Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Backlash 2007 - Wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hawk1674325898

World Tag Team Championship Match

The Hardys© pokonali Lance Cade & Trevor Murdoch

Women's Championship Match

Melina© pokonala Mickie James

United States Championship Match

Chris Benoit© pokonal MVP

ECW World Championship Match

Mr. McMahon, Shane McMahon & Umaga pokonali ECW World Champion Bobby Lashley© - Handicap Match, Mr. McMahon zostal nowym ECW World Champion

World Heavyweight Championship Match

Undertaker© vs. Batista - Last Man Standing Match - Double Count Out

WWE Championship Match

John Cena© pokonal Edge, Randy Orton & Shawn Michaels - Fatal Four Way Match
  • Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

3

• Norbas

1

• pawelzak1976

1

• Andre.

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Na początek powiem, że gala dla mnie znacznie lepsza niż WM 23! :mrgreen:

The Hardys pokonali Lance Cade & Trevor Murdoch

Walka taka sobie, nic szczególnego w niej nie było, akcje takie same jak zawsze. Żadnego zaskoczenia!

Melina pokonała Mickie James

Walka nawet jak na dupcie całkiem fajna, żywa rozgrywana w szybkim tempie z dobrymi akcjami jak na dupeczki! Szczególnie Meliny akcja z narożnika! :)

Chris Benoit pokonał MVP

Walka dosyć dobra żywiołowa, z akcjami do jakich nas przyzwyczaił Chris i MVP, niestety zakończenie mi się nie podobało :( mogli wymyśleć jakieś inne! :)

Mr. McMahon, Shane McMahon & Umaga pokonali ECW World Champion Bobby Lashley - Handicap Match, Mr. McMahon zostal nowym ECW World Champion

Szczerze powiedziawszy w życiu się nie spodziewałem, takiego wyniku! Walka taka jaka powinna być typowo siłowa z dominacją Lashleya do pewnego momentu, zakończonego sensacją!

Undertaker vs. Batista - Last Man Standing Match.. No Contest

Walka bardzo dobra, zajebi*te akcje, finishery no i ostatnia akcja normalnie miodzio, do końca myślałem, że Taker da radę! :D

WWE Championship Match

John Cena pokonal Edge, Randy Orton & Shawn Michaels - Fatal Four Way Match

Jak zwykle wygrał osioł! :( Walka ogólnie chyba najlepsza z całej Back'a, dramatyzm jak ja pier*ole, zakończony niestety chu*owo, :( chociaż na pierwszy rzut myslalem, że HBK dał radę i wygrał! Niestety jak usłyszałem theme PrzeCeny to poszedłem się wysrać z rospaczy i żalu, że znowu wygrał Cerminator! :(

Podsumowując gala zaje*ista na maxa, skoro siedziałem do rana i oglądałem sobie na żywca nie zasypiając przy niej! :P Bardzo mi się podobała warta była czekania i oglądania! :mrgreen:

BGZ jest moją drugą rodziną!!! 

• Reputacja:   0

Kolejny raz WWE potwierdziło, jak bardzo ssie .... ale przejdźmy do konkretów :

Walka owszem, niezła, jednak gdy sobie porównam ją do walk Hardyz z roku 2000-2001 to aż się łazka w oku kraje, bo widać aż tak duży kontrast... Liczyłem ,że wyjdzie np. Coachman i powie ,że to będzie Ladder Match i doda jeszcze np. Hooligans, ale tak sie nie stało, w efekcie mieliśmy typowego średniaka. Zwycięzcy raczej byli do przewidzenia, bo wieśniaki niebardzo wyglądają z pasem Tag Team... Zbyt wielu ciekawych akcji nie było, a walka sama w sobie przypominała walkę Hardow z MNM na Royal RUmble 2007.

Nie było źle, walka duuuużo lepsza od walk div na Wrestlemanii... Melina i Mieckie coś tam pokazały ,co uczyniło walkę "oglądalną". Ale oczywiście bez fenomenów :P Wynik... nawet satysfakcjonujący.. Melina dobrze wygląda z pasem. Pewnie go jeszcze przez długi czas potrzyma...

W ich walce na Wrestlemani.. było lepiej. Więcej mocji, więcej się działo..

Szkoda ,że M.V.P nie wygrał ,bo naprawdę widzi mi się ten chłopak i zasługuje na United States Title (Benoita dać do World Heavyweight!).

Benoit walczył u siebie , w Atlancie co jedynie przypieczętowało jego zwycięstwo.

Mr. McMahon, Shane McMahon & Umaga pokonali ECW World Champion Bobby Lashley© - Handicap Match, Mr. McMahon zostal nowym ECW World Champion

Jezu jak zwycięzca... Powinien Shane, bądź Umaga mieć pas, ale nie ten palant .. ciekawy jestem jak dalej potoczy się walka o ECW title...

Szkoda ,że Shane nie pokazał się żadnych hardcorowych akcji z czego słynie :? Ogólnie ta nudna walka.. liczę ,że skończy już się ten feud ,bo nic ciekawego w nim nie ma :twisted:

Jak dla mnie Match wieczoru, dość dobre tempo, Batek znowu nieźle sie zaprezentował ,a Taker wiadomo - stary, dobry poziom! Ciekawa koncepcja zakończenia. Ciesze się ,że Undertaker zatrzymał pas, co w sumie było bardzo przewiwyalne, skoro krążą pogłoski o długim posiadaniu WHC title przez niego :P

WWE Championship Match

No nie... ile można do qrwy jasnej! Jezu czy ten człowiek będzie trzymał pas do końca świata ? Nie no dość. CHyba wstąpię w szeregi TNA ,bo nie moge patrzeć na jebanego Marine z pasem.

Walka może był emocjonująca, głównie dzięki HBK.... Zakończnie ssie i tyle.. Cena, Cena Sucks!!!!!

Ogólnie gala była conajwyżej przeciętna, Mein Event niezły ,ale oczywisćie zwycięzca zjebany... Mówimy głośne buuuuu! NO i Vinc z pasem - kolejna głupota. Backlash oceniam na 6/10.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

WWE To debile ...no ale dobra skomentujmy ..

Hardyz trzymali poziom walki - ale jak juz kiedyś wspominałem jezeli ktoś jest dobry to jeszcze nie wszystko bo aby walka była dobra , dobry musi byc tez przeciwnik ...to sie sprawdza w tej walce ...z pustego to i salomon nie naleje ....i choć u Lance'a Cade'a zauważyłem duzy potencjał i niezłe solidnie mid-cardowe zdolności ..napewno lepsze niż jakieś tam Grejty ..to wiesnik Mardok to kompletne beztalencie które przynosi wsytd wszystkim Rhodes'om...

Dobrze że wygrała Melina - tyle moge powiedzieć ..nie lubie walk kobiet ..

Walka tych panów to na pewno było coś boskiego dla fanów technicznego i submission wrestlingu ...na wwe.com głosowania pokazują 70% dla niej ..nie dziwie sie ..MVP zasłużył rzeczywiscie na pas U.S ...okazuje sie że naprawde ma talent i pokazuje w ringu kawał dobrej roboty - wraz z chrisem ofkoz ..

BullShit,BullShit,BullShit i jescze raz BullShit ! Po co była wogóle ta walka ... w sumie myslałem nad nią myślałem i nic nie zwymyślałem ..nie mogłem doszukac sie sensu w całosci ...Oglądając przypominał mi sie gównaniany Hair vs Hair z WM ..Całośc ogólnie nie mogła jakoś uporzadkowac mi sie w głowi i na całą moją wiedze o wrs. nie wiele moge o tej walce powiedzieć ...jak oglądałem Splashe Umagi - najpierw Shane z pasem [kick out] potem umaga raz [kick out] ....se mysle no kurcze ...wybije 3 raz i mamy czarną odmiane Ceny , Lesnara , Hogana i goldberg;a razem wziętych ...nagle bum ...Vins MakMahon...parodia ...nie wiem po co na co i po ch***ja ...i tak xle i tak nie dobrze ...gdyby wygrał lashley to byłaby terminacja ...a tak mamy parodie ...najlepiej by było gdyby wygrał shane i "przejął" ECW ...bo Umaga w ECW nie pasuje ....a tak mamy istny Cyrk ...

Walka chyba najlepsza z całej Gali ...po czym poznaje ...no bo oczywiscie Mark Mode sie włączył ..i czekałem w napięciu ...walka w której zobaczyłem potencjał Dawnego animala ...to nie był Kloc którego dotychczas oglądalismy ..to faktycznie był człowiek który chciał ukrasc show tego dnia ...bez ociężałości z pomysłem z dynamiką i powerem .,.no i Undertaker ...niech ktoś mi powie że on cały czas walczy schematem to go zbanuje osobiscie ...on wyraxnie pokazuje tylko swoje "typowe kacje" by rozniecic publikę ...a te backbreakrey - przeciez to wogóle nie jego repertuar ...pokazł on kilka ciosów wogóle z znim nie związanych i oczywiscie stały wysoki poziom jego walk ...prez to jest włąsnie mój idol ...zakonczenie mnie troszke zawiodło ale bynajmniej widze ze chodzi o to by Batista jako czołowy Main eventer brandu SD! nie pozostal w cieniu Taker'a i troche posłużyło to promocji że zostali odliczeni obaj ...chociaz jak przypomne sobie Khalasa ....to troche to sie gryzie ze sobą ...ale nie mam pretensji ...skok ze spearem wyjebisty ..to włąsnie lubie ...poświęcenie ..tego brakuje w walkach wielu współczesnych MEventerów ot chociazby Janominatora ...i ta ekspolzja ..torche zbyt sztuczna ..ale dawała szokujący efekt ...

WWE Championship Match

i co z tego ..pytam k***a mac i co z tego że niby przypadkiem ...ale ch***j ...Terminator To Terminator !! I na to nic nie poradzi ..z góry przepraszam kolege LK za to co teraz napisze ale jestem p tej walce zdania że Jednak Orton i pas WWE to jak narazie nieporozumienie .. zgodnie z tym co niektórzy pisali Orton pokazała tylko DropKick , BackBreaker , i RKO oraz wiele czasu spędził poza ringiem ...poziom walki trzymali EDGE i HBK i to było widac ...dwie najbardziej wyróżniajace sie postacie ...Cena to |Młot zaprezentował fanom na odwal swoje nic nie warte 3 akcje ...czyli był jeszcze gorszy niz Orton ...i nie wazne jak walczyl Orton na Vengeance 2004 ...wazne że teraz zrobił to tak jakby na złosc że miał byc usuniety z ME ...przeciez on potrafi ...HBK pokazała że co doświadczenie to doświadczenie ..no matter how old you are !! Edge z kolei pokazała że tez mozna umiec podtrzymac walke ...a skoro Edge już raz miał pas WWE od Ceny ...walke na Backlash powinien wygrac HBK !!! k***a !!!

Ale chyba wiem co szykuje Vins !! poznajecie tego pana ??

sammartino.jpg

Tak ...macie racje to Bruno Sammartino ...i mysle że kazdy Fan wrs. wie że to własnie do niego nalezy Rekord posiadania pasa WWE 2803 dni (c. ssiedem lat, 8 miesięcy i jescze jeden dzien )

Tak.że bądźcie spokojni ...gdyż tak około WrestleMani 31 Cena w końcu Straci pasek ...

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   4

Nie będę omawiał po kolei wszystkich walk, bo uważam, że szkoda na to czasu, skupię się tylko na trzech ostatnich.

Tak więc na pierwszy ogień pójdzie Handicap Match Lashley'a z McMahonami i Umagą.

Walka nie była zła, dało się ją oglądać.

W momencie pinu pomyślalem, że chyba to jakaś pomyłka, może Lashley po prostu nie zdążył się wybić. Zaskoczyło mnie to bardzo, że walka skończyła się tak szybko i w niespodziewanym momencie.

W zasadzie byłem pewny zwycięstwa Bobby'iego, ale...

Tak przed walką mialem taką myśl, że skoro Vince dal sobie ogolić głowę na Wrestlemanii to teraz być może będzie chciał to sobie "odbić" i sam sobie przyzna pas.

Powstają teraz dwa pytania; pierwsze co teraz z Lasley' em? Być może zostanie przerzucony na Raw? Możliwe, że zacznie teraz program z Ceną.

Drugie pytanie, jak długo Vince ma zamiar przywłaszczać sobie tytuł ECW?

Myślę, że już na Raw może go stracić, lub sam się go zrzeknie i będziemy mieli np turniej.

Następnie chcę napisać parę słów o walce o pas WHC. Walka dobra, ale bez żadnych rewelacji, wynik był o tyle do przewidzenia, że pewne było, że Taker utrzyma tytuł. Końcówka, w której zawaliło się to rusztowanie bardzo oryginalna.

Kiedy Taker z Batistą skierowali się w stronę rampy spodziewalem się, że Undertaker wykona po prostu Last Ride'a z rampy.

Pora na mainevent. Rzeczywiście Orton nie zachwycił w tej walce. Juz przed matchem typowalem właśnie jego do tego, że w tej walce zostanie spinowany i nied pomyliłem się. Jak widać jest to nagroda od bookerów za zdemolowanie hotelu.

Bylem pewny kolejnego zwycięzctwa Johna tak więc nie mogę mówić o żadnym rozczarowaniu wynikiem.

Dziwię się Waszym komentarzom, że tak kurwujecie, przecież to było oczywiste, że Jasiu nie przegra tej walki.

I nie przegra jeszcze dlugo bo z marketingowego punktu widzenia dla WWE najbardziej opłaca się by pas trzymał Cena.

Ani HBK, a tym bardziej Edge i Orton nie zrobią dla WWE takiej kasy, jaką produkuje aktualnie Cena.

I pora się z tym pogodzić. Kiedy będziecie oglądać kolejne PPV radzę z góry zalożyć, że Jasiu wygra, wtedy unikniecie kolejnego rozczarowania.

Wracajac do samej walki, była nawet niezła, chociaż co trzeba podkreślić mogłaby być zrobiona jednak dużo lepiej.

Jeśli porownać ją na przykład do 3 Way Matchu Benoit, HBK, HHH z Wrestlemanii 20 lub z Backlash 2004 to w tym zestawieniu wypada bardzo cieńko.

Reasumując, czuję się po prostu rozczarowany poziomem tej gali.

94370642845de365932a94.jpg

• Reputacja:   3
  • Styl:  Jasny

Chm... do walki podchodziłem bez skrajnych e,ocji... wynik był generalnie z góry przesądzony a po meczu raczej się wiele nie spodziewałem...

Tu było podobnie - nic nie wskazywalo na zmiane champa...

Pierwszy mecz którego wynik mnie zaskoczył - myslałem, że Benoit jobnie. MVP rozbi coraz wwiększe postępy i myślałem że tym razem odbierze pas Chrisowi...

Kolejne tym razem największe zaskoczenie gali Mr. McMahon nowym champem. Miałem rację, że zainteresowanie McMahonem ECW i push dla Lashleya przed WM miał na celu tylko i wyłącznie promowanie 3 rosteru WWE. Szczerze powiem, że teraz bedzie tam ciekawiej - a czarnuch niech wraca na pole bawełny...

Zdecydowanie najlepszy mecz wieczoru - aczkolwiek zakończenie do dupy... chyba jeszcze ujrzymy duszącego się Batistę jak gania Takera na ringu...

WWE Championship Match

No cóż... wynik wydawał mi się jasny i oczywisty... zaden z tych panów nie zostałby następnym WWE champem... Tylko ja zadaje sobie jedno pytanie kto odbierze pas Cenie?!

Gala cienka.... za mało meczy... i generalnie tylko 3 dobre walki... myślałem, że pojawienie się Kennedego coś zmieni... a tu LOL... ech... tandeta...

001ug2mo4.jpg

Paweł obejrzyj Raw'a ....ja własnie ide ściągnąć ...tam sie działo :P

• Reputacja:   0

Mi się osobiście ta gala nawet podobała - może dlatego, że nie oglądałem wrestlingu od 9 miesięcy :P. Do rzeczy.

Walka przeciętna, nawet jak na rozgrzewkową przed 'smaczkami'. Praktycznie nic się nie działo, od początku było wiadomo kto wygra.

Nie trawię walk div, więc się nie wypowiadam...

Pierwsza z walk gali, która mi się naprawdę spodobała. Coraz bardziej przekonuję się do technicznego wrestlingu. Szkoda, że MVP nie wygrał, chłopak ma talent. Benoit wiadomo, stary wyjadacz, pokazał parę firmowych suplexów. Ktoś napisał, że mało efektowne zakończenie... A moim zdaniem właśnie dobre. Zwykle w takich sytuacjach mamy kick-out, a walka kończy się po finisherach. A tu - miłe zaskoczenie, zawsze jakieś urozmaicenie.

Walka całkiem całkiem, jednak zakończenie beznadziejne. Ja również myślałem, że mimo wszystko Lashley wygra. Swoją drogą ciekawe, ile McMahon utrzyma pas...

Walka wieczoru! Taki wrestling uwielbiam. Legenda vs. Kandydat na Legendę. Świetny match, elementy HC, wspaniały motyw ze stolikiem i finałowym spearem Batisty. Więcej takich!

WWE Championship Match

Walka ciekawa, brawa dla HBK za skok z narożnika na pozostałą 3. Również sporo emocji, wygrał 'fuksem' Cena, który wyrasta powoli na nowego Goldberga... Co absolutnie do niego nie pasuje :e . Mimo wszystko w pewnym momecnie pokazał, że jest silny, kiedy przez chwilę trzymał w górze HBK i Edge'a naraz, wątpie jednak czy zeslamował by World Strongest Man'a czy Big Show'a, tak, jak to uczynił Goldi.

Generalnie gala mimo wszystko mi się podobała. :]

abaaac02cbde00d8.jpg

Na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje.

Andre ...Cena Robił to swoje F-U i na Big Show'ie ( i to ze 3 razy) ...i chyba na Henryku też ...

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Hardyz vs Śmierdziele (copyright mój brat) :

Walka dosyć dobra, taki typowy opener. Dziwie się, że co poniektórzy piszą o tym, jak słabymi wrestlerami są Cade i Murdoch. Moim zdaniem obydwoje są wrestlerami dosyć dobrymi. Wygarana Hardych była pewna i dlatego też nikt raczej nie ździwił się jej rezultatem.

Melina vs Mickie :

Walkę obejrzałem tylko dlatego, że galę oglądałem Live i nie było możliwości przewijania. Wygrana Meliny ? W tej walce obojętnym mi było kto wygra. Jedyną divą która zasługuje na ten tytuł i to nie dupą, jest Victoria.

MVP vs Benoit :

W czasie oglądania tej walki live co chwile miałem jakieś problemy ze streamem, przez co ominęły mnie najciekawsze fragmenty. Oglądając tę walkę na drugi dzień jestem w stanie stwierdzić, że była to walka #2 na gali. Lubię wrestling który zaprezentowali MVP i Chris.

Lashley vs Shane & Vince McMahons & Umaga :

Bez dwóch zdań najgorsza walka wieczoru. O dziwo, nie najgorzej zaprezentował się Lashley, który mimo wszystko zebrał na IRC ogromny heat. Tytuł dla Vince'a ? Większość skwitowała to gromkim śmiechem..no bo jak inaczej to przyjąć ?

Batista vs Taker :

Taker po raz kolejny pokazał wysoką klasę i stworzyl wraz z nie pieprzącym zbytnio akcji Batistą ciekawą walkę. Remis był wynikiem wielce prawdopodobnym, bowiem z jednej strony Taker nie mógł tak szybko stracić pasa, a z drugiej Batista nie mógł przegrać na 2 PPV z rzędu. CO do bumpa..początkowo na ircu zrobił on na mnie dużę wrażenie, jednak gdy obejrzałem go po raz kolejny stwierdziłem, że nie było to nic wielkiego. Wiadomo że panowie spadli na niezbyt twarde podłoże, po czym wybuchnęły firewerki powodując upadek konstrukcji..ot to.

Cena vs RKO vs HBK vs Edge :

Jak dla mnie walka wieczoru. Podobało mi się tempo jej prowadzenia i częsta zmiana 'prowadzącego'. Co do rzekomej słabej postawy Ortona. Czy po tym, co ostatnio zrobił ktokolwiek spodziewał się, że to RKO będzie dominującą postacią w tej walce ? Nie wydaje mi się. Dziwi mnie zatem to, że niektórzy burzą się tym, że większość walki przeleżał. Niech nikt też nie mówi, że RKO które zajebal na HBK nie było piękne :) Wygrana Jasia była pewna. Dobrze, że nie wygrał tak całkiem clean, bo to dobrze rokuje przez Judgment Day i ewentualną walką z Michaels'em.

Podsumowując uważam, że Backlash było mocno przeciętnym PPV. Mimo, że dobrych walk było więcej niż tych słabszych, to wyniki niektórych z nich sprawiły, że gala ta wiele straciła w moich oczach.

Ocena w Skali 1-10 : 6

• Reputacja:   1

WWE Championship Match

Najlepszy mecz na gali. Dużo zwrotów akcji i zero nudy. Uśmiałem się jak koleś z publiki pokazał faksa do Ceny wtedy kiedy na niego patrzał. Wynik to skandal, bo nawet publice Cena się przejadł. Mam nadzieje że jeszcze w tym roku Cena pas straci.

Walka dobra z świetnym jak dla mnie zakończeniem. Ten spear bardzo mi się podobał. Trochę zdziwiło mnie że po chokeslamie i tombston'ie Batista wstał ale widocznie tak miało być.

Jedna wielka kicha. Vince jako nowy ECW World Champion to jakaś pomyłka. Wolałbym żeby wygrał Shane, bo on najbardziej z tej czwórki pasował mi na mistrza. Mam nadzieje że Lashley już tego pasa Vincowi nie odbierze.

Walka dobra. MVP coraz bardziej mi się podoba jako zawodnik. Nie był to nudny mecz ale zakończenie powinno być lepsze.

Nie oglądałem.

Walka nie zachwyciła. Dość przeciętna, spodziewałem się dobrego szoł a wyszedł średniak. Kikla akcji ale za to wynik mnie zadowala.