Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Futbol Amerykański-NFL

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Szykuje się powtórka sprzed dwóch lat...odnośnie emocji. Liczyłem na finał Patriots vs. Cardinals. Dostanę Broncos vs. Panthers. Palmer i spółka dostali baty od Cama Newtona. Brady zaś zagrał straszne dno i Patriotsi odpadli. Denver mają defensywę, więc naprawdę mogą postawić opór. Tylko, że na Pantery w tym sezonie nie ma mocnych. Nockę zapewne zarwę, ale czy dotrwam do końca spotkania? Mocno w to wątpię :/

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jakub97sc

19

• John Cena

11

• the sandman

7

• Fox Mulder

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Panowie, jakaś strona z torrentami do NFL? Cholernie fajny sport, leci na Eleven ale mało tego puszczają a chciałbym się w niego zagłębić. Jakieś polskie strony? A i kiedy sezon się kończy? :)

24571150556b9ddab2c677.jpg

Panowie, jakaś strona z torrentami do NFL? Cholernie fajny sport, leci na Eleven ale mało tego puszczają a chciałbym się w niego zagłębić. Jakieś polskie strony? A i kiedy sezon się kończy? :)

https://kat.cr/usearch/nfl/

Ja korzystam z tej i jak ściągam jakieś spotkanie to wersje bez przerywników.

Ostatnio nie oglądałem żadnych meczy, ale widziałem wyniki. Szkoda mi oczywiście Green Bay, które odpadło w ćwierćfinale. Chyba obejrze sobie jeszcze ten mecz i przejde do półfinałów. Patrząc na skład w tych meczach to finał obstawiałbym zupełnie inny. Coś mi się wydaje, że Pantery w tym roku wygrają. Jak nie to będę bardzo zaskoczony. Niestety również nie nastawiam się na jakieś emocje w finale.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Panowie, jakaś strona z torrentami do NFL? Cholernie fajny sport, leci na Eleven ale mało tego puszczają a chciałbym się w niego zagłębić. Jakieś polskie strony? A i kiedy sezon się kończy?

Podsyłam to, co kiedyś podesłano mnie:

https://kat.cr/usearch/nfl%20condensed/

Paczki spotkań z całej kolejki, wycięte przerwy, reklamy, studia, zbędne powtórki. Niestety, ale pod koniec sezonu (właściwie całe play-offy) już musiałem pobierać pełne spotkania, bo wstawki pojawiały się z tygodniowym opóźnieniem.

A sezon kończy się w następną niedzielę - Super Bowl. Przy pomyślnych wiatrach transmisja będzie na Polsat Sport. Potem jest jeszcze Pro Bowl (Mecz Gwiazd), ale to już tak profilaktycznie ;)

Napisalem tekst dla ludzi, ktorzy chca zaczac ogladac football ale srednio wiedza o co chodzi. http://szostygracz.pl/2016/02/01/dwunasty-gracz-super-bowl-xxxiv-czyli-faq/

A Pro Bowl byl wczoraj a Super Bowl za tydzien.

Ja chciałbym, żeby wygrało Denver i Manning zakończył karierę w iście hollywoodzkim stylu, ale niestety myślę, że to jest sezon Caroliny i to właśnie Pantery wygrają. Liczę na podobne emocje jak przed rokiem :D i wyrównany mecz a nie na to co było 2 lata temu :x

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

Polsat Sport strzeliło wyjebkę i nie transmituje, trzeba się będzie męczyć ze streamem :( Myślę, że odpuszczam nockę i obejrzę spotkanie jutro wieczorem.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Mecz jest na Eleven.

15974308365193fac7b7921.jpg

Mecz jest na Eleven.

I na Pro Sieben Maxx, żadnego z tych kanałów nie mam :/

Super Bowl 50 wygrała defensywa Denver. To w jaki sposób zatrzymali Newtona było niesamowite. Prawdopodobnie ostatni mecz Manninga był w jego wykonaniu bardzo słaby i gdyby nie Von Miller to byłby po raz kolejny wielkim przegranym, a tak kończy prawdopodobnie swoją wspaniałą karierę jako zwycięzca.

Sam mecz nie był dla mnie za ciekawym widowiskiem z dużą ilością strat i słabą ofensywą.

Dla miłośników gry obronnej ten mecz mógł się spodobać, jednak ja do takowych nie należę. Cieszy mnie tylko wygrana Denver, którym kibicowałem, ale na których wcale nie stawiałem.

I was angry with my foe:

Jeśli termin "piłkarskie szachy" przełożyć na język futbolu amerykańskiego, to jego tłumaczeniem byłby "Super Bowl 50". To nie było spotkanie rozgrywających. To nie było spotkanie running backów, wide receiverów czy tight endów. Ten mecz był pokazem defensywy. A na tym polu lepiej wypadli Broncos. Newton nie tylko był świetnie powstrzymywany, ale i sam zagrał słabiutko - 3-4 rzuty przyzwoite przez całe spotkanie... Manning w sumie nie lepiej, ale wystarczająco. Wg. mnie powinien więcej podawać, bo akcje biegowe były w wykonaniu jego kolegów mizerne.

Ogólnie spotkanie nie mogło się podobać ludziom nieobeznanym. Troszkę nudnawe, mało efektowne. Na 24 punkty Denver zdobyli zaledwie jedno czyste przyłożenie z akcji :shock: 9 punktów to field goale i jedno przyłożenie po fumble'u Newtona. Co do obrony Panthers, to bardzo dobrze spisywali się blisko własnego pola punktowego - zaledwie 1/10 3rd down converse po stronie Denver. Niestety, ale nie utrzymali poziomu swojej gry na całej przestrzeni boiska.

Cieszę się ze zwycięstwa Broncos. Chociaż najbardziej cheerowałem Patriotsów, to jednak nie przeszkadza mi zwycięstwo Manninga. Myślę, że Panthers byli po prostu zbyt mocni w sezonie zasadniczym i chciałem, żeby ktoś utarł im nosa :)

• 11 miesięcy temu...

No i kolejny sezon NFL prawie zakończony i pozostał tylko jeden mecz. Za 2 tygodnie w Houston w Superbowl zagrają Atlanta i New England.

Mecz teoretycznie zapowiada się bardzo ciekawie i szanse są wyrównane.

Niestety nie mam wielkich oczekiwań co do samego meczu, bo tegoroczne PO prawie całkowicie mnie rozczarowały. Były tylko 2 wyrównane mecze, a reszta to wysokie i bardzo wysokie wygrane gospodarzy. Obejrzałem tylko 2 mecze w całości, a resztę kończyłem wcześniej bo emocji w nich nie było.

Zresztą poziom meczu Kansas City - Pittsburg też nie był za wysoki, ale przynajmniej walka była do końca.

Jedyny mecz godny uwagi to kapitalny pojedynek Dallas - Green Bay ( chociaż i tam zapowiadało się na blowout) ostatnie minuty to prawdziwa zmiana nastrojów co chwilę zakończona nieprawdopodobnym podaniem Rogersa, dzięki któremu Crosby dał wygraną gościom.

Co do samego Superbowl to raczej nie kibicuję nikomu i chciałbym tylko, żeby mecz był wyrównany i emocjonujący do końca. A jeśli miałbym typować to chyba minimalnie stawiam na Atlantę i ich kapitalny atak.

I was angry with my foe:

Większość kumpli z drużyny zdecydowanie stawia na Falcons. Nie dziwię się, gdyż ich ofensywa jest niesamowita. Ale zwróćmy uwagę na defence - wśród starterów jest czterech rookie i trzech drugoroczniaków. Jeżeli utrzymają ten rozwój, to mogą być dominatorami przez najbliższe kilka lat.

I może dlatego trzymam kciuki za Patriots. Kibicowałem im dwa lata temu, kibicowałem w zeszłym roku. I w tym roku mam nadzieję, że Brady dołoży do kolekcji kolejny pierścień. Gość zbliża się do emeryturki, a za rok będzie dużo trudniej zdobyć tytuł.

Co do playoffów - szkoda Raiders. Gdyby nie kontuzja Carra w przedostatniej bodajże kolejce, to dzisiaj mogliby się znajdować tam, gdzie Patriots. Rodgers zagrał o jeden dobry mecz w playoffach za dużo - uważam, że mecz Falcons-Cowboys miał potencjał na najlepszy mecz tego roku.

Z innych ciekawych rzeczy - za rok Chargers będą walczyć z Rams o tytuł najgorszej drużyny w lidze. Róbcie screeny ;)

Większość kumpli z drużyny zdecydowanie stawia na Falcons. Nie dziwię się, gdyż ich ofensywa jest niesamowita. Ale zwróćmy uwagę na defence - wśród starterów jest czterech rookie i trzech drugoroczniaków. Jeżeli utrzymają ten rozwój, to mogą być dominatorami przez najbliższe kilka lat.

Fakt, że mają niesamowitą ofensywę, ale nie koniecznie muszą być dominatorami. Zeszłoroczny sezon był świetny w wykonaniu Caroliny, a w tym roku nawet do PO się nie załapali. W NFL czasami drużyny osiągają szczyt tu i teraz by po roku czy dwóch być dużo słabsze.

Jak Baltimore, San Francisco, New York Giants czy właśnie Carolina.

Wiadomo są regularni uczestnicy PO jak właśnie New England, Seattle, Green Bay, czy Pittsburg ( także Denver z Manningiem).

Którą drogą podążą Falcons jeszcze nie wiadomo, choć akurat ja im za dobrze nie życzę bo grają w dywizji z moimi Saints :x .

A samo Superbowl przypomina mi nieco starcie z zeszłego roku, gdzie rewelacja sezonu zasadniczego z kandydatem na MVP gra ze świetną ekipą z legendarnym rozgrywającym :D .

I was angry with my foe:

Fakt, że mają niesamowitą ofensywę, ale nie koniecznie muszą być dominatorami. Zeszłoroczny sezon był świetny w wykonaniu Caroliny, a w tym roku nawet do PO się nie załapali. W NFL czasami drużyny osiągają szczyt tu i teraz by po roku czy dwóch być dużo słabsze.

Panthers gonienie doskonałego bilansu 16-0 przypłacili porażką w SB. Dlaczego w tym sezonie dali dupy? Nie znam odpowiedz na to pytanie - nie oglądałem zupełnie ich spotkań. Obiła mi się o uszy jedynie kontuzja Kuechly'ego. Dlaczego wg. mnie Falcons mają większe szanse niż Panthers? Przede wszystkim defensywa - Patriots nie mają jej tak genialnej jak zeszłoroczni Broncos. O Sokołach mówi się głównie jako najlepszej ofensywie w NFC, ale ich defence wcale nie jest słaby. Ich siłą jest młodość i brawura. Jeśli w tym roku przegrają to zapewne z powodu braku mentalności i spokojnej głowy. W przyszłości powinni regularnie meldować się przynajmniej w półfinałach konferencji.

Wiadomo są regularni uczestnicy PO jak właśnie New England, Seattle, Green Bay, czy Pittsburg ( także Denver z Manningiem).

Patriots będą się na pewno meldować w PO dopóki Brady będzie w ich składzie. Poza tym konkurencję w dywizji mają...właściwie to jej nie mają. Za to Broncos padło ofiarą mocnej dywizji. Owszem, bez Manninga nie jest łatwo, defensywa też prezentowała się dwie klasy gorzej, ale bilans 9-7 jest bardzo solidny. Dla Texans wystarczyło :P A tu proszę - Raiders najlepszy sezon od lat, Chiefs w gazie i Broncos out. Swoją drogą - wstyd za Chiefs. Prezentowali świetny poziom, a przegrali spotkanie z drużyną, która nie zdobyła żadnego TD w tym spotkaniu :(

A samo Superbowl przypomina mi nieco starcie z zeszłego roku, gdzie rewelacja sezonu zasadniczego z kandydatem na MVP gra ze świetną ekipą z legendarnym rozgrywającym

Tylko że w zeszłym roku wszyscy chcieli dawać mistrzostwo Panterom już po sezonie zasadniczym. Tym razem Falcons byli jedną z wielu (czyli Raiders, Chiefs, Cowboys, nawet Dolphins z Tannehillem zaczęli grać dobrze, nie wspominając o Staffordzie i jego Lwach) drużyn, które w tym sezonie zaskoczyły. Żałuję, że w tym finale nie dostaliśmy jednak kompletnej pary takich drużyn, które rok temu zamykały tabele lub po prostu miały bilans przeciętny :)

grają w dywizji z moimi Saints

Saints muszą ogarnąć defensywę. Na kuponach śmiało można było stawiać na over 25 punktów straconych. Kursy spore, szanse na wejście też :D

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 600 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 896 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...