Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RelliK 0-5

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

bscap0005mm2.jpg

www.tnawrestling.blox.pl

John Hugger w TNA zwany jako RelliK rozpoczął swoją karierę wrestlera w 1999 roku w federacji World Championship Wrestling (WCW). Występował tam jako Johnny "the Bull" w teamie z niejakim Big Vito. W sierpniu 2000 roku dołączył do Natural Born Thrillers, grupy młodych i gniewnych wrestlerów prosto z WCW Power Plant. John Hugger w WCW zdobył dwa razy pasy World Tag Team z Big Vito i raz WCW Hardcore championship belt, także ten okres może chyba uznać za udany.

Po przejęciu WCW przez WWF, nasz bohater występował jako Johnny "The Bull" Stamboli. Walczył często o pas hardcore (zdobył go dwukrotnie), później w teamie z Chuckiem Palumbo i Nunzio jako Full Blooded Italians (F.B.I) feudował m.in. z Rikishim, Los Guerreros, Chrisem Benoit, Rhyno, APA, Reyem Mysterio, Johnem Ceną. Stamboli został zwolniony wraz z grupką innych wrestlerów w 2004 roku.

Po odejściu z WWE rozpoczął współpracował z federacjami na scenie niezależnej. Na potrzeby Impact Zone Wrestling stworzył demoniczny charakter nazwany REDRUM (odwrócony wyraz Murder - morderca). Charakterystyczna maska tej postaci wzorowana była podobno na Great Muta.

Hugger powrócił do WWE na krótko w 2007 roku w gimmicku REDRUM. Pokonał w dark matchu Chavo Guerrero. Pewnie podpisałby kontrakt gdyby nie głośna "afera sterydowa". Bardzo dobrze zbudowany John Hugger nie miał więc już czego szukać w federacji Vince'a McMahona.

John pojawił dość niespodziewanie w TNA na pay-per-view Genesis 2007. Po walce nazwanej "Shop of Horrors" Abyss otworzył skrzynię w której był schowany Hugger w gimmicku REDRUM. W TNA przyjął jednak nazwę RelliK (Killer), wdarł się w feud z Abyssem. Niestety wszystkie dotychczasowe walki w TNA, RelliK przegrał:

- iMPACT 15 listopada przegrał swoją pierwszą walkę 3 Way z Abyssem i Black Reign

- iMPACT 29 listopada i następna porażka z Rhino.

- Turning Point 2 grudzień, porażka Rellika w teamie z Black Reign przeciwko Abyssowi i Ravenowi.

- iMPACT 6 grudnia porażka w tag team matchu (wraz z Black Reign) przeciwko LAX.

- iMPACT 13 grudnia Kaz pokonał Rellika.

Jak widać, RelliK w TNA zanotował imponującą serię porażek 0-5. Dziwi mnie to bardzo, ponieważ John ma spore możliwości fizyczne, naprawdę niezły image. Jest dobrym materiałem na heela, a TNA zrobiło z niego zwykłego jobbera, który przegrywa wszystko co jest do przegrania.. Być może bookerzy w ogóle nie zamierzają go promować, potrzebny jest im tylko na chwilę do jobbowania. Istnieje też taka możliwość, że RelliK przechodzi taki swoisty test i w końcu dostanie kogoś na pożarcie i zacznie wygrywać. Cóż zobaczymy co z tego wyniknie, od siebie dodam, że RelliK mimo tych porażek ciągle nie stracił na wartości i może być z niego niezły wrestler w takim hardcorowym typie Abyssa. Mam nadzieje, że nie zostanie zmarnowany jak wielu innych wcześniej..

bscap0007wo3.jpg

RELLIK

Imię i nazwisko: John Hugger

Urodzony: 20.04.1977

Miejsce: Atlanta, Georgia USA

Wzrost: 1,83 cm

Waga: 111 kg

Debiut: 1999 rok

Ulubione ciosy: (jako Redrum/Rellik)

Genocide Driver (Military press powerslam)

Diving 180° discus leg drop

Red mist

Fireball

Sukcesy:

(Heartland Wrestling Association)

- HWA Heavyweight Championship (2)

(World Championship Wrestling)

- WCW Hardcore Championship (1)

- WCW World Tag Team Championship (2) - z Big Vito

(World Wrestling Entertainment)

- WWE Hardcore Championship (2)

Kilka pomocniczych pytań do dyskusji:

1) Czy widzieliście wcześniej w akcji RelliKa w innych federacjach? Jak wg Was się prezentował?

2) Co sądzicie o występach RelliKa w TNA?

3) Czy Waszym zdaniem mimo 5 porażek z rzędu RelliK ma szansę coś zdziałać w TNA?

4) Czy to dobra decyzja bookerów żeby RelliK tak jobbował?

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

3

• Tet

2

• estevez

1

• pablo modjo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Osobiście przyznam, że pierwszy raz widziałem go właśnie w TNA, choć samo nazwisko kojarze.

Jeśli chodzi o jego dotychczasowe występy to zauważyłem, że Rellik walczy dość stiffowo, chyba, że mi się tylko zdaje. Ale można było to zauważyć szczególnie przy jego walce z Rhino, w której sprzedał mu porządnego kopniaka w czache i nie wyglądało to na udawanie kopnięcia:) Podobnie w wielu innych przypadkach.

Rellik posiada bardzo ciekawy i tajemniczy gimmick i nie można go zmarnować. Co do jobbowania, to gdyby nie ten krótki artykuł to nawet bym na to nie zwrócił uwagi, więc myśle, że nie powinna mu zaszkodzić ta seria porażek. Oczywiście pod warunkiem, że nie będzie podkładany przez następne 2 miechy, a potem zwolniony bo uznają, że jest bezużyteczny.

Na pewno można ciekawie poprowadzić tą postać, mam nadzieje, że TNA tego nie schrzani.

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Pamiętam jak przez mgłę jego występy w stajni F.B.I, nazwisko również obiło się o uszy, jednak nie znałem wcześniej dobrze tej osoby. Zaliczył dosyć imponujący debiut, gimmick jak najbardziej ok, potrafi to sprzedać i ma to coś, dzięki czemu chce się go oglądać. Jak wyżej wspomniał estewu walczy dosyć stiffowo, tym kopniakiem odnowił kontuzję Rhino, który z tego powodu musiał pauzować na Turning Point, więc to mówi samo za siebie.. u boku Reign'a pewnie wiele nie osiągnie, ewentualnie solo, mimo wszystko wyżej niż mid card go nie widzę. Wątpię, aby zabawił na dłużej w TNA, pewnie stoczy jeszcze kilka hardcore'owych walk, ewentualnie - jeżeli taka powstanie - będzie członkiem jakiejś mrocznej stajni, a coś się kroi, wystarczy spojrzeć ile osób z gimmickami 'pojebów' jest heel'ami, więc nowe Disciples of the New Church mogło by stać się faktem. Co do tych porażek ;)

Na iMPACT! z 20 grudnia Rellik wygra swoją pierwszą walkę, pokonując Abyss'a, Black Reign'a i Shark Boy'a.

• Reputacja:   0

Pierwszy raz go zobaczyłem na Genesis.Ciekawy debiut.Zdziwiłem się jak wyskoczył z tej skrzyni, a następnie zaatakował Abyssa.Na początku myślałem że na krótko zagości w TNA.Jednak wystąpił na kilku galach iMPACT.No i mozna powiedzieć że tylko wystąpił.Wszystkie jego walki zakończyły się porażkami.Widziałem go jako tego który będzie występował w hardcorowych walkach i będzie w nich odgrywał główne role.Jednak zwiodłem się trochę.Mam nadzieję że wreszcie skończą ze szmaceniem jego dadzą wygrać mu pierwszą walkę.

Dobrze że przerwał tą niechlubną serię..Ciekawe co w tej walce robi Shark Boy :D

wroneksig.png

16093.png

11524.jpg

11738.gif

W RelliKu widzę materiał na dobrego heela i dość solidnego mid-cardera. Jego obecny losing streak jest na szczęście daleki od 0-97 Davida Younga (albo 93 nie pamiętam ile tego tam było :D )

Całe szczęście, że wygrał.

Ciekawe co w tej walce robi Shark Boy :D

Niech zgadne... może jobbuje??

O RelliKu do pory debiutu w TNA, szłyszłem tylko tyle, że jako Johnny "The Bull" był członkiem F.B.I.

Gimmick ma bardzo ciekawy... ale się w tym TNA nazbierało freaków :rotfl: Walczy troszkę stiffowo, oby bookerzy zrobili z niego dobrze bookowanego zawodnika.

• 2 miesiące temu...

Ostatnimi czasy Rellik powrócił do tv - po ok. 2 miesiącach - i otrzymał spory push, tj. zaczął program z Young'iem, który doprowadził do walki na ppv Destination X - Rellik & Black Reign vs. Kaz & Eric Young, na ostatnim iMPACT! pokonali ostatnia mocno push'owanych Motor City Machineguns, storyline z Young'iem/Kaz'em się jeszcze nie skończył i pociągnięty zostanie przynajmniej do LockDown. Jak widać fatum 5-0 już Rellik'a nie obowiązuje i zaczyna wygrywać jakieś walki.

Jak sądzicie Rellik ma szanse odnieść jakieś większe sukcesy, czy po feud'zie z Young'em znów usunie się w cień ?

• Reputacja:   1

Moim zdaniem nie ma raczej szans na to, aby Rellik osiągnął coś wiekszego w TNA (czyt. wybił sie z tego midcarda czy zdobył jakis pas). Jego feud z Youngiem nawet mi pasi, ale za miech czy ile tam jeszcze będzie trwać może się znudzic, ale to znowu zalezy, jak to rozegrają.

Sam dostawał po dupsku, razem z Reignem może cos ugrac tylko... jeśli zreaktywją ten tag team Rhodesa z Booką Rellik zostanie sam, no i co wtedy? A nawet jeśli ta reaktywacja nie wypali to i tak nie widze ich jako partnerów na dłużej.

Od kiedy Rellik powrócił i w koncu nie jobbuje paradoksalnie walczy znacznie słabiej, ale mimo wszystko nie skreślałbym go. Chłop ma dużo siły, z tego co zauważyłem umiejętności też przyzwoite czyli... widziałbym go w X-Division, w koncu no limits, prawda? Wartoby odświeżyć ten slogan. Przeludnienia tam nie ma i kazdy się przyda, mógłby odwalać fajne feudy z większością X-divisionerów z komediowymi gimmickami; ale te rozważania na temat X-Div to raczej tylko moje, niezbyt realne wymysły.

Tak czy inaczej warto go zachować i mądrze spożytkowac, bo to ostatni monster w TNA (Abyss zmienia gimmick, Judas odszedł, Reign to... to nie monster ;) ). Może dziwnie to zabrzmi, ale wg mnie ma świetny wygląd (znaczy idealnie pasuje do gimmicku, nie jest 'śmieszny', jak czesto takie 'potwory'). Możnaby dac mu także 'bezrobotnego' Mitchella i jazda.

Mimo iż RelliKa uważam za całkiem niezłego wrestlera, to niestety szczerze wątpię żeby wybił się w TNA ponad midcard. Zastanawiam się co będzie po feudzie z Super Ericiem... w zasadzie to byłbym za feudem z Rhodes'em i pod koniec feudu wkracza Booker i reaktywuje tag z Reignem czy coś w tym stylu. Byleby nie został usunięty w cień i znów jobbował każdemu kogo napotka...

widziałbym go w X-Division, w koncu no limits, prawda? Wartoby odświeżyć ten slogan. Przeludnienia tam nie ma i kazdy się przyda, mógłby odwalać fajne feudy z większością X-divisionerów z komediowymi gimmickami; ale te rozważania na temat X-Div to raczej tylko moje, niezbyt realne wymysły.

Hmm... no nie wiem... z jednej strony byłby to nie głupi pomysł, bo w X-division przydałoby się troszkę odświeżenia a i RelliK mógłby na tym zyskać... ale jednak z drugiej strony RelliK troszkę mi tam nie pasuje... niby X-division to taka TNA-owska dywizja Cruiserów czyli powinno się tam stawiać na high flying...

Ale dawno nic nie pisałem w dyskusjach... chyba z 3 tygodnie będzie :thinking:

• 3 miesiące temu...

Odkop tematu. Jak donoszą ostatnie newsy TNA rozwiązało kontrakt z Rellik'iem, i nie jest on już częścią tej federacji. Trochę mi szkoda, bo miał to coś co przyciągało i sprawiało, że chciało się go oglądać, mimo dobrze zapowiadającego się debiutu i warunków fizycznych nie osiągnął nic i został jedynie jobber'em, początkowo podkładając się Abyss'owi, a później Kaz'owi czy nawet Eric'owi Young'owi.

Jak oceniacie pobyt Rellika w TNA ?

Mógł zostać, czy to zwolnienie go do dobry wybór ?

• Styl:  Jasny

Mi jakoś on do gustu nie przypadł. Tak jak napisałeś IIL ma on dobre warunki fizcyczne i jest nawet ciekawą postacią, za to w walkach jest do bani :t_down: Długo on w TNA nie pobył i niczego nie osiągnął, jak już napisałeś został tylko marnym jobberem. W dodatku jego tag team z Black Reignem.. żałosne. :| Krótki feud z Youngiem, chyba tylko po to żeby wypromować Super Erica.

Raczej dobrze, że zarząd go zwolnił, zajmował on tylko czas, nic nie pokazywał. Cieszę się, że nie będziemy go już oglądać.

sygnastingc.png

10980.png

27704.jpg

11428.gif