Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Final Resolution 2008 - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

frlj7.jpg

6 Stycznia 2008 roku odbędzie się pierwsza gala ppv z pod znaku TNA w nowym roku. Nie ma obecnie żadnych potwierdzonych wyników, ale z przypuszczeń możliwe, że odbędą się następujące walki:

TNA World Heavyweight Championship

"The Olimpic Gold Medalist" Kurt Angle© vs "The Instant Classic" Christian Cage

TNA World Tag Team Championship

"The Phenomenal" AJ Styles© & Tomko© vs Kevin Nash & "The Samoan Submission Machine" Samoa Joe

TNA Knockouts Championship No DQ Match

Gail Kim© vs Awesome Kong

"The Monster" Abyss vs Judas Mesias

Booker T & Sharmell vs Robert Roode & Ms. Brooks

Ultimate X Match

Team 3D & Johnny Devine vs Motor City Machineguns & "The Black Machismo" Jay Lethal

Kaz vs Black Reign

Rock 'n Rave Infection vs The Latin American Xchange

Zachęcam do dalszych przypuszczeń, wymieniania poglądów i dyskusji.

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

4

• bobek1906

1

• mata

1

• Stingerr

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

TNA World Heavyweight Championship

Patrzać bo tej przypuszczalnej karcie to PPV nie bedzie dobre :t_down: . Walka o pas TNA WHC to będzie wielkie dno, Kurt jeszcze zniosę, ale Scotta już nie. Wchodzi on już w bardzo dojrzały wiek i jego walki nie bedą już tak fascynujące ( staje się on takim 2 Rickiem Flairem ). Jaki może być wynik.? Myślę, żę kurt obroni znów swój pas. Może kolo HJ Booker odbierze mu go, no ale zobaczymy. :)

TNA World Tag Team Championship

Cóż AJ i Tomko dobrze się prezentują z pasami TT, moim takim wymarzonym przeciwnikiem dla nich jest MMG no ale są oni zajęci feudem z 3D. Następnie dobrym przeciwnikiem byłoby LAX zaś ci też są zajęci feudem z Hoytem, niestety. Wieć TNA musiało dać VKM jako rywali AJ'a i Tomko, nie chciałbym żeby feud pomiędzy nimi ciągł się długo, FR i koniec.

TNA Womens Championship

Walki kobiet w TNA nie są aż tak dobre. Nie bedę dalej pisał o pasie pań bo nie mam zdania, oglądająć jakies PPV staram się przewijać ich walki.

Dalej...

Abyss vs Judas, no wreszcie Mesias wróci, wole jego jednego od Rellika i Black Reigna. Na ich feud mam ochote popatrzeć, jakaś specjalna stypulacja i git :D NO DQ powinno wystarczyć.

Team 3D & Johnny Devine vs Motor City Machineguns & "The Black Machismo" Jay Lethal ich oglądamy już od jakiegoś czasu i wszystko jest cacy, MMG i Jay mogli by już wygrać. Gdyby znów byłby to Lader Match lub Tables Match to nie byłbym zły na zarząd TNA.

Rock 'n Rave Infection vs The Latin American Xchange, nie masz zdania, chce tylko żeby tą walkę wygrało LAX i tyle.

sygnastingc.png

10980.png

27704.jpg

11428.gif

To tylko spekulacje Stinger, zakładam, że Steiner ma walizkę z title shot'em na pas World Heavyweight i to, że wykorzysta go na pay-per-view, podobnie z VKM. Team 3D vs Motor City Machine Guns to pewna walka, stypulacji nie będę podawał bo nie chce psuć nie którym przyjemności z oglądania gal iMPACT!. Zresztą do gali jeszcze cztery iMPACT!y, więc może się wiele wydarzyć ;)

• Styl:  Klasyczny

Jeśli ta karta się potwierdzi, to będzie to świetna kandydatka do najgorszego PPV TNA, jaki widziałem (oczywiście zaraz po TP 07 ;) ). Main Event jeśli się potwierdzi, to będzie to kompletna porażka. Mam jednak nadzieję, że Steiner title shota wykorzysta na Impact!, a z Kurtem zmierzy się AJ.

W zasadzie z walk, które podałeś bardzo dobra może być tylko walka 6 Man Tag Team...Jeszcze jak mówisz, że jakaś fajna stypulacja do tego dojdzie.

No i jeszcze może Judas vs Abyss z tym, że tutaj ten pierwszy jest o kontuzji i nie wiadomo za bardzo, w jakiej formie jest.

Walka o pasy Tag Team, jeśli się potwierdzi, to będzie kolejna słaba walka, bo chyba nikt na forum nie sądzi, że VKM umieją jeszcze jakąś dobrą walkę skleić. Zmiana pasów absolutnie nieprzewidziana.

Za to zmiana szykuje się w tytule Womens Championship. Awesome Kong zapewne już zdobędzie tytuł. W zasadzie mi to kiszka, bo ten pas mnie obchodzi tyle, co walka Shark Boy vs Eric Young.

910573292462b42a28a382.gif

Więcej wiadomo już nt. walki o pasy drużynowe, Kevin Nash i nieznany obecnie partner, oraz Samoa Joe z również nieznanym partnerem zmierzą się z AJ Styles'em i Tomko. Co do main event'u to śmiem wątpić, że taki się nie odbędzie, z tapingów wynika, że kroi się ciekawy storyline z Cage'm i Angle'm, więc możliwe, że Cage odbierze walizeczkę Steiner'owi lub ten wykorzysta ją na iMPACT!, walkę Steiner'a i Angle'a mogliśmy oglądać na Destination X 07 i wiadomo już, że spodziewać można się słabej walki, jeżeli w ogóle do takiej dojdzie ;) możliwe też, że kroi się coś między Nash'em i Joe, czyżby na następnej gali - Against All Odds kroił się pojedynek między nimi ? całkiem możliwe 8) obrona pasów wchodzi w grę na 100%, ponoć TNA przekonuje się ponownie do Latin American Xchange i planuje zorganizować dłuższy storyline między nimi i AJ'em i Tomko :) ciekawe gdzie teraz wsadzą Rellik'a i Black Reign'a, skoro wrócił Mesias i przerwany przed Bound For Glory storyline można teraz spokojnie dokończyć ..może jakaś 'mroczna' stajnia ? dobry pomysł ;)

A może o World Heavyweight Championship powalczy wreszcie z Kurtem Christian Cage bo naprawdę z całym szacunkiem dla Scota ale on za dużo po za suplexami nie pokaże nic ciekawego a walka z Cagem to już byłoby coś takiego że podobnie jak Senshiemu walizkę odebrał Daniels ale póki co to jeszcze nie ma żadnej pewności czy to właśnie Steiner ma walizkę z titel shotem na WHC a nie na coś innego .

Walka o pasy TT będzie można ocenić jak już poznamy przeciwników AJ i Tomka i ciekawe czy wypali to z Joe i Nashem gorzej jeśli ich połączą a dodadzą 3 team czyli VKM ale to się okaże już niedługo ,

Walka kobitek to i tak mało interesujące wydarzenie tej gali ale lepiej dla oka byłoby aby pas posiadała Gail Kim

Walka Abysska z Mesisem to jest raczej pewniak i to będzie starcie numer 1 liczę że go ostro zmasakruje Judas a później będzie kontynuowany ten feud ze 2 a może i nawet 3 PPV , liczę na bardzo dobre walki w wykonaniu tych panów i jakieś wmieszanie w to Relika bo Czarny regulem jak wszyscy wiedzą niech spada tym szybciej tym lepiej

3D , Devine vs MMG i Lethal na razie wszystkie walki w wykonaniu tych panów były świetne nie można było się nudzić choćby na żadnej a jeszcze gdy będzie to stypulacja w której pofruwają to miód malina kolejna przepiękna walka w ich wykonaniu oby tylko teraz ich pokonali a nie prosiaki jak zawsze przez kombinatorke wygrywają :t_down:

I walka która już powinna być na poprzednim PPV czyli LAX vs Rock 'n Rave Infection

Powinna wyjść ciekawa walka z tego jeszcze mogli by dołożyć Heme i tą tajemniczą członkinie LAX ale to pewnie będzie dopiero za miesiąc na następnym PPV

jeszcze sporo czasu go gali a już dziś po obejrzeniu Impact'u sporo się powinno wyjaśnić

Ciekawe z kim będzie walczył Booker T i Cage jeśli nie będzie to Kurt

ale i tak najbardziej czekam na to co TNA zaserwuje dla KAZa :roll:

• Reputacja:   1

Co do meczu Judasa:

Wątpię, że zmierzą się z Abyssem już na FR. Ten caly storyline był budowny strasznie długo (właściwie to z Mitchelem, a nie Judasem) i jak było można zauważyć na ostatnim impact'cie rozwija się dalej. Pewnie na FR dadzą jakąś walkę, w której potworki będą mogły się zmierzyć jedynie 'pośrednio' jhak np tag czy 4-way, a dopiero na Agains All Odds daliby ich singla w jakiejś hardcore'owej stypulacji. Do wypełnienia hali w G...... (nie pamiętam nazwy) przydałaby się mocna karta. Pierwsze starcie potworków zafascynowałoby chyba bardziej wszystkich niż drugie tylko powiedzmy w zmienionej stypulacji. Do tego już bardzo ciekawy match np. Kurt vs Cage i gitara :D

Może troche odbiegłem od tematu... Wracam do Final Resolution.

Ciekawią mnie właściwie tylko LAX vs Hoyt&Rave i 3D vs MMG & Machismo. Zastanaqwia też, co z tym title shotem BG'ego... Czy się pogodzą i wystąpią jako VKM czy może BG weźmie nowego tt partnera... W takich wypadkach najczęściej wprowadzany do fedu kest ktoś nowy. Tutaj pasowałby mi X-Pac... Kumple z DX i takie tam.... Ale obym się mylił....

Ciekawie jakim tym razem skandalem zakończy się walka Gail Kim vs Awesome Kong

[ Komentarz dodany przez: pablo modjo: 16 Grudzień 2007, 14:20 ]

Regulamin czytaj:

1. Twój post musi składać się z minimum 3 zdań.

2. Jeśli przedstawiasz swoje zdanie na jakiś temat, swoją wypowiedź musisz poprzeć argumentami.

3. Posty łamiące powyższe zasady będą usuwane a autorzy nagradzani ostrzeżeniem.

Oficjalna karta jest już znana za sprawą skryptu na iMPACT! z 3 stycznia 2008, który wypłynął do internetu. Dziwi to, że pas X Division znów nie będzie broniony, mamy za to Ultimate X match, biorąc pod uwagę poziom poprzednich walk 3D/Devine'a vs. MCMG/Lethal'a spodziewać się można porządnej dawki dobrego wrestlingu i humoru ;) cieszy mnie walka LAX i Rock 'n Rave Infection, obie drużyny darzę sympatią i czekam na rozwój ich feudu, wkurwia mnie jednak Booker na tej gali, zamiast dać mu jakiś sotryline to odpieprza zapychacze, w dodatku z Sharmell.. Kaz pewnie wyciągnie z Reign'a sporo i walka nie będzie taka zła, chociaż biorąc pod uwagę Rhodes'a to też nie będzie za wysokich lotów.. Tag Team match ciekawy, obrona pasa jest pewna co mnie cieszy, kroi się feud między Joe i Nash, który skumuluje się zapewne na Against All Odds. Ciekawy również jest pojedynek Mesiasa i Abyssa, będzie to pierwszy, dłuższy występ Judasa w TNA, więc pewnie nie tylko mnie cieszy i intryguje ;) main event będzie miał pewnie wiele emocji, cała otoczka i storyline bardzo mi się podobają, w dodatku do podsycenia atmosfery jeszcze kilka gal, eh nie mogę się doczekać :)

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   6

Kurt Angle © vs Christian Cage

Stawiam na Kurta. Zapewne walka zakończy się po jakimś przekręcie w którym wezmie udział AJ Styles.

Feud między Angle a Cage'm rozkręcany był bardzo ciekawie. Liczę, że walka też będzie na poziomie.

AJ Styles© & Tomko© vs Kevin Nash & Samoa Joe

Gdyby nie to, że widziałem jakieś plotki o planowanym feudzie Joe-Nash to może i na nich bym postawił.

Jednak wg mnie Styles & Tomko odniosą zwycięstwo. Rozpierducha na koniec walki i rozkręcenie feudu Dziadek vs Cycek na dobre. Tak to widze.

Gail Kim© vs Awesome Kong

Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że wygra King Kong. Jest to jednak walka No DQ i to dlatego stawiam na Gail Kim.

Wiecie, jakieś krzesełko czy cuś i Gail obroni pas :)

"The Monster" Abyss vs Judas Mesias

To dopiero pierwsza walka tych panów myślę więc,że wygra Abyss (po DQ, lub bez).

Rewanż na AAO i pojedynek z drutem kolczastym zapowiada się o wiele lepiej niż ta "zwykła" walka one on one.

Booker T & Sharmell vs Robert Roode & Ms. Brooks

Zapychacz taki. Bookerek rozniesie Roode'a i tyle z tego będzie.

Ultimate X Match

Team 3D & Johnny Devine vs Motor City Machineguns & "The Black Machismo" Jay Lethal

I to będzie ciekawe :) Już widzę jak te świniaki wspinają sie po pas Jay'a Lethala haha :D

Pewnie dlatego dodano Johnny'ego Devine'a to tej walki. Przynajmiej istnieje jakaś szansa na wygraną ;)

Stawiam na Gunsów i ich dalszy push po tag team titles.

Kaz vs Black Reign

Oby nie było takiej kichy jak z Chrisem Harrisem.... Aż się boje normalnie ;)

Liczę na dobrą walkę dzięki umięjętnością Kazariana. Co wyjdzie zobaczymy. Interwencja Rellika 1-5 bardzo możliwa.

Rock 'n Rave Infection vs The Latin American Xchange

Tu obstawiam LAXów. W roli face'ów dołują jak dla mnie. Mimo to Hernandez nadal potrafi porządnie zadziwić.

Podsumowując gala zapowiada się całkiem, całkiem!

Po słabym Turning Point to nie takie trudne.

16476371734edf391100c30.jpg