Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Turning Point: It's Damn Real -> Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Oj, TNA świetne PPV zrobiło :), ale po kolei:

The Paparazzi Championship Series Elimination Match:

Alex Shelley Vs Sonjay Dutt Vs Austin Starr Vs Senshi Vs Jay Lethal

Dobra walka, ale praktycznie przed pojedynkiem wiedziałem jaki będzie jej przebieg, ale jak na opener to było w sam raz :)

Bikini Contest:

Ms Brooks Vs Eric Young

Nie potrzebne takie coś na PPV, spokojnie mogli to dać na Impact, a zamiast tego dać walkę Killings/Hoyt vs Serotonin, która była preshow'em. Obejrzałem i powiem tylko jedno, tekst Young'a "DJ gimme a bit" rządził :)

X Division Championship Match:

Christopher Daniels Vs Chris Sabin (Special Referee: Jerry Lynn)

Mogli obaj zrobić jeszcze lepszą walkę, ale i tak było bardzo dobrze. Mam nadzieje, że Lynn jeszcze się pokaże na ringu, bo takie wnioski wyciągam po tym co widziałem, czyli ten "plaskacz" jaki od Lynn'a dostał Daniels itp. Feud Daniels vs Sabin vs Lynn byłby pewnie rewelacyjny :)

AJ Styles Vs Rhino

Ta walka raczej mnie zawiodła, dziwny przebieg i koniec walki też strasznie naciągany. Wyszło średnio i na tle całego PPV raczej ta walka wypadła przeciętnie.

Flag Match:

The Latin American Exchange Vs America’s Most Wanted

Świetna walka, na prawdę było na co popatrzeć, kilka znakomitych akcji i wreszcie zwycięstwo LAX nie było irytujące tak jak we wcześniejszych walkach. Nie wiem czy dojdzie do rozpadu AMW, ale dla mnie byłby to błąd, bo jednak tworzą świetny tag team, no chyba, że po feudzie Harris vs Storm TNA odpowiednio przygotuje storyline i tag się reaktywuje.

NWA World Heavyweight Title Three-Way Match:

Abyss © Vs Christian Cage Vs Sting

Walka taka sobie, nie spodziewałem się rewelacji, dlatego specjalnie się nie zawiodłem, finish miał być ciekawy, a wyszło chaotycznie. Cieszy zwycięstwo Abyss'a, bo gdyby stracił pas TNA zrobiłoby duży błąd.

The Rematch:

Kurt Angle Vs Samoa Joe

No i hit, kapitalna walka, o wiele lepsza niż ta z Genesis, obaj nie zawiedli i było na co popatrzeć i szkoda się robiło gdy wiedziało się, że walka musi się skończyć :) Jedna z najlepszych walk w całej historii TNA, z może nawet najlepsza. Joe zrewanżował się Angle'owi i tak miało być, innego wyniku sobie nie wyobrażałem. Ciekawy jestem jak dalej się potoczą ich losy tzn. z kim będą feudować, a może dalej na siebie ? :) Jak by nie było będzie dobrze :)

Podsumowując Turning Point okazało się świetnym PPV i przebiło chyba wszystkie wcześniejsze PPV TNA w tym roku :)

15974308365193fac7b7921.jpg

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ceglak

5

• Lil Abyss

4

• evertonian

3

• the sandman

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jak dla mnie, gala wypadła nie najgorzej. Po kolei:

PCS Elimination match

Nie do tego przyzwyczaiły nas poprzednie elimination matche dywizji X. Walka momentami była monotonna, ogólnie trzymała średni poziom.

Bikini contest - Erick Young vs Ms Brooks

Zabawny przerywnik. Erick powala swoimi akcjami i tekstami :)

Christopher Daniels vs Chris Sabin

Bardzo dobry mecz z paroma niezłymi motywami. Wypadł chyba nawet nieco lepiej niż ten sprzed miesiąca.

A.J. Styles vs Rhino

To raczej traktuje jako podgrzanie feudu a nie pełnoprawną walkę. Coś takiego powinno pojawić się raczej na impakcie...

LAX vs AMW

Dobra walka utrzymana w odpowiednim tempie.

Abyss vs Sting vs Christian Cage

Nic szczególnego,spodziewałem się raczej czegoś innego. Mimo to było parę niezłych

zwrotów akcji. Szkoda, że końcówka nie wypadła sugestywnie.

Samoa Joe vs Kurt Angle

Dobra walka trzymająca w dużej niepewności do samego końca.

Mimo wszystko Genesis podobało mi się bardziej. Ale nie warto narzekać - w końcu to TNA!

Ocena: 70/100

DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg

O w morde !! Piekielnie świetna gala !!

Alex Shelley Vs Sonjay Dutt Vs Austin Starr Vs Senshi Vs Jay Lethal:

Dobra walka , świetna forma Senshi..

Bikini Contest:

Ms Brooks Vs Eric Young

Tak jak wszyscy , uważam że to było zupełnie niepotrzebne , takie rzeczy niech TNA zostawi specjalistą od takich głupot = WWE

Dobra walka na dobrym poziomie :)

AJ Styles Vs Rhino

Kurde , ja jak oglądałem tą walke to już myślałem że Aj Styles ma kontuzje a ty prosze UDAWAŁ !! Spinował Rhino !! Bardzo dobra walka , chociaż napoczątku wogóle nietoczyła się na ringu ale to i może lepiej

Flag Match:

Świetna walka !! Dużo rzutów i ta butelka......miodzio :grin:

Też świętna walka chociaż Abbys nietrafił Stingiem w pineski ale przynajmniej gębą trafił :D

The Rematch:

Kurt Angle Vs Samoa Joe

I walka która przyniosła mi najwięcej emocji . Ale szkoda że Kurt przegrał w taki głupi sposób....Ale i tak walka niesamowicie emocjonująca ..

TNA Turning Point wyszło naprawde świetnie , KAPITALNA GALA :D

S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

• Reputacja:   1

Zaczynam się zastanawiać czy Rhino wygrał jakąś walkę na PPV w tym roku? Bo coś widzę że ma losing streak prawie tak imponujący jak winning streak Joe ;)
"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

• Urządzenie:  Android

A dla mnie porazka Rhino na tym ppv moze oznaczac w KONCU heel turn AJ (na ktory czekam od nie wiem kiedy :P )

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

A mi sie ta gala akurat średnio podobała. Od bezsenownego Bikini Contest, przez pozaringową walke Rhino z AJ z mnóstwem udawanych ciosów tak widocznych że straciłem ochote na oglądanie dalszej części gali ( :) ) do Angla który przegrał choć mógł z 10 razy zakończyć walke. Dobra moim zdaniem była tylko walka Alex Shelley Vs Sonjay Dutt Vs Austin Starr Vs Senshi Vs Jay Lethal, reszta taka sobie, zwłąszcza walka o pas.

Moim zdaniem minusem tej gali było też to że AJ Styles musiał walczyć z dziurą na tyłku :D Dziuro powstała oczywiści zanim weszedli na ring , kiedy Rhino podrzucił AJ Styles na taką siatke i tam widać jak się w gaciach dziura zrobiła.... :lol:
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

Jak dla mnie gala przecietna jak na TNA. Jednak Genesis i BFG byly ogolnie lepszymi PPV. Wyniki walk byly dosc latwe do przewidzenia a koncowki niektorych z nich byly bardzo naciagane. Nie bede sie bawil w analize poszczegolnych meczy.

Plusy:

+ parodia Vinca i DX

+ wygrana Samoa Joe nad Anglem i sama walka

+ Abyss obronil pas czysto

Minusy:

- MLB w TNA...znow

- 1mln$ challenge - co to za crapowaty pomysl w ogole

- zjebana koncowka 3 walk (szklo w oku Storma? AJ udajacy kontuzje? Abyss pinujacy Stinga po...jakims slamie na pewnie nie black hole slamie)

- za malo walk (tylko 6!)

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

Jak na poziom dotychczas prezentowanych gal TNA, Turning Point jak dla mnie wypadło nieźle. Czyli jak na poziom dotychczasowych gal TNA to średnio...

Alex Shelley Vs Sonjay Dutt Vs Austin Starr Vs Senshi Vs Jay Lethal

Nie do tego przyzwyczaili nas panowie z X-division... Niby dobra walka, jednakże poniżej oczekiwań.

A jak dla mnie był to najgorszy tegoroczny występ Senshiego, jeśli chodzi o ppv`s TNA.

zdaje mi się że Senshi zrobił się jakiś taki podejrzanie większy w okolicach piersiowy i barkowych...

Bikini Contest:

Ms Brooks Vs Eric Young

Lubię Erica, lubię panie w seksownej bieliźnie, ale jednak, zważywszy na okoliczności wolałbym oglądnąć jednak pojedynek Lanca Hoyta i The Truth z Serotonin...

Dobry stabilny poziom, jednakże jakiś niedosyt pozostaje. Szczególnie po poprzedniej walce obu panów. Heel turn Sabin to świetny pomysł.

AJ Styles Vs Rhino

Świetan walka, tylko że taka końcówka ją zabiła. High flying i risk taking Stylesa i pure power rhino świetnie się uzupełniały. Ale tak jak mówiłem - taki sposób wygrywania walk jakoś mi nie pasuje - zbytnie odejście od gimmicku nieustraszonego śmiałka do którego zdążyłem już przywyknąć

Flag Match:

Bardzo dobry Tag Team Match. Coraz bardziej lubię Hernadeza - żywy dowód na to, że wielkie chłopisko moze być takze dobrym technicznie wrestlerem.

Jak na Championship match to zdecydowanie za mało. Nie wzbudzała jakiś ektremalnych emocji. Ale przynajmniej Abbys jest jak zwykle gotowy na przyjmowanie wszystkich bumpów, jakie na drodze psotawi mu los.

The Rematch:

Kurt Angle Vs Samoa Joe

Bez wątpienia - walka wieczoru. Tym razem odwrócenie ról i to Angle był stroną dominującą. Liczyłem po cichu że walka rozstrzygnie się po chybionym moonsaulcie Angle`a...no ale cóż. A przy końcowym festivalu submissionów ostro zaskakiwał mark mode :D.

A reakcje na szaleństwo publiczności aż miło było popatrzyć.

No ale cóż, sam main event decyduje o gali.

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows

Zaczynam się zastanawiać czy Rhino wygrał jakąś walkę na PPV w tym roku? Bo coś widzę że ma losing streak prawie tak imponujący jak winning streak Joe

I to jest zajebista głupota ze strony TNA, bo Rhino jest zajebiście over z fanami i dostaje wręcz niesamowity pop - fani z palcem w dupie powitaliby go w main eventach (tym bardziej, że Rhino potrafi zmontować dobry pojedynek i jest solidnym workerem) a TNA rozmienia go na drobne. Szkoda, że Dixie nie ma pomysłu na Rhino...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

ogladalem te gale, moim zdaniem gala niezla i akurat ja bym tak bardzo nie krytykowal segmentu z bikini contest. MOim zdaniem w TNA mimo braku czasu powinno byc wiecej entertainement. Pomysl z krytykowaniem WWE, DX oraz Vince'a bardzo dobry. Jest to w sumie cos nowego, bo jak tak ogladam RAW to bierzez mnie tak z deka na wymioty, ciagle tylko DX vs RatedRKO albo matche Hardego z Nitro. Ja juz nie moge ogladac tych matchy i ich roznych kombinacji, jedyne co mnie interesuje to segmenty pozawalkowe. WWE ostatnio jest strasznie wtorne.

Natomiast ogladajac TNA widze kilka gwiazd duzego formatu, w ogole pomysl z nabyciem Angle'a jest genialny bo Kurt mimo ze jest wrakiem ,moze bardzo pomoc federacji promujac jej najwieksze gwiazdy.

Triple threat match nie byl taki zly, bo w WWE taka walka byla by odebrana oklaskami.Natomiast koncowka totalnie spieprzona, az zeby bolą jak sie patrzy na to co zrobili ci ludzie.

Czy tylko ja zauwazylem zwiazek : Voodoo Kin Mafia -> Vince Kennedy McMahon

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Czy tylko ja zauwazylem zwiazek : Voodoo Kin Mafia -> Vince Kennedy McMahon

Jest to zaplanowane, VKM mówiło o tym w swoim pierwszym speechu... Chcą feud'u VKM vs. VKM.

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

• 2 tygodnie później...

Niezla walka, musze powiedziec z X-Division nadal stoi na wysokim poziomie. Duzo szybkich akcji i niezlych ciosow. Nash mnie rozwala mnie, a raczej segmenty z jego udzialem. Dobry opener na poczatek PPV.

Bikini Contest:

Ms Brooks Vs Eric Young

Troche humoru z dobrym "smakiem". Eric tez jest smiesznym wrestlerem i takie segmenty sa nawet dobre, oby ich nie za wiele.

Kolejna dobra walka. Mam nadzieje ze to nie koniec feudu, bo jest ciekawy i sadze ze na nastepnym PPV wlacza do niego Lynna.

AJ Styles Vs Rhino

To ze AJ przegral to znaczy ze to nie koniec feudu. AJ heelem-nawet niezly pomysl.

Flag Match:

AMW sie rozpadlo :( dla mnie najlepszy tag team w historii TNA. Dobrze ze wygralo LAX i to w niezlym stylu. Mi sie podobalo.

Cage spiepszyl Abyss'owi Blackhole Slama pod koniec. Szkoda bo przed to walka byla slabsza, a nawet dobra.

The Rematch:

Zajebista walka, dla mnie o niebo lepsza niz pierwsza. Sadze ze najlepsza walka tego roku nie tylko w TNA, ale i w ogole. Dobrze ze Joe wygral i zachowal twarz.

Podsumowujac PPV jedno z najlepszych w tym roku.

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg