Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Snake Eyes Series #03

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   10
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

15e436979f31f4c7.jpg

Snake Eyes Series #03

Czyli Świat Wrestlingu oczami Taker-O-Maniaka

Wstęp:

No cóż , w kółko nie można o postaci Undertaker'a , bo to by było troche chore - chociaż o nim mógłbym pisać najwięcej. W moich felietonach staram się raczej nie omawiać gal PPV , czy jakiś tam federacji ogółem - to byłby bezsens - gdyż chcąc opisać ogółem federacje to musiałbym chyba poświęcić więcej miejsca niź Heniu Sienkiewicz na trylogie ...anyway , dzisiejszy text poświęce mojej opini na temat "Tych wiecznie , nie docenianych" ...Skąd taki pomysł , co skłoniło mnie do ttakiego anie innego tematu i oczywiście Kogo mam tu na mysli o tym już za chwilę. Opieram się oczywiście głównie na federacji WWE z oczywistego powodu , gdyż tylko tę oglądam - jak na razie..

89764bdb4f7ee59f.jpg

Więc przechodząc do głównego tematu. Wiele razy pośród polskich fanów wrestlingu pojawiały sie stwierdzenia , na temat różnych wrestlerów , typu , iż jest on beznadziejny , że nic nie umie , że nic nie pokazuje , ogólnie rzecz ujmująć że jest do niczego i nie powinien pracować w tej branży. Więc Dlaczego jednak pracuje ? Na pewno ciekawszym zajęciem jest zastanowić się nad tym faktem , niż po raz kolejny oglądac PPV gdzieś Cena def. Nvmind who , and retained his belt. Własnie dlatego ja zrobiwszy sobie taki mały wrestlingowy rachunek sumienia zacząłem nad tym sie zastanawiać. Zacznijmy moze od samego początku pomysłu i dyskusji na ten temat ...Cofnijmy sie do Kwietnia 2006 .. do federacji WWE zawitał 150-kilowy Samoański zawodnik. Juz pewnie każdy wie że chodzi tu u Umage. Owszem , od tego wszystko sie zaczeło . Pomimo tego że jak na 193 cm wzrostu i ponad 155 kilogramów wagi , Fatu był bardzo szybki , dynamiczny , zbierał on negatywne opinie ...no ale w końcu przecież to swego czasu Main Eventer. No przecież nikt nie jest tak głupi żeby wcisnąć beztalencie do Main Eventów gal , które na płytach , i na nie bilety kupują tysiące ...Coś w tym chyba musi być. Ponieważ za każdym razem analizujac jakąś postać śledze o niej informacje , podobnie zrobiłem też i teraz ..tak więc przyjrzyjmy sie sylwetce Umagi :

Body Press to Samoan Drop

Inverted Russian Leg Sweep

The Samoan Slam

Running Butt-smash

Gorilla Press Samoan Drop

The Flatliner

Elevated 2/3 Double-Arm Choke

Powerbomb into Turnbuckle

Diving Headbutt Drop

Headbutt Drop in Tree of Woe

Running Hip Attack

Giant Swing

No cóż ..całkiem ładny zbiór moves'ów ...no gdzież tu znowu - powiedziłby ktoś - widzicie złego zawodnika. No przecież po tym co widać w tym mini zoomie , nie można wręcz nazwac tego beznadzieja ..nawet nie oglądajac ani jednej walki . Zmierzam do włąściwego pytania , mającego jakby pieczę nad całym felietonem ? "Czy w WWE naprawdę jest tak że możesz nie umieć nic , ale mieć 2 metry wzrostu i wazyć 200kg , a pas masz już w kieszeni?" To pytanie gryzło mnie odkąd ktoś je postawił ..być może w złości za wyniki którychś z ostatnich gal - nie mniej jednak pytanie bardzo ciekawe ...Ten problem starałem się rozgryźć. Bo dłuższym namysle musze sie jednak z tym nie zgodzić. Za takie stweirdzenie może spotkać mnie fala sprzeciwu , ale zaryzukuje wytłumaczniem. Jako pierwszego z grupy "tych nie udanych" dałem Umagę , ponieważ od niego zaczął się cały problem. Bo głębszym przyjrzeniu sie Samoańskiemu Bulldozer'owi potweirdzają się moje teorie że :

1. Jest on niesamowicie szybki jak na swoje gabaryty , przyrównująć to chociazby batiste , który powinien śmigać na ringu jak mały wiatraczek a porusza się jak emerytowany ślimol.

2. Dysponują ogromną siłą , co jest - a właściwie co jest nieodłączną cechą takich rozmiarów.

3. Z tego co zdążyłem zauwazyć mimo wszystko umie prowadzić walkę.

4. Z moich dalszych obserwacji wynika taki dosyć teoretyczne stwierdzenie że o Samoańskich wrestlerech , czy tez o samoańskich szkoła nie można powiedziec złego słowa ...

Wracając do rzeczy . Umaga jest wyjątkiem od reguły , bo w miarę czasu opinie o nim się zmieniły. Pytanie tyko dlaczego ? No właśnie , tutaj poruszę kolejny ważny problem dzisiejszego tekstu : Markowanie. życie marka wydaje się byc piekne ale w kontekście rozmowy kogoś "wyżej wtajemniczonego" z markiem może dojsc do nie jednego sporu. Zasadniczo ludzie pokroju gigantów , grają postacie wyłącznie heelowe , oczywiście zawsze sa wyjątki ale skupmy się głównie na heelach. Stworzeni po to by publika ich nie nawidziła , gardziła nimi i przynosiła anty- transparenty. I własnie to baardzo wiele tłumaczy. Pokażcie mi człowieka który mimo tego że nie cierpi jakiegoś wrestler'a , powie obiektywnie - Tak , jest to dobry wrestler. Takich osób jest bardzo mało. Osób które posiadają niebywałą umiejętność emocjonowania się światem wrestlingowym - ale kiedy trzeba zachowac też dystans. Zostańmy jeszcze przy markach na chwilę. Po własnych doświadczeniach pamiętam kiedy to jako mark , kibicowałem Goldberg'owi który miał feud z HHH. Uważałem wtedy jako zywo że HHH , nie nadaje sie na wrestler'a , że Goldberg is Da Men. Oczywiście logiczne że poglądy na świadek wrestlingowi zmieniają sie jak woda w rzece ... Aktualnie w moich oczach Hunter jest jednym z najlepszych wrestlerów jakich posiadamy na świecie. Ale my tu nie o tym. Jest to tak jakby pierwszy punkt odpowiedzi na pytanie postawione wcześniej. Kontynując , bo nie jestem pewien czy dobrze zostałem zrozumiany. Pierwszym aspektem jaki poruszam jest Markowe spojrzenie na wrestling , i to jak mozna skreslić wrestler'a za charakter jego gimmick'u. Tak ...dobrze że to słowo zostało użyte - Gimmick . Wchodzimy w kolejny odpowiedź na pytanie. Przyda mi się tutaj jako przykład postać , która aktualnie mozna powiedzieć jest na topie. Nidawny Contender do WWE Belt'a - The Great Khali - psioczony przez wszystkich. I tutaj uwaga stanę w jego obronie. Nadmieniając mały przypis - nie wyobrażam sobie Khaliego jak Face'a - dla mnie jest to po prostu nie realne - a gdyby jednak to okropnie bezsensowne - to jest zawodnik stworzony do heel'owania . Na jego przykładzie będzie mi lepiej wyjaśnić sens i tok mojego rozumowania. Otóż Umaga przynajmniej miał swoich zwoleninków - co z resztą nie jest niczym dziwnym bo on troszkę odbiega od idealnego modelu osobnika psioczonego przez wrestlefanów , aczkolwiek ma pewne cechy. Khali natomiast jest generalnie krytykowane przez całe generacje wrestlefanów. Zacznijmy od początku. Khali zjawia sie w federacji. Zapowiada się imponująco. Gimmick nie jest oryginalny ale rozmiary są zdumiewające. Jak pluskwa przylgnie do niego z samego tylko oglądniecia debiutu styl Power-Brutal. I teraz samo nasuwa mi się pytanie ? Czy człowiek taki jak Vince McMahon , człowiek którego rodzina prowadzi biznes od lat , który dorobił się na tym wiele , bardzo wiele , człowiek który wypromował , pozyskał , zrobił nieskończenie wiele - i który nadal trzyma w ryzach tą fedracje zatrudnił coś co wg. was nie umie nawet chodzić ? No w oczach niektórych tak bo jak to zwykli mówić - "lubi dużych chłopców" ..ale zaraz , zaraz. Czy ktoś nie pomyślał o ograniczeniach ? Podrzuce wam pewne skojarzenie stające w obronie Khali-podobnych , które gdzieś już kiedyś mówiłem/pisałem. Raz , że niektóryz twierdza jakoby khali był pieknym przykładem kompletnego no-sellingu - owszem zdarza mu sie zepsuć akcje. , ale pomyślcie jakby to wyglądało w oczach marka gdyby dwu-metrowy Khali przewracal się po czopsie Ric'a Flair'a ? No chyba podobnie do tego kiedy Jan Cennik blokuje Czopa Khaliego - byłoby to po prostu komiczne - ze względu na swóje rozmiary i cały gimmick ( więc , i styl walki , charakater itp. ) musi być swego rodzaju Goldberg'iem który nie czuje nic. Moim zdaniem jednak idąc o krok dalej - to sie zmieni w bardzo krótkim czasie. Uwaga - nawiązuje do Taker'a . Rok 90 - czy to jest ten sam taker , jeżeli chodzi o styl walki ? Oczywiście że jest to kolosalna Róznica. Wtedy Taker "nie czuł" ciosów nawet Nasha - i jak to któś już powiedział "Wstawał po 7 chokeslamach" ...a potem ..rok 2003 ..Taker jest "oszołomiony" po ciosach Rey'a Mysterio...Czy wobrażacie sobie Khaliego na którym Rey ' wykonuje Six One nine ? I może jeszcze na daną chwilę Khalas miałby się po tym przewrócić czy cokolwiek innego ...może miałby to wogóle odczuc ? Bzdura. Khali nawet po tym beknąć nie powienien bo taka jego rola. A teraz z drugiej strony - czy ciosy Khaliego mogą wyglądac realistyczniej ? - I nie jest tu mowa tylko o Khalim ale o wszystkich tego pokroju : Big show , Kurrgan , Snistky , itp . lista jest długa - szkoda czasu wymieniać ... wracają do pytania ...czy te ciosy mogą wyglądac realistycznie ...ktoś rzuci ..powinny ...a ja powiem że gówno prawda ...Stań w ringu z człowiekiem rozmiaru Khaliego i niech uderzy Cię realistycznie...a czy ktoś z ktrytyków pomyslał na faktem że kazdy wrestler - nawet najlepszy może sie pomylić , moze mu sie reka niechcacy przesunąć ..pomyślcie co by było gdyby Khali czy taki Henry niechcący......no cóż ...dalsza cześc jest wiadoma....

9cf320b8d42352e6.jpg

Jadąc dalej - bo to jeszcze nie koniec usprawiedliwiania gigantów ...Ograniczają ich nie tylko względy bezpieczeństwa - oczywiście to jest najwazniejsze ale nie jedyne. Jak zawsze więcej niż przysłowiowe swoje 5 groszy włożą bookerzy. I Jak to bywa i wiele razy już zostało poruszane - niszczą oni wrestler'a od środka celem czasami tylko im znanym a czasami łatwym do wywnioskowania . Otóż przytocze ciekawotkę - Gret Khali chce otworzyć w swoim mieście w Indiach "Szkołę Wrestlingu" ..może to sie niektórym wydać smieszne - (pozdro Hassio) - ale chyba na miłość boską nie zakładałby szkoły wrestlingowej ktoś kto ma problemy z chodzeniem ...litosci ...Jak nałatwiej zrobić kogoś "beznadziejnym w oczach widzów" ....bardzo prosto ...w kilku krokach mozna praktyczie wykreslić zawodnika z listy lubianych ...Jak ? Już mówię ..po pierwsze jak już w/w ograniczyć mu moveset ... co lepsze - Jak zabronią Paul'owi londonowi wykonywać Corckew Moonsault to nic nie mówicie ....jak zabronią wykonywać Wang Yangowi Shooting Star press - tez nic nie mówicie ..no dobra ..ale ktoś powie o jakości tych flying movesów ...ee tam ...nawet 140 kilogramowy Lesnar umiał zrobic SSP ...ale jak zabronią Khaliemu wykonywac np. powerbomb - bo umie , Gorilla pres - bo umie , czy front powerslam - bo tez umie ..wtedy podnosicie krzyk , że on nic nie umie ...znacie go ? to było jedno rozwiązanie ...dwa .. zakladając że mamy wrestlera , którego publika kocha ...uwielbia ...no po prostu facet ma rzecze fanów ...i nagle wychodzi takie jeden , któremu bookerka i bezpieczeństwo ogranicza wszystko i dosłowanie rozbija ulubieńca publiki ...nie ważne , heela , Face'a , czy tweener'a ...rozbija go i już ...czy jest szansa że publika go polubi ....odpowiem po sekundzie .. NIE MA ...będzie już nie lubiany ...a od tej pory nie wazne czy bookerzy go ograniczą czy ...bo jako nielubiany chocby nawet salto mortale zrobił ze splashem na końcu to i tak nic nie będzie umiał i zwolnić go ! zwolnić!! i pojawił sie problem ...tzw. kwadratura koła ....bo jestesmy w punkcie wyjścia ... No i jest kolejna rzecz ...całkiem nie dawno poruszana ...a będąca kontynuajca wcześniejszego argumentu ...po co sprowadzić kogoś , ograniczyć go , zrobić go wrogiem fanów # 1 ? Odpowiedź jest bardzo prosta i już pewnie wielu z was ją zna. Bo gdzies tam jest mistrz , który jest jak na mistrza zbyt mierny ale stawiając go obok ograniczonego zawodnika - jest po prostu bogiem wrestlingu ...czyli już jasno staje sie widczony w oczach aspekt "Promowania' kosztem ograniczania niektórych zawodników. Oczywiście nie mówimy że nie ma takiego czegos jak totalne beztalencia - bo i tacy sie zdarzają ..prostym przykładem będzie chociażby Giant Gonzales ...no przepraszam ...w tym człowieku nie znajdziecie nic ... ale to jest IMO wyjątek od reguły ..bo w kazdym tkwi pewien potencjał ...

ecb1e9ba2555633b.jpg

WWE zatrudniało i zatrudniać będzie Khali-podobnych , Sniskto-Podobnych , czy BigShow-opodobnych ...będą mieli rózne gimmick'i i rózne zachowania , bedą sie na 99 % nie podobac fanom , bedą dalej heelować ..by później albo przejść w niepamięc ..albo przejsć do pamęci jako beztalencia , bedą rozbijać by później spaść na boczny tor , bedą ginąć z rak ulubieńców , ale czy nalezy im sie za to taka krytyka ...kiedy to może nie jest ich wina ? Ja nie twierdze że ten felieton to w 100% prawda ...ale może jest jednak w nim coś ...bo cos do kogoś trafi ...może ktoś za nim podejdzie pochopnie jak mark , i okresli kogoś jako beztalencie zastanowi sie najpierw....poszuka w nim dobrych cech ...a nie tylko piętnuje te negatywne ..Kto wie jaka przyszłość czeka teraz chociazby Snistky'iego ...kto wie czy nie zostanie kolejną pozywką Champ'a ... kto wie kogo znowu zatrudni WWE , ile będzie miał wzrostu , czy ile bedzie ważył ..Bo Wrestling to show , coś jak długi serial , ktory trzeba czuć ...i nawet jesli ktoś jest złym aktorem ..to nie wolno go deklasować jako człowieka ...

Snake Eyes Series 2007 ® IOOT_DZIKO Company Inc.

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

2

• IIL

1

• Hassiek

1

• Willem

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Brawo, kolejna wspaniała lektura ;)

A co do felietonu:

"Czy w WWE naprawdę jest tak że możesz nie umieć nic , ale mieć 2 metry wzrostu i wazyć 200kg , a pas masz już w kieszeni?"

Niestety to jest prawdą. Wystarczy spojrzeć kto w swoich rączkach trzymal sobie pas WWF/E Title.

A chociażby taki Hogan. Wrestler, który był swego czasu bohaterem, jednak bez umiejętności.

Co by tam dalej. O, chociażby Flair. Już samo nazwisko wydaje się zabawne. (Swego czasu Flair jednak umial coś na ringu, ale ja mówie o czasach obecnych i porównaniu do tamtych lat) Flair wygrywa pas na RR 92. Na szczęście traci go na rzecz Randy Savage'a. (Jak dla mnie drugi mistrz WWF z umiejętnościami. Pierwszy był Taker :) )

Dalej mamy takiego Yokozunę. Jak dla mnie nic nie umiał i marnowal się w ringu.

Nie wymieniłem Ultimate Warriora, człowieka, który poziomem walk równał sie z Hoganem. Niestety publika lubiła Warriora, a i ten nazywał publikę Warriorami.

Dalej mamy Diesla. W WWF umiejętności mial przeciętne. (Jak dla mnie) Niestety on również wygrał sobie pas WWF, a później feudował z Sidem.

Później nastąpiła attitude era, w której nie można było narzekać. (Chociaż po pewnym czasie miałem dość main eventów z Rockiem, Hunterem, Austinem czy Anglem)

No i dopiero po rozwaleniu na RAW i SD nastąpiła fala nudy. Pas miał Lesnar, który jak dla mnie miał ograniczone umiejętności. Pas posiadał tez JBL, który tez mało umie. (W APA walczył zarąbiście) A obecnie pas ma cenaminator, który nie potrafi KOMPLETNIE NIC.

• Reputacja:   998
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Dobra lektura IOOT, muszę przyznać, że "otworzyłeś mi oczy".. sądzę, że, postacie jak Great Khali, Giant Gonzales czy Umaga są potrzebne wrestlingu, ba muszą być! po to by w końcu podkładać ich promowanym gwiazdom, np John Cena który zaliczył feudy z Umagą czy Great Khali`m lub Undertaker który pokonał Gonzaleza na WrestleManii.. szkoda się robi tych "beztalenci" ponieważ robią za kozła ofiarnego tylko po to by WWE zebrało $$$ a John Cena miał kogo zmiażdżyć na kolejnym PPV..

"Czy w WWE naprawdę jest tak że możesz nie umieć nic , ale mieć 2 metry wzrostu i wazyć 200kg , a pas masz już w kieszeni?"

Tak, w WWE nie liczy się tylko wrestling.. liczy się również show i przede wszystkim pieniądze, więc osoby jak Batista, Ultimate Warrior czy Hulk Hogan dostawały najważniejsze tytuły w federacji.. i jest to trafna decyzja ponieważ każdy z nich był dobrym aktorem czyli spełniał kryteria na dobrego show-men`a.. bo nie wyobrażam sobie np Jeff`a Hardy czy William`a Regal`a mimo iż przewyższają umiejętnościami niejednego WWE Champ`a, jednak nie potrafią zrobić dobrego show, nie mają tego na czym WWE mogłoby zebrać plony w postaci wykupień PPV.. oczywiście i w tym przypadku zdarzają się wyjątiki.. chociażby Bobby Lashley, osoba dostająca ostatnio ogromny push.. jakby nie to, że WWE chce sobie stworzyć nowego Goldberga nie osiągnąłby nic.. ponieważ zarówno przy micu jak i wachlarzu ciosów jest.. przeciętniakiem. Dzięki IOOT za znakomity felieton, czekam na więcej.

• Reputacja:   2

IOOT_DZIKO napisał/a:

Niestety to jest prawdą.

To ja chyba inny wrestling oglądam. Która 200 kg małpa miała jakiś pas na dłuszy czas? Grejt? Viscera? Henry? Wyjątkiem był może Big Show ale tylko on bo już np. Umaga pobył sobie IC Championem jakieś 2 miesiące po czym stracił z przypadkowymkolesiem wziętym z trybun o ch.... nazwisku Santino Marella.

ponieważ zarówno przy micu jak i wachlarzu ciosów jest.. przeciętniakiem.
.

Przy micku zgadzam sie jest żałosny ale ja im dłużej na niego patrze tym coraz większe nadzieje w nim pokładam. Moim zdaniem to może być w przyszłości zawodnik na miare The Andertejkera. Ma potężny power, jest bardzo szybki, dynamiczny i co najważniejsze nie spoczywa na laurach tak jak Batista tylko pragnie sie rozwijać o czym mogliśmy sie przekonać w walce z Umagą na ONS gdzie nawet 2 dobre akcje pokazał w typie high flyingu. Jeżeli temu młodemu stosunkowo zawodnikowi nie pomiesza sie od tych sukcesów w głowie to będzie z niego naprawdę duży pożytek dla WWE. Nawet brak micka mu w tym nie powinien przeszkadzać tak jak rzadko komu przeszkadzał brak micka u Goldberga czy Takera w gimmicku Deadmena, który przez x lat potrafił tylko rest in peasować.

Ćwitny artykuł Ciko, następny prosimy o Batiście :lol:

Fakty potwierdzone zatw. Arek Pawłowski mgr omnibus

• Reputacja:   10
  • Styl:  BGZ

Jeżeli temu młodemu stosunkowo zawodnikowi nie pomiesza sie od tych sukcesów w głowie to będzie z niego naprawdę duży pożytek dla WWE.

Tu oczywiście zgadzam się z Willhelmem :wink:

Takera w gimmicku Deadmena, który przez x lat potrafił tylko rest in peasować.

hehe ....to w sumie też jest prawda :D

To ja chyba inny wrestling oglądam

ja w felietonie też podważałem to pytanie ... i uwazałem je za większościowe brednie ...ale kazdy ma swoje zdanie .. :arrow:

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Po własnych doświadczeniach pamiętam kiedy to jako mark , kibicowałem Goldberg'owi który miał feud z HHH. Uważałem wtedy jako zywo że HHH , nie nadaje sie na wrestler'a , że Goldberg is Da Men. Oczywiście logiczne że poglądy na świadek wrestlingowi zmieniają sie jak woda w rzece ... Aktualnie w moich oczach Hunter jest jednym z najlepszych wrestlerów jakich posiadamy na świecie

Też tak kurde miałem ;)

Również wtedy gdy HHH feudował z the Rockiem i spuszczał mu manto po heelowych zagrywkach.

A już w feudzie z Ceną wręcz nie mogłem doczekać się kiedy Hunter weźmie młotek i przylutuje raperkowi :D

Piwo dla Ciebie bo odwaliłeś kawał dobrej roboty po raz kolejny.

Ten felietonik czytało mi się najlepiej. :mrgreen:

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   0

Ioot naprawdę świetny felieton. Zawsze uważałem że Umaga jest dobrym wrestlerem i zasługuje na push. Wolałbym żeby to on miał pas a nie Jasiu. Chociaż nie każdy gigant od razu stają się znienawidzeni przykładem jest tu chociażby Nash. Niektórzy mają też bardzo wysoko rozwinięte umiejętności jak np Vader czy właśnie Umaga. Według mnie niedoceniany przez fanów jest właśnie Jasio który jako MC był naprawdę lubiany a po pushu już znienawidzony(tu wina bookerów) Oczywiście bookerzy też mogą zniszczyć zawodnika bo Khali jest przez nich napewno hamowany. Gratki za felieton. A Hassio co do twoich wypowiedzi to Yokozuna był bardzo dobrym wrestlerem jak na swoją wagę. Był szybszy od Showa i walki z nim według mnie były bardzo ciekawe. Świetnie sprawdzał się jako hell. Warrior w końcu zrobił jedną z najlepszych walk na WM i też dużo potrafił. Miał także wciągający gimnick. Lesnar jak dla mnie to była przyszłość WWE szkoda że już go nie ma :evil: Z JBL w stu procentach się zgodzę. Co do Jaśka to wyżej masz napisane. A Lashley według mnie zły nie jest brakuje mu tylko menedżera.

8363302634890420816486.jpg

• Reputacja:   6
  • Styl:  Jasny

Dalej mamy Diesla. W WWF umiejętności mial przeciętne. (Jak dla mnie) Niestety on również wygrał sobie pas WWF, a później feudował z Sidem.

Nie oglądałem WWF, więc nie przyczepiłbym się. Ale jest jedno "ale" właśnie..

Diesel, który to umiejętności miał przeciętne. Z dnia na dzień przechodząc do WCW doznał olśnienia, swoisty matrix w swoim hotelowym pokoju przy wieczornej modlitwie i ten dialog:

- Jesus, i know how to wrestle..

- Show me.

Ja rozumiem, że można mieć swoje zdanie, ale nie rozumiem, jak można bronić go za wszelką cenę. Podając go za przykład zaprzeczyłeś sam sobie - na początku nie zgodziłeś się z Dzikiem, a przytaczając tę postać potwierdziłeś to, czemu poświęcił ten felieton :roll:

... a skoro przy felietonie. Brawo, dobra robota. Trochę ciężko się czyta ze względu na brak akapitów (stary już jestem i mi się gubił text przy przewijaniu), ale merytorycznie bardzo ładny - a o to przecież chodzi ;)

To z resztą jedyne teksty, które wiążą się z wrestlingiem, i które czytam dopói nie nadrobię zaległości - chwała, że nie oglądasz TNA - nie będzie żadnego przypadkowego spoilera (takiego dwumiesięcznego na przykład) :mrgreen:

chcelatooo.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Przemk0
      Plany dotyczące udziału LA Knighta na WrestleManii 42 wciąż nie są ostateczne. Według informacji podanych przez WrestleVotes, miejsce popularnego zawodnika w karcie gali może zależeć od tego czy Bron Breakker otrzyma zgodę lekarzy na powrót do ringu przed największym wydarzeniem roku. WWE ma obecnie wstrzymywać się z finalizacją kilku ważnych pojedynków, ponieważ układ części walk ma zależeć od rywala dla Setha Rollinsa. Jeśli Breakker będzie zdolny do walki, plan zakłada starcie Seth Rollins –
    • Przemk0
      Istnieje również możliwość specjalnego występu „Stone Cold” Steve’a Austina podczas Monday Night RAW, które odbędzie się 16 marca w Frost Bank Center w San Antonio w Teksasie. Data ta zbiega się z obchodzonym przez fanów 3:16 Day, nawiązującym do jednego z najsłynniejszych sloganów w historii WWE. Jak informuje WrestleVotes, w WWE panuje duży optymizm, że członek WWE Hall of Fame pojawi się na gali, choć jego udział nie został jeszcze oficjalnie potwierdzony. Według źródeł w firmie prowadzone s
    • Grok
      Autor: Noah Leatherland NJPW przeniosło New Japan Cup do Okayamy na start drugiej rundy. Pierwszy ćwierćfinał jest już potwierdzony – zarówno Yuya Uemura, jak i Shingo Takagi awansowali do kolejnej fazy turnieju. Takagi zmierzył się z Donem Fale w drugiej rundzie. Mimo różnicy w rozmiarach Takagi wykorzystał swoją moc przeciwko superciężkiemu rywalowi. Takagi musiał się też zmierzyć z House of Torture. Yoshinobu Kanemaru, Dick Togo i Gedo próbowali ingerować, ale Takagi przeciął ich plan
    • Grok
      Tragedia wstrząsnęła światem wrestlingu w czerwcu 2007 roku, kiedy Chris Benoit zamordował swoją żonę Nancy i syna Daniela, po czym popełnił samobójstwo. W weekend, w którym rozegrała się ta tragedia, Benoit miał zmierzyć się z CM Punkiem o ECW Championship na gali WWE Vengeance. Walka została zmieniona w ostatniej chwili – John Morrison zastąpił Benoit z powodu jego nieobecności na PPV. W swoim niedawnym występie w podcaście Insight with Chris Van Vliet, Morrison wrócił wspomnieniami do tamte
    • Grok
      Charlotte Flair uważa, że zły stan zdrowia psychicznego przyczynił się do kontuzji kolana, której doznała w grudniu 2023 roku. Flair zerwała więzadło ACL, MCL oraz łąkotkę w odcinku SmackDown z 8 grudnia 2023 roku i ostatecznie była poza ringiem przez ponad rok. Kontuzja przytrafiła się, gdy Flair nie była w dobrym stanie psychicznym, i uważa, że mogła jej uniknąć, gdyby była w lepszej formie umysłowej. Teraz skupienie na samoopiece i zdrowiu psychicznym to priorytet dla Flair. Zainwest
  • Dodaj nową pozycję...