Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co ostatnio z wrestlingu oglądałeś?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ostatnio odpaliłem sobie już po raz któryś Survivor Series 1997(Montreal Screw Job) i po raz kolejny muszę potwierdzić że gala jest wyśmienita, wszystkie walki stały na wysokim poziomie i było naprawdę co pooglądać, a Main Event to już w ogóle klasa sama w sobie szkoda tylko że Hart został tak wydymany przez McMahona.

brethartfa3.gif
  • 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 285
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

30

• Yao

19

• mateusz8721

12

• L.A.

11

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

Oglądałem ostatnio :

ROH Enter The Dragon

Royal Rumble 2000

UFC 80

The Rock: People's Champ

warto było to wszystko ściągać :t_up:

sygnastingc.png

10980.png

27704.jpg

11428.gif

Ostatnio to:

CZW Cage of Death 9- szczerze to troszkę zawiodłem się na tej gali szczególnie na CoD matchu :roll:

CZW Tournament of Death 2- no tu to akurat byłem bardzo zadowolony... w szczególności po walce Zandig vs Mondo :clap:

ROH Reckless Abandon- gala średnia, podobały mi się głównie walki o ROH TT title, Danielson vs Hero i Aries vs Strong

Więcej nie kojarzę...

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Ja ostatnio oglądałem NJPW Wrestle Kingdoom II, czyli gala poświęcona domniemanej wojnie TNA i NJPW, oprócz walki AJ Styles, Christian Cage i Petey Williams vs. jakieś Japońce i Kurt Angle vs. Yuji Nagata nic specjalnego, ale dla tych dwóch opłacało się ściągać. Poza tym ROH Dragon Gate Challange '06, zajebista gala, dawno nie widziałem tak dobrej gali w wykonaniu ROH, 4 pojedynki, które zostały głęboko w mojej pamięci, ponadto ROH Dissension '06, tutaj już słabiej, praktycznie każda walka to typowy średniak, nawet main event mimo wyborowej obstawy (AJ Styles vs. Bryan Danielson) nie wybił się na ponad przeciętną.. obecnie ściągam kilka gal ROH z 2006 roku, więc jak obejrzę chętnie wystawie komentarz w temacie.

PS. Piszcie tutaj co obejrzeliście, zawsze dzięki takim komentarzom, pomaga to w ściąganiu gal.

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Też ostatnio obczaiłem NJPW Wrestle Kingdoom II, co prawda tylko te walki w których były chłopki z TNA bo na reszte nie miałem czasu. Najlepsze wrażenie zrobił Abyss z tymi pinezkami wbitymi w dłoń :crazy:

To musiało boleć :) I jeszcze co mnie ździwiło Petey zrobił destroyera (zajebistego) na wcale nie małym gościu :D

16476371734edf391100c30.jpg

BJW Deatchmatch Wars #147 - tą galę miałem przyjemność oglądać razem z Hunterem. Przez cały czas trzymała równy poziom i było dużo emocji w pojedynkach. W pierwszym pojawił się ogień i jeszcze widzieliśmy kilka ładnych akcji na pinezki. Kolejna walka Barbed Wire Boards Match również udany, troszkę lepszy od pierwszej walki. Na sam koniec BJW zaserwowało Double Ring Death Match, walczyli tam czołowi zawodnicy owej federacji. Ogólnie bardzo podoba mi się produkt Big Japan Wrestling, chyba to obecnie najlepsza federacja prezentująca UltraViolent na świecie.. Dodam jeszcze, że to było moje pierwsze, pełne Deathmatch Wars.

• Reputacja:   1

Ostatnio oglądałem:

- UFC 80 Rapid Fire

- ROH Undeniable PPV

- CZW Choosing Sides

- CZW Cage of Death

- CZW Night of Infamy

Zwiodłem się na wszystkim... jeszcze w miarę nieźle wypadły COD i Undeniable, ale i tak poniżej moich oczekiwań. Pozostałych 2 gal CZW gdybym wiedział, jaki poziom zaprezentują to nawet bym się nie tykał...

Z COD na wyróżnienie na pewno zasługuje COD match, ale jak na 'taaaaaki' match to i tak trochę słabo. Owszem, było nawet kilka chorych bumpów, ale poprzedniczkom to nie dorównuje...

ROH PPV ze względu na ME na pewno poleciłbym antyfanom McGuinessa. Jakaż to będzie radość naliczenia może 20 jebnięć lariatem, do tego może i tyle samo nieudanych + jakieś 5-10 Moriego... Lariats only... :crazy:

IWA-MS : IWA-MS vs. Elite Pro: Best of 7

Jason Hades vs. Lucky – opner gali jaki taki był w porównaniu do poziomu reszty gali… Lucky nowy lightheavywight na scenie IWA-MS całkiem spoko heel z niego i Jason Hades z fajnym finiszerem Kill Switch. (**)

Deranged vs. Jay Jansen – słaba walka mało działo się bo w sumie czego spodziewać się po dwóch spaślakach ogólnie nudy (*1/4)

Mickie Knuckles vs. Kimberley Kash – spoko walka babek, Mickie dla obecnie najlepsza damska zapaśniczka walczy z całkiem ładną Elite Pro Origal, blondyneczką ^^ . (**)

Dysfunction & Night Breed vs. Ricochet, Eddie Kingston & Devon Moore – ogólnie to na karcie całej gali ta walka wyglądała najlepiej I niestety sie zawiodłem, przez większość czasu walka byłą jednostronna I niezbty ciekawa jak na takich zapaśników jak Dysfunction, Ricochet, Eddie Kingston i Devon Moore. (**1/4)

Acid vs. Chuck Taylor – całkiem okej walka jednak nic specjalnego w niej nie wydarzyło się wielki plus tego pojedynku to charyzmatyczny Sexy Chucky T i jego piski. Poziom jak w przypadku opeeru okej na tle całej gali. (**)

The Iron Saints vs. Team Taiban – przeciętna walka nic ciekawgo nie działo się, śmiało można było ją przewinąć, najciekawszym elementem tej części to gimmick Talibanów coś w stylu Muhammed Hassan i Diavari oraz ich cios – Body Slam, z narożnika z dywanikiem od ich modlitw ^^. (**)

Brandon Thomaselli vs. Ian Rotten – nie oczekiwałem niczego po tej walce mimo, że walczył mój ulubieniec Brandon Thomaselli, ale jak walczył z Ianem w pure wrestlingowej walce to nie można było się wiele spodziewać, cała walka praktycznie toczyła się w parterze w, że tak powiem „pseudo technicznej walce” lubię techniczne walki, ale to.. blechh. (*1/2)

NIE POLECAM sciągać a ni tym bardziej kupować tej gali ^^…trwa 2h i ogólnie nieżle wynudziłem się… najgorsza gala IWA-MS jaką widziałem.

WWF Survivor Series 1997

Survivor Series Match - Blackjacks & Headbangers vs. New Age Outlaws & Godwinns - opener gali nic ciekawego, pewnie niedługo wogóle zapomne, że taką walkę oglądałem plus mój znienawidzony team Godwinns… kiepa (*)

Survivor Series Match - Disciples of Apocalypse vs. the Truth Commission – druga walka na zasadach Survivor Series I kolejny gniot na ringu nie działo się nic godnego uwagi I w dodatku walczą ze sobą dwie stajnie o infantylnych gimmikach (*)

Survivor Series Match - Team USA (Vader/Mero/Golddust/Blackman) vs. Team Canada (Furnus/LaFon/Davey Boy/Anvil) – trzecia walka, no w tym przypadku już było troche lepiej, co nie znaczy, że było coś szczególnego w tym pojedynku, głupia postawa Goldust’a popsuła walkę i trochę słaba końcówka. (**)

Kane vs. Mankind – The Undertaker powiedział, że nie będzię walczył ze swoim bratem, ale Mankind jak najbardziej po tym jak Kane go chokeslemował 2 razy na rampie. Debiut Kane’a w prawdziwej walce i wyszedł całkiem w porządku brawl i nawet był jeden fajny spot po trzech pierwszych walkach poczułem zadowolenie. (**1/2)

Survivor Series Match - NOD (Faarooq, Kama, Rocky Maivia, D-Lo) vs. Legion of Doom, Ken Shamrock and Ahmed Johnson – zdecydowanie najlepsza walka Survivor Series mimo, że miejscami strasznie muliła, fajna czysta końcówka (**1/4)

Owen Hart vs. Stone Cold Steve Austin – ojeja co to było, okropna walka, ale tutaj można wytłumaczyć kontuzją karku SCSA’a , sama walka kiepska I krótka, zdecydowanie gorsza od tej z SummerSlam 1997, ale cały feud jak najbardziej udany (Owen 3:16 I Just broke your neck!). (*1/4)

Bret Hart vs. Shawn Michaels – main event o pas WWF, walka ogólnie średniak o wiele bardziej gorsza od ich klasyka z Wrestelamni 12, odbył się oczywiście słynny Monteral Screw Job czyli mimo wszystko historyczna walka, którą trzeba zobaczyć. Najlepsza walka całego Survivor Series (**3/4)

Jedna z „Wielkiej 4ki” PPV’s a WWF zaserwowało nam gniota nie polecam tej gali, wszytsko bazuje na słynnym Screw Jobie i jeśli ktoś widział samą walkę nie opłaca się oglądać całej gali, lepiej ten czas przeznaczyć na „Wrestling With Shadows”.

Ganso Puro Czub :).

53373727349a4521b35993.jpg

• Styl:  Jasny

The Undertaker The Phenom

Film nagrany jeszcze za czasów WWF. Dużo wspomnień. Pierwsze walki z Mankindem. Boyler Room Brawl. Burried Alive. Pierwszy Heel in a Cell. Fantastyczne walki z Kane'm czy właśnie ze wcześniej wspomnianym Mankindem. Hell in a Cell z Foley'em był niesamowity.

WWF Survivor Series 1999

Trzy tradycyjne wwalki Survivor Series. Na dzień dobry już Goodfather Hooo train. Bubba Ray się pyta. Goodfather maybe You give me one wh,wh,wh,wh,wh,wh.....whore? Odpowidź...n.n.n.n.n.n.n.noooo. Walki na wysokim poziomie jak zresztą zawsze w WWF.

IWA-MS 11th Anniversary Show

Chrisjen Hayme vs. Ben McCoy – słaby I krótki opener, to wszystko co mam do powiedzenia. (*)

Devon Moore vs. Jason Hades vs. Troy Walters vs. Lucky vs. Justin Dredd vs. Dingo – walka cruiserów na zasadzie elimination, wyszło spoko miało miejsce trochę highflyowych akcji, ale ciut przykrótka jak na taką ilość zapaśników, i dla mnie na plus Devon Moore w akcji. ( **3/4)

Jack Thriller vs. Jimmy Jacobs – król opneróow Jack Thriller w końcu troche wyżej w karcie I to w walce nie byle z kim, nienajgorsza walka, trwała trochę dłużej ponad przeciętną, ale na początku było wolno, jednak po koniec zrobiło się ciekawej, skończyło się czystym końcem. (**1/4)

Deranged vs. Brandon Thomaselli – nie ciekawa walka i szkoda, że musiał wziąć w niej udział Thomselli, no ale w sumie co on mógł zrobić, z spaślakiem, nieudana próba „Here’s The Deal” .. szkoda. (*1/2)

Chuck Taylor vs. Ricochet – jest to ich drugie spotkanie w IWA-MS i obaj zrobili przyzwoitą walkę, na początku było wolniej jednak im dłużej trwała tym bardziej rozkręcała się, jednak odniosłem takie wrażenie, że ledwo zdążyła się rozkręcić na maxa i już był koniec… podobizny obu zapaśników widnieją na okładce DVD.(***1/2)

Pinfalls Count Anywhere - Dysfunction & Silas Young vs. Josh Abercombie & Mickie Knuckles – kolejna w miare przyzwoita walka, na początku byłem ciekaw co tu robi Mickie, ale okazało się, że partner Josh’a z Trailer Park Boys nie miał jak dotrzeć na galę… końcówka fajna tylko szkoda, że nie zrobili spotu z finiszerem Josh’a i nie pokazali Spike Rubix Cube… managerka Miloweeks Bests niezła dupencja ^^. (**1/2)

BJ Whitmer vs. CJ Otis – widząc tę walkę na karcie widziałem, że nie będzie, zle i miałem racje walka w miarę ciekawa zaczęła się spokojnie poprzez techniczne akcje następnie przechodząc do mocnych chopsów (na gali było 40-50 osób i rozchodziło się echo po sali gimnastycznej) i chwytów wrestlingowych, dziwny koniec.. nie wiem shoot czy work ;]… dodatkowo walkę pomagał komentować Chucky Tylor i powiem, że zawiodłem się bo strasznie mało mówił ;/.(**3/4)

Jason Dukes vs. Ian Rotten – nudny długi brawl nudnego feudu (Jason Dukes pojawiał się na galach IWA-MS mówiąc, że chce walczyć przeszkadzając tym samym w trwaniu showa Ian przychodził i go wyganiał), cała walka opierała się praktycznie tylko na punchach, kopach i przepychankach… walka tym była lepsza od tej z Thomasellim, że pojawiły się elementy hardcoru co troche urozmaiciło pojedynek. (*1/2)

Eddie Kingston vs. Michael Elgin vs. Roderick Strong – “3 way StrongStyle Match”, na tę walkę czekałem i nie zawiodłem się, mnóstwo było stiffowych chopsów i lepów na twarz, kilka groznie wyglądających rzutów co dało nam porządną walkę… minusem walki było to, że zabrakło near falli i koniec był taki nagły bez żadnych emocji… równie dobrze mógłby być pojedynek Kingstone vs. Strong i bym ucieszyłbym się. (***3/4)

Joey Ryan & Karl "The Machine Gun" Anderson vs. Iron Saint – typowy przciętniak na początku wolno I nieciekawie pod koniec akcja troche przyśpieszyła się co I tak tej walki nie uratowało… ogólnie nie lubię Iron Saints… z tych walk które widziałem żadna nie zapadła mi w pamięć, z drugiej strony wiem, Ryan i Anderson potrafią zrobić dobrą walkę, tak więc zwale wszystko na Thomasellis ^^. (**)

Barbed Wire Boards / Barbed Wire Bat Match - Freak Show vs. Insane Lane – nie lubię hardcoru ani UV, ale jak już mam oglądać taki wrestling to w wykonaniu takich osób jak Drake Younger, JC Bailey czy Danny Havoc, którzy oprócz okładania się wszystkim co popadnie pokazują oprócz tego ring skillsy… a nie oglądać słonia i słoniątko przepychającymi się z drutem kolczastym… słaba walka. (*1/2)

Ogólnie cała gala lepsza od poprzedniej z Elite Pro, poziom gali był przeciętny co jest według mnie za mało na urodziny IWA-MS (albo tego roczne TPI rozpieściło mnie ^^). Przez drugą połowe gali komentował Chuck Taylor, który prawie nie odzywał się a publiczność to totalne manekiny. Jeszcze warto wspomnieć o emocjonalnym speechu Ian’a o tym, że to być może ostatni rok IWA-MS, gdyż brak funduszy, podziękował przyjaciołom, lojalnym fanom i nie obyło się bez łez.

WCW World War III 1997

Faces of Fear vs.Glacier and Ernest Miller – opener wyszedł słabo i po za tym nie przepadam za Faces of Fear ani drugim teamem co dało mi ogólnie zamulacza (*1/4)

Saturn vs. Disco Inferno – walka o TV Title a zarazem rewanż z Nitro, kiedy to Saturn wygrał pas od Disco… sama walka w trzymała poziom i była w miarę ciekawa. (**1/2)

Yuji Nagata vs. Ultimo Dragon – walka dwóch japończyków jeden preferujący styl techniczny a drugi wszystkiego po trochu z większym wskazaniem na high flying dodatkową stawką, jeśli wygra Ultimo, dostanie 5 minut na ringu z Sonny Onno… walka jak można spodziewać się po takich zapaśnikach niestety ale tylko dobra (jak ta z Halloween Havoc) obaj panowie jak dla mnie nie czują chemii na ringu, żeby wykonać prawdziwy majstersztyk.(***1/4)

Steiner Brothers vs. Regal & Taylor – Regal i Amstrong dostali title shota po tym jak pokonali na Nitro Harlem Heat… walka była w miarę spoko, jednak bez fanfar. (**)

Raven vs. Scotty Riggs – pierwsza oficjalna walka Ravena na PPV, który jeszcze nie podpisał kontraktu z WCW i JJ Dillon ogłasza, że jeśli Raven nie podpisze kontraktu w ciągu 24h to leci na zbity pysk. Scotty Riggs po tym jak jego partner z American Males (Buff Bugwel) przeszedł do NWO nie mógł się odnaleźć w WCW, jednak wdał się w feud z grupą Raven’a. Raven chce, aby Riggs do nich przyłączył… jednak ten odmawia. Walka trochę nudnawa nie działo się nic specjalnego uwagi.. więcej spodziewałem się po Ravenie. (*3/4)

Steve McMichael vs. Alex Wright – początkowo Mongo miał walczyć z Goldbergiem, jednak pobił go na zapleczu i prosi o walkę z kim innym… pojawia się Alex Wright z Debrą, który gra zastępstwo za Jaffa Jarretta, który niespodziewanie powrócił do WWF… nudna walka nie ciekawego feudu McMichael vs. Debra… jeszcze Alex Wright jest dobry w ringu ale Steve żal. (*1/4)

Eddie Guerrero vs. Rey Mysterio Jr – po ich klasyku z Halloween Havoc, WCW postanowiło, pociągnąć ten feud dalej… na Nitro Eddie zrewanżował się i odzyskał pas, który wcześniej stracił na PPV. Walka bez porównania o wiele gorsza od pierwszej, jednak jeśli jest gorsza od klasyki to nie znaczy, że jest kiepska, przyjemnie się ją oglądało. (***1/2)

Curt Hennig vs. Ric Flair – Flair chce się zrewanżować za Halloween Havoc i zdradę Henninga na Fall Brawl i jeśli mu się to uda jako bonus dostanie pas US I wszytsko w no dq. Ogólnie sam feud tych dwóch nazwisk jest ciekawy, jednak ich walki już nie za bardzo… ta z Halloween Havoc jeszcze była w miarę okej, ale ta jak dla mnie zdecydowanie za długo i większość walki była strasznie wolna. (**)

60-man battle royal - trzeci w historii WCW wielki battle royal, którego zwycięzca ma dostać title shota na SuperBrawl (jednak jak dalsze losy pokazały było to na Uncensored ;]). Ogólnie to chyba miała być wersja delux WWF’owskiego Royal Rumble, czyli 2x więcej uczestników, 3 ringi i wszyscy naraz… i to jest przykład tego powiedzenia „za dużo nie zdrowo” , ogólnie jeden wielki bałagan. (**1/4)

Średnie PPV w wykonaniu WCW nie odbyła się, żadna strasznie dobra walka, ale warto zobaczyć galę i zobaczyć jak strasznie głupim pomysłem było 60 man battle royal

Ganso Puro Czub :).

53373727349a4521b35993.jpg

• 4 tygodnie później...

Ostatnio oglądałem Dragon Gate Infinity #75. Program zawierał okrojoną wersję turnieju King of the Gate '07 (świetny nie był, ale dobry jak najbardziej; zaskoczył mnie też zwycięzca) i świetny 4-way tag team elimination match, gdzie wprost kapitalnie zaprezentował się Masato Yoshino (jesli nie naj- to jeden z lepszych jego występów, jakie widziałem.) i BxB Hulk. Galę oczywiście jak najbardziej polecam.

• 2 tygodnie później...

Ostatnio jako, że nie miałem dostępu do internetu zacząłem więcej czasu poświęcać na wrestling i dzięki temu nadrobiłem dzieje TNA od października 2005 do marca 2006, oglądając gale tygodniowe i ppv chronologicznie :) muszę przyznać, że były to bardzo dobre gale z ogromem świetnych walk, a rok 2005 jest wg. mnie najlepszym okresem działalności TNA. Więc osoby, które nie oglądały tamtych gal zachęcam do nadrabiania. Aktualnie jestem na Destination X 2006, po których obejrzę jeszcze dwa iMPACT!y i będę musiał zwolnić, ponieważ brak mi gal tygodniowych z kwietnia, ale to postaram się jak najszybciej nadrobić.

• 1 miesiąc temu...

Chopcy Możecie mi zapodać jakiś fajny meczyk ostatni jakiś z nowszych co? :evil::twisted:

Smackdown, Raw, film o "Stone Cold" What?

W planach mam zamiar obejrzeć film o HBK, o Triple H i myślę o obejrzeniu 15 lecia RAW! czyli najlepsze gale RAW! z ostatnich 15 lat.

• 3 tygodnie później...

Ostatnio miałem przyjemność, bądź.. "nieprzyjemność" oglądać ECW Terry Funk's Wrestlefes '97, gala poświęcona, o ile dobrze zrozumiałem 50 urodzinom tytułowego Funk'a, na gali wystąpiło kilka gwiazd WWF, min. Bushweackers, Mankind oraz ówczesny WWF World Champ Bret Hart.. mimo dobrze zapowiadającej się karty gala wypadła bardzo słabo i aż widać, że maczał w niej palce McMahon ^^