Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Lockdown 2007 - What the fuck?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

A więc zapraszam do moje kolejnego felietonu z kontrowersyjnej serii "What the fuck?" :) Tu zostaną zapisane moje wrażenia po obejrzeniu "most extreme" gali TNA w tym roku. A więc zaczynamy!

Na początku gali czeka mnie niemiła niespodzianka - klatka! Może się czepiam jak stary dziad, ale wole siateczke która ogradza sie domki jednorodzinne niz to, co tam wywiesili. Jak sama nazwa walk mówi powinien to byc "steel cage", a tu powiązali ze sobą zwykłe sznurki, ewentualnie plastikowe. Ten fakt sprawił, że jak bardzo bym nie chciał, nie moglem uwierzyć, że walka LAX vs Team 3D był w elektrycznej klatce. A właśnie, czas przejść do walk.

Najpierw mamy X-Division Xscape Match. Na początku miałem radochę, bo przez jakieś dziesięć minut Shark Boy rozwalał wszystko co się ruszało na ringu. Ale niestety potem Ssij Sejben i Aleks Szpetny zaczęli grać nie fair, 2 vs 1, z czym Shark sobie nie poradził i bez sensacji został jako pierwszy wyeliminowany. Nie ukrywam, że od razu popsuł mi się humor, i na całą galę zacząłem patrzeć krzywym wzrokiem. Jedyne co teraz moge powiedzieć to FIRE BOOKERS! Jak już muszą Sharka jobbować to przynajmniej nie na PPV i nie w pierwszej walce! Zwycięstwo Ssij Sejbena przypieczętowało mój zły humor.

Ale lecimy dalej. Roode znowu wygrywa, a Eric Young dalej jest przez niego szmacony. Mój komentarz jest tu chyba zbędny.

Potem walka Gail Kim vs Psikałbojska Brzydula. Walka jak na kobiety niezła, wreszcie wygrywa face. Poza tym Gail zrobiła jedną z nielicznych (pfffff) ekstremalnych akcji na tej gali (chodzi mi oczywiście o ten Crossbody ze szczytu klatki).

Senshi vs Starr - mi osobiście walka się podobała. Kilka ciekawych akcji, dobre tempo. Nic dodać, nic ująć.

Psikałboj Dżejms Sztorm vs Chris Harris - przede wszystkim nie podoba mi się, że był to Blindfold Match. Obaj wrestlerzy przez pół walki skradali się nie robiąc żadnego ciekawego widowiska. Trochę zmarnowano ich potencjał. Poza tym walkę ten powinien wygrać Chris Harris, zwycięstwo Psikałboja sprawiło, że znowu się wpieniłem.

Jerry Lynn vs Christopher Daniels - zdecydowanie najlepsza walka! Świetna akcja, emocje do samego końca. Początkowo miałem obawy co do nowego, heelowego gimnicku Danielsa ale doskonale wczuł się on w nową rolę i dla mnie był z Sharkiem najlepszym wrestlerem na gali! Daniels rulezzzzzz!!!

LAX vs Team 3D - cały ten feud nie robił na mnie jak dotąd żadnego wrażenia. Nie miałem zbyt dużych oczekiwać co do tej walki. I bardzo dobrze, bo strasznie by mnie rozczarowała. Nuda, nuda, nuda! Tylko Devon zrobił na mnie dobre wrażnie. A inni... szkoda gadać. Jak Homiksajd znowu zrobił swojego Elbow Dropa miałem ochotę wpizdu wywalić tę galę z dysku. A Moonsaulta to nie łaska? Ehhh...

Lethal Lockdown - dobra walka, niezła akcja ale brakowało mi powera, jaki powinien być w Main Evencie. Tu nie ma co się rozpisywać. Gdybym miał wystawić szkolny stopień, byłaby to 4.

Ogólnie rzecz biorąc gala była jak każda inna, walki lepsze i gorsze, łzy szczęścia i rozpaczy. Niestety eventy zostały tak ułożone, że kiedy już poprawiał mi się humor, była jakaś kaszana i znów jestem zniechęcony. Na pewno miałbym lepsze odczucia po Lockdown 2007, gdyby walki były ustawione w innej kolejności, np takiej:

James Storm vs Chris Harris

Petey Williams vs Rober Roode

LAX vs Team 3D

Xscape Match

Lethal Lockdown

Senshi vs Austin Starr

Gail Kim vs Jackie Moore

Main Event: Jerry Lynn vs Christopher Daniels

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• damiandziki

2

• Milos

2

• pablo modjo

1

• mysterio82

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

To był drut :P

nie plastik.

Markujesz Shrakowi i pod tym kątem oceniasz gale?

What the fuck Milos? :D

Poza tym walkę ten powinien wygrać Chris Harris,

Boże co za mark :P

dla mnie był z Sharkiem najlepszym wrestlerem na gali!

Pogrążasz się. Z tym Sharkiem ofkoz ;)

Jak Homiksajd znowu zrobił swojego Elbow Dropa miałem ochotę wpizdu wywalić tę galę z dysku. A Moonsaulta to nie łaska? Ehhh...

człowieku, no comments!

Na pewno miałbym lepsze odczucia po Lockdown 2007, gdyby walki były ustawione w innej kolejności, np takiej:

James Storm vs Chris Harris

Petey Williams vs Rober Roode

LAX vs Team 3D

Xscape Match

Lethal Lockdown

Senshi vs Austin Starr

Gail Kim vs Jackie Moore

Main Event: Jerry Lynn vs Christopher Daniels

wymiękam :)

Ale to Twoje zdanie, każdy może mieć swoje.

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Właśnie obejrzałem Lockdown, więc mogę się wypowiedzieć. Gala przeciętna, podobały mi się tylko trzy walki. Pomysł z Blindfold match był nie trafiony, co było również słychać z ust publiczności: "we want wrestling" i "fire Russo". Tą walkę jako jedyną przewinąłem, nie mogłem tego oglądać. Po prostu żenada... Dobiła mnie też ta ściema z klatką pod prądem. Sorry ale kto w to uwierzył? Bo na pewno nie widzowie oglądający tą galę na żywo. Też mogliśmy usłyszeć "fire Russo". Ciekawym pojedynkiem było także walka Fallen Angel vs Jerry Lynn. Obaj panowie zaprezentowali nam całkiem ciekawe widowisko. Main event też był do przyjęcia. Można było zobaczyć kilka fajnych akcji (niezły był ten upadek AJ'a i zaraz potem Steinera), do tego akcje z pineskami. Po porostu super. Ale tak na prawdę spodziewałem się czegoś więcej po tym najbardziej oczekiwanym ppv tego roku.

Muszę jeszcze dodać, że po raz pierwszy widać było, że jest to ppv a nie zwykły Impact, bardzo duża sala, mnóstwo fanów, od razu lepiej się to oglądało.

Nie oglądałem gali ale twój felieton wygląda jak napisany przez 12 latka który strasznie markuje. Popatrz sobie na innych felietonistów. No i trochę więcej obiektywizmu i wiedzy wrestlingowej by ci się przydało. Próbuj dalej może będzie lepiej :)

8363302634890420816486.jpg

• Styl:  Jasny

Cóż... może jestem w pewnym sensie markiem. Ale to chyba dobrze, mam więcej przyjemności z oglądania wrestlingu :)

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Psikałboj Dżejms Sztorm vs Chris Harris - przede wszystkim nie podoba mi się, że był to Blindfold Match. Obaj wrestlerzy przez pół walki skradali się nie robiąc żadnego ciekawego widowiska. Trochę zmarnowano ich potencjał. Poza tym walkę ten powinien wygrać Chris Harris, zwycięstwo Psikałboja sprawiło, że znowu się wpieniłem.

To oni mają jakiś potencjał :shock: Przyznam szczerze że nie zauważyłem :P

Jedyne co teraz moge powiedzieć to FIRE BOOKERS!

Nigdy nie zadowolisz wszystkich, tak jak w WWE, jedni lubią Batiste choć walczy jak kloc inni wysyłąją go na Heata, kto ma racje nie rozstrzygniesz nigdy :mrgreen:

LAX vs Team 3D - cały ten feud nie robił na mnie jak dotąd żadnego wrażenia. Nie miałem zbyt dużych oczekiwać co do tej walki. I bardzo dobrze, bo strasznie by mnie rozczarowała. Nuda, nuda, nuda! Tylko Devon zrobił na mnie dobre wrażnie. A inni... szkoda gadać. Jak Homiksajd znowu zrobił swojego Elbow Dropa miałem ochotę wpizdu wywalić tę galę z dysku. A Moonsaulta to nie łaska? Ehhh...

Mnie bardziej razi ta klatka niby pod napięciem, przecież to jest gorszy kit niż ta walka na platformach AJ Stylesa i Rhino.

Nie przejmuj sie krytykami mistrzami google Milos i pisz więcej :wink:

• Reputacja:   1

twój felieton wygląda jak napisany przez 12 latka który strasznie markuje

Weź się nie czepiaj. Przypominasz mi wypowiedzi Weemana który jeździł po moim raporcie. Czy ty wszystko robisz idealnie? Drugi Wombat jesteś? No k***a przepraszam, ale nie ma ludzi idealnych.

wiedzy wrestlingowej by ci się przydało

A ty wiesz wszystko? :evil:

twój felieton wygląda jak napisany przez 12 latka który strasznie markuje

Weź się nie czepiaj. Przypominasz mi wypowiedzi Weemana który jeździł po moim raporcie. Czy ty wszystko robisz idealnie? Drugi Wombat jesteś? No k***a przepraszam, ale nie ma ludzi idealnych.

wiedzy wrestlingowej by ci się przydało

A ty wiesz wszystko? :evil:

Koleś bez nerwów napisałem to w miare obiektywnie. Robie tak jak Prezes(pozdro brat) jestem surowy w stosunku do kolesia a ten bierze sie do roboty i odwala lepszą prace. Troche krytyki zawsze się przyda. Wrzuć na luz 8) Nie wiem wszystkiego ale oglądam Wrestling bardzo długo i co nieco wiem.

8363302634890420816486.jpg