Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Attitude Wrestling Forum

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji. Zaloguj się Rejestracja
  1. IIL
    Chciałem poruszyć temat, który od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie – wady i zalety dzisiejszego pro wrestlingu w porównaniu do tego, co było 15-25 lat temu. Wiele rzeczy poszło zdecydowanie do przodu, ale sporo też straciliśmy po drodze... Na dobry początek: Zaleta: Lepszy dostęp – nie musimy już polować na VHS-y, nagrywać z satelity czy ściągać wolnym łączem z torrentów. Streamy, Netflix, MyAEW, tony materiałów na YouTube itd sprawiają, że praktycznie wszystko jest na wyciągnięcie ręki. Wada: Mniej kayfabe – prawie wszyscy są "przyjaciółmi" za kulisami, wszystko wycieka do internetu, a wrestlerzy sami psują gimmicki na social mediach. Chyba tylko MJF trzyma fason cały czas. Zapraszam do podzielenia się swoimi przemyśleniami
  2. KyRenLo
    KyRenLo odpowiedział(a) na Majesty temat w World Wrestling Entertainment
    Prawda. Turniej w zasadzie został ośmieszony, bo wygrywający Oba i tak wolał walczyć z Lesnarem, niż skorzystać ze swojej szansy, mimo że ją wywalczył. Głupkowate. Skoro od początku rzeczywiście planowano walkę Seth vs. Roman to mogli dać wygrać Rollinsowi turniej, a Femiemu mógł wtedy w wygranej przeszkodzić Lesnar i walka Femi vs. Lesnar 3 i tak byłaby grana. Szkoda, że już po balu, bo tak naprawdę obie przedstawione przez Ciebie wersje są lepsze od tego, co ostatecznie wybrano. Zobaczymy. WWE trochę samo się teraz zakiwało w tym momencie. SummerSlam, czyli najważniejsza gala lata dla WWE. Idealny moment, żeby Femi zawalczył o złoto. Jeżeli tak bardzo chcieli utrzymać Romana przy pasie, to można było przecież to rozegrać jakoś inaczej, chociażby tak, jak zasugerowałeś wyżej. Femi to taki gotowy produkt, że naprawdę chcę wierzyć, że jedynym powodem, dla którego poświęcono właśnie teraz tę szansę i odłożono ją na bok to WrestleMania moment, gdzie dopiero tam dostaniemy stracie Roman vs. Oba z wygraną tego drugiego. Sporo jednak tego czasu zostało i jest to ryzykowny krok. Jeszcze wiele może się zmienić. Tak czy inaczej, na dziś nie podoba mi się to, co wymyśliło WWE. Czas pokaże, czy wyjdą z tej sytuacji z twarzą w najbliższych miesiącach.
  3. KyRenLo
    KyRenLo odpowiedział(a) na Bonkol temat w Ogólna Dyskusja
    Jasna sprawa.
  4. Jeffrey Nero
    Jeffrey Nero odpowiedział(a) na IIL temat w Ogłoszenia
    Dokładnie mega postęp aż się banan na twarzy sam robi!
Nowe style na forum

Witaj na forum Attitude

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

"Google lepsze od Emula", czyli szybkie pobieranie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eloz;]

Znalazłem sposób jak szybko ściągać mp3|mp4|avi etc.

Cała sztuka polega na sprawnym szukaniu.

Z reguły jeśli nie znamy dokładnej nazwy utworu to w wyszukiwarkach (często google) wpisujemy cząstkę wyrazu oraz wykonawce czy jakoś tak, czasami wpisuje się część tekstu piosenki. W taki nie zbyt trudny sposób można natrafić na odpowiedni utwór.

Pierwszy krok zaliczony, teraz został drugi, czyli szukanie pliku w celu pobrania go na nasz komputer. Tutaj zaczynają się "wchody".

Często z niemocy znalezienia pliku na stronach internetowych poprzez wyszukiwarki korzystamy z sieci p2p. Ale co za tym idzie, wtedy trzeba znaleźć odpowiednia dla nas sieć ((typem może być Azureus, gdzie załóżmy trudno jest się postarać o filmy, zaś w Emule jest już większa szansa).Jak wiadomo Azaureus "ssie" równo -.-, zaś Emulem to ściąga się latami...).

Google jest zwykła przeglądarka która ma swój katalog, który posiada ponad 8 mld stron internetowych.

Powstała jak każde inne czy Yahoo z podstawowego katalogu Index, czyli bazy danych wyszukiwarki internetowej.

Już podaje to na przykładzie:

1) Jeśli byliśmy na stronie, która zawierała w sobie wyraz "samochody" to często wpisujemy w wyszukiwarkach jakieś inne wyrazy dodając do tego słowo "samochody" licząc, że pomoże nam ona pytaniem "czy chodziło ci o: "www.czekoladowesamochody.prv.pl" ". Nawet jak klikniemy w sugerowaną odpowiedź to są nikłe szanse, że znajdziemy tą konkretną stronę.

Prostszym sposobem będzie użycie wyrazu w wyszukiwarce np: google "inurl:". Załóżmy "inurl: samochody".

Wyraz ten ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają w URL choć jedno z podanych słów, pozostałe słowa powinny znaleźć się w tekście strony.

2) To samo tyczy się podstron, jeśli odwiedziliśmy jakąś podstronę ale zapomnieliśmy domeny internetowej to próbujemy wpisywać różne tego typu domeny, poczynając od najbardziej znanych, czyli ".com" aż po te najmniej.

Łatwiejszym sposobem będzie użycie wyrazu w wyszukiwarce (znowu google ^^) "site:". Załóżmy "site: web developer.pl".

Wyraz ten ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają się w określonej domenie internetowej.

Te dwa przykłady wyjaśniają po części istotę wyszukiwania w google.pl

Jak wiecie nie doszedłem jeszcze do sedna sprawy, dopiero teraz będę zaczynać ^.-

Ok, aby dobrze wyszukać dany utwór konkretnego wykonawcy należy wpisać taką formułkę do pasku wyszukiwania w google.

"intitle:"index.of" (mp3) shut.up.and.drive" (bez początkowego i końcowego cudzysłowu)

Już powoli zaczynam wyjaśniać.

Mianowicie wyraz "intitle:" ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają w tytule choć jedno z podanych słów.

Następnie wyraz " "index.of" " to jest to katalog zawierający pliki o wszelakich rozszerzeniach, np: .exe, .txt, .mp3, .avi i wiele innych. Słówko "of" wyznacza, które z rozszerzeń chciałbyś wpisać.

Taki wyraz "(mp3)" to nie jest to nic innego jak rodzaj wybranego rozszerzenia wpisany w nawiasie. (dodatkowo, jeśli chciałbyś znaleźć inne rozszerzenia możesz także wpisać to tak "(mp3|mp4|avi)" lub inne)

Zaś wyrazy "shut.up.and.drive" są nazwą utworu konkretnego wykonawcy, w tym przypadku Rihanny. Niestety tutaj nie wiem dlaczego każdy wyraz jest oddzielony kropkami ("."). Być może dlatego iż w katalogach index nie można wpisywać nazw pliku posiadających spację w słowie/słowach, tylko jakieś znaczniki typu :"-", "_"

(oczywiście tutaj zamiast wyrazów "shut.up.and.drive" możesz wpisać jakiekolwiek inne, np: "don't.cha" muza PCD, heh. Czasami się zdarzy, że jednak nie będzie muzy, ale jednak to i tak większa szansa niż szukanie byle gdzie.).

Na zaś podam wam wyrazy, które są godne uwagi i wykorzystania:

# site: ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają się w określonej domenie internetowej (podany juz wcześniej).

# intitle: ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają w tytule choć jedno z podanych słów (podany już wcześniej).

# allintitle: ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają w tytule wszystkie wskazane słowa.

# inurl: ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają w URL choć jedno z podanych słów, pozostałe słowa powinny znaleźć się w tekście strony.

# allinurl: ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają w URL wszystkie wskazane słowa.

# intext: ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają w treści wskazane słowa.

# inanchor: ogranicza wyszukiwanie do stron www, które zawierają w treści linki zawierające wskazane słowa.

# link: zwraca listę stron które posiadają odnośniki do wskazanego URL.

# cache: zwraca kopię strony, która aktualnie nie jest dostępna, użyteczne dla stron zmieniających swoją zawartość dość często.

# related: zwraca listę stron powiązanych tematycznie ze wskazanym URL.

# filetype: zwraca listę plików w określonym formacie (zawierających określone rozszerzenie pliku, np. MS Excel-XLS, WORD-DOC, Acrobat Reader-PDF) zawierających wskazane słowa.

# info: zwraca zbior informacji o określonym URL, zwykle dane uzyskane metodami opisanymi wyżej.

No... Wydaje mi się, że opisałem wszystko to co powinienem, zostawiam Wam to do oceny i ewentualnej poprawy ^.^

Jeśli będzie coś brakowało, nie zgadzało się to będę edytował.

Btw. zeszło mi troszkę czasu xD

Edytowane przez Gość

beznazwyqh1.jpg
  • Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 510
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No, moge powiedziec, że dobrze dziala :) Można znaleść, sporo muzyczki, choć niestety z filmami jest trochę gorzej. Ale od czego mamy warezy :wink: W każdym razie dobra to rzecz, dzieki za sposób i masz piwko ;)

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Opublikowano

Czytalem juz kiedys o tym w jakiejs gazecie,dzieki za wyjasnienie przyda sie na 100%

no i borwar leci

Opublikowano

Mam podobną stronkę w zakładkach z takimi komendami, ale ta Twoja przykładowa jest najprostsza i najskuteczniejsza ;)

A z filmami ciężko? Ja właśnie przypadkiem znalazłem "Live Free Or Die Hard" na jednej stronce z kopą innych filmów, mnóstwem gier i mp3 oczywiście 8)

chcelatooo.png

Opublikowano

Bardzo fajna sprawa! Wielkie dzięki! :mrgreen:

BGZ jest moją drugą rodziną!!!