Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co ostatnio z wrestlingu oglądałeś?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

ROH Third Anniversary Celebration 19.02.2005

Po długiej absencji w oglądaniu federacji niezależnych, ponieważ z braku czasu przez ostatnie tygodnie mogłem oglądać tylko TNA, postanowiłem wziąć się za jakąś galę Ring of Honor, na dysku znalazłem 3rd Anniversary Show i to do niego zasiadłem, zresztą pewnie przyda mi się na walkę z Milosem w WST z tego właśnie fedu :P

Galę otwarł speech Steve Corino, oraz Alex'a Shelley'a, obaj podkręcali swoje walki. Na początku na ringu zgromadzili się wszyscy wrestlerzy ROH, po czym CM Punk złapał za mikrofon, pochwalił federację, a także wymienił nazwisk, jak Samoa Joe, American Dragon, Spanky czy Austin Aries, następnie publika gromko podziękowała fanom/federacji i głośno skandowała "ROH!" :)

Steve Corino vs. Roderick Strong

Do tej pory nie przepadałem za Corino, pamiętam kilka jego występów z TNA, ECW, a także z ROh, gdzie mnie nie zachwycał - spieprzył w moich oczach barbed wire massacree z Homicide'm (ROH War of the Wire), ale właśnie w tej walce pokazał się z dobrej strony, wraz z Strong'iem, który tutaj posturą przypominał obecnego Davey Richards'a zrobili solidną walkę, obfitującą w niezły brawl poza ringiem, a także stiffową końcówką, będę musiał się przyjrzeć tej postaci w przyszłości.

Ocena: ***1/4

Jay Lethal vs. Jimmy Rave

Obaj jak na nich przystało sklecili dobrą walkę, tutaj wyraźnie widać, że jednak gimmick "Macho Man'a" ogranicza ring skillsy Lethal'a..

Ocena: ***1/2

ROH Pure Championship

John Walters© vs. Jay Lethal

Jakoś tak się złożyło, że Pure champ - w ogóle nie kojarzę tego kolesia - zaatakował Lethal'a po jego walce z Rave'm, po czym obaj rozpoczęli walkę. Lethal nieco zmęczony, ale i tak obaj dali radę, było trochę submission moves, ale w miare ciekawych, więc dało się wytrzymać.

Ocena: ***1/4

Ebessan vs. Billy Ken Kid

Pojedynek dwóch wyraźnych gimmicków, Ebessan - ubrany w coś podobnego do clowna z Japonii, a drugi - z maską a'la Tiger Mask chyba z Meksyku.. nadawali by się do TNA ^^ początkowo chciałem przewinąć, ale pozytywnie się zaskoczyłem już po pierwszej minucie walki - dużo humoru i high fly'u, kurde nie mogę z tego :P parodiują tutaj sławnych wrestlerów, kilka razy zrobili taunt Flair'a, uderzali nogą o matę jak Michaels, albo najlepsze jak Ebessan robił charakterystyczne dla Benoit'a "przesunięcie kciuka po gardle", to symulował tak jakby mu się ręka przykleiła do szyi i nie mógł jej odkleić ^^ końcówka sroga, zakończona 450 Ken Kid'a!

Ocena: ***1/2

Alex Shelley vs. Jimmy Jacobs

Obu zawodników lubię, a i widziałem jeden ich wspólny pojedynek z przeszłości, więc pozytywnie podeszłem do tej walki i nie zawiodłem się. Jacobs wtedy był szczuplejszy i zwinniejszy, o wiele lepiej prezentował się wtedy niż teraz. Walka prowadzona w szybkim tępie i dość stiffowo, widać między oboma toczył się wówoczac konkretny feud, zresztą widac było dużo nieczystych zagrań Shelley'a (który gra heela) w powtórkach przed walką, kilka ciekawszych spotów - m. in. aż trzy superkicki w twarz Jacobs'a, a później kickout (!), oraz seria skoków obunóż Jacobs'a na klatkę piersiową Shelley'a przy linach, zakończone mocnym elbow drop'em.. w końcu Shelley wygrał przez submission po crossface.

Ocena: ****1/4

Spanky vs. CM Punk

Ciężko mi jakoś określić tą walkę, działo się wniej trochę, ale przy poprzednich wypada blado, a jak na taką obadę lekko 4 gwiazdki by wyciągło ;)

Ocena: ***

ROH World Tag Team Championship

Ricky Reyes & Rocky Romero© vs. Dan Maff & BJ Whitmer

Dobry pojedynek drużyn, ciekawe akcje drużynowe, chociaż w kilku momentach trochę zadługo Reyes/Romero "bawili" się Whitmer'em co trochę przynudzało.. ale po zmianie z partnerem było już tylko lepiej, Dan Maff, którego bliżej wcześniej nie poznałem (1, max 2 walki), dał niezły popis power wrestlingu, mieszany z akcjami high fly, koleś nienależy do najlżejszych, więc jakies enzugiri, itp wychodzą mu bardzo efektownie. Whitmer również dobrze się zaprezentował, Saito Suplex czy Exploder w jego wykonaniu aż wgniatały jego oponentów w matę ;) wynikiem walki było ogłoszenie nowych mistrzów.. chętnie obejrzałbym rewanż tych par.

Ocena: ***3/4

Samoa Joe vs. Mick Foley's mystery wrestler

Trochę gadania na początku, Foley mówił o jakiś niestworzonych wrestlerach WWE, którzy mieli by stoczyć pojedynek z Joe, w końcu przedstawił jakiegoś Vordell Volker'a.. fajnie, nawet nie wiem kto to jest ^^ ale jednak nieznajomy koleś od razu pokazał, że nie jest tylko ofiarą i zapieprzał z kickami i punchami.. ale Joe go szybko "uspokoił", Volker trochę jeszcze pokazał, m. in. standing moonsault - jak na osobę pokroju Kennedy'ego ciekawie to wyglądało.. W końcu Joe poddał go po Conquina Clutch, trochę krótka walka, mogli to poprowadzić dłużej, a widać było, że z Volker'a da się jeszcze sporo wycisnąć.

Ocena: **3/4

Zanosiło się na koniec, ale Foley znów wszedł na ring i przedstawił kolejnego przeciwnika Joe, był nim.. Ebessian Jack! czyli walczący wcześniej Ebessian, tylko nie w stroju clowna, a Foley'a ^^ po wejściu impostera Foley'a, Mick powiedział, że będzie to hardcore match.. kupa śmiechu w tej walce, ale jakoś niesmacznie to wyglądało jak takie nie-wiadomo-co pomiatało Joe, kurde nie moge z tej walki :P Joe leżał poza ringiem, a Ebessan wszedł na narożnik, tauntował publice, wszyscy zaczęli klaskać, ale.. się przestraszył i przeszedł na drugą linę, wszyscy w śmiech, na drugiej linie to samo :P, później stanął na krawędź ringu.. znów wszyscy oklaski, Ebessan przymierza się do elbow.. i znów przestraszył się, w końcy zszedł z ringu i wykonał zwykły elbow, a rozbawiona publika zaczęła na całe gardło "holy shit!", "holy shit!", z śmiechu oplułem monitor! =)) po kopniaku w twarz Ebessana przez Joe w narożniku, Foley podał mu skarpętę, ten włożył ją Joe to ust, a ten zamiast się zwijać z bólu go ugryzł =)) prawdziwy Foley kilka razy interweniował w tej walce, ale pod koniec Joe odwdzięczył się mu sowitym lariatem i odliczył Ebessana po muscle buster.. Po walce Foley zaatakował Joe i trochę go poturbował na i poza ringiem, Joe dostał już chyba porządnej kurwicy od dwóch natrętnych Foley'ów i obu ustawił na krześle - Foley, a na jego kolanach Ebessan i wykonał na nich obu kop z rozbiegu! po tej akcji przerwał mu jednak zamaskowany Aries.. eh działo się :) Fantastycznie zabookowana walka!

Ocena: ****

2nd in the Best of 5 Series Taped Fist Match

Homicide vs. Bryan Danielson

Trochę szamotaniny na ringu i od razu przeszedli do solidnego brawlu w publice, gdzie m. in. Danielson wykonał suplex na krzesło, Homicide nie pozostając mu dłużny chwile potem wrzucił go w stos krzeseł, a także testował twardość stopni schodów jego głową ;) po schodkach przyszła pora na widelce.. Dragon tutaj chyba gra heela i muszę przyznać, że lepiej mu to wychodzi, porusza się podobnie do Matt'a Cross'a, ma stylową brudkę i groźnie wygląda ^^ panowie pozbawili już chyba wszystkich oglądających walkę miejsc siędzących i przeszli na ring. Homicide większość walki przejmował inicjatywę, ale to lepiej bo przy prowadzeniu Danielson'a byłoby więcej submissionów. Później Danielson przejął pałkę, w końcówce manager Homicide'a podał mu kastet, dzięki któremu zakończył walkę. Nie widziałem Dragona jeszcze w takiej walce, zwykle była w nich masa submission moves.

ROH World Championship

Steel Cage Match

Austin Aries© vs. Colt Cabana

Przyzwoity Cage match, poużywano sporo ścian klatki co efektownie wyglądało. Cabana się mocno pociął i nieźle krwawił, wkróce i Aries miał powody ku temu, aby się pociąć - Colt oprowadził twarzyczkę Ariesa po siatce klatki ;) dało się zauważyć naprawdę dobre spoty, m. in. moonsault z trzeciej liny w wykonaniu Cabana'y na stojącego Aries'a, hurricanranę Aries'a również z trzeciej liny (gdy obaj się na niej znajdowali) czy udarzenie stalowymi drzwiami klatki w głowę Cabana'y. Końcówka podobna, albo i bliźniacza do tej z Xcape The Cage na LockDown, mianowicie Cabana schodził już z drugiej strony klatki, a Aries w ostatniej chwili wyskoczył na zewnątrz. Dobra walka, obaj potrafią współpracować, chętnie zobaczyłbym więcej walk tej pary.

Scramble Cage Match

Carnage Crew vs. Dunn & Marcos vs. Izzy & Daranged vs. Azrieal & Dixie vs. Roderick Strong & Jack Evans

Pierwsza tego typu stypulacja jaką miałem okazję oglądać ;) dużo o niej słyszałem i widzę, że naprawdę opłaca się to oglądać, cała zabawa polega na tym, że na szczycie klatki, w narożnikach rozłożone są takie jakby trójkąty, na które spokojnie można wejść. Daje to bardzo dużó możliwości, tak więc w walce aż roiło się od przeróżnych niebezpiecznych spotów, m. in. gróźnych skoków z klatki, np. moonsault, 450, senton, coś a'la spiral tap, tylko, że z klatki poza ring.. świetna walka, nie na darmo znalazła się w main eventcie tak świetnej gali.

Ocena: ****1/2

Musze przyznać, że ROH podczas trzeciej rocznicy zaserwowało wysokiej jakości show, ilość 4 star matchy mówi sama za siebie. Chętnie sięgnę do gal tej federacji z tego okresu, bo widzę, że jest co oglądać. Zawiódł mnie brak AJ Styles'a i Chris'a Daniels'a na gali, ale i tak nie było tak źle.

Ocena końcowa: ****1/4

• Odpowiedzi 285
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

30

• Yao

19

• mateusz8721

12

• L.A.

11

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Ostatnio obejrzałem sobie dokument pt. "nWo 4 Life". Muszę przyznać że kapitalnie streścili historię tej grupy z czasów WCW w tych 55 minutach :t_up:

Polecam każdemu :D

• 4 miesiące temu...

WWE.Twist.Of.Fate.The.Matt.And.Jeff.Hardy.Story.DVDRip.XviD-433

Sciągałem ponad 4gb, aby odejrzeć jakieś 2h dokumentu i z 30 min extrasów (wszystkie walki z tego hv (z WWE) widziałem, więc je sobie darowałem, ich wybór pozostawia także wiele do zyczenia- po prostu człowiek nie ma najmniejszej chęci oglądać ich drugi raz... Na drugi raz trzeba czytać nfo...). Nie mogę tego przeboleć :evil:

Całe DVD jest moim zdaniem słabiutkie, jedne z gorszych (pomijając różne, jednogodzinne 'dokumenty', których obecnie WWE raczej już nie wydaje typu 5 czy 10 dvd (a może wtedy vhs) takera, rocka czy innego stone colda o dupie Maryji...). Pierwsza część opowiada o matt'cie- ponad połowa dokumentu zawiera skrótowy, około 40 min opisu kariery hadrych jako team (przedstawiono zimne fakty i komenty wszystkich, jacy to oni zajebiści... nic ciekawego) + ich dzieciństwo (o którym opowiadają praktycznie dokładnie to samo, tyle, że Mattew znacznie dłużej i więcej). Nie wiele czasu przyszło na omówienie jego singlowej kariery, ale nie oszukumy się- nie za bardzo jest tu o czym opowiadać :roll:

Część o J. Heffie była nieco ciekawsza, ale również nie było dobrze. Spora część dokumentu opowiadała o jakichś rzeźbach Jeffa z aluminium :roll: i 'muzyce', którą tworzy w jakiejś szopie na synteratorze... i znowu :roll:

Najbardziej jednak wqurwiło mnie to, że praktycznie wszystkie wypowiedzi wrestlerów itp. były... in-character! WWE przecież praktycznie nigdy (dobra, od jakiegos czasu) przy swoich home videos tego nie robi... ale widocznie nie tylko ich TV shows są teraz skierowanie głównie do <9...

Jedyna nowa, ciekawa rzecz, której się dowiedziałem to to, że Matt był promotorem w Omedze przed swoim odejściem do WWF...

Aha, na tym DVD jest jeszcze jedna ciekawa rzecz- 'z nazwiska' kilkukrotnie wymieniane są tam TNA i ROH. Zwykle WWE pomija zupełnie ich istnienie, albo są to tylko 'another promotions', a tu proszę...

Czyli, że tak powiem- 'don't try this at home' ;)

• 2 miesiące temu...

WWF No Way Out of Texas 1998

1)The Headbangers vs. Goldust & Marc Mero – opener gali jak dla mnie zdecydowanie za długi bez żadnej większej historii. Czas, żeby Sable wyszła na szerokie wody ;). (*1/2)

2)Taka Michinoku© vs. Pantera (Light Heavyweight Championship) – TAKA trochę się wkurzył na Pantere, najpierw zdradził go w walce Tag Team a następnie wygrał z nim używając broni również w Tag Teamach.. nie jest to szczyt wrestlingu, jednak walkę dobrze się oglądało, dodatkowo komentuje walkę Brian Christopher, który nie cierpi TAKA’i ;). (**3/4)

3)The Godwinns vs. Jacques Rougeau & Pierre Oulette - walka wyjęta z dupy, więcej historii ma odcinek Pieska Leszka i… Godwins… nie cierpię ich.(3/4*)

4)Justin Bradshaw vs. Jeff Jarrett – walka o pas NWA NothAmerican, Jeff Jarrett mistrzem zaś challneger’em jest Bradshaw, który zaczyna działać na własną rekę z dala od drętwego team’u Blackjacks, drużyna NWA znęcała się przy każdej możliwej sytuacji nad Bradshaw’em teraz ten będzie mógł szukać zemsty. Jednak ja tu nie znalazłem ciekawego pojedynku. (*1/2)

5)Ken Shamrock, Ahmed Johnson, Chainz, Eight Ball, & Skull vs. Farooq, Rocky Maivia, D-Lo Brown, Kama Mustafa, & Mark Henry – Ken Shamrock celuje ku pasowi Rocky’iego, w tej walce jednak go nie wygra, ale może się odegrać za chair shota z przed tygodnia, którym właśnie poczęstował go mistrz. Ahmed Johnson dalej ma nie wyrównane rachunki z Nation of Domination. Czy Ken znowu wpadnie w szał i zniszczy wszystkich przeciwników i partnerów ? Kolejna walka PPV bez żadnych rewelacji nie płakałbym gdybym jej nie zobaczył. (**)

6)Kane vs. Vader – Kane od kiedy zadebiutował w WWF sieje strach i spustoszenie i możliwe, że jednyną osobą którą mu dorównuje gabarytami jest Vader, czy uda mu się obalić złowieszczego brata The Undertaker’a ?... Ogólnie cała walka do ostatnich chwil niczym nie zachwycała jednak końcówka walki była niczym z zaciętego pojedynku puro (może nie za długo ale było) co dla mnie było wielkim plusem walki. (**3/4)

7)Steve Austin, Cactus Jack, Chainsaw Charlie, & Owen Hart vs. Hunter Hearst Helmsley, Jesse Jammes, Billy Gunn, & Savio Vega (No DQ Match) – zapowiada się nie zła wojna DX już wystarczająco dużo osób wkurzyło, które się zebrały, aby utrzeć nosa Degeneratom. Jednak nie ma głównego winowajcy HBK, za jego miejsce wchodzi lider portugalskiego gangu Los Bariquas Savio Vega. Coś co jeszcze pół roku wcześniej było nie do pomyślenia Austin i Owen w jednym team’ie. Cała walka jak dla mnie była jednym wielkim build up’em do WM XIV i jeszcze większym wypromowaniem Austin’a przed walką z HBK przez co końcówka nie spodobała mi się, ale całokształt walki dobry… ciekawy brawl. (***1/4)

WCW SuperBrawl VIII

1)Booker T vs. Rick Martel – Booker T osiągnął dużo w Tag Team’ach i próbuje sił jako wolny strzelec, wygrał pas TV od Saturn’a, jednak Raven Flock nie daruje mu tego i napada go ciągle, z pomocą przybywa Rick Martel, który prosi w zamian title shot’a i kończy z nowiuśkim pasem TV… na PPV Booker T będzie chciał go odzyskać. Całkiem nie brzydki opener oraz ani nie za długi ani nie za krótki ;). (**)

2)Saturn vs zwycięzca opner’a – Booker albo Martel mają długą drogę zanim opuszczą halę z pasem bo na drodze stoi jeszcze głodny pasa Saturn. A ta walka podobała mi się zacięty pojedynek dwóch dobrych zapaśników razem z opeerem składa się w jedną bardzo dobrą całość.(**1/2) (a dla dwóch walk jako jedno **3/4)

3)Disco Interno vs. La Parka – mistrz „gorączki niedzielnej nocy” vs. Meksykański szkielet ;). Walka wyjęta z dupy jednak nie śmierdziało dupą, w porządku walka .(**1/2)

4)Brad Armstrong vs. Bill Goldberg – kolejna walka wyjęta z dupy, Goldberg od kiedy zadebiutował sieje chaos i spustoszenie po każdym przeciwniku czy i tym razem to zrobi i zachowa streak ?.. k***a kogo ja oszukuje… kolejny squash w wykonaniu Goldberga i pokazanie jaki to on jest silny… nic ciekawego. (DUD)

5)Chris Jericho vs. Juventud Guerrera – walka na zasadach Title vs. Mask. Juvi tak mocno pragnie wygrać jeszcze raz pas Criuserweight jeszcze raz, że zgadza się na zasady Jericho, że jesli Juvi przegra zdejmuje maskę. No no walka cruiser’ów kolejny raz nie zawiodła, zdecydowanie najmocniejsza strona WCW i walka mocna strona tego PPV, jednym minusem jest strasznie martwa publika mało nie różniąca się od tej WWE podczas walk o ten pas jak jeszcze istniał w WWE. (***3/4)

6)British Buldog vs. Steve „Mongo” McMichael – Buldog i były footbolista nie lubią się wzajemnie i czas wyjaśnić sprawy na ringu… Mongo jest denny tak jak ta walka a publika jeszcze ciszej niż wcześniej, dobrze, ze krótka. (*1/4)

7)Diamond Dallas Page vs. Chris Benoit - walka o pas US, DDP dał dla Benoit’a szanse walki i ten pas na Thunder, bo uważał iż Benoit jest bardzo niedoceniany, całą walkę przerwał zazdrosny Raven, który na Souled Out nie wygrał pasa od DDP, przez cały miesiąc DDP i Benoit pomagali sobie wzajemnie w walce z bandą Raven’a, sojusznicy i przeciwnicy walczą jeszcze raz 1 on 1 o pas. Walka tych dwóch zapaśników nie może wyjść brzydko, walka jak najbardziej trzymała poziom, i jest to cześć obecnie najlepszego feud’u w WCW DDP vs. Chris Benoit vs. Raven. (***1/2)

8)Randy Savage vs. Lex Luger – Macho Man chce rewanż za Souled Out, ale tym razem w no DQ. Walka wielkich ryb WCW była wielkim nieporozumieniem, niby zasady DQ, ale nic nie działo się, oraz skończyło się szybciej niż się zaczęło. (*)

9)The Steiner Brothers vs. The Outsiders – ostatnimi czasy u braci występuję nie porozumienie, Scott wygrywa wszystkie walki sam, nie tagując się w ogóle z Ric’iem, jednak udało im się zdobyć pasy na Nitro a teraz NWO będzie chciało z powrotem swoje złotka. Walka nieciekawa, nic nie działo się podczas niej, jeden spalony Outsiders Edge oraz zaskakująca kolej rzeczy. (*1/2)

10)Sting vs. Hulk Hogan – po 16 miesiącach na Starrcade 97 Sting w końcu zmierzył się z Hogan’em, następnie na Nitro odbył się rewanż po którym JJ Dillon zrobił wakującym, na Souled Out 98 przeciwnicy podpisali kontrakt no i jesteśmy 18 months In the making Sting vs. Hogan one more time 1 on 1. Kaaarwa koniec niekończącej się historii, 1,5 roku ! feud składający się głownie z 0,5-1 minutowych pojawień się Sting’a pod koniec Nitro bądź w ogóle. Sama walka również wolna i nudna jak cały feud, ale chyba najlepszy ze wszystkich trzech pojedynków ostatnimi czasy. (**)

Specjalnie obejrzałem 2 PPV z lutego 98 od WCW i WWF, żeby móc sobie je mniej lub więcej porównać. Jak już mnie przyzwyczaiło WWF ich PPV to głownie 1-2 ostatnie walki bo reszta to takie zapchaj dziury, na których tylko czekasz na main event oraz jakoś zapchać ten 3h slot PPV. Natomiast w WCW jest zupełnie inaczej dopóki nie dojdzie do main eventer’ów gale przyjemnie się ogląda bo nie ma co WCW miało bardzo mocny mid card. Zdecydowanie najlepszą walką dwóch gal był pojedynek od WCW, Juvi vs. Chris Jericho który całkowicie zjadł Lightheavyweight’ów od WWF, dywizja ta w WWF można powiedzieć dopiero raczkuje więc nie ma w sumie co się dziwić. Main event’ów za bardzo nie ma co porównywać bo to dwie różne kategorie, WWF robi build up do WM’ki w dobrej zadymie a WCW serwuje finał najważniejszego feud’u w nudnym pojedynku. Jeśli miałbym wybierać lepsze PPV stawiałbym na WCW SuperBrawl VIII, bo dopóki nie doszło do 3 ostatnich walk (plus Goldberg) dobrze się oglądało a w WWF przez większość czasu nudziłem się a walką wieczoru nie było nic porywającego, żeby wybaczyć całą resztę.

Ganso Puro Czub :).

53373727349a4521b35993.jpg

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   0

Kolekcję Ladder Matchów wydanych przez WWE. Zachęcam do obejrzenia. Fenomenalne pojedynki w wykonaniu Hardych, Edge'a i Christiana. Nawet Dudley Boyz (dzisiejszy team 3d) potrafili skleić dobry pojedynek. Obejrzałem całe dvd oprócz pojedynku Edge'a i Johna Cena'y w tlc match'u, z racji tego iż ten pojedynek wcześniej widziałem. W dvd również podobało mi się to, że zawsze pokazywano jak do tej walki doszło. Najbardziej w pamięci utkwił mi pojedynek Edge/Christian vs The Hardy Boyz vs The Dudley Boyz w tlc match'u. Fenomenalne zwroty akcji, wysokie loty :D i ogólnie pojedynek ciekawy. Więcej nie piszę, żeby nie zdradzać, ale mocno zachęcam do obejrzenia tego dvd. :D

• 4 tygodnie później...

• Reputacja:   993

Jako, iż ostatnio nie mam możliwości oglądania bieżących gal, gdyż mam małego feuda z swoim dostawcą internetu... :roll: zabrałem się w końcu za oglądanie gal Ring of Honor. Przedtem obejrzałem całość z 2002 roku, a obecnie zajmuje się rokiem kolejnym. Oto, co już odpaliłem - z ocenami jakie wstawiałem poszczególnym walkom:

Revenge on the Prophecy

Paul London vs. BJ Whitmer vs. Homicide vs. Colt Cabana - ***3/4+

Bryan Danielson vs. Samoa Joe - ****

AJ Styles & Low Ki vs. Christopher Daniels & Xavier - ****1/4+

One Year Anniversary

EZ Money vs. Chad Collyer vs. Michael Shane vs. Colt Cabana - ***3/4

Jay Briscoe vs. Mark Briscoe - ****1/4

Bryan Danielson vs. Samoa Joe - ****1/4

AJ Styles vs. Paul London vs. Low Ki - *****

Paul London vs. Xavier - ***3/4

Expect the Unexpected

Amazing Red vs. Slim J - ***1/2

AJ Styles vs. The Backseat Boyz vs. Carnage Crew vs. The SAT - ***3/4+

Low Ki & Da Hit Squad vs. Special K - ***3/4

Samoa Joe vs. Homicide vs. BJ Whitmer vs. EZ Money - ***1/2+

Christopher Daniels & Xavier vs. AJ Syles & Amazing Red - ***1/2+

Night of Champions

Christopher Daniels vs. Doug Williams - ***1/2+

AJ Styles & Amazing Red vs. Briscoe Brothers - ****

Jody Fleish vs. Low Ki - ****1/2

CM Punk & Ace Steel vs. Raven & Colt Cabana - ***1/2+

Epic Encounter

Special K vs. Dunn & Marcos vs. Carnage Crew - ***1/2

AJ Syles & Amazing Red vs. Briscoe Brothers - ****

BJ Whitmer vs. CM Punk - ***1/2

Bryan Danielson vs. Paul London - ****1/4+

Round Robin Challange II

The SAT vs. Dunn & Marcos vs. EZ Money & Sterling James Keenan vs. Special K - ***3/4+

CM Punk vs. Homicide - ***3/4

Carnage Crew vs. Hotstuff Hernandez, Don Juan, & Fast Eddie - ***3/4+

Amazing Red vs. Paul London - ***1/2+

Christopher Daniels vs. Paul London - ***3/4+

Frontiers of Honor

Paul London vs. James Tighe ***1/2

AJ Styles vs. Johnny Storm - ***3/4

Samoa Joe vs. Zebra Kid - ****

Do or Die

Jason Cross vs. Tony Mamaluke - ***1/2

The Second City Saints (CM Punk & Colt Cabana) vs The Briscoes vs The Carnage Crew (Loc & Devito) vs Special K (Izzy & Dixie) - ***1/2

Special K vs. Backseat Boyz -***3/4+

Samoa Joe vs. Homicide - ***1/2

Od razu należy zauważyć, że warto jest oglądać te gale. Przyjemnie jest być świadkiem zmierzchu wówczas nieznanych wrestlerów, a dzisiaj wielkich gwiazd, jak: CM Punk czy Samoa Joe. Poziom walk jest zwykle wysoki i praktycznie co galę można natknąć się na jakąś perełkę. Jedną z takich na pewno będzie fenomenalna walka AJ Styles vs. Low Ki vs. Paul London z 1st Anniversary Show, która póki co wyróżniłem jako jedyną od początku istnienia tej federacji, 5 gwiazdkową oceną. To, co pokazywał w ringu London przechodzi ludzkie pojęcie. Oprócz tego warto zwrócić uwagę na trwający ponad 40 minut, znakomity pokaz psychologii ringowej między London'em i Bryan'em Danielson'em, toczonym w 2 out of 3 falls. Dobrą stroną tego roku są również storyline, głównym motorem, który przyciąga mnie przez ekran monitora i nakłania do oglądania więcej jest feud Punk vs. Raven - czyli program, dzięki któremu Straight Edge został gwiazdą, a ja sam zacząłem nawet mu markować. ;) Oprócz tego : Prophecy vs. The Group, czyli nieco skomplikowany i obejmujący wiele osób storyline, toczący się między stajniami Christophera Danielsa i Steve Corino. Polecam wszystkim.

Ja pooglądałem sobie Wrestlemanie XIX. I teraz ściągam wszystkie PPV z TNA 2008 roku.

[you] wejdź i oceń moją galerię http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15169&start=15

72980324749511c3a2737d.gif

• 1 miesiąc temu...

Ja ostatnio oglądałem SS 2003 EC Match. Polecam!

Teraz skończyłem oglądać WrestleManie 24 i No Mercy 2005 :D

trishzf4.gif

nikeusermt8.png

pepsiaddictcs2.png

psvfanqs3.png

Ja ostatnio obejżałem JCW Bloodymania.

91794957345e1dece60d6b.jpg

• 2 tygodnie później...

Ostatnio jestem na bieżąco i nie oglądam archiwalnych gal. W poniedziałek oglądałem Destination X. Gala przebiła wiele PPV WWE. We wtorek RAW. Zawód na całej linii, a w środę ECW. Od kilku tygodni ECW trzyma poziom tak samo tym razem. Teraz zasysam SmackDown i Impact. A więc piątkowy wieczór zajęty. ;)

14c76a45c3.png

a ja oglądam sobie "TNA best of the bloodiest brawls scars and stitches (2008)". Prawie wszystkie walki wymiatają :lol

Ja chyba ostatnio oglądałem piątkowe SD, oraz Destination X

ostatnio oglądalem ostatnie : RAW i Impact