Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Futbol Amerykański-NFL

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Probowalem ogladac NFL na kanale ELEVEN - nie wciagnelo mnie w ten sport.

Poza tym nie zna do konca zasad - za trudne dla mnie chyba.

Wolalbym zobaczyc baseball MLB - ale polski kanal tego nie transmituje.

https://forum.wrestling.pl/topic/5215-futbol-ameryka%C5%84ski-nfl/page/8/#findComment-426486

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jakub97sc

19

• John Cena

11

• the sandman

7

• Fox Mulder

7

Top użytkownicy w tym temacie

Dzisiejszej nocy odbyl sie final Superbowl na kanale Eleven Sports- czy ktos to ogladal ?

i podzieli sie wrazeniami z tego meczu. Chcialem zobaczyc chociaz poczatek ale usnalem.

A to przeciez wielkie wydarzenie w Stanach Zjednoczonych - final futbolu amerykanskiego.

Wielkie swieto - podobnie jak gala Wrestlemania.

https://forum.wrestling.pl/topic/5215-futbol-ameryka%C5%84ski-nfl/page/8/#findComment-430804

• Urządzenie:  Windows

Dzisiejszej nocy odbyl sie final Superbowl na kanale Eleven Sports- czy ktos to ogladal ?

i podzieli sie wrazeniami z tego meczu. Chcialem zobaczyc chociaz poczatek ale usnalem.

A to przeciez wielkie wydarzenie w Stanach Zjednoczonych - final futbolu amerykanskiego.

Wielkie swieto - podobnie jak gala Wrestlemania.

Naprawdę mecz był bardzo dobrym widowiskiem i walką do samego końca. Co do oglądania w Eleven to ja wolę jednak komentarz oryginalny, bo ciężko mi się przekonać póki co do polskiego słownictwa i zdecydowanie bardziej wolę słuchać oryginalnego.

https://forum.wrestling.pl/topic/5215-futbol-ameryka%C5%84ski-nfl/page/8/#findComment-430814

Mecz był świetnym widowiskiem, rzec by można "festiwalem". Patrząc na statystyki mógł bardziej przypominać Pro Bowl niż Super Bowl - 1 interception, 1 sack przez całe spotkanie! To tak, jakby obrona nie wyszła na boisko :) Brady rzucił ponad 500 yardów i jest to wynik kosmiczny. Przypomnę tylko, że gość ma czterdziestkę na karku :)

Wynik jednak wolałbym zobaczyć odwrotny. Trzymałem kciuki za Patriots, za szósty pierścień Toma. Zamiast tego dostałem Nicka Folesa z historią godną zekranizowania. Oczywiście nic do Orłów nie mam, nawet gdzieś delikatna sympatia została z highlightów z Michaelem Vickiem :) Przez cały sezon prezentowali się kapitalnie, w finale konferencji złoili Wikingów. No i cała otoczka związana z ich rozgrywającym, Carsonem Wentzem, który złapał kontuzję bodajże zaraz przed play-offami i musiał zostać zastąpiony przez Folesa (którego notabene Eagles pozbyli się parę lat do tyłu w wymianie za innego QB).

Odnośnie oglądania w rodzimej TV-ce... Mój pierwszy kontakt z SB miałem na Polsat Sport (Broncos vs. Seahawks). Pierwszy Super Bowl w całości obejrzałem rok później, również na Polsat Sport. Dwa lata temu przerzuciłem się na "made in USA", czyli skróty z Gamepassa, highlighty na YT i live'y z NBC. Komentarz w Stanach jest dosyć specyficzny - tam nie ma wielkiej ekscytacji. Albo inaczej - nie robią tego tak głośno. Pozwalają w całości skupić się na widowisku i samemu odpowiednio reagować. W tym roku (i przez kilka ostatnich) SB komentowali Michaels i Colinsworth ("So here's a guy...", uwielbiam gościa) i chyba nie ma lepszego duetu do tej roboty. Z komentatorów jeszcze w tym roku błysnął Romo, czyli były rozgrywający Cowboys ("Stawiam 5 dolców, że to będzie bieg w lewo", po czym następuje bieg w lewo). :D

Inna dosyć istotna różnica to... reklamy :D Wiadomo, oglądając jakieś spotkania na żywo w trakcie sezonu przerwy są męczące. Dlatego łapałem za wstawki z Gamepassa albo ograniczałem się do skrótów z kanały NFL na jutubie. Ale podczas Super Bowl przerwy w grze to zupełnie inna bajka. Emitowane reklamy są po prostu epickie :lol: Człowiek ogląda i pozostaje mu tylko zacytować Siarę :twisted: Także nawet jeśli wytrzymałbym polski komentarz, to trzydziesta reklama La Ligi prawdopodobnie zmusiłaby mnie do wymiotów.

Aaa...w trakcie meczu wydarzyły się dwie akcje, których realizator za wszelką cenę nie dopuścił do zapomnienia. Najpierw trick play Patriotów, w którym Brady nie złapał podania (przysięgam, powtarzali to średnio 2 razy na kwartę). A parę minut później podobny trick play zakończył się podaniem do Folesa. Piękna akcja podjęta przez człowieka ze stalowymi jajami, ale jestem pełen podziwu, że nikt się tam nie zorientował co się szykuje. Może te wrażenia z najlepszej ligi świata (PLFA 2 :twisted: ) sprawiły, że takie trick playe to się rozczytuje do śniadania :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/5215-futbol-ameryka%C5%84ski-nfl/page/8/#findComment-430818

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...