Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

idzie nowe

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

no przystpowało:)

ja zajmuje się terez głównie forum a do megazinu prawie zero pomocy, niektórzy zrobili swoje (montoya, hellner).

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

6

• Alustriel

5

• IOOT_DZIKO

4

• AtS

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

no oczywiscie ze mozna:),ja moge sprobowac pisac komentarze do PPV

• Styl:  Jasny

Macie rację, BGZ X da napewno reklamę zajebistą dla forum, ale poważnie trzebaby się tym zająć, a wiem że macie do tego potencjał.

Pamietaj aby sie nie zmieniac, bez wzgledu na to jak bardzo inni by tego chcieli :)

• Urządzenie:  Windows

Szykuje się kolejny dłuższy post - moje propozycje.

I polecam przeczytać go każdemu, bo i do nowych userów będzie tu kilka ważnych - moim zdaniem - słów..

BGZ Extreme

To jest dziecko mo, więc kieruję to do wszystkich zapaleńców ze słomą we wspomnianym zapale: takie podejście nie przejdzie.

Owszem, jak najbardziej pisemko jest otwarte na współpracę, bo nie potrzeba być geniuszem by widzieć, że jedna osoba dałaby radę wydawać jeden numer na pół roku. A może i dałaby radę raz na miesiąc, gdyby nie miała własnego życia. Problem cały polega na tym, że coś takiego, jak to wspomniane własne życie, istnieje - szkoła, praca, dziewczyna, rodzina, kupno na choinki i baniek na Święta.. Cokolwiek.

Dlatego od razu napiszę, co myślę - chcesz dać coś z siebie? To daj konkret. Konkret ubrany w nienaganną ortografię, miłą stylistykę, i coś charakterystycznego - każdy ma przecież własny, niepowtarzalny styl ubierania myśli w kształty liter.

Forum - działy.

Niektóre proponowane zmiany mogą być dość drastyczne, dlatego są spisane po kolei - najłatwiej jest otworzyć drugie okno ze stroną główną, by widzieć, jaki obecnie układ forum mamy i o czym piszę ;)

Wrestling Area

Wrestling informacje - z tego tematu proponowałbym wywalić poddział "Zoom", zaś nazwę zmienić na: "Archiwum" (Archiwalne wyniki gal).

Zoomy nie mają nic wspólnego z archiwami, zaś nazwa "informacje" trochę myli, bo tych jest wiele na całym forum.

"Porady" i "Newsy" - wywalamy. Dla nich właśnie tworzymy dział "Wrestling Informacje", a te działy zamieniamy w odpowiednie poddziały.

Najchętniej dorzyciłbym tam jeszcze "wyniki/raporty/komentarze", jednak ze względu na podział ("TNA, WWE, ECW) mogłoby być ciężko.

"Wyniki/ Raporty/ Komentarze" - jak wyżej. Często tam dochodzi do ciekawych dyskusji, więc spokojnie mogą mieć własne miejsce na forum.

"Dyskusje". Dodałbym jeden poddział - "Wrestlerzy".

Byłoby to nic innego jak "Zoom" właśnie, z drobną różnicą - samo umieszczenie tego w dyskusjach powstrzymałoby spam w rodzaju "fajny zoom, dzięki", a być może sprowodowałoby u niektórych dłuższe wypowiedzi.

- tematy w tym dziale mogłyby być zakładane tylko przez moderatorów - każdy wrestler, o którym ktoś chciałby gadać, miałby zakładany własny temat.

- chcesz porozmawiać o Stingu, a nie jesteś moderatorem? Napisz zoom i przeslij go na PW moderatora tego działu. Mam gdzieś licznik postów w tej sytuacji - wolę jakość i krótkie/ długie charakterystyki pozbawione błędów ;)

- w pierwszym poście każdego tematu musiałby znajdować się tzw "Zoom" - moderatorzy tego działu automatycznie dostaliby większą szansę, by się wykazać. Bo nie tylko byliby niejako zmuszeni do zakładania tematów, lecz również, do prowadzenia dyskusji na ten temat.

- że co? że niby nikomu nie chciałoby się gadać na temat jakiegoś wrestlera zbyt długo?

Może i racja, ale co lepsze? Kolejny temat zaśmiecający "dyskusje", a umierający po pięciu postach? Czy może inne pięć postów w dziale "zoom" z textami "dzięki, fajnie że to napisałeś"? Prawda taka - tak czy inaczej jest to lepsze rozwiązanie, bo z powyższych ani jedno, ani drugie nie jest fajne.

A przy okazji forum robi się bardziej intuicyjne ;)

- reszta poddziałów "Dyskusje" - czyli podział na brandy zostaje. Tak jest dobrze, a z wyodrębnionym tematem na wrestlerów będzie jeszcze lepiej - więcej miejsca na tematy bliższe analizowaniu, bądź dyskutowaniu o sprawach bardziej ogólnych, niż jedna postać..

"Typowania" - zastanowiłbym się nad przeniesieniem do "Wrestle Games", podobnie jak część tematów z "dyskusji", takich jak "quiz", czy "photo quiz".

Fakt, to są zmiany do których trzeba się przyzwyczaić, ale ciągle mam na myśli jak największą intuicyjność forum (sam jak chciałem się w "photo quiz" pobawić, to własnie we "Wrestle games" go szukałem - a w końcu użyłem opcji "szukaj" i znalazłem go w "dyskusjach"...).

"Divy" - zostaje. Nie ma sensu robić jednego tematu dla jednej, bo sesji i tak mają mnóstwo, i to byłby najzwyklejszy bałagan. Jest dobrze jak jest.

- ewentualnie możnaby w "Galerii" zrobić poddział "Divy", a w nim poddziały takie jak są (divy fotki, divy +18 fotki, divy filmiki, divy +18 filmiki) - kto będzie chciał obejrzeć gołego cyca, i tak się dokopie do tych materiałów ;)

- inne, chyba lepsze, niż powyższe wyjście, to Połączyć dział "divy" z działem, o którym poniżej:

"Galeria" - zostawić. Ewentualnie połączyć z działem "Divy", i wtedy byłaby "Galeria" z poddziałami czterema (Galeria: wrestling, magazyny, divy, divy +18), a nie dwoma.

Bo zarówno filmiki, jak i fotki pań, spokojnie mogą być w jednym poddziale, byleby w tym z odpowiednią granicą wieku ;)

"Wrestle Games" - zastanawiałbym się nad przeniesieniem typowań do tego działu - nad stworzeniem dla nich własnego poddziału.

"BGZ Extreme" - tu ciągle nie wiem. Chyba osobny dział w "Offtopic", bo dyskusje na temat "BGZ Extreme" to nie dyskusje o wrestlingu, lecz wymiana opinii na temat magazynu, by był coraz lepszy.

Wrestling Media Area

Tutaj krótko - dział propozycje pożegnać, zaś "propozycje audio" stworzyć na nowo, jako poddział "Wrestling Audio", analogicznie z video.

WSF

Nie jestem na tyle kompetentną osobą, czy jakkolwiek, by wypowiadac się w tym temacie. Chłopaki sobie daja radę, to i dobrze jest ;)

Free Area

"Przedstaw się" - moją propozycją jest powrót do starego, kiedy to w tym dziale był poddział "fotki użytkowników".

"Offtopic" - tutaj dałbym wspomniane wcześniej "BGZ Extreme".

"Sport" - bez ściemy - dyskusje w tym dziale istnieją tylko w "piłce" i w "koszykówce" coś ruszyło. Tematy z działu o formule 1 dałbym do kategorii "inne".

BGZ Area - wielki dział, który zajmuje się sprawami technicznymi naszego forum, i jego projektami.

"Ogłoszenia" - powinny być w tym dziale, na dodatek na samej górze. Jest to zbyt ważne, by zaginęło gdzieś w odmętach HP.

"Pytania/ pomoc" - fakt, że często są tam pytania o kwestie techniczne, nie bardzo związane z forum. Jednak czasem i takie sie pojawiają, i coś mi mówi w główce, że ten dział byłby odpowiedniejszy.

"Opinie/ sugestie" - też miałoby tutaj swoje miejsce.

"Test" - to to wywaliłbym w ogóle do działu "pytania/pomoc", jako poddział

"Kosz" - i tak nikt tam nie dyskutuje, trzymamy tam śmieci tylko ;) Poza tym, być moderatorem w mega-dziale "BGZ Area" w dziale "Kosz" - to brzmi dumnie (hi, Alustriel :lol: )

To tyle kwestii działów na BGZ i moich opinii. Siedzę na tym forum nie jakoś wybitnie długo, ale dyskusja "co zmienić" przypomina wymianę zdań emerytów w autobusie o pogodzie.

Mam nadzieję, że ten post będzie jakimś punktem wyjściowym chociaż.

Acha, jeszcze jedna ważna rzecz - jeśli jakimś cudem się ze mną zgadzasz w jakiejkolwiek kwestii, to przeczytaj o tych zmianach raz jeszcze, byś miał(a) pewność, że wiesz, co mam na myśli - dopiero potem się wypowiedz (nie chcę, żeby przez kilka nierozważnych głosów na forum doszło do ewentualnych zmian, które okażą się nie tym, co chciałeś, drogi uzytkowniku).

Moim celem było przeredagowanie BGZ, ale nie tak, jak ja bym chciał, lecz z pewnym dystansem do własnych upodobań, starając się mimo wszystko sprawić, by forum stało się bardziej przyjazne nowym userom, bardziej intuicyjne, i przyjemniejsze w przeglądaniu. Dzięki temu forum (tak mi się wydaje) stałoby się nardziej przejrzyste, dział HP nie byłby tak zaśmiecony, a całe "wrestling area" zostałoby odświerzone.

Wasza ocena.

Muzyka na BGZ

Osobiście jestem przeciwny takiemu pomysłowi - zwiększa to czas ładowania forumn, a lwia część userów wchodząca na BGZ (nie wszyscy jak się domyślam mają hiper-szybkie łącze na miarę technologii NASA) słucha własnej muzyki przy sesjach z komputerem.

Do zarejestrowanych na BGZ

Użytkownicy.

Nie oszukujmy się - to właśnie Wy tworzycie atmosfere tego forum.

A czasem odnoszę dziwne wrażenie, że boicie się wypowiadać własne zdanie, chociaż nie wiem, czemu.

To, że ktoś ma moderatora/ admina, wcale nie oznacza, że trzeba się z nim zgadzać mając odmienne opinie - przykład WKSa i Willema pokazał, że mieć własne zdanie jest chyba o wiele ważniejsze, o ile wypowiadane jest w sposób kulturalny (dyskutowanie, a nie obrażanie). Każdy ma - co już pisałem - inny charakter. WKS na przykład rzuca cynizmem, i to też się fajnie czyta, trzeba mieć dystans.

Dostaniecie warna? Nie dostaniecie go, jeśli nie bedziecie obrażali innych, bądź znajdziecie w sobie trochę chęci chociaż, by poważac regulamin.

A jeśli kiedykolwiek dostaniecie, to administrator jest tym sprawiedliwszym, niż sprawiedliwi moderatorzy ;)

Moderatorzy, Administrator

Kwestia innych for jest wyłączona, ta propozycja jej nie dotyczy (powinno być po staremu - ban za naloty i takie tam, wiadomo w czym rzecz)

Jedyne, czego się czepię, to cenzura.

Jeśli ktoś da komuś prztyczka w nos, to go upomnieć, jeśli da mocniejszego, to dać warna. Ale nie nadużywać tego, bo po to jest możliwość dawania kilku ostrzeżeń, by ktoś miał wylot po kilku, a nie bana po dwóch.

Piszę to tak profilaktycznie, bo taki Vladimort był wyjątkiem od tej reguły, który jednak można przeboleć ;)

chcelatooo.png

mocne przemyślenie widze z twojej strony i to wszystkich działów :)

z większością sie zgadzam ... większośc ludzi wchodzi już z pamięci w interesujące ich działy , ale żeby znaleźć coś "nowego" czasami jest trudno (patrz intuicyjność o której pisał he)

co do "BGZ Extreme" to absolutnie się nie zgodze z tym, że powinien zostać przeniesiony do offtopu. To magazyn wrestlingowy którym powinniśmy się chwalić (nawet go wyróżnić kolorem) ... ale dopiero gdy powstanie część druga, a mam nadzieje że tak się stanie bo to chyba najlepszy "twór" jaki spłodziło BGZ - pozdro mo.

Jeśli chodzi o sport i F1 to na razie jeszcze bym tego nie ruszał ... rozpocznie sie sezon Kubek zacznie znowu śmigać ... dyskusja może się nieźle rozwinąć ... dał bym szanse jeszcze dla F1.

podsumowując ... nie bójmy się zmian bo mogą wyjść tylko na lepsze. Jeśli wyjdą na gorsze to się je przywróci do aktualnej postaci i bedzie git.

edit : tak sobie jeszcze myśle że nasza strona główna jest straaaasznie długa ... tworzenie kolejnych działów na stronie głównej to zły kierunek modyfikacji. Powinno sie raczej pójść w ścieśnianie wszystkiego i tworzenie poddziałów aby strona główna była jak najkrótsza-czytelniejsza.

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

To co widzicie to moja mała modyfikacja:)

wrócenie do starych czasów bgz.

norbas namieszał jeszcze z tym niebieskim kolorem ale to tez sie zmieni,

co do "BGZ Extreme" to absolutnie się nie zgodze z tym, że powinien zostać przeniesiony do offtopu. To magazyn wrestlingowy którym powinniśmy się chwalić (nawet go wyróżnić kolorem) ... ale dopiero gdy powstanie część druga, a mam nadzieje że tak się stanie bo to chyba najlepszy "twór" jaki spłodziło BGZ - pozdro mo.

Masz absolutna rację. Wiele rzeczy wymyślałem w chwili, gdy patrzyłem na forum. "BGZ Extreme" powinien być przeniesiony, ale do czegoś w rodzaju "BGZ Area" - czyli dział naszego forum, poczynając od spraw tego magazynu, kończąc na sprawach czysto forumowych. Zapomniałem to dopisać, dziękuję za przypomnienie/ sprostowanie.

tak sobie jeszcze myśle że nasza strona główna jest straaaasznie długa ... tworzenie kolejnych działów na stronie głównej to zły kierunek modyfikacji. Powinno sie raczej pójść w ścieśnianie wszystkiego i tworzenie poddziałów aby strona główna była jak najkrótsza-czytelniejsza.

Dokładnie. Dlatego zaproponowałem kilka rozwiązań, takich jak połączenie galerii, czy wcielenie zoomów do "Dyskusji" - w ten sposób zyskujemy to miejsce.

Ale strefa techniczna musi być (takie BGZ Area, nazewnictwo dowolne) - nie może być tak, że "Ogłoszenia" toną gdzieś w HP..

chcelatooo.png

dokładnie norbas zamieszał, połączył wszystko i było to mało czytelne, mam nadzieje ze teraz jest lepiej

"BGZ Area"
wydaje sie że można by z tego zrobić mocny dział.

na czele z BGZ X przez typera, quizy, gry.

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

• Reputacja:   4
  • Styl:  BGZ

Do Twoich propozycji Hellner odniose się póżniej.

A z nowych rzeczy to forum ... więc czemu BGZ nie ma mieć jeżeli znajdzie się ktoś kto się na tym zna :mrgreen:.

Co Ty se myślisz Willem? Na BGZ obowiązuje absolutny zakaz rozmów n/t innych for wrestlingowych, a Ty wymieniłeś je z nazwy i robisz im darmową reklamę!

Powinnieneś dostać ostrzeżenie za to.

Liczę na to, że to się już nie powtórzy. Żadnych rozmów a nawet wzmianek o innych forach wreslingowych!

94370642845de365932a94.jpg

To ja może wypowiem się na temat WSF. Myślę, że Hassio nie był kompetentną osobą do prowadzenia WSF, wymyślał bzdury i nie wnosił żadnego ożywienia w federacje. razem z Nemesisem rozesłalśmy PW do graczy, z zapytaniem czy dalej chcą sie bawić w WSF, narazie otrzymałem dwie odpowiedzi, zobaczymy jak bedzie dalej. Moim zdaniem WSF trzeba ożywić, bo inaczej upadnie na głowę, a tego bym nie chciał, bo podoba mi sie taka zabawa. Tylk, że prawda jest taka, że nikt tym się nie interesuje...tak naprawde zostawiliście wszystko na głowie Nemesisa. Dla mnie on nie poradzie sobie sam, bez urazy Rysiu, bo bedzie miał za dużo na głowie. Chodzi mi o wniesienie paru świeżych pomysłów do WSF, jak np. nowe rodzaje walk, nowi zawodnicy typu Homicide i Hernandez, żeby była większa różnorodność zawodników WSF. Już dogadałem się z Nemkiem, co do stylu pisania walk, ale chciałbym troche rozruszać tą federację. Myślałem nad podziałem federacji na wagi, bo to że Big Show ma pas cruiseweight jest dla mnie idiotyzmem. Zorganizowanie jakiegoś turnieju typu World War na 3 ringach, zaproponowanie nowym użytkownikom gry, przez stworzenie dla nich listy nowych zawodników, albo niech sami przedstawią swoje pomyśły na temat tego kim chcieliby grać. Jednym słowem, nie chce żeby WsF umarło, mam jeszcze pare pomysłów ale nie będę wszystkich wypisywał.

Pamietaj aby sie nie zmieniac, bez wzgledu na to jak bardzo inni by tego chcieli :)

• Reputacja:   9
  • Styl:  BGZ

Akurat to żę big show miał pas cruiser było częścią storyline'u ....wiec jeżeli nie wiesz ...to nie nazywaj czegoś idiotyzmem ... a Hassio był odpowiednią osobą .. EoT.

915802072594e34bce782c.jpg

• Reputacja:   2

Jeśli chodzi o WSF to może byście "Wywiad" reaktywowali?

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Super storyline...wielki jak pociąg facet ma pas cruise...pfffff....tak a co Hassio wymyśłil dobrego??? Takera wychodzącego spod ringu i rozwalającego wszystkich...po raz drugi pfffff...

he: hmm, chyba nie muszę przypominać tematu rozmowy? Koniec z dyskusją o WSF nie wnoszącą nic nowego :x

Alustriel: hell :P

Edytowane przez Gość

Alustriel, jak najbardziej jestem za zmianami w WSFie :)

w końcu to moje dziecko i musi się utrzymać :D

może wprowadzimy tworzenie wrestlera od zera?