Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

12 groszy #6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

3

• Przemk0

2

• Streetovs

2

• Bonkol

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Jak zwykle fajny tekst :) Fajnie opisane dzieje "Polskiej Sceny Wrestlingowej", czyli jak było kiedyś i jak jest teraz, szczególnie fajnie mi się czytało, bo neta mam od roku i tylko z jakichś tam rozmów dowiadywałem się jak to było ze ściąganiem gal itp. Mówi się, że teraz jest lepiej, ale jak tak czytam to wiem, że kiedyś też było fajnie, tzn. był ten specyficzny klimacik, którego teraz raczej brakuje. Dzięki za tekst :)

15974308365193fac7b7921.jpg

• Reputacja:   0

Dzieki za felieton.

Ja dorzuce cos od siebie odnosnie starych czasow wrestlingu w necie(choc starych w przenosni bo to raptem 7lat u mnie minelo).

No ja o dziwo jak dostalem stale lacze(jakos 99r) to pamietam ze wrestling sciagalem dopiero tak 2000 lub poczatki 2001(pamiec szwankuje) z DC najczesciej czyli DirectConnect juz wtedy byl Hub Wrestlingu.

Czasem tez z IRCa ale nigdy nie lubilem i nie polubie tego programu, pozniej z Donkeya z Kazzy choc malo.

Co do stron Polskich to do dzis nie wiem czemu ale nawet nie szukalem takich :| co moze spowodowane to bylo tym ze na osiedlu mialem dwoch kumpli z ktorymi interesowalem sie wrestlingiem i mialem z kim gadac o tej tematyce.

Dosc pozno szukalem po forach gal i to na poczatku zagranicznych(jakos 2003) i to glownie tych hiszpanskich odkad z DC wylecial Hub lucha libre a na polskie strony trafilem dopiero rok pozniej przez przypadek.

Tez wpierw trafilem na WrestleFans ale poziom dyskuji tam jest zenujacy, naszczescie po jakims czasie trafilem tutaj.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   22

Czasem tez z IRCa ale nigdy nie lubilem i nie polubie tego programu, pozniej z Donkeya z Kazzy choc malo.

Gdyż IRC służy do gadania i do tego został stworzony.. kanały ze stuffem do ściągania to tylko taka dodatkowa gałązka która wyrosła przy IRCu..

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Mnie sie też artykuł podoba. Tylko zakończenie takie troche naiwne (że tak ujmę to), znając kilku Panów adminów forumowych PSW zawsze będzie podzielona :(

• Urządzenie:  Android

Nie jest naiwne, bo nigdzie nie wyraziłem nadziei, że sytuacja się zmieni ;). Jedynie napisałem co się może stać i to nie bezpodstawnie, bo już nieraz dochodziło do tego, że wszystko stało w miejscu. Naiwne było zakończenie mojego czteroczęściowego felietonu o ECW. Ale pisałem go w okresie kiedy jeszcze dało się coś z tego brandu wycisnąć i nie był tak pogrążony jak teraz. Nasze środowisko zawsze będzie podzielone z tych powodów, które opisałem. Były próby jego częściowego zjednoczenia, np. fuzja WrestleFans z Wrestling24h z której nic nie wyszło. Za to RazorMedia połączyło się z Attitude i współpraca układa się bardzo dobrze, więc jednak się da. Ale nie ze wszystkimi ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Gdyż IRC służy do gadania i do tego został stworzony.. kanały ze stuffem do ściągania to tylko taka dodatkowa gałązka która wyrosła przy IRCu..

DC tez po czesci sluzy do gadania..

Na poczatku to byly chaty (zreszta do dzis to nic innego jak zbior chatow+to co udostepni poszczegolny klient na dysku) na ktorych sie przedewszystkim gadalo w wybranym pokoju tematycznym i oprocz tego sciagalo od siebie az wkoncu zaczelo to bardziej sluzyc sciaganiu, wkoncu powstwaly limity objetosci dysku itp

Tyle ze zadnych kolejek a tylko ograniczenie czasem slotow, latwiejsza nawigacja, fajniejszy wyglad i przedewszystkim nie ma tylu virusow jakich mozna bylo spotkac na IRCu oczywiscie to moje subiektywne zdanie na ten temat.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   22

Tyle ze zadnych kolejek a tylko ograniczenie czasem slotow, latwiejsza nawigacja, fajniejszy wyglad i przedewszystkim nie ma tylu virusow jakich mozna bylo spotkac na IRCu oczywiscie to moje subiektywne zdanie na ten temat.

Tyle ze usługa IRC nadal jest głównie do gadania.. i nigdy nie będzie się rozwijać w kierunku ściągania plików.. Stuff udostępniają tutaj tylko ludzie którzy potrafią to zrobić (bo nie jest to tak banalne jak na DC) dlatego jest ich mniej i dlatego też kolejki czasem.. Gdybyś na DC miał mniejszą ilość ludzi to też miałbyś problemy ze slotami.. i byłoby jeszcze gorzej bo nie ma w DC systemu kolejkowania do ściągania..

IRC ma tez czesto ta zalete ze jak juz sie dopchasz do jakiegos bota to mozesz liczyc na dobry transfer.. bo boty stawiane sa na dobrych laczach.. A w DC to zalezy jak lezy..

Nie bronie tutaj oczywiście IRCa .. ja uznaje zasade ze ciezko uznac jakas metode do sciagania najlepsza.. kazda sluzy do czegos innego..

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Urządzenie:  Android

Ja za to bardzo chwale sobie IRCa ;). Z DC też trochę ściągałem, ale właśnie - zależy jak leży ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Dobry felieton. Fajnie przedstawione stare czasy. Nie będę oryginalny, ale również i ja napiszę, że faktycznie w dzisiejszych czasach nie docenia się tego, jak szybko gale pojawiają się na forum. Pamiętam taką sytuację, która wywołała małe zamieszanie na forum Attitude po WM, kiedy to niejaki Piotrekmilan (czy jak mu było) napisał w temacie, w którym były linki NSV do WM, że to gówno i ktoś ma mu "dać" lepsze wrzuty. To najlepszy dowód na to, jak teraz niektórzy fani wrestlingu się "rozpanoszyli" :) (no offence Piotrek ;)) Dzięki za dobry felieton Six, czekam na kolejne :). Edytowane przez Scythe
Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   2

Ehhh... dla Was ten transfer to stare czasy, a ja mam stansfer 8 kb/s i iMPACT! W RM'ie ściąga mi się 6 godzin :( Odnośnie tutka... fajnie, że napisałeś trochę o starej PSW. Sądzę, że teraz jest lepiej, bo jest więcej wiedzy i polskie fora wrestlingowe stoją na wysokim poziomie.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg