysli że to od Jamie'ego , ale zza rogu wychodzi największy Frustrat w WWE - Chuck Palumbo. Mówi że przeprasza , że tak sie uniósł. że jest emocjonalnym człowiekiem i czasami rzesadza. Noble ochrzania go , że mysli że jedno danie roż załatwi sprawę. McCool uspokaja obu.

Zapowiedź : Matche na RR.

5. Match

Rey Mysterio & CM Punk pokonali Chavo Guerrero & Edga

Me był naprawdę dobry. Kozacka współpraca odbywała sie na lini Punk - Ogórek. Moment wart zobaczenia to Double Sucide Dive w ich wykonaniu. W Walce zdecydowanie błyszczał Punk - moim zdaniem był najjaśniejszą postacią matchu. Chavo musze przyznać również spisał sie bardzo dobrze - kozacko przyjął sztandarową akcje Rey'a , której nazwy nie chce wpisać moja klawiatura. Generalnie match bardzo dobry z duża ilością fajnych akcji punk'a. Po kozackim sellingu Chavo kiedy Ogóras szykował sie do skoku z lin dostał Chiarshot od EDge'a. Sędzia kazał dzwonić na Dq. Po gongu na ringu pojawili sie Rider i Hawkins. Ogóras wyłapuje Spear od Edge'a (I'm lovin it). [/color]

P.s Po raz kolejny Coach "sśj" przy stoliku komentatorskim.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

IOOT jak zawsze rozwala mnie swoim jakże wyluzowanym językiem i rozbawia wieloma tekstami, ale niestety przez to zapomina czasem o poprawnej pisowni i napiernicza literówki. Generalnie czyta się na luzie, więc taki charakter mi sie podoba i sprawia, że nudne SD nie jest takie nudne:P

• Reputacja:   2
  • Styl:  Klasyczny

No cóż widac że Smacka nie opłacało sie ściągać i dobrze zrobiłem, chyba moja przerwa z wrestlingiem potrwa troche dłuzej niż do RR skoro dalej po ringu mają szaleć pary Grejt vs Finlay, MVP vs Nejczur, Batek vs Henry, Taker i Kloci Vi. Przecież każda walka z góry wygląda na tragedie. Wiem że to wszystko jest robione po RR gdzie Batista i Taker spotkają sie pewnie na samym końcu, żeby zadecydować który spierze Edga na WM a że wiadomo kto będzie więc i żadna z tego radość. Dalej widze że Vince już odchodzi od bardzo dobrego feudu Yanga i moora z panami z ECW a szkoda bo nawet jeżeli IOOTowi sie podobała walka z Elvisami to ja nie wierze że te dwa patafiany mogą pokazac coś ciekawego. No i na koniec oczywiście 619 i reszta. Walki Punka i Reya to chyba jedyne w tym czasie walki które jakoś tam mogą sie podobać i mam nadzieje że to sie utrzyma, nawet obejrze sobie tą mimo że po Chavo i Edżu nie spodziewam sie nic ciekawego. Tak więc Vince kur... dawaj spowrotem na Smacka jakiś Kennedich i Lashleyów bo sie zanudzimy na śmierć. Rozumiem lubić oglądać 400-500 funtowe monstery ale nie w takim natężeniu, jeden cycek vi niech zostanie Henryego wypie... na RAWa niech jobbuje Jeffom i Trajplom a Grejt to do szkółki najlepiej.

A ładniutki raport cycu, nawet jak sie czytało to wyglądało to pewnie na lepsze niż na realu :t_up: Dałbym ci piwo ale nie ma, Norczak wszystkie wychał =))

• Styl:  Jasny

Lipny ten Smack :t_down:

Na początek speech Takera, wg mnie zupełnie niepotrzebny, jako American Bad Ass mógłby sobie pogadać ale przy gimnicku deadmana to mi nie pasuje :|

Khali vs. Finlay

Nuda... Khaliego wypier*olić z WWE, a Fitowi dać kogoś porządnego do feudu :thumb:

Jimmy Ping-Pong & Moore vs. Travolci

Kurdupli nie lubie, Travolci też mogli by się pokazać z lepszej stony... lipa po raz drugi :t_down:

Batek vs. Największa Małpa w Dżungli

Już sie bałem kolejnego gówna, na szczeście Batek się rozruszał i w miarę szybko skończył walkę, i pokazał 2 całkiem niezłe speary :t_up:

MVP Vip Louge

Całkiem niezła gadka z obu stron, i na koniec chop posyłający MVP na ziemie :joke:

Michelle vs. Layla

Nie licząc ME najlepsza walka na Smacku, co dużo mówi o pozimie tego Smacka. :roll:

619 & CM vs. Chavo & Rated R

Jak na ME przystało najlepsza walka na gali, sporo szybkich akcji z obu stron szczególnie popisywali się Chavo i CM, na koniec wpadaja przydupasy pomagają dobic Reya i CM'a, Edge wykonuje... nie przejdzie mi to przez gardło... Edge myśli że wykonał spear :shappens:

• Reputacja:   985
  • Urządzenie:  Android

Wiem, że nie na temat, ale napisze :P IOOT świetny raport, pisz takie częściej, a z chęcią będę je czytał, z wwe kontaktu nie mam już od ok. roku, więc może chociaż dzięki temu będę wiedział co tam w ringu piszczy, very good job :thx:

Speech Grabarza wcale nie był lipny. Szcególnie dla tych , którzy narzekali podczas jego reignu na fakt że mistrz HW , a nie ma wogóle Mic-Skillsów. Otóż Callaway mimo , że może nie porywające , ale Mic-Skillsy posiada , i co jak co , ale jego R.I.P potrafi wywołac reakcje publiczność identyczną jak If Ya Smell... czy I'm Tha Damn good. Fakt , że Gimmick A.B.A czy Big Evil dawał co de speech'y wieksze pole do popisu , ale Mark będąc w fedzie przez 18 już rok miał naprawde dużo czasu by wszelkie jego skille stały na conajmniej przyzoitym poziomie i tak też jest z wypocinami na mic'u.

Gimmick jak Gimmick , ale każda gwiazda tego formatu , która brana jest pod uwagę jako kolejny mistrz HW , czy też zwycięzca Royal rumble Match'u musi pokazać sie przy mikrofonie. Więc nie narzekać Proszę tylko po raz kolejny puknąć się w czółko za nim sie napisze cokolwiek.

Druga sprawa to feud Finlay - Khali .... jak myslicie dlaczego @-Metrowy Hindus który na początku pobytu w DSW umiał tylko Overhead Chop i HeadButt został wplątany w feud z człowiek , który jest typowym lisem i wygą ringów ? Bo może sie coś od niego nauczyć. I to jest jedyna i główna imo przyczyna. Jeśli Khali wykaże się że COŚ jednak naumiał to zawsze jakiś plus. (Biorąc pod uwagę jego siłe naprawde trudno mu jest sie dostosować) Jeśli nie zaś pozostaje zwolnienie Grat'a po jakimś wygranym pojedynku bo Vinnie chyba nie chce stracić publiki z Punjabi. :clap:

Carlito, ty masz jakiś dziwny ten gust wrestlingowy ...wybrzydziłes wszystkie walki niby za wyjątkiem Henry - Batista i twierdzisz że tam sie Batista rozruszał. Dave żeby jego wyjście na ring można było nazwać walką potrzebuje "przeciwnika" szybkiego i zwrotnego , który zmobilizuje go i bedzie w dobrej kondycji. Nie Klocka Henry , który w swym Monstrualnym Usztywniaczu na kolano nie jest w stanie przyjąć akcji ..baaa....on nie jest w stanie zrobić reversal z prostego whip'u.

Najgorsze w Henry'm jest jednak to , że skoro nie jest szybki , ani nie umie sprzedac 99% akcji to niech przynajmniej rekompensuje to siłą. W końcu do ch*ja wacława promują go jako World's Strongest Man. A ja tu u niego z power movesów od biedy moge wynieć shoulder block i clothesline z Bear Hug'em :die:

• Styl:  Jasny

A czy ja powiedziałem że walka Henry vs. Batista mi się podobała... nie po prostu przez kilka pierwszych chwil Henry zyskał mała przewagę i obawiałem się że walka będzie dłuższa i bardziej gówniana niż była, na szczeście Batista złapał oddech i w miarę szybko zakończył walkę chroniąc Nas od oglądania czegoś gorszego niż oglądaliśmy :t_down:

A co do speechów Takera... Wg. Mnie Taker podobnie jak Umaga swój gimnick zajebiście sprzedaje podczas walk i jak dla mnie mic-skilsy powinien sobie odpuścić, bo i tak za każdym razem usłyszymy to samo, że wszystkich zabije, że każdy kto stanie mu na drodze spocznie w pokoju....

I nie mów że wybrzydziłem wszystkie walki, bo pochwaliłem walke kobitek i ME :P

Z tą tylko małą uwagą , że Umaga w federacji przy Taker'ku to niubi. Baj de łej , może i był przez duże "b" w silnym mid-Cardzie , nie raz w Main Evencie , ale nie ukrywając jego najwyższe osiągnięcie to pas IC bo Jobbu Cenie nie licze. Obecnie Umaga to Samoan Jobb-mission Machine a od takiego zawodnika , który jest workiem dla innych wygórowanych skillów sie nie wymaga a bynajmniej nie powinno. Identycznie było by wymagać od przykładowego Collin'a Delaney'a czegokolwiek mimo iż pokazał sie jednorazowo by jebbnąć sie komuś tam pod tytułem Kane czy Mark Henry.

Taker zaś , to zawodnik o takiej pozycji , że jakikolwiek , nawet najmniejszy , ale jakikolwiek objaw Mic-Skilla czy Backstage musi być (Imo).

• Reputacja:   8
  • Styl:  Klasyczny

Pojedynek Finlay'a z Khalim nie przynudzał. Khali został odsunięty od ME i już mnie tak nie denerwuje. Co prawda, na widok ACZG zaraz mam odruch wymiotny, ale ogólnie przejdzie... tzn walka, bo odruchy na widok Khaliego mam zawsze, mniejsze, bądź większe :rotfl: Nie było tak źle

Potem tag teamy i już trochę lepiej. Początek taki sobie, końcówka zaś całkiem fajna.

Batista vs. Mark Henry - Powiem wam jedno, a w zasadzie pokażę, o -> :drool: Ta walka NIE mogła wypaść dobrze... no i nie wyszła. Henry - jak już kiedyś pisałem - pływa po ringu (on nie chodzi) Jedyny plus tej walki jest taki, że to krótkie było. Odnotować - 2x Spear, 1x próba Batista Bomb, 1x Spinebuster, łał

Na MVP'S VIP loung spałem. Dostaję wysypki jak widzę te dekoracje, niech tam wrzucą jeszcze plazmę i stół bilardowy.

1. Wchodzi MVP

- Ale jestem zajebisty. Flaira kariera na RR zokończy się

2. Wchodzi Flair

- Woooo, wygram z tobą

3. MVP

- Nieprawda

4. Flair

- Prawda

5. MVP

ughgya, nieprawda

6. Chops po którym MVP ląduje jakieś 2 m od Rica

ME wypadł najlepiej. Razi spear Edga... choć spearem nazwać to trudno, to raczej shoulder block a'la John Cena. Walka bardzo dobra z jeszcze lepszym zakończeniem.

Na początek speech Takera, wg mnie zupełnie niepotrzebny

Czemu? Niepotrzebne to są takie komentarze - bezsensowne, bo niby dlaczego Legenda tego sportu ma nie przemawiać, zwłaszcza, że robi to rzadko? Ale jak już zacznie... Powiem tak, ja tego SD! oglądałem na raty. Po przemówieniu musiałem się wykąpać i przebrać, bo... byłem mokry :clap:

The Undertaker ma moc, spójrz jak zachowuje się w Jego obecności publika, a Rest In Peace to On może mówić zawsze i wszędzie... Zresztą, może robić cokolwiek, mi to wisi, a ten kapoczek mógłby od czasu do czasu prać. Tak samo jak te przetłuszczone włosy. Tatuaże powinien usunąć, bo demoralizuje młodzież i ich matki. W ogóle co on ku*** robi jeszcze w WWE? ku***, ja pie*****, ten ch** je****. Ja pi******, nie mogę patrzeć na tego je****** dziada. WWE powinno go zwolnić już dawno. Vins powinien przejżeć w końcu na oczy, bo jezd ślepy, kur***, i Cena jesd lepszejszy i ma fajny finiszer, po kturym wyrywa walki i jet lepszy bo miał pas. A przewracanie gałami jest mocno przele... przekrela... przemala... bardzo słabe. I w ogóle thx... a nie, to nie ten dział