Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Snake Eyes Series #01

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   10
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

15e436979f31f4c7.jpg

Snake Eyes Series #01

Czyli Świat Wrestlingu oczami Taker-O-Maniaka

Wstęp:

A więc , ostatnio naszła mnie znowu fala przemyśleń na temat wrestlingu , założyłem dwa potężne topici w dyskusjach ale zostały permanentnie ominięte - biorąc pod uwagę że jeden z nich łacznie z grafiką robiłem 40 minut , drugi pisałem tylko Godzinę piętnaście a łącznie w jednym odp. było Zero , a w drugim bodajże 3 naprawde odechciewa się poświęcac 2 h na 3 opowiedzi liczące po 2 -4 zdania . Tematy te i tak zostały usnięte w wyniku pewnych problemów technicznych forum ..ale tu nie o tym , doszedłem do wniosku że aby podzielić się z Wrs.-Fanami moimi poglądami czy też ogólnie tym co mam do powiedzenia w tym przypadku - do napisania , najlepszym pomysłem będzie własnie felieton , może tutaj ktoś to jednak przeczyta i oceni mój wkład , myślę że ta forma troche obszerniejszych wypowiedzi będzie odbierana inaczej niż omijany post w dyskusjach którego przeczyta 4 osoby, z czego odpisze dwie. Faktem jest oczywiście że wolałbym długa tak gdzieś na 5 stron minimum dyskusje na poziomie ...ale widzę że można pomarzyć , więc w tym wypadku Felieton będzie najodpowiedniejszy ...Oczywiście nie będą to felietony tylko o postai Taker'a - mam duzo więcej innych tematów ale od czegoś trzeba zaczac poza tym jak nie mal większosc na tej tzw. polskiej scenie wie że najwięcej do powiedzenia mam własnie na temat Taker'a ... Przejdźmy do felietonu własciwego ...

270f4fc5c46b29e6.jpg

A więc chcę tu poruszyć parę aspektów dotyczących Taker'a i jego , że tak to nazwę "właściwości" na skali tych paru lat które już spędził mna ringu ..Aby to zrobić koniecznie będzie cofnac się do 22 Listopada 1990 roku , kiedy to na Survivor Series PPV , dochodzi to kolejnego w federacji debiutu. Niby nic nadzwyczajnego , bo kto wtedy , w czasach nieśmiertelnych Sierżanta Slaughter'a , Ultimate Warriora , czy oczywiście boga Zapasów Hulk'a hogan'a pomyślałby że ten wielki typ w czarnym płaszczu , ten niewypał z WCW , ten który na Great American Bash Jobbnął Lugerowi o pas U.S , ten o któwym panowała opinia że nie osiągnie nic - Że własnie ten człowiek zostanie kiedyś jedną z największych , jesli nie największa gwiazdą Światowego wrestlingu. Niemniej jednak doszło do niebyle jakiego wydarzenia , jak członek Teamu Ted'a Dibiase , The Undertaker zadebiutował w WWF. Miał praktycznie wszystko żeby zostac kimś , znakomite warunki fizyczne - tak dla przypomnienia 208 cm , 148 kg wagi , nisamowita dynamike i sprawność ruchową - oraz facynujący gimmick , który jak widac "nie wypalil się" do dzisiejszego dnia. Najwazniejszą sprawą było jednak to żeby bookerzy nie spieprzyli tej postaci - tak jak to ma miejsce teraz , gdzie wiele postaci (ich angli , gimmicków ) jest permanentnie pieprzone przez głupote bookerską , wrócmy jednak do sprawy . Bookerzy nie byli tacy źli , a Taker zaczał pokazywac się z bardzo dobrej strony ... na Royal Rumble 91' wchodząc z numerem 12 zaprezentował sie bardzo dobrze. Przyszedł czas na pierwszą WrestleManię w jego Karierze . Unertaker pokonuje wtedy bardzo popularnego Jimmy'iego Snuke , dając tym samym początek swojemu phenomenalnemu streak'owi 15-0 . 27 Listopad , 91 rok , PPV Surviovr Series , zostaje zabookowany match pomiedzy aktualnym Bogiem Wrestlingu , Mistrzem tego sportu , kochanym przez wszystkich , tym za którego nie jeden fan dałby się zamknąć ,a młodym (wtedy jeszcze 26 lat) , dopiero co rok po debiucie zawodnikiem , Match pomiędzu Super Baby Face'em , Bożyszczem tłumów Hulk'iem Hogan'em , a The Undertaker'em . I co się okazało ...jak mówi sam opisywany w jednym ze swoich HV : "to był dla mnie Szok , kiedy wszedłem na halę i okazało się że sa tam całe masy tłumów , które krzyczały .....moje imię .." ....i rzeczywiście ...ogromna liczba ludzi wypełniających halę Joe Louis Arena w Detroit, Michigan tauntowała na rzecz ...heel'a !! Stał się przełom w WWF , Interwencja ric'a flair'a , krzesło ląduje na ringu , Undertaker Tombstone !! 1.....2.....3 PinFall ...tego tombstona , długo niezapomni wrestlingowy świadek . Sala zamarła , na twarzy dzieci pojawiają się łzy , ich niemalże bohater narodowy zostaje pokonany raz, dwa , trzy w środku ringu ... mamy nowego WWF championa !! Tu niestety nie wiem co było przyczyą - czy głupota Bookerska , czy jakiś odzew Hogana - w kazdym razie Undertaker trzymał swój pierwszy pas UWAGA - 6 Dni ...na Gali Tuesday in Texas Inkredibul Halk odzyskuje tytuł ...Wyrażam tu mój sprzeciw i to spory ..ale nie mniej jednak nie ukrywajmy że Hulk Przysłużyl się do promocji Grabarza . Na szczeście potwierdza się wyższość tamtych bookerów nad dzisiejszymi - Undertaker po stracie pasa nie zostaje zepchnięty na niższą połkę ...on cały czas utrzymuje się na Main Eventach , ( a nie tak jak teraz , gdszie to najpierw otrzymuje się ogromny push , by potem zostac rozwalonym , i ponizonym a nastepnie zepchniętym na boczny tor) ...Przenosimy sie teraz do przodu do roku 1997 ...na jednej z lutowych edycji RAW , Sycho Sid - ten którego niegdy Callaway Zastępował - wygrywa tytuł champion'a od Bret Hart'a ..Undertaker wchodzi do gry o pas - przychodzi największa gala roku : WrestleMania 13 ! Taker dysponuje już streakiem 6-0 i staje do walki o pas WWF po raz kolejny ! Walka - Interwencja Bret hart'a - Tombstone !! 1....2....3...and we have a new champion !! Tutaj warto podkreslić że jest to już drugi raz kiedy Undertaker wygrywa tytuł poprzez Interwencje kogoś ...Championem był 4 miesiące ...na Summerslam , Bret Hart odzyskał tytuł ...Undertaker był już jednak na tyle wielką gwiazdą że mimo to oczywiście liczył sie dalej w najważniejszych matchach ...Idziemy teraz dwa lata do przodu ...Rok 1999 , HeelTurn i formacja ministry ...jeden z najlepszych okresów w karierze Taker'a ...duży push i dominacja w Federacji ...Pamiętna Gala Over The Edge 1999 ( R.I.P. Owen) ...Undertaker vs. Stone Cold Steve Austin ...Pomoc shane'a i Undertaker po raz Trzeci zostaje WWF champion'em ...niestety ...Stone cold musiał być na wierzchu ..i już po miesiącu ...SCSA odzyskuje tytuł ...Undertaker nieco później doznaje kontuzji z przypadku big show'a i pauzuje ....WWE/WWF Fans przeżyli szok ..kiedy to na Judgment day 2000 pojawia się american Bad Ass !! Totalna odmiana , True Phenom jest teraz heelowym motocyklista ...ale nie zrobiło to żadnej róznicy ...Undertaker is still in da game !! Potem mamy kolejną zmiane kosmetyczną tym razem ...w gre chodzi tym razem Big Evil , który w swoim czasie po wielu staraniach doprowadza w końcu do pojedynku na Judgment Day 2002 ....i to nie byli z kim ...drugi raz historia się powtórzy ... Undertaker vs. Hulk hogan - for the WWE Undisputed title !! I tu uwaga ...4 tytuł - i 4 raz poprzez nieuczciowsc ( ehhh ...w koncu heel nie ? ) ..Vince McMahon przeszkadza ....Undertaker pinuje ...1...2...3 ...mamy nowego Undisputed champion'a ....i pytam po jaka cholerę ? po jaką ...skoro pas trzymał taki szmat czasu .....no w końcu 1,5 to więcej niż 6 dni .( i pomyśleć ile trzymało pas takie coś jak Batista czy Dżon TerminaCena)..wystarczy mu ...już się nacieszył ...The rock na Vengeance ( nie ukrywajmy - po zajebistej walce) odbiera tytuł ... i jak na razie to koniec .... w między czasach były jakieśtam ulotne Hardcore title , czy Tag team title ...i co z tego ... Ale w końcu trafia się oportunity ...Royal rumble 2007 ..po latach oczekiwań ...Undertaker wyrzuca na końcu HBK Shawn'a michaels'a ...Phenomenal Rumble ...Undertaker Wygrywa shot'a na WrestleMani....vs. Batista ...First Ever Time ...Undertaker wygrywa pojedynek czysto , zdobywając World Heavyweight Championship po raz 5 .i ustanawiając swój streak na 15-0 !! ....No cóż ...mamy nowego champion'a ...( ja osobiscie prawie sie posikałem przed monitorem jak oglądałem galę) ...Zapowiadany jest długi title Reign ...ale nie ....w jego przypadku jest to nie mozliwe ....Kontuzja Tricepsa - i wykluczenie z gry ...Ale Zaraz ...Jakim prawem Batista rezygnuje sobie z tytułu odchodzac z godnością a Taker zostaje poniżony przez Fantastic Trio Marek Henryk & Batista & ......Edge ? WTF is this ...człowiek poniżany regularnie w okolicach New Yeraz revolution przez Cenę ...wygrzmocony i skrojony z pasa dwa razy ...teraz nagle w wyniki pochopnych działań WWE zostaje WHC pinując Taker'a ? śmiech na Sali !! Katastrofa ....oczwyiście każdy sie chyba zgodzi że lepszy on niż po raz enty Batista ..ale to też nie zachwyca...Taker pas nosił Miesiąc ...

ed8695296f6e23b6.jpg

Undertaker obecnie pauzuje na okres około 12 miesięcy , Edgowi wg. plotek internetowych zapowiadają dłuuugi Title Reign. Domysły są rózne - Jedni twierdza że Undertaker już nie ma po co , i nie wróci już do federacji , (Głupi) ...spędził tu 17 lat , zasłużył na wicej niż PÓŁ ROKU noszenia tytułu ...( w sumie przez 5 razy ..) , Drudzy twierdza że powróci z wielką pompą ...i z tymi się zgodzę ...Pojawiają sie bardzo pozytywne dla wszystkich Takero-fanów plotki ....że Choć WrestleMania 23 dopiero co była ...i choć WrestleMania 24 przed nami za rok ...to już mówi się o Walce EDGE vs. The Undertaker ...i może o World Heavyweight championship ..i może henom ..znów sięgnie po złoto ..i może sreak będzie trwał jeszcze długo , długo , długo ..a może jeszcze więc ...

Bo w końcu Kto Wie , czym jeszcze DeadMan , może nas zaskoczyć ?

Snake Eyes Series ® 2007 , IOOT_DZIKO Company Inc.

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

1

• bobek1906

1

• Kojot

1

• mks1500

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jak dla mnie odwaliłeś kawał dobrej roboty! Bardzo ciekawie się czyta ten felieton... mam podobne zdanie do ciebie pod kilkoma aspektami... Będę czekał na kolejną część :)

Masz piwko za to!

No postarałeś się :) Znalazłem tu wiele przydatnych informacji na temat Undertakera, mam wielką nadzieję, że takich felietonów napiszesz znacznie więcej bo są bardzo ciekawe , no i oczywiście masz piwo

Na tym Survivor Series naprawdę pokazują, jak dzieciaki płaczą ??:D

Chętnie bym to zobaczył. Ogólnie fajny felietonik o Takerze ;)

910573292462b42a28a382.gif

Bardzo dobra robota Dziko.

Fakt faktem, że heel otrzymywał pomoc, z czego nawet jestem zadowolony. Prawda też, że czasy Ministry/Corporate Ministry to najlepsze czasy dla Takera.

Cóż, title runy miał krótkie, ale co zrobić... (Jedynie okres od WM do SS to już coś)

Ogólnie bardzo dobrze napisane ;)

Felietonik jak sie patrzy. Bardzo dobrze się czyta.

O popularnosci Takera świadczy fakt, ze mimo iz jest heelem to zawsze jest dobrze odbierany przez pubilike. To jest bardzo duży dorobek i szkoda by było go zmarnować. Tak więc: Undertaker, come back :!:

IOOT_DZIKO, tym felietonem pokazałeś, jaką wiedze posiadasz o Undertkerze, na pewno jesteś "najmądrzejszą osobą w Polsce" jeśi chodzi o jego postać.

Co do takera, jest to na pewno obok Hogana największa gwiazda pro - wrestlingu, a na pewno jest, był ( wiadomo już raczej nie te lata) najlepszym Heavyweightem na świecie.

Ma on niesamwotą kariere, niektórzy go naprawde nie doceniali, człowiek dzięki któremu federacja w ciężkich czasach ( wojna z WCW ) bardzo dużo zawdzięcza, był on wtedy jedną z największych gwiazd WWF i nie wiadomo jakby potoczyły się jej losy bez niego.

Undertaker to na pewno postać która zapisze się w pamięci każdego fana pro - wrestlimngu, dzięki swojej niesamowitej charyzmie i czegoś co nikt już nie powtórzy ( streak na WM ).

Browar dla Ciebie.

slipknotte1.jpg

userbar467027qt4.gif

dzięki IOOT za ten tekst ... wielu rzeczy nie wiedziałem więc tym fajniej się czytało.

Nie załamuj się ;) tylko pisz dalej, jeśli nie tematy w dyskusjach to tego typu felietony ... ja zawsze chętnie będę je czytał, a i niejedna osoba sporo sie dowie.

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

• Reputacja:   2

Ja tez jestem za tym żebyś pisał tylko do k.... nędzy czemu każdy twój post Andertejker. Dużo bardziej mi sie podobał drugi felieton bo do tego sie przyczepić nie można bo jak tu sie czepiać faktów :P I nie sap do mnie w sb bo jajko ukręco :D

Naprawdę świetny felieton, osobiście słabo znam historie WWF oglądałem w tym czasie tylko WCW i dzięki niemu sporo się dowiedziałem o Takerze. Pisz więcej takich tekstów bo masz talent do tego. Browar dla Ciebie. :D

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Dobra rzecz :)

Piwo dla Ciebie za dobre chęci i zawartość merytoryczną :)

16476371734edf391100c30.jpg