Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2008-oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

Rey i Jeff w walce o mistrzowskie pasy... Czyli marki zrobią wszystko by zobaczyć to PPV!

Gratuluje pomysłu dla WWE :clap: Inna sprawa, że Rey'uś jakoś mnie nie porywa. W jego zwycięstwo wątpie jeszcze bardziej niż Jeff'a. W sumie to Hardy ma jakieś tam szanse (zmieniłem zdanie) i może wygrać z Ortonem. Także walka z tego powodu zapowiada się ciekawie.

No i nie mogę doczekać się RR matchu. Zawsze to jakieś widowisko 8)

Stawiam na Batistę. Ot tak.

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

5

• The_Icon

5

• DonCarlos

4

• Willem

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Rey Mysterio vs. Edge o WHC - dobrze to wygląda, nareście jakaś odmiana odpocznie się troche od Batisty, który ostatnio praktycznie non stop siedział przy tym pasie. Licze, że walka będzie nie najgorsza napewno znowu będzie pomoc ze strony Vicky ciekawe jaki motyw zastosują tym razem. Co do samego RR matchu to z proma wyglada na to, że HBK coś tam poszaleje, ale jak wiadomo czemuś takiemu nie zawsze można wierzyć. Chociaż nie pogniewał bym się gdyby HBK wygrał poraz 3 royal rumble match.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

• Reputacja:   0

Edge vs Rey - mam nadzieję że ich pojedynek będzie jeszcze lepszy od tego na SD! Napewno zobaczymy w tym meczu klony które pomogą wygrać hellowi. Jakoś niechce mi się wierzyć ze wygra Mysterio chociarz kto wie? Może Batista wkręci się do walki, może Undertaker. Czekam na to PPV z niecierpliwością tak jak na zeszłoroczną WrestleManię. Zapowiada się ciekawie a może być jeszcze lepiej. Narazie nie będę obstawiał zwycięscy RR matchu ale mam już typer...

tripleh3ja2.gif

• Styl:  Jasny

Edge VS Rey Mysterio dawno Rey nie walczył o żaden pas. Myślałem że zdobędzie U.S. ale się myliłem. Teraz czas na walkę o WHC. Coś mi się wierzyć nie chce że jest możliwy inny scenariusz niż ciekawa walka z nieciekawym zakończeniem. Czyli wpadną Edge Brothers albo przeszkodzą w Six Łon Najn Rey'owi i Edge to wykorzysta. 1...2...3....Winner And Still The World Heavyweight Champion Eeeeeeedge.

Ale jak to ktoś powiedział. RR to przede wszystkim gala dla 30 Man Over The Top Rope Battle Royal. I na tą walkę czekam. W zeszłym roku pierwszy raz się delikatnie zawiodłem. Teraz mam nadzieje że to naprawią. Ale jak znów zobaczę Khalasa to się załamię.

• Reputacja:   2

Orton może w ostatnich tygodniach nie zaskakuje w pojedynkach ale trzeba przyznać że oprócz headlocków potrafi dużo więcej. Jego walki z Edge'm z 2004 roku stoją na bardzo wysokim poziomie. To samo moge powiedzieć o jego meczu z Foley'em

Tja tylko że od tych walk obaj schodzą coraz niżej.Ciekawa walka Edga w 2007? 0!!! Ciekawa walka Ortona? No 2 góra 3!!! Dlatego większości nie obchodzą dobre walki Edga z epoki kamienia łupanego tylko chwila obecna a tak sie składa że jeden miszcz jest bardziej żenujący od drugiego :thx:

Edge vs Rey

Walka pewnie bedzie średnia, Rey coś tam pokaże swojego, Edge na 70kg też wreszcie ma szanse coś ciekawego pokazać (jak nie z korniszonem to chyba z nikim) a zakończy sie wiadomo mniej więcej, DQ, głupi roll-up z niczego lub może jakieś krzesełko jak sędzia oczywiście przypadkowo dostanie w bańke i bedzie spał.

WWE Championship Match

Randy Orton© vs. Jeff Hardy

Nie wierze w te głupoty typu Jeff Hardy WWE Champ na WM, dlatego wygrana Ortona obowiązkowa. Coś mi sie zdaje że Kennedy wpadnie, na RR przy tylu gwiazdach sobie długo nie posiedzi więc bedzie zwarty i gotowy na jakiś wałek.

Royal Rumble

No k.... ciekawi mnie jak nigdy. Jak długo wytrzymają przy takim zbiorowisku gwiazd typu HBK, Taker, Batista, Trajpel, Umaga mastodony typu Henry, Cycki Vi i Grejt, kto jest w stanie ich wyjeb... z ringu oprócz "wszechpotęznego" Takera. Mam nadzieje że im osobnych meczy nie zrobią choć nadzieja matką głupich.

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone

Ciekawa walka Edga w 2007? 0!!

Bez jaj ! Rozumie że można być uprzedzonym do jakiegoś wrestlera, ale pisanie o Edge'u, że nie miał w 2007 roku ani jednej ciekawej walki to grruba przesada. vs. Orton na RAW, vs. RVD na RAW, vs. Batista na Vengeance .. poza tym MITB, Three Way z Armageddon i jeszcze by się coś znalazło. Co do Ortona to w przeszłości zostało przelanej już tyle złej krwi, że nie ma sensu na ten temat dyskutować :)

tak sie składa że jeden miszcz jest bardziej żenujący od drugiego

Tak, tak, tak. Batista, Khali i John Cena byli z pewnością lepszymi championami :crazy:

• Urządzenie:  Windows

Chris Jericho vs. JBL

:shock: Po kiego grzyba ten mecz, lepiej jakby obydwoje brali udział w RR Matchu :t_down:

Royal Rumble Match

Nie będzie w nim HHH, Jericho, JBL, Hardego, Ortona, Edga & 619 :crazy: Zamniast nich będziemy zmuszenia najprawdopodobniej oglądać BDV :shock: Henryka :evil: Hollego, Rhodesa i jeszcze kilka innych łajz które będą zapchaj-dziurami. Jak jeszcze Vince wpadnie na pomysł osobnego meczu typu HBK vs. Kennedy czy Taker vs. Batek to chyba oleję ten mecz ciepłym moczem :crazy:

O właśnie jedyny mankament Royal Rumble to trzy problemy które mogą nastąpić. Wielki Cyc V , Great Pałka i Mark Henryk. Ta trójka może spieprzyć ten mecz. Mam nadzieje że zostaną szybko wyeliminowani albo w ogóle nie wystąpią.

• Reputacja:   0

Jeśli karta RR się nie zmieni to będzie to gala pewniaków

np.

Jeff vs Randy Orton

Ale może to też być gala wielkich niespodzianek typu zdobycie pasa przez Jeffa i Reya.

Osobiście wolał bym tą drugą opcje

pezetvi7.png

Bez jaj ! Rozumie że można być uprzedzonym do jakiegoś wrestlera, ale pisanie o Edge'u, że nie miał w 2007 roku ani jednej ciekawej walki to grruba przesada.

No zwracam honor, miał jedną z Ortonem na RAWie, pozostałe które wymieniłeś są max. średnie a wkład Edga w walke na Armagedon niewielki zwłascza że jej 3/4 przesiedział za ringiem.

Tak, tak, tak. Batista, Khali i John Cena byli z pewnością lepszymi championami

Chociaz ich walki nie kończyły sie w 90% DQ, jakimś wałkiem, głupim roll-upem zwłaszcza ten Edga na Batiście po spajnbasterze :cena: O Batiście nie bede mówił bo wiadomo że go lubie więc nie byłbym obiektywny ale Jaś Cena był niezłym mistrzem przez pierwsze pół roku i pokazał więcej ciekawych walk niż te dwa dropsy Orton i Edge, inna sprawa że twierdzenie trzymał pas za dłuuugo to mało powiedziane.

Osobiście wolał bym tą drugą opcje

To sie lepiej schowaj i nie mów tego nikomu =)) six łan najn :die:

Wielki Cyc V , Great Pałka i Mark Henryk. Ta trójka może spieprzyć ten mecz. Mam nadzieje że zostaną szybko wyeliminowani albo w ogóle nie wystąpią.

No wiesz tylko jest jeden problem, na takich meczach jak RR nie ma i nie bedzie nigdy dobrych walk, nie ma moonsaltów czy wyczesanych RKO z zaskoczenia tylko są czopsy, kicki i ewentualnie klołzlajny a w tym te trzy gady nie są złe. Ponadto mnie np. bardziej insteresuje jaki sposób wymyślą żeby wyrzucić BDV czy Grejta niż czy Matt hardy wyrzuci MVP albo czy Domino wyrzuci Cody Rhodesa głupim normalnym klołzlajnem.

Po kiego grzyba ten mecz, lepiej jakby obydwoje brali udział w RR Matchu

Mało masz mięcha armatniego dla Batistów, Takerów i innych?

ale Jaś Cena był niezłym mistrzem przez pierwsze pół roku i pokazał więcej ciekawych walk niż te dwa dropsy Orton i Edge

No tutaj sie zgodzę, Cena przez pół roku BYŁ dobrym champem. A dlaczego ? Bo pod względem wypromowania jego postaci, prowadzony był wręcz wzorowo. Co do walk to przeanalizujmy to :

Judgment Day : Cena vs JBL - Zgoda, walka była ok. Ale czy jest to zasługa Ceny ? Nie do końca. Po 1, to był gimmick match ( I Quit ) a te walki wychodzą lepiej niż normalne, a po drugie to JBL w takich walkach potrafi naprawdę sporo przyjąć i jakość tej walki była głównie jego zasługą.

Vengeance : Cena vs Christian vs Jericho - Walka była świetna, ale tylko dzięki dwójce Kanadyjczyków. Cena był w moich oczach dla nich tłem i tylko zakasował zwycięstwo.

SummerSlam : Cena vs Jericho - Dobra walka ze względu na to, że prowadził ją Y2J.

Unforgiven : Cena vs Angle - O Kurcie obecnie w TNA można mówił wiele złego, ale na pewno nie to, że w WWE nie potrafił montować bardzo dobrych walk. Ta była mocno średnia a zakończyła się DQ : )

Jak widać powyżej, reign Ceny i jego walki były niezłe dlatego, że osoby z którymi feudował były albo zajebistymi entertaintmerami (JBL, Chrisrian) albo świetnymi wrestlerami (Angle, Jericho) i tak naprawdę rola jana ograniczała się do klepania wszystkiego co złe i pseudo śmiesznych speechy.

• Reputacja:   3

Wy tu gadu gadu o pierdołach a RR wygra... Hornswoggle :D

Ale tak na poważnie, to patrzyłem sobie dzisiaj na te 3 rostery i jakoś nie widzę na żadnym z nich 100% pewniaka na wygraną na RR. Wcześniej brałem pod uwagę scenariusz, że RR wygra Cena i na WM odbierze pas Ortonowi. Dziś bardziej obstawiałbym Lashleya - jeżli czarnuch powróci na RR (chyba, że będzie to niespodziewany comeback :P )

No bo jezli ma wygrać ktoś z brandu RAW to tam nie ma do cholery, żadnego kolesia który mógłby spokojnie wskoczyć do ME na WM... Fakt, że w WWE nie brakuje main eventerów ale nie chciałbym oglądac jakiś odgrzewanych kotletów i RR mógłby wygrać ktos nowy

001ug2mo4.jpg

tak naprawdę rola jana ograniczała się do klepania wszystkiego co złe i pseudo śmiesznych speechy.

Pseudo śmieszne speechy nie były wtedy takie pseudo :P Pozatym w porównaniu do tego co teraz dają gadać Ortonowi to były wyczesane w kosmos, ciekawe, nawet porywające a nie "teraz pół rawa bede wam opowiadał jak ziomek biegnie z pochodnią" a następny cały RAW "Shawm Michaels pokaże ci jakie RKO jest zajebiste robiąc je na wszelkiej maści jobberach" :cena:

Vengeance : Cena vs Christian vs Jericho - Walka była świetna, ale tylko dzięki dwójce Kanadyjczyków. Cena był w moich oczach dla nich tłem i tylko zakasował zwycięstwo.

No tylko że gdyby nie Jasiu to po 5 minucie walka zamieniłaby sie w wykręcanie rąk przez nastepne 10 minut a przez nastepne 10 rzucam kolesiem za ringiem o bandy, Cena chociaż gwarantuje to że nie ma wykręcania rąk czy głowy bo on jest nieśmiertelny, 20 sekund, dwa pancze i wykręcania ręki nie ma, jest dużo biegania, walka jest żywsza i atrakcyjniejsza, bo on zmusza przeciwników do czegoś innego niż to co zwykle pokazują. Ogólnie jak dla mnie lepszy Jaś Cena czy Batista z pasem niż razem Orton i Edge. Ci drudzy może fajnie prowadzą feudy, można bez problemu z nimi robic walki dłuższe niż 10 minut ale ciekawą walke to oni robią raz na 4 miechy. Jeden taki mistrz jak Orton jak najbardziej ale drugi pas niech szybko oddają komus innemu bo na bank RR będzie ssało. Najlepsze rozwiązanie jeden ME polega na wyczesanym feudzie a drugi na atrakcyjnej walce, moim zdaniem tak jest najlepsiej a nie dwa dobre feudy a PPV ogladamy 7 razy ciągle usypiając.

Ogólnie jak dla mnie lepszy Jaś Cena czy Batista z pasem niż razem Orton i Edge

No a dla mnie Orton i Edge : ) Ja po prostu nienawidzę face'owych Champów których czyste pokonanie graniczy wręcz z cudem. Prawda jest taka, że gdyby Cena i Batista nie tyle przegrali, co przykładowo raz na jakiś czas zremisowali poprzez Double Count-Out itd. to nic by im się pod względem promocji nie stało, a na pewno wyglądało by to lepiej niż ciągle zwycięstwa.

Jeśli chodzi o prowadzenie w roli mistrzów Ortona to także mam sporo zastrzeżeń. Odkąd jest champem stoczył o swój tytuł na PPV 3 walki z czego tylko jedną czysto wygrał co i tak jest sporym zaskoczeniem zważywszy na to, że jego przeciwnikiem był Shawn Michaels.

O reignie Edge'a na razie nie można się zbytnio wypowiadać, ponieważ nie bronił on jeszcze tytułu na żadnych PPV. Na Royal Rumble Rated R Superstar zmierzy się z Edge'm i tam przekonamy się w jaki sposób zakończy się jego pierwszy PPV Title Defence.

No wiesz tylko jest jeden problem, na takich meczach jak RR nie ma i nie bedzie nigdy dobrych walk, nie ma moonsaltów czy wyczesanych RKO z zaskoczenia tylko są czopsy, kicki i ewentualnie klołzlajny a w tym te trzy gady nie są złe. Ponadto mnie np. bardziej insteresuje jaki sposób wymyślą żeby wyrzucić BDV czy Grejta niż czy Matt hardy wyrzuci MVP albo czy Domino wyrzuci Cody Rhodesa głupim normalnym klołzlajnem.

Tak ale pół walki to będzie wyrzucanie tych kloców. Gdzie pewnie 3/4 wrestlerów będzie na tym "skupiona" to psuje zabawe. Rozumiem świetny patent z Big Showem jakieś dwa/trzy lata temu to było coś. Ale BDV czy Henryk czy Sztywniak??