Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

tpwallpi2.gif

65250552uy1.gif

Tag Team Match

Angelina Love & Velvet Sky pokonały ODB & Roxxi Laveaux

65250552uy1.gif

Single Match

Eric Young pokonał James Storm

*Eric Young wygrał po roll-up

26196175fj1.gif

Match Of 10,000 Tacks

Abyss & Raven pokonali Black Reign & Rellik

*Raven zastąpił Rhino.

*Abyss wyliczył Rellik po Black Hole Slam na pinezki.

13202101zc8.gif

Six Man Tag Team Tables Match

Team 3D & Johnny Devine pokonali Alex Shelly & Chris Sabin & Jay Lethal

59693391ao6.gif

TNA Womens Championship

Gail Kim pokonała Awesome Kong (DQ)

bookerhr9.gif

Tag Team Match

Booker T & Kaz pokonali Christian Cage & Robert Roode

*Booker wyliczył Cage po Axe Kick.

firedorfeastsj5.gif

Feast Or Fired

Scott Steiner, Senshi, BG James i Petey Williams zdobyli walizki

*Kto został zwolniony, i kto zdobył walizkę na jaki pas, okaże się na iMPACT!

26545597ep3.gif

Six Man Tag Team War

Kevin Nash & Eric Young & Samoa Joe pokonali Kurt Angle & AJ Styles & Tomko

*Eric Young zastąpił Scott Hall.

*Samoa Joe wyliczył Tomko po Muscle Buster.
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

2

• LooseCannon

1

• Stingerr

1

• Avas

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Gala zapowiadała się bardzo słabo i w sumie taka była.

Żadnej walki o "stare" pasy. Ani o tag, ani o X title ani też world title.

Do tego walka o woman's title zakończyła się DQ.

Main event słabiutki.

Na plus: występ Ravena, Kaza i Gunsów.

Na minus: kolejna porażka Cage'a.....

Jeśli chodzi o wypowiedź Joe to więcej w tym temacie:

http://bgzwrestling.pl/topics74/samoa-j ... htm#100152

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Jasny

Czy ja wiem, gala aż tak słabo się nie zapowiadała, takie stypulacje jak Match Of 10,000 Tacks powinny " rozgrzać gale ", a tak nie było :-/

Ale lecąc od początku :

Team 3D & Johnny Devine vs Alex Shelly & Chris Sabin & Jay Lethal

Chyba najlepsza walka gali, oczywiście Gunsi pokazali się z dobrej strony, z resztą Machismo też. Szkoda chłopaków z X Division to oni górowali w meczu i im należało się zwycięstwo. Powiem, szczerze, że ten feud pomiedzy 3D i MMG podoba mi się trwa on już od dłuższego czasu i z chęcią zobacze jego kontynuację jeszcze na FR.

Angelina Love & Velvet Sky vs ODB & Roxxi Laveaux

Prawdę mówiąc to nic szczególnego :D cieszy tylko wygrana Angeliny i Velvet :)

James Storm vs Eric Young

Walka nudna, prowadzona w wolnym tępie, jedynie na co można zwrócić uwagę to Dropkick Erica na rampie i tyle.

Feast Or Fired

Miałem nadzieję, że walka bedzie w szybkim tępię z niebezpicznymi akcjami a tu klapa :t_down: Dutt, Petty , LAX oraz XXX, oni powinni tą walke rozkręcić, a tu nic. Żadnyech ciekawych akcji, interesuje mnie tylko kto dostanie title shoota na pasy TT, WHC i X Division.

Gail Kim vs Awesome Kong

Gail dawała radę, męczyłą rekę Konga i nawet dobrze jej to szło. Ile jeszcze będzię trzymała pas Kim.? Oto jest pytanie :P

Abyss & Raven vs Black Reign & Rellik

Jak już mówiłem, ten mecz powinień " rozgrzać galę ". Wydaje mi się, że powinno być więcej akcji na pineski, Black Hope Slam to za mało, gdzie Raven Effect ? czyli DDT Ravena na pineski, przydałoby się. Szkoda Rhino, który ma kontuzje.

Kaz & Booker T vs Cage & Roode

Kaz znów " poszalał ", na Bookera nawet się dobrze patrzyło. Cieszy kolejne zwycięstwo Bookera.. droga do WHC się zbliża :D

Kevin Nash & Eric Young & Samoa Joe vs Kurt Angle & AJ Styles & Tomko

Eh.. mogę nie skomentować.? :-/

Gale w skali od 1 do 10 oceniam na 7/10, mogło być o wiele lepiej.

sygnastingc.png

10980.png

27704.jpg

11428.gif

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Ostatnimi czasy słyszałem mnóstwo krytycznych słów odnośnie bookingu w WWE. Zgodzę się, że wiele decyzji jest tam bardzo kontrowersyjnych. Jednak po obejrzeniu kilku ostatnich gal PPV spod znaku sześciu narożników, zaczynam się zastanawiać, czy rzeczywiście to booking federacji Vincentego zasługuje na miano przykrego.

Eric Young vs James Storm

Może ja mam jakiś dziwny gust, ale naprawdę widzę w Stormie spory potencjał. Wygląd i sylwetka bez zarzutu, heelowskie speeche na poziomie. To jego walka z Harrisem jakiś rok temu sprawiła, że w ogóle zacząłem ściągać regularnie gale PPV z owej sześciokątnej federacji. No właśnie, tu mamy kolejny plus. Storm jest świetnym brawlerem, idealnym do wyczerpujących i brutalnych naparzanek. Jednak jakby się bliżej przyjrzeć jego karierze w TNA, to jest on wiecznym przegranym. Ostatecznie nie wyszedł zwycięsko ani z feudu z Harrisem, ani z Rhino. Ale mogę jeszcze to zrozumieć. Czara goryczy przelała się właśnie teraz, kiedy został wplątany w jakieś komediowe pierdoły z Erykiem. Po końcowym gongu tej walki wyłączyłem winampa i pomyślałem sobie, że to jednak nie dla mnie. Dopiero kilka godzin później powiedziałem sobie "to tylko jedna walka, nie oceniaj tak pochopnie gali, dasz radę, bądź jak Rocky, on też walczył z przeciwnościami losu". Szkoda mi Storma tak samo jak szkoda mi w WWE Carlito czy Londona. Tylko że za gnojeniem Carlito i Londona stoją pewne backstage'owe niuanse, Storm natomiast, o ile mi wiadomo, zachowuje się bez zarzutu. Już mam powoli dosyć oglądania non stop Kurta Angle i Christiana jako czołowych heelów. Potrzeba świeżej krwi, a w rosterze tkwi ogromny potencjał, trzeba tylko go wykorzystać. Podstawowa sprawa, to zgapić od WWE, jak powinno się robić proma przed walkami. Mówcie sobie co chcecie, ale proma u Vinniego są fantastyczne i często o wiele bardziej godne obejrzenia, niż same walki. W TNA przydałoby się coś takiego, w ten sposób zawodnicy mogliby sporo zyskać w oczach fanów. Segmenty w TNA są dosyć żmudne, z fatalnym nagłośnieniem. Jeżeli już idziemy w entertainment, to robimy to porządnie. A nie sytuacja, że Storm leży gdzieś rozwalony na krześle i bełkocze coś pod nosem, czego i tak nikt nie rozumie/nie dosłyszy. Nie dziwię się, że wobec tak słabej promocji, ciężko fanom załapać jego charakter. Co do drugiego wrestlera. Nie lubię go. Nie śmieszy mnie. Nie lubię go oglądać. Fire Eric! :rotfl: Do segmentów komediowych od biedy jeszcze by się nadawał, ale nie do poważnych walk. TNA serwuje nam drugiego, tym razem nieco większego,Hornswoggle'a :evil:

Abbys&Raven vs Rellik&Rhodes

Zauważyłem, że TNA uwielbia brać pomysły od WWE i przedstawiać je w nieco zmodyfikowanej wersji. Abbys niesamowicie przypomina mi Kane'a i trochę (zwłaszcza z wyglądu) wczesnego Mankinda. Zaczął jako straszliwy i siejący ore monster heel, natomiast teraz stał się ulubieńcem publiczności pomimo niewielkiej zmiany w samym prowadzeniu swojej postaci. Ale do tej postaci nie mam absolutnie żadnego zarzutu. Abbys jest świetnym zawodnikiem. Praktycznie chłop sam wziął na siebie ciężar widowiska w niejednej już walce takiej jak ta. Raven nie prezentuje dawnej formy, nie ma też tak zdecydowanej reakcji publiczności, jak kiedyś. W tym meczu gwiazda była tylko jedna. Plus również dla Stamboli'ego za przyjęcie bumpa. Rhodes natomiast najlepsze lata ma już dawno za sobą. Jako Goldust był do przebolenia. Z pewnością najlepszy z homoseksualnych gimmicków w historii wrestlingu. Ale ten dziwny twór zwany Black Reign jest żenujący. Chyba jeszcze nie spotkałem się z żadną pochlebną opinią na jego temat. To już nawet The Great Khali ma swojego obrońcę na naszym forum :t_up: Kto się wstawi za obecnym wcieleniem Dustina?

Gail Kim vs Awesome Kong

Gdybym był biurem matrymonialnym, od razu zeswatałbym panią Kong z niejakim Markiem Henrym. Swój swojego by poznał. O ile jednak Mark wśród męskiej części wrestlingu uchodzi za zawodnika totalnie bez talentu, tak Kong jest dosyć ciekawą postacią w dywizji kobiet. Arsenał rzutów ma wśród pań chyba największy, góruje zdecydowanie warunkami fizycznymi. Z pewnością ten feud ma potencjał. Jednak pierwsza odsłona rywalizacji była rozczarowująca. Zdecydowanie da się z obu pań wycisnąć o wiele więcej.

Booker T & Kaz vs Christian Cage & Robert Roode

Gdybym mógł odbyć wywiad z Kazem, spytałbym go, czy uważa, że dałby radę pociągnąć priorytetowe scenariusze dużej federacji i zostać jednym z tzw "top draw". Bo o ile teraz Frankie jest pushowany, tak w TNA nic nie wiadomo. Tak jak Harris, może zostać zepchnięty gdzieś pośród odmęty lower midcardu, kiedy Shrek (no nie mówcie, że Kurt Angle nie przypomina wam Shreka) zażyczy sobie innego challengera. W tej walce Kaz zrobił na mnie najlepsze wrażenie. Przydałaby się jednak zdecydowana promocja. Mógłby pyknąć jeszcze raz Christiana w solowej walce i dostać nieco segmentów. No i trochę wyszlifować sobie gimmick, z pewnością jego wzięcie u kobiet pomogłoby ukierunkować jego charakter na coś w stylu dawnego Shawna Michaelsa. Mi akurat z wyglądu przypomina mniejszą i nieco mniej zarośniętą wersję Razora Ramona. Jak na razie ciężko mi powiedzieć, czy widzę w nim jakiś ponad midcardowy potencjał. Napewno takowy widziałem w Harrisie. Tamten podjeżdżał mi czymś na wzór Breta Harta. Podobny wygląd, nieco oldschoolowy wizerunek. W całej swojej naiwności wierzyłem, że stanie się jedną z większych gwiazd federacji. A teraz co? Nie miewa nawet solowych walk. Wracając do Kaza, musiałbym posłuchać go przy mikrofonie, prześledzić jakiś osobisty feud. No i niezbyt podpada mi ten kopniak jako finisher. Co do innych uczestników, Christian trzyma poziom, jednak na wyżyny raczej się nie wspina. Solidny heel, który z racji mizernego wyglądu raczej nie będzie kimś na miarę Edge'a czy Ortona w WWE. Ale taki zawodnik również jest bardzo potrzebny federacji. Chociażby do wypromowania przyszłych gwiazd. Booker nie pokazał w sumie wiele ciekawego. Jego finisher wyglądał bardzo sztucznie. Kolejny zawodnik w TNA, który najlepsze lata zostawił w złotym królestwie Teda Turnera, ewentualnie w WWE kilka lat temu.

Kevin Nash & Eric Young & Samoa Joe pokonali Kurt Angle & AJ Styles & Tomko

No i kto wpuścił koguta między wrony? Dlaczego nie Harris? Na te pytania zapewne odpowiedzieć potrafi tylko blade odbicie twarzy Storma w denku butelki od piwa. A konkretniej, co tam do cholery robił Eryk? To już nawet w WWE nie dopuszczają Hornswoggle'a do main eventów gal PPV. Przesadzam? Może, ale biorąc pod uwagę fakt, że nie jestem z tych narzekających bez opamiętania, mogę sobie pozwolić na wyrażenie ogromu dezaprobaty wobec polityki TNA. Jednak w tej walce byłem świadkiem świetnego przemówienia Samoa Joe. Może i nieco przesadził, z pewnością dodał coś od siebie i nie ograniczył się tylko do tego, co było w scenariuszu. Ale to było tak nasiąknięte emocjami, takie prawdziwe, że aż miałem ochotę znaleźć się tam obok niego i krzyknąć "racja Joe, a teraz nakopmy do d*** tym megalomańskim gwiazdeczkom". Nash był zawsze jednym z moich ulubieńców. Markowałem mu jako dziecko, gdy jeszcze pod ksywą Diesel był drugą zaraz po Undertakerze (ten miał jednak zawsze większy zastęp fanów) siłą niszczącą dawnego WWF. Potem świetna kontynuacja kariery w WCW. Teraz jednak Big Daddy Cool jest siwym, starszym panem. Co on ma niby jeszcze uwalczyć w tym biznesie? Tak na dobrą sprawę, w tej walce jedynymi jasnymi stronami byli Joe po stronie światła, i AJ po stronie ciemności. Kurt wyglądał szokująco niemrawo, walczył jakby bez motywacji, zupełnie niegodnie mistrza. Osobiście bardzo go lubiłem w WWE, jednak w TNA jego postać jest prowadzona wręcz fatalnie. Człowiek, który wcześniej łączył świetne walki z charyzmatyczną osobowością, do którego miałem ogromny szacunek, teraz stał się nudnym, wyeksploatowanym echem dawnej epoki. Niemniej jednak końcówka walki podobała mi się. Nawet miałem ochotę wstać i razem z publicznością krzyknąć "Joe, Joe, Joe!".

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

No i niezbyt podpada mi ten kopniak jako finisher.

Co do Kaza to jego finisherem głównym jest Wave of the Future nie ten kopniaczek :)

Bardzo dobry tekst the game'a.

Trudno się nie zgodzić z Twoimi opiniami.

Willem ucz się od kolegi :P

16476371734edf391100c30.jpg