Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Armageddon 17 grudnia 2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Prawdę mówiąc, nie miałem jakiś wielkich oczekiwań w stosunku do tej gali. Przyzwyczaiłem się do nudnych PPV Smackdown'a, gdzie niewiele się dzieje a walki są monotonne niczym ostatnie westchnienie umierającego łososia (czy jakoś tak). Tym milej się rozczarowałem. Może nie było to nic wielkiego, ale naprawdę solidny show.

Kane vs MVP

Nareszcie Kane wygrał. Już myślałem, że prędzej umarli wstaną ze swych grobów, niż Wielka Czerwona Maszyna ( do przegrywania) dostanie wreszcie push, na który zasługuje. No i stało się, chociaż obawiam się, że to tylko jednorazowy uśmiech losu dla wielkiego i jakże sympatycznego Glenna.

Tag Team Championship

Miłe zaskoczenie. Byłem pewien, że Hardy Boyz nie wygrają, bo wtedy sytuacja była by dziwna, gdyby Jeff był IC Championem na RAW i jednocześnie mistrzem TT na Smackdown. Ich obecność, podobnie jak MNM, sprawiła jednak, że ze średnio zapowiadającej się przed galą walki, zrobiło się niezłe widowisko. Jedynie końcówka mi się nie spodobała, za prosto London pozbył się Matt'a z drabiny.

Boogey vs Miz

Bez sensu. Po co w ogóle coś takiego? Prawdę mówiąc ciężko mi powiedzieć, którego z obu panów bardziej nie lubię oglądać :wink: A już dwóch na raz to przegięcie.

Benoit vs Chavo

Brawo dla bookerów. Benoit idzie jak burza. Nie dość, że okładał przeciwnika przez prawie całą walkę, to jeszcze zasadził mu 8 (nie liczyłem, ale coś koło tego) suplex'ów i pokonał sharpshooter'em. Chavo to żaden przeciwnik dla Chrisa i całe szczęście, że nie dali mu wygrać w jakiś idiotyczny sposób.

Helms vs Jimmy coś tam

Taka sobie walka cruiserów.

Taker vs Kennedy

Wreszcie Taker wygrał z tą "drzymordą". A styl, w jakim to zrobił, świadczy chyba o końcu feud'u, i całe szczęście, bo już zaczęło to być nieco monotonne. Może i Undertaker nie jest już pierwszej młodości, może nie ma jakiś oszałamiających umiejętności. Ale ma za to niesamowitą charyzmę i magię przyciągania. Od kiedy oglądam wrestling, zawsze lubiłem oglądać go w akcji. Może nigdy nie był numerem jeden w moich rankingach, ale zawsze bardzo wysoko :wink:

Czarna, Królewska Mamba i Irlandzki Brutal vs Dwóch Kochanych Przez Publiczność Mistrzów, Którzy Wręcz Oszałamiają Swoimi Umiejętnościami (To był sarkazm).

Niezbyt porywające widowisko. Booker po raz kolejny w main evencie to jakaś patologiczna sytuacja, nie mówiąc już o Finlay'u. To jedna z dwóch walk, której wynik był dla mnie jasny od samego początku (druga to Boogey z Mizem). Cena po raz kolejny pokazuje, że jego megapush trwający już prawie dwa lata to jakaś pomyłka, którą zauważa chyba każdy oprócz Vince'a. A Batista nawet nienajgorzej się zaprezentował w porównaniu do ostatnich występów. Przynajmniej finisher mu wyszedł lepiej, niż ostatnio :wink:

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

6

• Kojot

3

• pawelzak1976

3

• Cyc

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

wow ... no nie myślałem, że SD tak mnie zaskoczy !

Kane vs MVP - całkiem dobra walka (przez swoją ogniowa oprawę jeszcze bardziej)

podpalenie dupska mvp jeszcze bardziej mi sie podobało :)

Tag Team Championship - o zesz ku.... to dopiero byla masakra (w pozytywnym tego słowa znaczeniu)

mercury to raczej nie bedzie sie nastepnego dnia za dobrze czuc ... jeszcze nie widziałem takiej rozjebki na ringu, fakt ze zakonczyło sie srednio ale cała walka naprawde godna zapamietania.

Taker vs Kennedy - tu tez bylo na co popatrzec, upadek takera mogl by byc ciut bardziej efektowny ;)

resztę walk raczej przewijałem ale wydaje mi się, że też były nie najgorsze.

ME - co tu dużo mówić, wiadomo było jak się skończy ... i jak zauwazył The_game batiscie w końcu coś wyszło ;)

BARDZO dobrza gala jak na SD która mnie pozytywnie zaskoczyła.

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

Hmm..... gala była dla mnie również miłym zaskoczeniem, według mnie najlepsze w tym roku PPV Smacka !! :D

Spodobały mi się oczywiście trzy walki :

Kane vs MVP - walka całkiem fajna, ale najlepsza była paląca dupa MVP i akcja strażak

Taker vs Kennedy - również ciekawa walka , ale najlepsza była końcówka....... to musiało boleć Kennediego - Chockeslam i Tombastone na samochodzie :D Cieszy zwyciestwo Deadmana :D

I chyba najfajniejsza walka : walka 4 teamów - niezła nawalanka, przypomina czasy dobrych ,dawnych ladder matchy. Ale najbardziej mnie zszkował wypadek z Mercurym, przeciez on wyglądał jakby oko stracił.............a mamusia mówiła - gdyby kózka nie skakała to by nóżki nie złamała...............

reszta walk średnia , no może prócz walki Boogeya........

Ogólnie gala wielki pozytyw :D

• Reputacja:   3
  • Styl:  Jasny

Armageddon 2006

0017vp2.jpg

Kane pokonał MVP (Inferno Match)

0017ap9.jpg

21rn7.jpg

3421hm1.jpg

34215jt4.jpg

jonny1tpue1.jpg

security1205rt0.jpg

0017wt2.jpg

21uz1.jpg

WWE Tag Team Title

Brian Kendrick & Paul London © pokonali Dave Taylora & Williama Regala, MNM i The Hardys (Ladder Match)

3421oh8.jpg

34215sv2.jpg

jonny1tphz1.jpg

security1205bb6.jpg

0017ow0.jpg

21my9.jpg

3421xc6.jpg

34215kg4.jpg

United States Title

Chris Benoit © pokonał Chavo Guerrero

21lo4.jpg

3421vz6.jpg

34215kd1.jpg

jonny1tpmz8.jpg

security1205jj7.jpg

Cruiserweight Title

Gregory Helms © pokonał Jimmy Wang Yanga

0017zj5.jpg

21qm9.jpg

3421xb6.jpg

34215jm5.jpg

Boogeyman pokonał The Miza

jonny1tpwp7.jpg

security1205og0.jpg

0017ju3.jpg

Undertaker pokonał Mr. Kennedego (Last Ride Match)

jonny1tppb9.jpg

security1205hx0.jpg

0017xp5.jpg

jonny1tpop6.jpg

21va8.jpg

3421ts8.jpg

34215fx7.jpg

security1205jy8.jpg

World Heavyweight Champion Batista & WWE Champion John Cena pokonali King Bookera & Finlaya

0017fr4.jpg

21nh2.jpg

3421wd7.jpg

34215jf9.jpg

jonny1tpvp7.jpg

security1205cq3.jpg

0017nu7.jpg

Foty wstawiłem dzięki mojemu staremu przyjacielowi i kumplowi Vicentowi K. McMahonowi. Którego z tego miejsca w moim imieniu i całego forum pozdrawiam! Trzymaj się Ty stary c**u!!! *

Post szefa brzmi tak strasznie, że nie mam odwagi go edytować... :shock:

Gala bardzo mile mnie zaskoczyła! Spodziewałem się typowego gówna made in SD! A dpstałem nawet kilka niezłych walk i nawet nie usnąłem! Walka TT poprostu miodzio!!! 8) No i dobrze, że Benoit wygrał. Naprwdę to gala to miła niespodzianka pod konec roku :D

*cycu :P

001ug2mo4.jpg

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

No więć ... w końcu oblukałem Armageddon...i musze powiedzieć że jak na SD! podobnie jak inni jestem pod wrażeniem. Takiego show nie było już dawno...

Przedewszytskim brawa za efekty specjalne i dekoracje na prawde robily wrażenie a przecież oprawa tez się liczy .. ale przejdźmy do walk ..

Kane pokonał MVP (Inferno Match)

No cóż ...Inferno jak inferno , świetny efekt , buchający ogień fantastycznie zrobiony . tylko co z tego jeżeli nie ma to już tego blasku co za 97 czy 99 roku. Tej dynamiki ..Jedyny dobry moment to skok kane z naroznika. Samo podpalenie MVP beznadzieja ...liczyłem na coś "more spektakular" ...Ogólnie walka miała być hitem gali ...a była wg. mnie zapchaj dziurą ...Nie powiem że była tragiczna ...ale miała ogromne braki z Winy MVPA of course ....ale nadrabiały to te płomienie .... niech będzie 7/10

Wkurwiał mnie JBL z tym swoim przezywaniem "That was a human !! Teddy Long bla bla bla ...shut the fuck up ty spasiona imitacjo wrestlera ...ciesz się że możesz trzepać kase pieprzać głupoty na galach...ja bym go w ogóle nie trzymał już w WWE ...do Hall of Fame i wypierd**j :twisted:

WWE Tag Team Title

Brian Kendrick & Paul London © pokonali Dave Taylora & Williama Regala, MNM i The Hardys (Ladder Match)

OOO Fuck !! Takiego widowiska nie widziałem już Dawno ... Teddy L. jesteś wielki ...co tu mówić ... walka świetna widowisko świetne .. Hardys jak najbardziej fantastyczni ...nawet Regal z Taylorem pokazali klase walka wieczoru 11/10 !!!

United States Title

Chris Benoit © pokonał Chavo Guerrero

Co tu komentować. Wielki + za zwycięstwo Chrisa...już sie bałem że imitacja Eddiego wygra title ...bardzo ładna końcówka . 8 Germanów było przepiękne ...za walke dam 8/10 ..bo troche już mnie nudzi ciągłe wsadzenia chava do walk z benoitem.

Cruiserweight Title

Gregory Helms © pokonał Jimmy Wang Yanga

Dzimi łang jang .....pfff ...przewinałem ..i tak wiedzialem że Helms wygra ...to jest teraz taki "CruiserGoldberg" nawet nie bede oceniał tej walki ... szkoda klawiatury numerycznej..

Boogeyman pokonał The Miza

WTF ?!! :evil: ja bym w ogóle wyjebał to z karty :twisted: Popsuło cały armageddon ...3 clothsline'y , chokebomb i finito ..a potem robaczki mniam mniam ... zero wrestlingu ... na h***ja tego miza trzymają to ja nie wiem ....WyJ***ć go i HooraY !!

Undertaker pokonał Mr. Kennedego (Last Ride Match)

No musze powiedziećże spodziewałem się troszke więcej po swoim idolu ...ale kilka razy analizowałem tą walkę ...I wbrew opini publicznej .. tu kieruje się postem The_game. Taker wcale nie poruszał się wolno itp. z powodu wieku ...Po prostu co raz bardziej UncleVince odświeża jego gimmick grabarza. Czy zauwazył ktos co zrobił w środku walki ... Chokehold ....tego chwytu Under nie stosował od 14 lat ... uzywał go tylko podczas swej egzystencji 90-91 ...kiedy to niesmiertelność była jego przewodnictwem ...Walka zaczęła być wspaniała kiedy podniósł się po upadku ...wtedy zobaczyłem ikre tego tekra którego jestem fanem. Podbnie jak w walce kane'a za sałba końcówka ... chociaż chokeslam i tombi na daszek to troszke oklepane ;) 8/10

World Heavyweight Champion Batista & WWE Champion John Cena pokonali King Bookera & Finlaya

Al Hail Jasio Cena !! Al Hail Dave "Pierwszy udany Batista Bomb" !! brawa za walke z góry przewidzianą!! Można było przedłużyć tamte walki a tą wykreślić z karty ... Dream Tag !! Pfff !! Nie oceniam .. DNO ...waszytkie akcje oglądałem już po kilka razy ...

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   3
  • Styl:  Jasny

Aby nie było spoileru ;) umieszczam w tym temacie:

Fota Merkurego po operacji:

0017fq3.jpg

Swoją drogą ten wypadek preferowałbym do tytułu roku :P

001ug2mo4.jpg

Kane vs MVP- walka dobra ze względu na ogień. Ośmieszające (według mnie) podpalenie MPV, ale wynik satysfakcjonujący. Mam nadzieje że ten foud się już skończył. Walka 7/10

Tag Team Championship- walka wieczoru chyba dla każdego. Świetne akcje, każdy coś pokazał (nawet Regal). Tylko Mercur'emu jucha leciała jak z węża. Koniec walki trochę wolny, lecz i tak walka bardzo dobra. Ocena 10/10

United States Title- tą walkę przewijałem dlatego że nie za bardzo lubie obydwu panów.

Cruiserweight Title-parę dobrych akcji. Ale niewiem dlaczego Helmsowi na końcu walki krew leciała z pyska ( może się ugryzł :lol: ) Ocena 5/10

Boogeyman vs Miz- tutaj nie było co oglądać. Daje 0/10

Undertaker vs Kenedy- walka druga pod względem jakości. Dużo zwrotów akcji, świetne zakończenie. Ocena 9/10

ME- nie oglądałem. Zapewne nudy! Niemal 100% pewności kto zwycięży.

Ogulnie gala dobra. Daje 7/10

Powiem tylko tyle o samym podsumowaniu gali:

Po prostu Cycuś glancuś!!!

Walki były śliczne, no może te z wyjątkiem Boogeyman-a vs Miz,, United States Title., oraz Cruiserweight Title :(

Kane vs MVP - walka jakaś taka wolna, ze słabym zakończeniem, :( bardziej się spodziewałem że zrobi mu Chokeslam-a prosto w płomienie ale nie mile się rozczarowałem. :(

Tag Team Championship to był strzał w dziesiątkę walka normalnie super najlepsza na tej gali bezapelacyjnie chłopaki ostro latali sobie po ringu!!! Szkoda tylko, że nie wygrali The Hardys!!! :(

Taker vs Kennedy - walka dosyć dobra, fruwający Taker, i tombstone na dachu, określam jako pozytyw! :)

World Heavyweight Champion Batista & WWE Champion John Cena pokonali King Bookera & Finlaya szczerze mówiąc przespałem tą walkę, bo mnie za bardzo nie interesowała!!! :D

BGZ jest moją drugą rodziną!!! 

zgadzam sie myslalem ze SD gowno pokaze a tu 1 walka i nawet ciekawie,pozniej pojedynek TT i musze przyznac ze jak dla mnie to spaniala walka byla i niewiem czy nie najlepsza w roku (WWE)bez kitu przez chwile myslalem ze nie ogladam tej federacji,pozniej malo interesujaca mnie walka pomiedzy Chavo i Benoit Chavo jest tak nudny ze jakbym mogl to bym sam go na armageddonie jakims krzeslem w szatni dorwal jak dla mnie w obecnej chwili najgorszy wrestler w WWE,pojedynek Helms-Wang tesh byl warty obejrzenia szkoda bo chcialem zeby Wang wygral ale nie narzekam bo przynajmniej niezla walke stworzyl z Helmsem,pozniej Boogeyman zwycieza w malo ekscytujacym pojedynku z Mizzem ale ze wzgledu na wynik powiem wszystkim Huraaaaaa! :lol: Last Ride match byl tesh na bardzo wysokim poziomiemilo bylo ogladac tych 2 panow w walce i ME taki sredniawy ale zawsze cos,

Podsumujac jak na gale SD ktore przewaznie przewijam :roll:

tutaj obejrzalem wiecej pojedynkow niz z calego roku SD :lol:

Uwazam takze ze Armageddon to najlepsza gala w 2006 roku wydana przez WWE