Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Snake Eyes Series #02

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   10
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

15e436979f31f4c7.jpg

Snake Eyes Series #02

Czyli Świat Wrestlingu oczami Taker-O-Maniaka

Wstęp:

W dziejszym felietonie , oczywiście będzie troche o Takerz'e , bo mój felieton bez zachaczenia o niego , jest chyba niemożliwy. W Każdym razie dzisiejsza nota poświęcona będzie osobie która od WrestleMani 21 nie przerwanie działa na nerwy co po inteligentniejszym fanom ...(tutaj bez obrazy niektórzy w szczególności Irys.) Tak , pewnie większość już odgadła że będzie to felieton o koledze John'ie Falix'ie Anthony'm Cenie. Obecnie jednej z największych gwiazd WWE , bohaterze 13-latków i gorących Dwunastek ..Omówie w nim moje przemyślenia na temat jego kariery od momentu debiutu w WWE i jak oczywiście wiąże mi sie to z postacią mojego wrestlingowego idola Mark'a Callaway'a bo chociaż oficjalnie spotkali sie w ringu bodajże 3 razy z tego co pamiętam ( nie licze house show'ów) to wiele ich łączy...Tak tylko nabąkne że nie ustaliłem konkretnej częstotliwosci moich felietonów , bede pisał je jak mnie cos najdzie ot tak z weny ..Przejdźmy zatem do felietonu właściwego ...

8d8d1b8142f388a1.jpg

John Cena Urodził się w 77' roku , jak na świat karier wrestlingowych jest jeszcze bardzo młody (zaznaczając że niektórzy swoje najlepsze lata mieli grubo po 30). Prawdopodobnie jesli od dziecko był fanem wrestlingu to jest to pokolenie Hogan'ów , Luger'ów i innych Slaughterów i Warrior'ów. Naszą retrospekcje zaczniemy od roku 2002 . Do WWE , do brandu SmackDown , kontrakt podpisuje kolejny zawodnik - i jak to przy debiutach - jedni odchodzą , inni przychodza , nic nowego i szczególnego. Na open challenge Kurt'a angle'a odpowiada John Cena. Oczywiście wtedy jesze ktoś w federacji chyba myslał , bo nie dano mu od razu rozwalac wszystkiego co spotka na ringu. Największym chyba szokiem dla Taker-O-Fana ( a przynajmniej dla mnie ) stał się fakt że tak jak do promocji Taker'a przynił się hogan tak dla promocji Ceny przycznił się ......Undertaker !! Mark , cos ty narobił ? No ale stało się , zaraz po debiucie Ceny 27 Czerwca 02' na backstage miał on segmencik z ówczesnym WWE Undisputed champion'em - Big Evil'em , The Undertaker'em. Jak sie później okazało pocisnięty przez Chrisa Y2J Jericho Cena , w Teamie z Taker'em obalili Team Y2J & Angle i to właśnie Cena pinował Jericho ...Cena na początku niby Face'ował , jednak już w październiku 2002 przeszedł heel Turn w walce z Kidman'em. Lecz to akurat teraz jest nie wazne. W Okresie swojego debiutu miał od razu spory push. Porównując chociązby debiut Lashley'a , które jest teraz przeciez nie byle kim - wielka gwiazda - angle z samym WWE chairmanem no i of course ECW champion. A więc jakie były jego początki ...pokonywał jakichś tam Simon'ów Dean'ów czy inne Burchile , w gimmickach piratów o których duża czesć wrestlefanów nie słyszała. (spytajmy się zagorzałego fana TNA , czy ROH , CZW kim jest Undertaker , HBK , czy Hogan - a zapytajmy sie tego samego fana kim jest Paul Burchil - prosta sprawa) A tutaj johyn Cena zaraz po debiucie ma angle z samymi : Angle , Benoit , undertaker czy Y2J ....widac kolosalną różnice ...No i rodzi się pytanie dlaczego ..ktoś kto ogląda wrs. tak gdzies od 2004- 2005 roku zadałby sobie pytanie o bookerkę jak mozna być takim głupim żeby dawać taki push na poczatek komuś takiemu jak Cena który co obecnie prezentuje - to wie każdy ...Ale tutaj słychac jeden zgrzyt ! 191 cm i 120 kg Johna Ceny w tym okresie nie znaczyło tyle co te same wymiary obecnie ...Przyjrzyjmy się bliżej informacjom jakie podają liczne internetowe zoom'y na temat naszego Champ'a. Weźmy pierwszy lepszy z http://www.onlineworldofwrestling.com ....I co widzi fan pro-wrestlingu ? Widzi imponujacy opis zawodnika - rzeczywiście materiału na wieliego mistrza ... let's look ..

You Can't See Me Stalling Suplex

Protoplex/Killswitch/Freestyle

Five Knuckle Shuffle

Dropkick

Elbow Smash

Rapper Punch

The Throwback (Running Neck Snap)

Missile Dropkick

Running Corner Attack

Spinebuster

Steel Chain Attack

Swinging Fishermanbuster

The Throwback (Running Neck Snap)

Pump It Up

Running Leaping Shoulderblock

Running DDT

Running Sitdown Hiptoss

Running One-Handed Bulldog

..hmmmm... to daje troszke do myślenia ...ktoś zaraz zakrzyknał by bzdura ..ot taki przeciętny hassio ( ^^ ) , gdyby oglądał Cene powiedzmy jak już wyżej wspomniałem od okolic 2005 roku ...zaraz podnisółby krzyk że naznajdywali mu chyba tych ciosów z jakiejś bajki o janko muzykancie ...I tutaj oczywiscie sam sttane po stronie "Wartości towaru" a'ka Ceny ...Rzeczywiście w okresie 2002 - 2004 Cena miał to coś ...był kimś zupełnie świezym , nowym w tym biznesie , miał ciekawy gimmick raper'a , szybkosć dynamikę , miał co najważniejsze charyzmę co widac było przy mic'u i po reakcji publiki już wtedy...Push miał spory - przyznajmy ...dochodzimy do roku 2004 gdzie na WrestleMani XX Cena doprowadza publiczność do tzw. Budyniu w gaciach wykonujać swój wtedy jeszcze nie tak dobijający finisher F-U na ponad 200-kilowym Show'ie wygrywając tym samym od niego WWE U.S title ...i tutaj zaczynąją schody ....Nasz Antoś zaczyna stawać się gwiazdą , od razu przypadł mu do głowy Custom Belt - jak na pierwszy raz ok sprawa - cos sie dzieje , coś nowego ...potem dopiero robi sie nieciekawie. W Każdym razie do roku 2004 można powiedzieć booker'om OK ! Macie piwo za kawał dobrej roboty. Cena zdobywa pas U.S jeszcze 2 razy , w tym raz pokonując booker'a T ...wtedy jeszcze nikt nie myślał jak to będzie wyglądało w 2007 roku. Pójdźmy teraz rok do przodu - WrestleMania 21 : john Cena vs. JBL 4 the WWE Title ..john Cena wygrywa swój pierwszy tytuł WWE champion'a ..i dobrze się stało bo JBL'a wszyscy mieli dość ...zrobił się otyły , ciężki , i powinno się go odesłac na jakies OVW albo DSW -nvmind. W Każdym razie cała sala śpiewa z nami - mamy nowego champion'a ...radosc wielka ...póki co / Tylko póki co. tutaj taki mały przypis że swój pierwszy Title Cena trzyma UWAGA : od zdobycia pasa 3 Kwietnia aż to New Years Revolution 8 Stycznia kolejnego roku ...i jak to brzmi w porównaniu z 6 dniami Undertaker'a ...ale wracając do sedna sprawy ..to że Cena prezentował się bardzo dobrze w poprzednim okresie wie każdy ...ale mnie chodzi juz konkretnie o okres po zmianie gimmicku ...John Cena ma poważny Feud z Edge'em ...prowadzi to do tego że dwa razy traci tytuł ...oczwywiście na bardzo krótki okres czasu , ale jednak John Cena odzyskuje tytuł . Do czego zmierzam ? Otóż John Cena stając się Marine , a nawet wcześniej nie wiadomo czemu zamiast kontunuowac politykę walkiz poczatku kariery , zaczął zachowywac się jak gwiazda opierając swe pojedynki na schematach ...z tym że jak wielka jest różnica ...jak ogromna , spójrzmy na to innym obiektywem ..Hogan : Panche - Chodzenie Po Ringu - YOU !! - Punch - Big Boot - Leg Drop.

...Shawn : Punch , Body slam , Flying elbow , Taunt - Sweet Chin Music

...Taker : Rzucenie w narożnik , Snake eyes , Flying clothsline , Old School , Chokeslam , punche w narożniku , Last ride or tombstone ...

I tu ktos od razu rzuci "No Własnie !! Przecież oni też są schematyczni ... Mój drogi ...czasy mamy teraz inne ...oni się nie zmienili , publika kupiła ich podczas kiedy ty jeszcze nie wiedziałeś do czego służy wc , teraz żeby zaistnieć na pewno nie pomoże metoda sprzed lat ...bo jakbyś sie nie dwoił schemat od pada - tego zjawiska mało kto umie wyjasnić ..ale wg. mnie tak już jest ... Tamte schematy niewiadomo czemu nie przyciągają sprzeciwów a wręcz pewciwnie ...podnoszą publike z siedzeń ...natomiast te obecnę - będące domniemaną repliką , podróbą ...wywyołują niechęć i nawet oburzenia. Mimo to WWE postawiło na "Hogana XXI Wieku" ..John Cena od kąd zdobywa 2 raz tytuł nieprzerwania jest w Main Eventach ..come on ! Nawet stone cold w okresie Attitude nie był z The rock'iem czy HHH cały czas w ME !! Nie , cena jest , do tego ..jest już 6 w rankingu najdłużej posiadających ten pas ...mało , jego przegrane w tych że Main Eventach mozna policzyć chociażby na palcach jednej reki ..

260c9957f0c6378f.jpg

Przechodzę teraz do Sedna sprawy ...nie raz już tłumaczyłem czy dla mnie jest kwestia rozsądnego pushu ...push Ceny przekroczył mój punkt widzenia wielokrotnie ...Doszło w końcu do roku 2006..początku tego okropnego okresu który trwa do dziś ... John Cena Zaczyna niszczyć wszystkich notorycznie zwyciężając , na WM 22 łamiąc nadzieje wszystkich King of Kings Tappuje po STFU ..Dochodzi do dzisiejszej sytuacji , od kąd CEna jest na RAW , pokonał praktycznie wszystko co się rusza w tym brandzie ...doszło do kryzysu na RAW brakuje już po prostu mięsa armatniego dla Ceny ...Dajcie no mu kogoś bo nie będzie miał po co chłopak wychodzić wogóle na Hale ...bo dla kogo ? przecież gwiazdor , Marine nie będzie walczył na Heat'ach z Valami Valenisami , czy innymi Sheltonami ... i wtedy pojawia się rozwiązanie ...Zepchnięty na boczny tor ..Indyjski potwór : The Great Khali , powraca na RAW i rozpoczyna dominacje ...tutaj mała przerwa ... Zaczynam wchodzić we własciwy Cel moich przemysleń ... Czy John Cena jest warty takich niemądrych kroków ze strony WWE ? Do fed'a zawitała kolejna reaktywacja Jamal'a -> Umaga ! ..gimmick Samoańskiego potwora ...ponad 300 funtów , rozbijanie w ringu podobnie wszystkiego co sie rusza , wszelkich lashleyów , mastersów , kij wie co tam jeszcze generalnie , super heel-potwór i po co to wszystko ...a no własnie po to żeby John Cena rozbił tego potwora , niszcząc jego gimmick permanentnie ...raz można ...WWE Zrobiło istny Rzym , pokazy Gladiatórów ...innymi słowy zastosuje tu metafore --> puszczono Lwa , którego rzeź uwielbia niedorozwnięty lud , wpuszcozna mu niewinnego człowieka , którego ten roznisół i pożarł na oczach tysięcy ..podobnie jest tu ...Umaga dostał push po to by zostac rozbitym i zepchniętym na boczny Tor , gdzie dopiero zapomoga Vince'a na WM 23 podniosła go z gruzów , na IC champion'a ...Raz mogło sie zdarzyć ...Ale nie , Undertaker zakończył feud z Khalim i ten został zepchnięty do 3 ligi ...więc skąd nagle przeskok z 3 do 1 ? no własnie ...przeciez chyba nie z powodu umiejętności jakie prezentuje Khali ? to by było smieszne akurat ..potrzeba było nowego potwora gdyż Cena tracił na wartosci ...ale to przecież nie Cena ma się zmienić ...zmieniać mozna tylko kolejnych przeciwników ...Khali otrzymuje podobnie jak jego poprzednik Monster push ...i nie ma tu mowy o jakiej kolwiek promocji Khalas bo 1) Nie ma tu co promować 2) nie tak wygląda promocja 3) A jesli już jest to promocja to na pewno nie Khaliego .. Przejdźmy do Sedna sprawy , do czego zmierzam : The Great Khali : Judgment Day 2006 i jedna z Edycji SD! Człowiek niszczy na mocy swojego gimmicku 17-letnią legende WWE Taker'a praktycznie kopniakiem czy jakimś tam mało wiarygodnym czopem podkreślając swoją ogromną siłę ...Undertaker nie wstaje z ringu przez ponad 5 minut po jednym Czopie ...Następnie Człowiek którego PileDriver'owano na schody , wbijano krzesłami w ziemie , duszono metalowymi rurkami , zrzuconano z barykad itp itd. zostaje zpinowany po bucie w klatke piersiową ... SMIESZNE i OBURZAJĄCE to mało powiedziane ... Khali jest wręcz obrzydliwie pushowany w tym momencie ..ja osobiscie byłem zbulwersowany ..ale nie tak jak po ostatnich PPV ...człowiek ten bowiem zostaje poniożony i całkowicie zostaje zburzony jego gimmick przy wyglądjącym w stosunku do niego jak pchła Cenie ....otóż Cena blokuje tego samego Chop'a po którym Undertaker nie mógł podniesć sie z ringu ?!! What's going on ? Co tu sie u diabła dzieje ...i dalej ...Cena dwa PPV z rzedu nie daje najmniejszych sznas Khaliemu szmacąc go perfidnie i stając sie niemalże Bogiem - Hoganem 2007 ...look at the power of Champ !! Czy aby na pewno tylko Khali jest ponizony ? Oczywiście że nie ! Jak teraz czują sie Ci wszyscy których jednym ciosem rozbił Khali ?

1. Viscera - na RR wyrzucać go musili wszyscy uczestnicy - Khali rozbił go big bootem i jedną ręką

2. HBK - człowiek który już nie jeden stół połamal swoim ciałem - Khali rozbija go paroma ciosami powodując "kontuzję"

3. Highlanders - walka z nimi trwała bodajze 3 minuty łącznie z wejściami całej trójki ...

4. Kane - poniżany na backu , jobbnięty na najwiekszej gali roku

5. Tommy dreamer - legenda ECW poległ po ChokeBombie

6. Undertaker - jobnięty po bucie w klatke piersiową !!

Ta lista jest dłuższa ...jak oni wszyscy się czują ...w Czym Cena który aktualnie jest półzerem jest lepszy od nich ..fakt że to ich praca ale to sa ludzi i uczucia tez mają ...podobnie jak Fani którzy tak jak w piłce nożnej sa wierni swoim klubom tak w wrs. sa wierni swoim idolom ...na takie cos nie da sie patrzeć z akceptacją ... Człowiek pokonał ich wszystkich stając sie heelem najwyższej , zeszmacono tyle wielkich gwiazd które zarabiają na ta federacje tylko po to żeby John Cena nie stracił publiki ...nosz KUR.WA! tu innego słowa nie ma ...gdzie tu ludzkie przeczucie Bookerzy !! Gdzie tu człowieczeństwo ..Gdzie tu jaki kolwiek honor ? BRAK ..

bb7f07725bb87a41.jpg

Obecnie , cała świta fanów czeka na kogoś kto odbierze na dłużej pas cenie , mówi sie o spektakularnym powrocie Triple h'a ..ale po mimo swej bookerskiej władzy czy jest on teraz godnym przeciwnikiem dla kogoś kto w Triple Treat Matchu , w oczach marków niemozliwe staje się prawdziwe rozbija Umage i Khaliego ? dwóch 150 - i 200 kilowców ? Teraz szczerzę wątpie i mogło by to wyglądac na naduzycie władzy w Federacji i czystą głupotę w oczach obiektywnego fana i analizatora przebiegu i histori gal ...Co teraz z Khalim ? Czy to koniec potwora ? Kogo teraz ponizy Cena ? Kto w końcu odbierze mu pas ? czy będzie chociaż wiarygodny ?

Te i inne pytania pozostają jak na razie ...bez odpowiedzi ...

Snake Eyes Series 2007 ® IOOT_DZIKO Company Inc.

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

3

• AtS

2

• Andre.

2

• Willem

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Tym razem muszę cię pochwalić, bo naprawdę zaczytałem się. O ile o felieton o Takerze był także ciekawy, to jednak tam raczej przedstawiłeś krótką historię Title Run'ów Takera. Tutaj ładnie wszystko opisałeś łącznie z problemem jaki stanowi w tej chwili Cena. Dałem tylko jedno piwo do tej pory, bo u mnie trzeba na nie naprawdę zasłużyć. ty zasłużyłeś ;) Beer for you ;)

910573292462b42a28a382.gif

Ja też się zaczytałem i przeczytałem cały twój felieton bez zastanawiania sięnad tym. Bardzo mi sie podobało a na nadodatek sama prawda . Postawie ci chyba mojego pierwszego browara na tym forum :)

sws.png

31576.png

Chyba najlepszy felieton który jest na forum, przedsawiłeś wszystkie wady i zalety Ceny oraz problematyke z nim związaną. IOOT czekam na więcej ;) Piwko dla Ciebie

slipknotte1.jpg

userbar467027qt4.gif

na drugim obrazku cena wyszedł jak wsciekły skrzat :D

boookerzy na złom, Cena go home a IOOT z pasem WWE 8)

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

Hehe, kolejne świetne pismo.

Dobra robota, napisane genialnie, przedstawienie Ceny również wykonane na medal ;)

• Reputacja:   10
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

boookerzy na złom, Cena go home a IOOT z pasem WWE

AtS => Poeta ^^

Ciekaw jestem ile razy (tj. ile postów) typu "Dzięki" zmieściłoby sie w tych dwóch notkach ..ale bym sobie konto podrasował :lol:

915802072594e34bce782c.jpg

Dziko masz racje. Push dla Ceny osiagnał już monstrualne rozmiary. I przybiera coraz bardziej badziewny kierunek. O ile z Umagą cały ten feud był w miarę ciekawy. Bo przecież były momenty w których Cena był "bliski" stracenia pasa. Był kilka razy sponiewierany w ringu. Widowisko może nie było spektakularne ale mimo tych wszystkich nieprzychylnych komentarzy w strone Umagi dało sie je obejrzeć i walki trzymały jakiś tam poziom. Ale już przechodząc do walki z Khalim. Te walki wyglądały jakby Jasiek łyknął Grejta jak jakąś przekąske. Przecież on sie nawet nie spocił w tym feudzie. Z Umagą to jakieś krzesełeczka poszły w ruch... to z jednej to z drugiej strony... no coś się działo a Cena musiał tych swoich muskułów troche ponapinać. A tutaj. Gościu 2x większy. 2x brzydszy i 2x groźniejszy a rozprawiłe się z nim tak, że prawie nie zauważyłem że taki feud się odbył.

To naprawde porażka bookerów. Liczyłem, że zanim go rozłoży to pokłada go krzesłami, przyłoży mu ze schodów... no cokolwiek. A tu nic.

Wyglądało by to chociaz wiarygodniej. A tak robi sobie coraz wiecej wrogów a fani zaczynaja dwracać się od niego plecami.

Ale moze Vince wie co robi. Wkońcu zakosił na tym biznesie tyle mamony, nie dlatego że przypadkowo promował tych czy innych. Tylko ma w tym swój plan. A może w USA to sie podoba. Tam wszystko, co w jakis sposób kojarzy sie z Ameryka jest promowane. Wojna w Iraku - no to macie Marine. Bohater narodu. Prawy do bólu. Jest w stanie wygrać z każdym. Nawet z najwiekszmi tyranami. Może ten push rzeczywiście jest tym uwarukowany i zakończony będzie wraz z zakończeniem wyprawy do iraku.

Poczekamy, zobaczymy.

Aaaa zapomniałem. Felitonik fajny. Mimo że temat przechodził juz przez forum kilka razy to i tak bardzo dobrze sie go czyta. Wszystko zebrane w jednym poście. I za to browarek.

Jak ci cos przyjdzie do głowy to skrobnij cos jeszcze. Z chęcia poczytam.

Bardzo dobry felieton Dziko :) Jednym tchem go przeczytałem i nawet mnie zainspirowałeś no i browar for ya.

8363302634890420816486.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Steel Chain Attack

To mnie rozwaliło :lol:

zeszmacono tyle wielkich gwiazd które zarabiają na ta federacje tylko po to żeby John Cena nie stracił publiki ...nosz KUR.WA! tu innego słowa nie ma ...gdzie tu ludzkie przeczucie Bookerzy !! Gdzie tu człowieczeństwo ..Gdzie tu jaki kolwiek honor ? BRAK

Dokładnie. WWE na pewno nie byłoby tak beznadziejne (a może nawet dobre!) gdyby nie głupota bookerów. W końcu to oni narzucają wolny i schemtyczny styl walk. A co do szmacenia gwiazd to czysta głupota. Może poza tym, że mają z tego pieniądze :roll: I mało prawdopodobne by to się zmieniło, bo Vince jest usatyfakcjonowany. A przez to kolejne pokolenia marków, a potem smart marków wychowywać się będą na takiej papce :(

Obecnie , cała świta fanów czeka na kogoś kto odbierze na dłużej pas cenie

Wiem, że to niemożliwe, ale chętnie widziałbym w tej roli Viscere ;) Osobiście odczuwam do niego sympatię, ale obiektywnie patrząc jak najbardziej się na daje. Ma dosyć szeroki selling jak na swoje gabaryty, wielką przeszłość (spore sukcesy za czasów Mabela). Można go chyba więc nazwać legendą. Poza tym ze swoimi rozmiarami na pewno ma plus u Vince'a ;)

Co do felietonu, to jest naprawdę spoko. Nie interesują mnie za bardzo te sprawy, ale czyta się dobrze :)

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Reputacja:   2

Wiem, że to niemożliwe, ale chętnie widziałbym w tej roli Viscere ;) Osobiście odczuwam do niego sympatię, ale obiektywnie patrząc jak najbardziej się na daje. Ma dosyć szeroki selling jak na swoje gabaryty, wielką przeszłość (spore sukcesy za czasów Mabela). Można go chyba więc nazwać legendą. Poza tym ze swoimi rozmiarami na pewno ma plus u Vince'a ;)

Jak to jest legenda to wtedy kto nią nie jest, bez przesady MiŁosz :P Poza tym fajnie by ci sie oglądało jakby Viscera który dostaje łupki od Eugena nastepnego dnia wychodzi na ring i bije niepokonanego Johna C.?

ot taki przeciętny hassio ( ^^ ) , gdyby oglądał Cene powiedzmy jak już wyżej wspomniałem od okolic 2005 roku ...zaraz podnisółby krzyk że naznajdywali mu chyba tych ciosów z jakiejś bajki o janko muzykancie

:lol: :lol: :lol:

John Cena od kąd zdobywa 2 raz tytuł nieprzerwania jest w Main Eventach ..come on ! Nawet stone cold w okresie Attitude nie był z The rock'iem czy HHH cały czas w ME !! Nie , cena jest , do tego ..jest już 6 w rankingu najdłużej posiadających ten pas ...mało , jego przegrane w tych że Main Eventach mozna policzyć chociażby na palcach jednej reki ..

No średnie porównanie bo wtedy było conajmniej 6-7 światowej klasy zawodników a teraz jest ich ze trzech (notabene wszyscy kontuzjowani) i może jeszcze Benoit ale on ze względu na brak micka już chyba do końca kariery bedzie zdobywał i tracił pas US Champion. Reszta to co najwyżej solidniacy więc czemu mieliby być w ME kosztem super marine (oczywiście po części używam toku myslenia takiego zwykłego Vinca) :P

immick Samoańskiego potwora ...ponad 300 funtów , rozbijanie w ringu podobnie wszystkiego co sie rusza , wszelkich lashleyów , mastersów , kij wie co tam jeszcze generalnie

A kiedy to Umaga rozbijał Laszlejów i mastersów? Chyba przegapiłem jakis okres :cry:

Felieton poprawny merytorycznie i zgodny z faktami zatw. Aras Pawłowski mgr omnibus

Edytowane przez Gość

To że Cena trzyma ten pas za długo to każdy wie bo ile można,są też inni wrestlerzy którzy zasługują na ten pas bardziej od niego.

Straci go może jak Vince nie będzie szefem WWE. :wink:

Na tej drugiej fotce to Cena wyszedł jak elf jakiś. :D

Ogólnie, IOOT, zgadzam się z Tobą... Push dla Ceny jest zdecydowanie zbyt wielki. Ale dla mnie najgorszym błędem WWE było jobnięcie z nim Khaliego. Pokonał wszystkich: Taker, Edge, Orton, HBK, Mysterio itd... '7 foot 3, 420'...'hes newer bin pinned'... Rozwala Cenę na RAWikach. I nagle przychodzi JD i Khali jest bezradny wobec wspaniałego STFU! Damn! Co to kurde miało być? Czy to fair wobec wrestlerów, którzy od ładnych paru lat pracują nie tylko na swoją markę, ale i na dupsko Vinca? Przepraszam za takie słowa, ale to już mnie powoli wkur..a. Nie widzę w tym sensu. Skoro Khali nie pokonał Ceny to teraz tak naprawdę nikt go nie może pokonać. No, chyba że wróci Hogan :roll:

Felieton bdb.

abaaac02cbde00d8.jpg

Na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje.

wszyscy mają dość Ceny (łącznie ze mną ) ... ale tak na prawdę ma on ogromną publikę (choć i tak już zmalała) więc czemu nadal miałby nie trzymać pasa? do tej pory miał cały czas przeciwników których rozwalał i to się ludziom podobało ... pomijam tutaj jak, kiedy i z kim wygrywa ... po prostu wygrywa.

Goldberg też wygrywał ... na końcu niektórzy mieli tego dosyć ... ale byli i tacy których zmartwiła jego przegrana.

jejuuu gadam jak bym bronił jaśka ;)

wróci HHH ... ale przecież już dostał od Ceny i to na WM ... więc to troche słabo będzie wyglądało żeby terminator z nim przegrał ... ale przecież wszyscy już z nim przegrali ... miejmy tylko nadzieję, że Vince nie czeka na kolejną generacje superstarsów ;)

A może w USA to sie podoba. Tam wszystko, co w jakis sposób kojarzy sie z Ameryka jest promowane. Wojna w Iraku - no to macie Marine. Bohater narodu. Prawy do bólu. Jest w stanie wygrać z każdym. Nawet z najwiekszmi tyranami. Może ten push rzeczywiście jest tym uwarukowany i zakończony będzie wraz z zakończeniem wyprawy do iraku.

właśnie o tym mówie ... wszyscy nadal łykają Cenke i dla tego trzyma pas ... oby nie tak długo jak będą wojska USA w Iraku

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

Po co odrazu Hulka Hogana może lepiej Kevina Nasha :P który przerwał "who is next" undefended 173 match :P Widzę tylko jedną możliwoś aby nasz "Super Heros" stracił pas. Mecz stypulacji więcej niż dwuch zawodników ale to mieliśmy na Backlash i co Cena w cudowny sposób zpinował Ortona ŻAL. Jeśli Cena przegra swój pas do konca tego roku to będe bardzo szczęśliwy.