Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Bound For Glory

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

The Kevin Nash X-Division Open Gauntlet Battle Royal

Wygrał:Austin Starr

Four Corners Tag Team

Team 3D pokonali The Naturals , The James Gang i America's Most Wanted

Monster's Ball

Special Referee: Jake Roberts

Samoa Joe pokonalAbyssa ,Ravena , Brother Runta

Loser Leaves TNA

Eric Young pokonal Larry Zbyszko

X-Division Title

Chris Sabin pokonalSenshiego © i został nowym X-Division Championem!

8 Mile Street Fight

Christian Cage pokonal Rhino

NWA Tag Team Championship

6 Sides Of Steelcage

LAX pokonali AJ Stylesa & Christopher Danielsa i zostali nowymi NWA Tag Team Champions!

NWA Championship

Special Enforcer: Kurt Angle

Title vs Career Match

Sting pokonal Jeffa Jarretta i został nowym NWA Championem!

MichelleMcCool01.gif

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• tomo

2

• hellner

2

• LegendKiller

1

• dch99

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Pa pa, Zbyszku! Cieszę się, że Sting wygrał. Kolejne lanie dla Jarretta. Dzięki za raport.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Mios a dze ty tu widzisz raport?????

Jak narazie to sa tu same wyniki wiec oco dziekujesz za cos czego nie ma????

MichelleMcCool01.gif

JA dam taki mini raporcik :

1 Match 3/5

Walke zaczeli Starr i Dutt. Walka była bardzo ciekawa!! Na końcu zostali Austin Starr i Jay Lethal :) Wygrał ten pierwszy, wytrwał do końca po mądrej strategii w której nie pchał sie w miejsca w których można było wylecieć!!

2 Match 4/5

Four Corners Tag Team 3-D, The Naturals, James Gang, AMW. Walka bardzo ciekawa. W pewnym momencie każdy po koleji zrobił swojego finihera!! 3-D wygrało po wykończeniu The Naturalsów! Zrobili 3-D i wygrali :)

(Stawiałem właśnie na nich!!)

3 Match 4/5

Monster's Ball wygrał Samoa Joe!! Mimo to że 2 razy wpadł w stoły, mimo to najlepszą akcją walki był spadek Abyssa na Runta zza ringiem (zrobili dużą dziure) Runt już sie z tego nie ockną!! Następnie dobra wymiana ciosów każdego po kolei. Na koniec Joe wbił Abyssa w pineski, Jake zrobił DDT na Ravenie a następnie Samoa Joe zrobił Muscule Buster! Na sam koniec Raven dostał chwilowo węża :)

(Wiedziałem że wygra Samoa)

4 Match 2/5

Kto przegra ten odpada i odpadł Zbyszko! Na początku Young "rozmawiał" z publiką! Walka był krótka!! Low Blow i uderzenie tajemniczą rzeczą Young pokonał Zbyszko!! I LARRY ZBYSZKO IST FIRED!!

(Brawo Young!!)

5 Match 5/5 X-Division Title

Walka szybka i niesamowicie ciekawa. Chris Sabin wygrał z Senshim sprytem!! Gdy przegrywał i już wszyscy myśleli że to koniec on wyliczył Senshiego!! To trzeba zobaczyć!!

(No stawiałem na Senshiego!)

6 Match 8 Mile Street Fight 3/5

TOTALNA MASAKRA!! Rhino znowu przegrał ze swoim starym przyjacielem!! Cage nie miał litości dla niego położył wszystkie bronie nie głowie Rhino i uderzał w nie krzesłem!! FATALITY!! Cage wygrywa po raz kolejny!!

(No cóż tak w życiu bywa, stawiałem na Rhino)

7 Match NWA Tag Team Championship 6 Sides Of Steelcage 5/5

Niesamowita walka tych 2 drużyn! LAX wygrali po bardzo ciekawej konfrontacji ze Stylsem i Danielsem!! Masakra w klatce tak to można uznać, żeby zakrwawić przeciwnika używali widelcow :lol: No ale po Gringo Killer wygrywają LAX!!

(LAX wygrało fajnie! Ale czemu stawiałem na A.J. Stylsa i Danielsa??)

MAIN EVENT NWA Championship Special Enforcer: Kurt Angle Title vs Career Match 5/5

Sting walczył o życie a Jeff o pas z Kurtem za ringiem nie mogło być innaczej!! Świetna walka!! Na początku nic nie wskazywało że Sting może wygrać! Ale w pewnym momencie sie odblkował!! Kurt zrobił Olimpick Slam sędziemu :D i stał sie sędzią ! Jeff złapał Stinga w jego submission ale Sting sie uwolnił. Dostał gitarą ale to na nim nic nie zrobiło!! Scorpion Deatch Lock i Jeff wymiękł!! WIELKI POWRÓT STINGA!!

(NO I STING IST THE NWA CHAMP!!)

Jedna z najlepszych gali TNA!! To trzeba zobaczyć bo tego nie da sie opisać słowami!!

edit: Uwazaj na ortografie i na to jak pisze sie nazwy wrestlerow tomo

Hassio: A ty uważaj na znaki interpunkcyjne xP

Edytowane przez Gość

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone

Opener taki sobie, szczerze mówiąc wolałbym, by zwycięzcą został Canadian Destroyer :) Walka ta miała na celu przygotowanie widza do dalszej części gali i się z tego zadania wywiązała.

Walka tag teamów nie zachwyciła i była jednak nieco za krótka. Wygranej Teamu 3D można się było spodziewać.

Monster Ball był taki jak się spodziewałem, bardzo dobry. Strasznie denerwował mnie jednak Roberts, przy 2 countach wyraźnie było widac i słychać jak ręka uderza w matę po raz trzeci. Wygrana Joe'go to normalka, mam nadzieję że Kurt niedługo przerwie jego winning streak.

Walka Younga ze Zbyszkiem to typowy zapychacz do jakich przyzwyczaja nas WWE. Poza zajebistą reakcję publiki nic szczegónego.

Walka Senshiego z Sabinem była walką dla której warto oglądac wrestling. Mnóstwo wiarygodnych near falli, świetna postawa obydwu wrestlerów. No i wygrał Sabin, z czego się ogromnie cieszę :)

8 Mile Street Fight rozpoczął się niemrawo, z czasem jednak rozkręcil się w bardzo dobrą, hardcore'ową walkę. Dosyć ciekawe zakończenie, Cage dokonał na Rhino prawdziwej masakry.

Walka w klatce niestety nieco mnie zawiodła, nie była ona tym, czego oczekiwałem. Nie znaczy to oczywiście że walka była zła, broń Boże. Niektóre spoty były naprawde bardzo ciekawe, że chociażby o tym powerbombie Hernandeza, czy Crossbody Stylesa wspomnę. Cóż, LAX zdobyli tytuły, mam nadzieję, że Styles i Daniels skończą run jako tag team i zasilą kulejącą ostatnio X-Division.

Obecność Kurta Angle w main evencie sprawiała, że walka ta zapowiadała się niesamowicie. Pikanterii wsyztskiemu dodawał fakt, że Kurt rozpoczął właśnie feud z Samoan Submission Machine i każdy oczekiwał jego obecności w tej walce. Niestety, zawiedliśmy się i Joe'go nie uświadczyliśmy. Sama walka była dobra dopiero od momentu, gdy Angle po wykonaniu Olympic Slam na sędzim zajął jego miejsce :D Rezultat zadowala mnie w 50 %. Czemu nie w 100 ? W TNA jest wielu wrestlerów którzy zasługują na ten tytuł o wiele bardziej niż Sting czy tym bardziej JJ.

Podsumowując uważam, że Bound For Glory sprostało oczekiwaniom spragionych fanów. Owszem, gala nie była w 100 % idealna, jednak spośród wszytskich tegorocznych PPV czy to TNA, czy to WWE była tego najbliżej.

Walka fajna. Ale podobnie jak przedmówca chciałem, by Williams wygrał. Kilka niezłych akcji. Ale zaskoczyli mnie walczący :lol: Sirelda (Pozdro dla tego pana ;) ) oraz Zach Gowen. Pokazał, że i tak bez tej nogi robi fajne tricki xP

Four Corner Tag Team Match

3D, 1, 2, 3. Cały schemat. Walka monotonna xP

Monster's Ball

Walka bardzo dobra. Joe zaliczył dwa stoliczki...

Strasznie denerwował mnie jednak Roberts, przy 2 countach wyraźnie było widac i słychać jak ręka uderza w matę po raz trzeci.

Dokładnie. Cofnąłem sobie kilka razy i faktycznie były tam 3 uderzenia.

Joe wygrał, bo po prostu musiał xP

Loser Leaves TNA

Zieeeew

X-Division Title

Pozytywna potyczka. Fajne akcje no i walczył nasz karatejudocapoeira kid Senshi xP Szkoda jednak, że Senshi przegrał...

8 Mile Street Fight

Hardcore :P Walka zaaarąbista :D

6 Sides Of Steelcage

Mi sie walka podobała. Akcje były zarąbiste! Crossbody, Ten PoweroSuplexo coś było zarąbiste xP Zakończenie też fajne. głowa Stylesa nieźle sie odgięła :P

NWA Championship

Title vs Career Match

Taaa... Było nudo aż w końcu Angle sie wrąbał zamiast sędziego i walka się ożywiła. Ale liiitości. 0 realizmu po tym rozwaleniu gitary na głowie Stinga. Zamiast paść ten wrzeszczy jak opętany...

Jak by to podsumować? Nie było najgorzej xP

Psiuwa, to co napisałeś to jest raczej komentarz a nie tam raport. Jeśli chcesz napisać raport z BFG zrób to porządnie ;)

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Wygrał:Austin Starr

Jak napisał LK - walka mająca na celu rozkręcić publiczność.. Ale, czy nie po to TNA organizuje pre-show? Zawiodła mnie. Jak na X-Division zbyt mało akcji, za dużo nieskładnego obijania po buzi.. No i miałem nadzieję, że Big Kev pogratuluje Starrowi PowerBombem. A tu kapa :roll:

Four Corners Tag Team

Team 3D pokonali The Naturals , The James Gang i America's Most Wanted

Kolejna walka, która moim zdaniem była słaba (jak na tak długo oczeiwane PPV). Poza wyraźnymi nawiązaniami do DX (prawdziwe DX jest w TNA, jak to ktoś napisał) nie działo się wiele.

Monster's Ball

Samoa Joe pokonalAbyssa ,Ravena , Brother Runta

Tragedia. Wzięli jakiegoś debila z wężem (z całym szacunkiem, to pewnie legenda. Ale ja oceniam występ i w tym przypadku nie ma to dla mnie znaczenia, tym bardziej, że gościa wcześniej - na szczęście - na oczy nie widziałem), który za bardzo przeżywał.

Pomijam to stukanie po raz trzeci łapą, bo nawet nie musiałem przewijać, by to zobaczyć. Dla mnie ważne jest, ile palców po odliczaniu sędzia podnosi do góry, a nie ile razy walnie o matę - więc tu wszysto grało. ale jego ingerencja w mecz była przegięciem - i z punktu widzenia kogoś, kto to ogladał, miała wpływ na wynik meczu. Tak, chodzi mi o te pinezki..

Hassio: Jak ktoś bedzie pinował Cene na WM i sędzia klepnie 3 razy w mate to wesoło nie bedzie :twisted:

Loser Leaves TNA

Eric Young pokonal Larry Zbyszko

TNA to nie WWE. Nie chcę takich meczy na PPV. Owszem, jak iMPACT! dostanie pięciogodzinny slot, to niech poświęcą 20 minut na kretyńsiego Erica Younga, który zamiast walczyć nie może sobie trafić palcami do własnych oczu (a tego mu po tym meczu życzę).

Generalnie - w cholerę długie "zabawy" z publicznością w wykonaniu pana Younga i kolejny pokaz jego marnych umiejętności. Na szczęście niezbyt długi.

X-Division Title

Chris Sabin pokonal Senshiego © i został nowym X-Division Championem!

To było coś. Przed tą walką wystapił Cornette i miałem nadzieję, że to, co powiedział, bedzie prawdą. Że Bound For Glory od tego momentu przyśpieszy, i patrząc na poprzednie mecze, to przyśpieszy BARDZO.

Kapitalna walka, pełna zwrotów i akcji tak niewiarygodnych, że warto było na nią tyle czekać. Senshi przegrał - jest mi to obojętne. Wygrał Sabin - to już nie jest dobrze. Gościa nie trawię, chociaż czapkę z głowy za jego umiejetności zdjąłbym, nawet kilka razy.

Mam nadzieję, że zatrzyma pas, by potem oddać go. Alex Shelley - czekam na jego push, bo ten gość ma przynajmniej charakter i moim zdaniem zdecydowanie większe umiejętności.

8 Mile Street Fight

Christian Cage pokonal Rhino

Nie lubię walk hardkorowych, dlatego myślałem, że BFG znowu stanie się dla mnie nudne po zaledwie jednym dobrym meczu. Pudło. To, co się działo, było niesamowite - brutalność, szybkość, i świetne zakończenie (chociaż nie bądźmy frajerami - im więcej mu załadował na głowę, tym mniejsza szansa na ból była ;) ). Mina, jaką zaprezentował Cage masakrując Rhino zostaje w pamięci, to się chyba nazywa "biała gorączka" :wink:

6 Sides Of Steelcage

LAX pokonali AJ Stylesa & Christopher Danielsa i zostali nowymi NWA Tag Team Champions!

Nie będę tu nic więcej pisał. Main Event :)

Niech ten feud trwa ile tylko może, bo mi się chyba nigdy nie znudzi. Hernandez - najcięższy i największy high-flyer jakiego widziałem (nie licząc Gianta w WCW kiedy pokazał, że potrafi wykonać drop kick :wink: ).

NWA Championship

Title vs Career Match

Sting pokonal Jeffa Jarretta i został nowym NWA Championem!

Z tego wynika, że chyba jako jedyny nie spodziewałem się, że Slappy Joe przybiegnie - to jasne, że walka takiego kalibru nie mogła zostać przerwana, lub uwaga od tego wydarzenia nie mogła zostać odwrócona.

Spodziewałem się za to mnóstwa innych rzeczy, łącznie z tym, że to Angle będzie gwoździem do trumny dla Stinga. Nie spodziewałem się natomiast jednego - tej akcji z gitarą, która była niesamowita.

Jeśli ktoś miał pecha oglądac BFG jako pierwsze PPV TNA i nie był swiadkiem, jak to JJ wcześniej robił Stinga na szaro, to niech mi wierzy - nawet w połowie nie zobaczył tej siły i złości na twarzyStinga :twisted:

To był dobry mecz, chociaż niepokoje o zwycięzcę wynikały w moim przypadku bardziej z tego, do czego TNA zdążyło mnie przyzwyczaić. A to dla nich plus przecież.

And that's the bottom line:

Gala w połowie udana. Czystym rachunkiem - dostaje tylko 50%. Bo tylko 4 ostatnie mecze były na dłuższa metę warte obejrzenia. Te pierwsze natomiast, to chyba jakaś kpina z tych wszystkich, którzy zapłacili by obejrzeć to w Stanach na żywo.

Gdyby natomiast popatrzeć na to z innego punktu widzenia, dałbym 8/10. Bo ładunek emocji zawarty w pozostałych, udanych walkach był bardzo duży.

Na pewno szkoda trochę, że to było PPV Bound For Glory - największe coroczne wydarzenie w TNA. Bo o wielkości wydarzenia nie powinno świadczyć, ile pasów zmieni właściciela.

Tym gorzej, bo własnie to PPV dla wielu z userów było pierwszym od TNA, jakie zdecydowali się obejrzeć. Więc, jeżeli ktos był zachwycony, tak jak Psiuwa, to po zobaczeniu takiego "No Surrender" wylądowałby w niebie z numerem 7. To dobrze, bo - wierzcie mi lub nie - ale BFG nie spełniło oczekiwań.

Jeśli komus się średnio podobało - polecam "No Surrender". Nadal najlepsze PPV, jakie w tym roku można było obejrzeć 8)

Edytowane przez Gość

chcelatooo.png

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Gala byla dobra, jednak tak jak hellner mowi nie spelnila oczekawin. Otoczka calej gali (i nie chodzi mi o fajerwerki ;) byla OK... Kurt, Title vs. Carerr, Roberts jako guest referee, sam Monster Ball jednak mecze nie zachwycily. Oczywscie LAX vs. AJ & Daniels i Senshi vs. Sabin to byl miod, ale, ale Sting vs. Jarrett oprocz Olympic Slam'a i zwyciestwa Sting'a zanudzal. Monster Ball w porownaniu z tym sprzed roku to byla kpina w zywe oczy, Roberts... atrakcja, ale w tym wypadku negatywna, nie potrafil odliczac, przy dwoch zatrzymywal reke. Battle Royal to dobry mecz, bo mecz dywizji X, jednak do TT i X-Title daleko bylo. 8 Mile Street bylo dosc brutalne, moze i szybkie... ale do mnie nie przemowilo lubie hardcorowe walki, jednak dzis chyba mialem slaby dzien. Young vs. Zbyszko... no comments. Four Corner TT to chyba taka zapchaj dziura, bo nie bylo ani feudu, ani pomyslu...

Po BfG spodziewalem sie wiecej, ale nie zaluze, ze ogladnalem ta gale. Jednak zaluje sie sciagnalem wersje .nsv... ku*** jaki to shit, pol walki o pasy TT nie widzialem, wejscia wyobcinane...

Czekalem od bardzo dawna na ta gale. Szczerze mowiac to tylko na Wrestlemanie czekalem bardziej. Biorac to pod uwage to gala nie byla tak genialna jak sie spodziewalem ale po kolei:

Battle Royal raczej nie zachwycil, spodziewalem sie innego zwyciescy, chociaz wspomnianego przez was Williamsa czy Shelleya. Tak czy inaczej nie nudzilem sie przy tej walce i jak na poczatek to bylo co ogladac.

Walka Tag Teamow byla nudna. Nawet Naturalsi nie wygrali chociaz po cichu na nich liczylem. W typerze co prawda obstawilem 3D ale mimo wszystko...Tak naprawde nie bylo jakis ciekawych akcji, mozna powiedziec, ze zwykla walka iMPACT!

Monster's Ball byl w miare ciekawy. Brother Runt umie sie jednak poswiecic dla widowiska, bo spasc z tylu metrow plus jeszcze do tego back splash Abyssa, to musialo bolec. Roberts byl fatalny jako sedzia, jedyne co jest u niego na plus to waz. Bardzo fajnego tym razem wzial. Oczywiscie zwyciesca mogl byc tylko jeden ale mialem watpliwosci czy czasami nie wygra Abyss.

Loser Leaves TNA...no comment....

Walka o pas X Division...swietna walka ze zwrotami akcji, chyba nie bylo nikogo na widowni i przed ekranem kto byl pewny kto wygra. Tyle emocji w walce badz co badz na zwyklych zasadach dawno nie widzialem...chyba nawet nie widzialem takiej wogole jeszcze ;) Troche mnie rozczarowala porazka Senshiego. Liczylem do konca, ze jednak jeszcze raz obroni pas.

8 Mile Street Fight...dosc ciekawa walka, szczegolnie w koncowce. Zaczelo sie co prawda nie najlepiej ale walka sie rozkrecila. Szkoda, ze po raz kolejny przegral Rhino. Mailem cicha nadzieje ze tym razem dadza mu wygrac. Koncowka dosc fajna z tymi uderzeniami krzeslem. ogolnie pozytywna walka.

Chyba walka wieczoru. Swietne akcje z jednej jak i z drugiej strony. Ta proba Splashu Hernandeza ;) No i oczywiscie Crossbody AJ Stylesa. Bylo na co popatrzec. Po walce liczylem, ze LAX swoje finishery wykonaja, szkoda, bo lubie ogladac ten Megabomb Hernandeza :D

NWA World Heavyweight Championship

Nie oszukujmy sie...to byla slaba walka. Mozna bylo z niej zrobic swietna walke a moim zdaniem przez 90% czasu byla nudna i niemrawa. Moim zdaniem mogli dalc Kurtowi jakas wieksza role w tej walce, jakas interwencje na Jarrecie. Oczywiscie koncowka mi sie podobala z tym rozwaleniem gitary, az sie ucieszylem, gdy to zobaczylem ;) Bardzo ciekawy bedzie czwartkowy iMPACT!. Juz sie nie moge doczekac ;)

Ogolnie gale oceniam na 8/10. Szczerze mowiac przed rozpoczeciem ogladania nie mialem watpliwsci , ze to bedzie gala roku. Niestety bylo pare lepszych PPV, chociazby moim skromnym zdaniem Wrestlemania, No Surrender czy SummerSlam.

• Styl:  Klasyczny

The Kevin Nash X-Division Open Gauntlet Battle Royal- ogulnie dobra walka, tylko chciałem żeby Williams wygrał a tu kicha, fajny jak zwylke Destroyer. Akcji zbytnio tu nie było. Ocena 6/10

Four Corners Tag Team- bardzo dobra walka, i ucieszyłem się że wygrali 3D. Na końcu prawie każdy wykonał swojego finishera. Ocena 8/10

Monster's Ball

Special Referee: Jake Roberts- kolejna świetna walka! Powalający chokeslam z dużej wysokości i ten splash Abbysa, cudo. Ocena 7/10

Loser Leaves TNA- najgorsza walka wieczoru. Myślałem że coś tu pokażą, ale powiało nudą. Ocena 0/10 :lol:

X-Division Title-parę ładnych akcji i to wszystko, jeszcze Senshi przegrał :cry: Ocena 5/10

8 Mile Street Fight- bardzo dobra walka. Ten piledriver na stół :shock: Potem wrzucenie różnego rodzaju "gówien" na Rhino i walenie krzesłem. Szkoda że Christian wygrał. Ocena 7,5/10

6 Sides Of Steelcage- jak dla mnie najlepsza walka BFG! Nic dodać nic ująć. Ocena 9/10

NWA Championship

Title vs Career Match- walka marniutka. Jedna z gorszych, rozbawiło mnie jak Jarret rozwalił gitare na Stingu a ten udaje jakiegoś nieśmiertelnego :mrgreen: Ocena 2/10

Ogulnie BFG warte obejrzenia! Ocena 7/10

Hassio: Ortografia! Pisze sie OGÓLNIE!

Edytowane przez Gość

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Jedna z gorszych, rozbawiło mnie jak Jarret rozwalił gitare na Stingu a ten udaje jakiegoś nieśmiertelnego

Wiesz, może cię to rozbawiło. To po prostu ukłon w stronę starego Stinga, za czasów WCW. Wtedy w każdym meczu był taki element, coś jak powstanie Hogana ;)

I to wcale nie jest śmieszne, tylko budzi miłe wspoomnienia, jesli ktoś zdaje sobię sprawę, że wrestling to nie tylko WWE..

chcelatooo.png