Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NORBAS - Ekskluzywny wywiad tylko do BGZ

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam Norbasq czy mógłbym przeprowadzić z tobą wywiad dla czasopisma „Pani Domu”?

Oczywiście Willemku, ty masz zawsze specjalne względy u mnie, pytaj :P (wymyślony wstęp żeby nie było)

Zacznijmy może od najważniejszej dla naszych userów sprawy czyli , co cię skłoniło do założenia BGZ?

Najpierw miałem zamysł stworzenia forum dla fanów Goldberga, stąd też nazwa, Bill Goldberg Zone. Szybko jednak zrozumiałem, że forum o tak zawężonej tematyce nie ma większych szans na sukces. Nazwa została, a forum przekształciłem w ogólno wrestlingowe. Do tego położyłem nacisk nie tylko na wrestling, ale także na dyskusje o rzeczach z nim nie związanych. Wracając jednak do pytania, do założenia BGZ skłonił mnie pewien zastój na polskiej internetowej scenie fanów wrestlingu, bowiem w 2005 roku w zasadzie nie istniało forum o tematyce wrestlingu z prawdziwego zdarzenia. Postanowilem więc stworzyć takie forum sam.

Postanowiłeś zrobić sam forum o tematyce wrestlingowej a czy od początku wierzyłeś, że będzie ono najlepsze w Polsce?

Oczywiście. Wszystko co robię, robię najlepiej. Tworząc forum wrestlingowe, także postawiłem sobie za cel zaoferowanie fanom wrestlingu najlepszego produktu. BGZ po trzech miesiącach działalości doprowadziło do końca istnienia dwóch konkurencyjnych for, Wrestling Manii i Polish Wrestling.

Jak pozyskałes pierwszych userów?

Zaprosiłem do współtworzenia kolegów z WF. WKSa, dch_99.

O to chyba cie kiedyś pytałem ale nie pamiętam odpowiedzi więc jeszcze raz się zapytam. Wyobrażasz sobie połączoną Polską Scene Wresltingową niekoniecznie z haturkami ale np. z Attitude i resztą?

Nie widzę takiej potrzeby, żeby łączyć się z Attitude.

To może przejdźmy teraz do wojny, która trwa już od czasów twojego pobytu na WF-ie. Dlaczego twój „feud” z Haturkami dalej trwa? Nie myślałeś kiedyś, aby olać gadki zamiast walczyć z czymś, z czym raczej nie wygrasz póki istnieje internet?

"Feud" jest podtrzymywany przez to inne forum, gdzie tematem numer jeden jest oczernianie naszego Forum. Ze strony BGZ nie ma żadnego feudu bowiem od dawna na naszym Forum obowiązuje zakaz rozmów na temat innych for wrestlingowych.

Z czym ci się kojarzą takie osoby:

1) Hassio

2) Bobek

3) Legend Killer

4) Puku

5) Punk

6) L.A

prosze zdanie o każdym, nie jednym słowem typu „zdrajcy”

Hassio i bobek.... Nie da się tego inaczej ująć - świnie bez honoru i charakteru. Za to co zrobili nie mają już nigdy wstępu na BGZ.

Legend Killer... jego jeszcze jestem w stanie zrozumieć, gdyż on ze względu na swój osobisty konflikt z modjo miał jakiś tam powód by postąpić tak jak postąpił.

puku, punk, L.A.? Nie znam.

Twierdzisz, że nie znasz ani Puku ani L.A ani Punka. To za co oni mieli na forum moda a Puku nawet adminem był ponoć dawno temu? Sorry, że truje ale od dziennikarza się tego wymaga.

Żaden puku nigdy nie był adminem na BGZ Willemku. Masz jakieś lewe informacje. I powtarzam. Nie znam gości

Napisałeś ostatnio, że Evolution Modja było dobrym pomysłem bo wielu userów chciało odejść. Jak to wtedy było?

Jestem zdania, że nie warto już do tego wracać.

Ok nie będę dalej o to męczył. To może powiesz nam jakie masz pomysły na rozwój forum, które pragniesz zrealizować w przyszłości albo pomysły, jakie miałeś a które np. z braku czasu nie udało się zrealizować?

BGZ jest w tej chwili forum dojebanym pod każdym względem, ciężko jest wymyślić jeszcze jakieś usprawnienia. Zmiany będą raczej kosmetyczne, tj. inny podział działów, jeszcze bardziej przejrzysty, zainstalowanie nowych modyfikacji, rozbudowa portalu, poprawa wyglądu wizualnego Forum poprzez modyfikację stylu. Zazwyczaj kiedy wpadnę na jakiś pomysł w wolnym czasie od razu go realizuję.

Na BGZ jest temat, propozycje zmian, byłbym wdzięczny gdyby użytkownicy bardziej aktywnie podsuwali też własne pomysły na usprawnienie Forum.

Uważasz, że BGZ od początku idzie w dobrym kierunku czy były sytuacje, w których mogłeś zrobić coś lepiej?

Wychodzę z założenia, że nigdy nie powinno się niczego żałować, nawet jeśli wcześniej coś poszło nie tak, trzeba patrzeć w przyszłość.

Jeśli chodzi o BGZ, mogłem od razu postawić forum na prywatnym serwerze, błędem było także postawienie BGZ na Evilu. W tej chwili nie ma jednak to znaczenia, mamy już prawie 1000 zarejestrowanych użytkowników. Przed BGZ świetlana przyszłość!

Teraz może pytanie, które pewnie zainteresuje kilku moderatorów. Powiedzmy, że jeden z adminów ulega wypadkowi, leży w szpitalu i nie będzie go pół roku, podobnie jak Hellnera, który nie upora się z problemami technicznymi także przez pół roku. Czy widzisz teraz wśród userów (modów) osobę na tyle znaną, lubianą, szanowaną i wzbudzającą zaufanie, że mogłaby zostać adminem?

W takiej sytuacji nie dawałbym nikomu admina, gdyż jestem w stanie z dwojga złego poradzić sobie ze wszystkim sam. Jeśliby zaszła potrzeba, być może któryś z moderatorów otrzymałby taką propozycję.

Masz już jakąś hierarchie już w głowie obmyśloną? Kto w tej chwili najlepiej pracuje na to by zostać w przyszłości adminem? (np. jak Pawelzak nam zdziadzieje a Modjo wyjedzie do Stanów nagrywać klipy z Jomandą)

Na dzień dzisiejszy nie. Przed moderatorami jeszcze miesiące pracy by zasłużyć na ewentualny awans na admina BGZ. Nie układam sobie już teraz żadnych rankingów, komu dam admina, a komu na pewno nie. Jak ktoś się bardzo przysłuży dla BGZ, za kilka miesięcy być może dostanie taki awans. Teraz na posadach admina jest pełna obsada i nie planuję na razie żadnych zmian.

Wyobrażasz sobie, że user o nicku Badziewierz zostaje adminem na twoim forum? Nie byłoby to krępujące dla ciebie?

Jak będzie miał awans na admina, przymusowo zmienimy mu nick.

„Willem, down, clown, ciota, paszczak, ryjek, syn kanapkowego boya, Darek, pientaszek, pientach” albo „dlatego obraża się jak sie coś złego o nich powie i nie da sobie kretyn wmówić, że tak jest naprawdę” – uważasz że takie słowa o użytkowniku forum nadają się na danie warna?

Darek, czy syn kanapkowego boya? Pozwól, że nie będę tego komentował.

Co wiesz o moderatorze BGZ Jarząbku „Tonym” Hawku?

Hawk, Spaka.... Zawsze mi się mylił z Milosem mają jakoś tak podobne nicki. Co wiem? W zasadzie to niewiele. Panicznie boi się o cokolwiek do mnie zagadać na gg, nie wiem dlaczego Pisze dobre raporty a to się chwali

Może teraz troche o mnie. Mówisz, że nie lubisz mnie, bo jest niby konfliktowy i obrażam ludzi. To czemu każdy twój blog to polewa z Wieszaków i innych Salcesonów co im z ryja wali i to jest dobre?

Niedopuszczalne jest, aby użytkownicy nawzajem się obrażali itp. Chcę by to Forum było dla nas wszystkich jak jedna wielka rodzina gdzie panuje przyjazna atmosfera.

Co ci przyszło do głowy ze zmianą nicku na The Man? Nie uważasz, że takie ksywy najczęściej używają małolaty żeby się dowartościować?

Nie The Man tylko Da Man. To ksywka Goldberga. Ta zmiana nicka to był taki chwilowy kaprys.

Dlaczego nie bierzesz udziału w Test Your Knowlege?

Powiem tak. W pracy nie widziałem wolnego chyba już od dziesięciu dni. Wracam do domu przeważnie po 22 giej posiedzę na kompie do pólnocy i idę spać. Nie mam nawet czasu, na zainstalowanie nowych styli dla BGZ. Żeby podliczyć punktację typerów mija czasem dwa tygodnie od PPV zanim znajdę na to czas. W związku z tym nie jestem zainteresowany udziałem w tej zabawie, nie mam ani czasu ani ochoty na nią.

Jak długo masz zamiar ciągnąć to forum? Przekażesz je dzieciom w spadku czy raczej Modjo?

Myślę, że najwyższą władzę nad Forum przejmie modjo, w momencie kiedy się ożenię i wyprowadzę z domu nie będę już wstanie poświęcać dla BGZ odpowiednio dużo czasu by nim zarządzać. Stanie się to za nie bliżej niż rok.

Teraz może pytanie specjalne od wstydliwego usera (ochrona danych osobowych jest) – Czy czasami rozmawiasz ze zdjęciem Billa? Albo czy zrobiłeś sobie kiedyś dziare z chipsów i walczyłeś ze swoim pluszowym misiem?

Odpowiem pytaniem na pytanie. Czy autor pytania nie ma czasem ochoty na otrzymanie ostrzeżenia? Pozdro Badziu

Skoro to forum wrestlingowe to musze ci zadać kilka pytań na ten temat. Pierwsze to o preferencje wrestlingowe, kogo bardziej lubisz:

- Batista czy Undertaker

Nie lubię obu zawodników, ale Batisty bardziej, tak więc tu Batista

- Batista czy Lashley

Lashley jest całkiem znośny, jak zadebiutował w WWE z zainteresowaniem śledziłem jego streak i od początku wiedziałem, że tylko kwestią czasu jest duży push dla niego. Zdecydowanie Bobby.

- Hogan czy Nash

Za Hulkiem nigdy nie przepadałem, natomiast Kevin należy do moich ulubionych tak więc oczywiście Nash.

- Samoa Joe czy Kurt Angle

Kurt to moim zdaniem najlepszy technicznie wrestler, Samoa nie umywa się do niego. Angle.

-Christian czy Scott Steiner.

Scott Steiner, bez dwóch zdań. Christian to taki średniak dla mnie, zdecydowanie bardziej lubię Scotta.

- Cena Jasiek czy Umaga

Jak najbardziej Jasiu. Można o nim dużo złych rzeczy powiedzieć, to prawda, że zamęczył już nas jako WWE Champion, jednak jego walki w obronie tytułu zawsze oglądam z zainteresowaniem, a matche Batisty przewijam bo mnie nudzą. Jasia nawet trochę polubiłem.

- The Rock czy SCSA.

Rozumiem, że tu masz na myśli Austina. Zdecydowanie Austin. Stone Cold jest zajebisty a Rock należy do wrestlerów, których najbardziej nie lubię. Za dużo w jego walkach aktorstwa i pajacowania.

- Triple H czy Kane

Triple H to klasa sama w sobie. Nie ma porównania do Kane'a.

-Swing czy Luger

Chyba chciałeś powiedzieć Sting Willemku?

Lugera nie cierpię. Jak dla mnie, to on jest za bardzo "ciapowaty". Zdecydowanie Sting.

- Chris Benoit czy Dean Malenko

Nie przepadam za obydwoma ale zdecydowanie Chris.

Co sądzisz o filmach The Rocka? Lubisz takie filmy czy wolisz inne?

W zasadzie, to chyba nawet jeszcze żadnego z nim filmu chyba nie oglądałem. Bynajmniej nie przypominam sobie. Lubię komedie, horrory, filmy akcji, fantastyczne...

Dobra skończmy pierdoły o wrestlingu, teraz życie prywatne. Będę zadawał najczęściej krótkie pytania ale oczekuje długich odpowiedzi. To zaczynamy. Kiedy ślub?

Planuję na czerwiec 2008.

Twoja szczęśliwa liczba?

Zupełnie nie przywiązuję wagi do takich rzeczy Willemie.

Twój znak zodiaku?

Panna. Z tym, że horoskopy i te sprawy również zupełnie mnie nie interesują.

Jakie są Twoje zainteresowania, poza wrestlingiem? Tu opisz dokładnie a nie tak jak w 10 pytaniach?

Lubię czytać i oglądać horrory. Z książek Kinga, Mastertona, z filmów horrorów obejrzę każdy, jaki mi się nawinie. Interesuję się też astronomią, co prawda już mniej niż kiedyś, ale zawsze z zaintresowaniem śledzę programy w telewizji na ten temat lub artykuły w prasie. Pośrednio tyczy to się astronomii lubię też oglądać filmy fantastyczne. Lubię grać w gry video w związku z tym interesuje mnie, co się dzieje w branży gier.

Co do astronomii, czemu cię tak zainteresowała i dokładnie czym się zajmujesz, bo to chyba rozległa wiedza?

Interesuję się tym od dziecka. Ciekawi mnie wszystko związane z astronomią, np informacje o misjach bezzałogowych sond na inne planety układu słonecznego.

Chciałbyś polecieć na księżyc?

Z pewnością byłoby to niesamowite przeżycie, ale i zbyt niebezpieczne. Po co ryzykować życiem?

Myślisz, że istnieją jakieś kosmity? Uważasz, że za naszego życia zdążymy zobaczyć kosmitów?

Kosmity nie, ale kosmici raczej tak

Wszechświat jest tak wielki, że niemożliwością jest by tylko na Ziemi powstalo życie.

Za naszego życia na pewno nie i jeszcze przez setki lat to się zapewne nie zdarzy.

Jaką supermoc chciałbyś posiadać?

Hehe, coraz "ciekawsze" pytania. Następne proszę

Ciekawe? To może teraz popytajmy troche o Modjo. Czy jak Pawełek dostawał łupki pod blokiem to leciał po starszego brata? Broniłeś go kiedyś? A może odwrotnie?

Modjo nigdy nie dostawał łupków pod blokiem. Tak, więc nie byłem zmuszony go bronić. Tym bardziej on mnie :P

Czy gdyby Modjo był tak pogięty jak „Wieszak” wyrzuciłbyś go z domu?

Na szczęscie aż tak pogięty nie jest tak, więc na razie może zostać

Po minie zauważyłem że pytania o Modja niezbyt się podobały więc ten temat ominąłem.

Do jakiego kraju chciałbyś pojechać? Na stałe? Na wakacje?

Na stałe nie chcę nigdzie wyjeżdżać. Chętnie zwiedziłbym np Egipt, niekoniecznie na wakacje, tam najlepiej pojechać zimą.

Śnił ci się kiedyś pobyt na Hawajach, gdzie leżałbyś sobie na plaży z jakimś soczkiem w ręku a obok tańczyłby czarnule z dużymi dupkami takimi jak lubisz?

A skąd wiesz Willemku, jakie dupki lubię? Nie śniło mi się, ale przyznam, że to by była całkiem przyjemna perspektywa

Dobra teraz ostatnie pytanie. „Zajebista laska wprasza sie do ciebie do domu! a tu w twoim domu Weemek siedzi .... miała być randka, kolacyjka przy świeczkach a tu Weeman z kanapką siedzi na kanapie .... co wtedy?”

Sorry, ale pytanie jest tak idiotyczne, że nawet nie będę na nie odpowiadał

Dziękuję za pytania Willemku.

Na koniec chciałbym pozdrowić wszystkich swoich fanów i ich rodziny (swoją pewnie też)

Do wywiadu nasz szefo dołączył oczywiście obowiązkowe zdjęcie z autografem, only for BGZ :lol:

http://bgzforum.webd.pl/forum/viewtopic ... 8357#58357

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Willem

5

• IOOT_DZIKO

3

• pawelzak1976

3

• Cyc

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   3
  • Styl:  Jasny

odjechałem :lol:

super! 8)

aczkolwiek w jednym pytaniu Norbas.... skłamał... ;)

001ug2mo4.jpg

• Reputacja:   0

Wywiad świetny, jak dla mnie kolejna perełka :mrgreen: Można się pośmiać czasami :lol:

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Fajne, fajne:)

no i ten autograf!

:lol:

16476371734edf391100c30.jpg

Full Exclusive :D Norbas ładnie piszesz... i to na płótnie :P

johncena4iryszi7ll8.gif

aczkolwiek w jednym pytaniu Norbas.... skłamał

Mam nadzieje że w tym że odchodzi i odda forum Modjo :lol:

• Reputacja:   1

Pozdro Badziu

Hm dlaczego akurat ja? :P

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

miała być randka, kolacyjka przy świeczkach a tu Weeman z kanapką siedzi na kanapie

Ten text rozjebał mnie naturalnie :D myslałem że pierdolne :D :D

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

aczkolwiek w jednym pytaniu Norbas.... skłamał

Mam nadzieje że w tym że odchodzi i odda forum Modjo :lol:

wtedy nie masz tu życia Willi :D

hłe hłe! :twisted:

16476371734edf391100c30.jpg

Te wywiady z userami BGz to nie jest taki głupi pomysł ..

można by nawet zrobić na to oddzielny dział ...

Ja bym był do tego skłonny ...Willy by poprowadził .. :roll:

Norbas mi stale kogoś przypomina.... :|

Heh... Dobre....

Dokładnie :)

Ja bym był do tego skłonny ...Willy by poprowadził ..

Ja też mogę prowadzić :lol: :P

Norbasie ...co ty na to ?

wtedy nie masz tu życia Willi :D

hłe hłe! :twisted:

Domyślam sie :P

Ja bym był do tego skłonny ...Willy by poprowadził .. :roll:

Ja moge czasem poprowadzić z kimś kto ma coś do powiedzienia ciekawego (czyli nie Badziu :wink: ) ale nie podejme sie zapełniania tym odrębnego działu :mrgreen:

• Reputacja:   1

Gdyby nie moje cudowne pytania to twój wywiad był by totalnym dnem :P

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      WWE podpisało kontrakt z siostrzenicą kontrowersyjnego polityka Roberta F. Kennedy'ego Jr., co sam sekretarz Departamentu Zdrowia i Usług Humanitarnych USA ujawnił osobiście. Podczas czwartkowego wystąpienia na University of Florida’s College of Medicine Kennedy przedstawiał sekretarza Edukacji USA Lindę McMahon, kiedy zdradził, że Zoe Hines „niedawno podpisała kontrakt z WWE, by zostać zawodniczką”. Następnie zażartował: „Naprawdę nie mogę się doczekać, aż poznam tylu dobrych lekarzy, którz
    • Grok
      Big Boom AJ z The Costco Guys ogłosił w czwartek, że wkrótce wróci na ring AEW – dokładnie w przyszły weekend. W krótkim wideo na Instagramie 50-letni Andrew Befumo Jr. odpowiedział na pytanie z X: „kiedy twój następny występ w AEW?”. Podnosząc ciężary, stwierdził, że zamelduje się w ringu w przyszłą niedzielę na AEW Revolution. Jak dotąd nie było żadnego build-upu do jego meczu ani na AEW TV, ani na ROH TV, ani w social mediach firmy. AJ ostatni raz pojawił się u boku QT Marshalla w odcin
    • Grok
      przez Noah Leatherland Drugi dzień turnieju New Japan Cup w NJPW rozegrano w Korakuen Hall, gdzie czterech kolejnych wrestlerów biło się o awans do drugiej rundy. Z grona pretendentów dalej przeszli Boltin Oleg i Ren Narita. Boltin Oleg stanął twarzą w twarz z El Phantasmo – dwoma wrestlerami, którzy mieli zupełnie różne wyniki na gali The New Beginning USA. Oleg wkroczył do Korakuen Hall na fali euforii po pokonaniu Tomohiro Ishii i zdobyciu pasa NJPW STRONG Openweight Champion, podczas gdy E
    • Grok
      Braun Strowman oficjalnie rozpoczął produkcję drugiego sezonu programu „Everything on the Menu”. Stacja USA Network opublikowała w czwartek wideo, w którym ogłosiła, że Strowman (Adam Scherr) wrócił na plan zdjęciowy i zaczął prace nad nowym sezonem swojego kulinarnego show. Nie podano jeszcze daty premiery, ale oczekuje się, że zadebiutuje na początku lata 2026. Zobacz ten post na Instagramie Post udostępniony przez USA Network (@usanetwork) Drugi sezon będzie liczył 12 odcinków, o czt
    • Grok
      Były mistrz świata Ring of Honor, Rush, wraca na ring w sobotnim odcinku AEW Collision. Nasz Bryan Alvarez podaje ekskluzywne szczegóły jego decyzji o rezygnacji z operacji. Pod koniec listopada szef AEW Tony Khan ujawnił, że Rush nie otrzymał zgody medycznej z powodu kontuzji kolana i musiał zostać wycofany z zaplanowanego meczu z mistrzem świata ROH Bandido. Niedługo potem Alvarez poinformował, że Rush zmagał się z tą kontuzją od lat i prawie na pewno musiałby się jej poddać. W czwartek Al
  • Dodaj nową pozycję...