Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ogólna dyskusja sportowa.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ja osobiście od początku kibicowałem Urugwajowi, który wywarł na mnie ogromne wrażenie rok temu w RPA. Diego Forlan to jeden z moich ulubionych piłkarzy i liczę na to, że w finale razem z Suarezem strzelą kilka bramek Paragwajowi. Zgadzam się z Clownem, że już nie tylko Brazylia z Argentyną liczą się w walce o mistrzostwo Ameryki ale Wenezuela,Peru czy Paragwaj też potrafią zrobić niespodziankę. Turniej mi się bardzo podoba gdyż Copa AMerica zawsze jest ciekawe bo możemy pooglądać ten ameryakńsko południowy styl piłkarski który jest niesamowity. Stawiam na urugwaj bo zasłużyli w tym turnieju.

Cobain1-1.png

1259503676_inter_userbar_002.jpg

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• irys

27

• Willem

19

• maciek1261

8

• montoya

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Trochę oglądałem sobie meczy piłkarskich na naszych polskich boiskach, sam byłem w Łodzi na meczu Widzewa z Wisłą i chciałem napisać parę zdań na temat meczy które się jak na razie zakończyły.

ŁKS 0:5 Lech Poznań

Jako że jestem widzewiakiem taki wynik rywali zza miedzy mnie bardzo cieszy, jednak ŁKS nie zasłużył na tak wysoką porażkę. Pierwsze 20 min dobre w ich wykonaniu, szczególnie dobrze grał Bykowski. Co pokazał Lech? W sumie popisał się skutecznością bo ich gra nie była jakaś super, ale trafić 5 bramek na 6 strzałów to nieźle, chociaż gdyby nie samobój, trzecia bramka Rudneva której nie było, spalonego przy pierwszej bramce i gdyby nie podanie obrońcy ŁKS do Rundeva na 4:0 to mecz potoczyłby się inaczej.... Jedynie bramka Stilica (chyba bramka kolejki) była zabójcza. Cóż ŁKS został znokautowany na inaugurację przez Lecha. Co do niektórych osób które po pierwszym meczu wróżą Lechowi majstra, wszystko jest możliwe, ale Lech naprawdę nie grał tak dobrze jak chociażby z Man City w Poznaniu, grali co najwyżej jak średniak ligi (nie biorę pod uwagę bramek).

Polonia Warszawa 1:0 Lechia

Jak dla mnie był to niezbyt porywający mecz. No i zastanawiałem się jak zagrają nowi zawodnicy Polonii. Jeż nieźle utrzymywał się przy piłce, ale rewelacji nie było (może parę przebłysków). Oglądając ten mecz, cały czas byłem w przekonaniu że pan Wojciechowski znów wydał kupę szmalu a pożytku z tego nie ma. I w sumie nowi mnie niczym nie zaskoczyli. Jeden z przebłysków Jeża dał Polonii bramkę. Po kapitalnej wrzutce Bruno Coutinho strzela bramkę na 1:0 w 70 min. Strzał Bruno też niczego sobie. Ładne uderzenie jak na polską ligę (pewnie wielu zawodników by nie trafiło w piłkę). Tak czy siak mimo takich transferów nie widzę Polonii w roli mistrza kraju. Co do Lechii, to nie ten zespół co w zeszłym roku, ale nic nie jest przesądzone bo to przecież pierwsza kolejka.

Cracovia 1:2 Korona

Ciekaw byłem postawy obydwóch drużyn. Cracovia w ubiegłym sezonie cudem unikła spadku, a Korona mając 2 miejsce na jesieni, wiosną broniła się przed spadkiem. Mecz jak dla mnie zaczęła lepiej Cracovia. Ale jakoś akcje Korony i Cracovii rozpadały się tak beznadziejnie. W końcu rzut rożny w 8 min dla Craxy i ... rzut karny? Jak dla mnie totalna symulacja Szeligi, nic tam nie było, ale sędzia z Łodzi widział inaczej. Jedenastka pewnie wykorzystana przez Suworowa. Dalej znowu nudy, może jeden strzał Lisowskiego narobił strachu kibicom z Krakowa ale do przerwy 1:0. Druga połowa też drętwa, może ciutke mniej niż pierwsza. 70 min, jeszcze większa symulacja Kuzery w polu karnym niż Szeligi w pierwszej połowie, ale... sędzia da się nabrać i dyktuje 11. Nawet komentatorzy się śmiali z tej decyzji, no ale stało się.. 1:1, a strzelcem bramki Vuković. Później parę wymian Craxy i Korony. Wydawało się że to Cracovia będzie bliże strzelenia bramki ale obrońca Korony wybija jak najdalej piłkę ze swojego pola karnego, leci przez całe boisko, po drugiej stronie piłkę dopada Zieliński, przepycha obrońcę Craxy i bramka... 90 minuta i KO na Cracovii. Cóż, Cracovia nie zasłużyła na porażkę, nie grali aż tak źle.

Ruch 2:1 GKS Bełchatów

Tutaj obejrzałem pierwsze 30 min, resztę obejrzałem na Ekstraklasa.tv bo sam musiałem jechać do Łodzi na mecz z Wisłą :) Tak czy siak chyba najnudniejszy mecz jak do tej pory. Wiele niecelnych podań i gubienia piłki. Bramka Piecha też ładna, aż szkoda że Widzew z niego nie korzystał. Później odpowiedź GKS. Nowak dostaje piłkę, jest za obrońcami, ale nie strzela na bramkę, wycofuje do Żewłakowa, a ten strzela. Myślałem że tak to mogą strzelać piłkarze w 1 lub 2 lidze, ale jednak piłka wpada do bramki. Trzeba mieć sporo szczęścia żeby takim platfusem strzelić bramkę. Co do ostatniej akcji meczu. Ręka w polu karnym GKS była ewidentna, więc nie wiem dlaczego piłkarze z Bełchatowa tak się kłócili. Abbot pewnie wykorzystuje karnego i mamy 2:1 w 90 minucie i za moment koniec meczu.

Widzew 1:1 Wisła

Mecz na którym byłem więc tutaj niestety nie miałem dostępu do powtórek czy czegoś tam. Tak czy siak, jak na inaugurację to jak dla mnie za mało kibiców (6 500). W zeszłym roku na Lechu było więcej. Wisła zaczęła ostro, pomyślałem że może być blamaż tak jak w przypadku ŁKS. Ale w 11 minucie Grzelczak gdyby grał lepiej prawą nogą zdobyłby bramkę. To dodało mi trochę nadziei. Później Widzew zaczął przeważać na boisku choć zdarzały się głupie straty piłki i nerwowy bieg do obrony. Raz Genkow nie trafia w piłkę z 4 metrów, drugi raz Mielcarz był od niego szybszy. Budka strzela z wolnego ale broni Jovanić. Po pierwszej połowie remis i lepsza gra Widzewa. Druga połowa, i tutaj powiem szczerze że już dawno nie widziałem tak ciekawej gry obu drużyn. Wisła za wszelką cenę chciała udowodnić swoją wyższość, Widzew się nie dawał i sam chciał zgarnąć 3 punkty. Wisła było widać że zaczęła grać szybciej, ale efektem nie był groźne akcje Wisły, tylko przejęcia Widzewa i kontrataki. Widok jak 19 letni Dzalamidze ogrywa 4 piłkarzy Wisły na obrębie 5 metrów bezcenny :D Mniej więcej w 55 min Widzew wychodzi z kontrą 3 na 1. Grzelczak dostaję piłkę ale niestety obrońca w ostatniej chwili wybija mu ją spod nóg. Później Łukasz Broź minął 2 obrońców i strzela z 20 metrów w poprzeczkę! Wrzawa na stadionie. 2 minuty później odpowiedź Meliksona, piłka mija okienko bramki dosłownie centymetry. Znowu ok. 5 min później Dudu z rzutu wolnego strzela, bramkarz musnął piłkę a ta uderza jeszcze w poprzeczkę! W końcu nadeszła 75 minuta. Chavez fauluje Grzelczaka 25 metrów od bramki. Dudu wrzuca piłkę na środek pola karnego gdzie głową uderzał Oziębała. Jovanić broni ale przy dobitce był bezradny. Widzew wygrywa z mistrzem Polski 1:0! Wisła rzuciła się do ataku, a Widzew już okazyjnie kontrował. Aż w końcu 93 minuta. Dosłownie sekundy do końca meczu. Bieniuk bał się ostrzejszego starcia w polu karnym, Mielcarz nie porozumiał się z nim i Biton pokonuje go lobem. 1:1 koniec meczu. Ogólnie gra Widzewa mi się bardziej podobała, a na tle Wisły która walczy o Ligę Mistrzów wypadł bardzo dobrze.

Następne mecze skomentuje w poniedziałek a będą to:

Legia vs Zagłębie

Podbeskidzie vs Jagiellonia

Śląsk vs Górnik