Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Futbol Amerykański-NFL

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Próbuje się wkręcić, ale aktualnie moja zajawka ogranicza się do kolekcjonowania snapbacków RAIDERSów.

można w jakiejś polskiej telewizji oglądać mecze NFL?

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

• 2 lata później...
  • Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• jakub97sc

19

• John Cena

11

• the sandman

7

• Fox Mulder

7

Top użytkownicy w tym temacie

Odkopuję temat, bo pewnie niedługo odniosę się w jakimś poście do Super Bowl.

Taka tam rozrywka z NFL

http://www.youtube.com/watch?v=PtlX48c-o3A

...

Green Bay Packers at Seattle Seahawks 22:28

Od 16:0 do 22:22 i dogrywka - tak w skrócie można opisać ten mecz. Główną przyczyną porażki GBP było rozkojarzenie, bo przegrali ten mecz na własne życzenie(jeszcze żadna drużyna przy takiej przewadze w ostatniej kwarcie nie przegrała finału konferencji :D ) i korzystne dla Seahawks losowanie.

Beznadziejny początek w wykonaniu Seahawks. Nic im nie wychodziło i to 16:0 było jak najbardziej zasłużone. Po przerwie Seahawks wzięli się za odrabianie strat, bo nie mieli już nic do stracenia i dlatego podjęli większe ryzyko, co było korzystne dla widowiska. Na uwagę zasługuje zwłaszcza gra quarterbacka Seahawks Russella Wilsona, który nawet zdobył swoje przyłożenie.

http://www.youtube.com/watch?v=JJHoL6uoYNY

...

Tutaj drabinka.

NFL - All Stars

26.01. 02:00

Cris Carter Team vs Michael Irvin Team

Super Bowl

02.02. 00:30

Seattle Seahawks vs New England Patriots

Zagrają dwie drużyny z niesamowitą wolą walki. Seahawks udowodnili to w meczu z GBP, a Patriots we wcześniejszej rundzie w meczu z Ravens. Mimo wszystko ze względu na doświadczenie większe szanse ma wg mnie Seahawks. Mam tylko nadzieję, że widowisko będzie przynajmniej tak dobre jak się zapowiada.

Mój typ 27:21

Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

A właśnie - to są jakieś półfinały, dwumecze? Mógłbyś mi zapodać rozpiskę spotkań do końca Super Bowl? ;) Bo prawdę mówiąc aż tak nie śledzę NFL, czasem obejrzę sobie w weekend jakieś spotkanie.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

A właśnie - to są jakieś półfinały, dwumecze? Mógłbyś mi zapodać rozpiskę spotkań do końca Super Bowl? ;) Bo prawdę mówiąc aż tak nie śledzę NFL, czasem obejrzę sobie w weekend jakieś spotkanie.

Półfinały były w nocy i teraz tylko pozostało Super Bowl za 2 tyg gdzie zagrają Seattle i New England.

A i za tydzień będzie coś w stylu meczu gwiazd czyli Pro Bowl, ale bez graczy z Super Bowl.

Co do meczów nocnych to niesamowity powrót Seahawks i awans do Super Bowl.

Przed meczem stawiałem na Green Bay, ale ich zachowawcza gra szczególnie w 2 połowie spowodowała, że ucieszyłem się ze zwycięstwa gospodarzy, którzy w 2 połowie strasznie ryzykowali i z odrobiną szczęścia awansowali do Super Bowl. A trener Green Bay zapłacił za grę na utrzymanie powadzenia zamiast dobicia rywala.

Swoją drogą mieć w footballu 3 straty mniej i przegrać mecz to jest sztuka. A Rogers miał bilans 40 - 1 przed tym meczem gdy prowadził 16 -0, ale tym razem nie udało mu się tego utrzymać.

Ten mecz to kolejna kapitalna reklama NFL po zeszłotygodniowym świetnym meczu New England - Baltimore.

Drugi mecz New England - Indianapolis to popis gospodarzy, którzy w pięknym stylu rozbili Lucka i w pełni zasłużenie awansowali do Super Bowl.

Dla mnie to będzie historyczne Super Bowl bo po raz pierwszy zobaczę w nim ekipy, które już tam grały :D , bo odkąd zacząłem oglądać to przez 5 kolejnych edycji zawsze grały inne ekipy.

A co do samego Super Bowl to za obiema ekipami nie przepadam, ale chyba minimalnie wolę Brady'ego i jego New England Patriots i na nich stawiam w finale, choć na 5 edycji mój faworyt jak na razie wygrał 2 :cry: razy więc raczej nie mam wielkiego szcześcia w typowaniu.

I was angry with my friend;

I told my wrath, my wrath did end.

I was angry with my foe:

I told it not, my wrath did grow.

Jeśli dobrze pamiętam, to Seahawks bronią tytułu :) Z tej racji zapewne będę kibicował drużynie z New England. Aczkolwiek znowu się będę karcił, bo miałem w tym roku śledzić uważniej NFL, a wyszło tak, że obejrzałem przez cały sezon może ze 4 spotkania :/

Jeśli dobrze pamiętam, to Seahawks bronią tytułu :) Z tej racji zapewne będę kibicował drużynie z New England.

Z tego samego powodu prawdopodobnie będę kibicował Seahawks ;). Od dawna nikt nie obronił tytułu(Jeśli się nie mylę to jako ostatni dokonali tego New England w 2005).

Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Z tego samego powodu prawdopodobnie będę kibicował Seahawks

Ogólnie, to ciężko mi kibicować komukolwiek, aczkolwiek pamiętam, że w poprzednim finale raczej byłem po stronie Seahawksów. Ale to dlatego, gdyż grali z Broncosami, a wśród nich był Payton Manning. Komentatorzy na Polsat Sport spuszczali się nad nim cały mecz, co mnie ogólnie mocno denerwowało i kibicowałem po prostu tym wg. mnie słabszym ;)

• 2 tygodnie później...

Jak co roku super bowl będe oglądał (tak jak pierwsze 2 kolejki sezonu zasadniczego - potem moja miłość do NFL mija :twisted: ), ale tym razem z odtworzenia (sesja!)... zawsze mam fajne wspomnienia z tym wydarzeniem (czy to koncerty, cała otoczka itd - kiedyś nawet sprawy osobiste potoczyły się dobrze przy superbowl) - to jest taki przedsmak wrestlemanii.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

ja oglądam odkąd studiowałem. nawet dzień przed egzaminem (ale byłem wcześniej nauczony więc dobrze poszło). teraz wstaje od kilku miesięcy przed 6 i oglądam nba przed pracą, dziś po prostu pójdę spać po 4 i będę spać trochę krócej. mój organizm zrozumiał już, że sen nie jest najważniejszy.

Przy obecnej globalizacji i "torrentalizacji" nie rozumiem jak można znęcać się nad organizmem i ogladać NBA z rana. Wieczorkiem przy piwie się ogląda kogo chce i gdzie się chce :twisted: Tak samo z WWE, znam typów co zarywali nocke a im streamy siadły na WM... a ja sobie spokojnie w HD z możliwością pauzy oglądałem.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

oglądam rano, bo piszę o NBA, a żeby pisać muszę mieć obejrzane mecze. mam wykupionego league passa, wracam z pracy przed 18, trening, nauka, coś napisać i niestety kończy się czas. potrzebowałem dodatkowe 2 godziny w dobie i obciąłem sen.

Na twittera i hashtagować #NFLpl :D

Więc trzeba w tym roku obejrzeć. Ogólnie to w zeszłym obejrzałem pierwszy raz (mecz Seattle) i odrazu chciałem obejrzeć całego sezona a skończyło się że nie obejrzałem. Przypomniało mi się (no dobra ten temat mi przypomniał :twisted: ) Obejrzałem mecz Seattle w finale konferencji (dokładnie powtórke dzień później na Polsat Sport) i dzisiaj oglądam finał (oczywiście jestem za Seattle).

WWE TOP 5 : Styles, Orton, Rollins, Strowman, Fiend

Typery Attidute:

I miejsce - Euro 2016

211037455454a7d7ec224dd.jpg

Ależ ten finał był świetny :D Dla człowieka, który w przeciągu roku obejrzał około...trzech spotkań, ten mecz zawierał wszystko, czego można było sobie życzyć. Świetna druga kwarta w wykonaniu obu drużyn - zwłaszcza ostatnie 2-3 minuty, w trzeciej Seahawks grają perfekcyjne 15 minut, a czwarta to popis Patriotsów. Ostatnie dwie minuty były niemalże jak z filmów Hitchcocka.

Tak jak wspomniałem tutaj wcześniej - kibicowałem Patriotsom. Chyba dlatego, że Seahawks wygrali rok temu. Ale oglądając grę obu drużyn widziałem tę finezję i jednocześnie szaleństwo u drużyny z Seattle. Patriotsi mimo wszystko wykorzystali skill swojego rozgrywającego i zdobywali jardy po krótkich podaniach. Obrońcy tytułu zaś zdobywali mnóstwo jardów po długich podaniach do faceta, który przez cały sezon zasadniczy nie złapał ani jednego (tak wywnioskowałem z wypowiedzi komentatorów) :) No i te ostatnie dwie minuty meczu...jedyny przechwyt Patriotsów w meczu w takim momencie :D Osobiście uważam, że duży błąd zrobił rozgrywający Seattle, gdyż 1 jard śmiało można było zdobyć akcją z biegu. Jeszcze mając takiego zawodnika jak "Bestia" (komentator tak go nazywał, nawet nie używając za często nazwiska, przez co go nie pamiętam) :)

Oglądanie NFL z polskim komentarzem nie jest złe :) Wiadomo, to nie są te same emocje, które przeżywają w Ameryce, ale mimo wszystko przyjemnie się ich słuchało. Chociaż rozbrajała mnie ta końcowa niewiara w Seahawks, którzy swoje akcje przeprowadzali szybko, z olbrzymimi zdobyczami jardowymi. A mimo wszystko komentator skreślił Seahawksów 2 minuty przed końcem :P Ale i tak propsy dla obu panów - reakcja na ten mega szczęśliwy chwyt jednego z graczy Seattle oraz przechwyt Butlera - kapitalna :)

Pierwszy finał, który obejrzałem od A do Z - lepszego być chyba nie mogło :) Teraz muszę tylko naprawdę uważniej śledzić NFL, a nie od Super Bowlu do Super Bowlu :)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 043 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Bastian
      RAW spod znaku całkiem niezłych walk i przynudzania przy mikrofonie. Ględził Punk, ględził Seth, a że nieszczęścia chodzą parami, ględziła też i Becky pod koniec gali.  Penta i Gable to gwarant niezłego wrestlingu, ale obie te postaci zmierzają donikąd. Luchador to kolorowa błyskotka ringowa, nic więcej. Fruity Pebbles, że pozwolę przytoczyć sobie klasyka mikrofonowego od The Rocka. A Chada opluto na tym RAW w momencie, gdy on dostał jobber entrance, zaś ten błazen Pat McAfee wjechał na arenę z wejściówką i aplauzem godnym SCSA. Btw. gdzie są amerykańskiego barwy u Gable 'a? Czyżby naprawdę wsiąkał w postać Grande Americano? Niestety, w przypadku Chada nie pomoże Grande Americano ani Matcha Latte. Dla WWE zawsze będzie tylko mini wersją Kurta Angle. Za każdym razem, jak widzę American Made, kojarzą oni mi się z postaciami z filmów typu "Wykidajło" lub tych ze Stathamem, gdzie główny bohater kładzie ich jednym strzałem w pierwszej scenie.  Balor kontra Styles, kiedyś materiał na klasyk, dziś walka podstarzałej już gwiazdy TNA i WWE kontra 2-20 w ostatnich telewizyjnych meczach. Gdyby Irlandczyk był polskim politykiem, byłby Korwinem Mikke.  Do Yeeta ustawia się kolejka chętnych. Paul, Gunther, Rollins... Austriak chce rewanżu na MITB. Czyli jakby McAfee ograł Gunthera na Backlash, byłby pretendentem?  Oczami wyobraźni już widzę ten mecz z gimmickiem, kto pierwszy zmęczy się yeetowaniem, ten przegrywa...  Iron Yeet Match, czy coś... Giulia i Perez w pierwszym main evencie głównej tygodniówki. Wiadomo było, że z Ripley i Sky szans nie mają, ale milutko, że je promują.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 3 Data: 14.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.470 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
  • Dodaj nową pozycję...