Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA iMPACT! 19.10.2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   58
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Christian Cage def. Norman Smiley

Senshi def. Jay Lethal

Daniels & Styles & James Gang def. LAX & AMW

Komentarz :

Był to pierwszy iMPACT! jaki obejrzałem w całości. Cóż jestem pod wielkim wrażeniem :) Nie wiem czyt to reguła, ale cała gala trzymała wysoki poziom. Po kolei :

Dwie pierwsze walki były typowymi squashami, a szkoda, bo dzięki Hellnerowi czuje do Smiley'a dużą sympatię :D Main event także nie był szczególnie długą walką ale za to był dosyć ciekawy :) Zajebiście wyglądał ten powerbomb Hernandeza na Gail Kim :twisted:

Wiele więcej działo się poza ringiem. Zajebista sprawa, że pojawił się Jake Roberts, legenda utożsamiana dotychczas tylko i wyłącznie z WWE. Więcej, przyniósł ze sobą węża a na Bound For Glory będzie specjalnym sędzią w Monster Ball Matchu :D

Ździwiłem się także, że Earl Hebner przeszedł do TNA, wprawdzie to tylko sędzia, ale był on najbardziej znanym sędzią w WWE.

Cała gala toczyła się wokół tego, czy Samoa Joe odda pas. Jeśli nie, zostaje usunięty z rosteru TNA. Nie oddał :P Kurt Angle wszedł na ring i mogliśmy obejrzeć zalążek feudu Joe vs Angle (mniam! już widzę te walki :D)

Podsumowując jestem pozytywnie zaskoczony tym co zobaczyłem podczas tych 45 minut i z pewnością ściągnę Bound For Glory a także kolejne odsłony iMPACTA!.

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LegendKiller

4

• dch99

2

• pablo modjo

1

• Willem

1

Top użytkownicy w tym temacie

NO to tak o tej gali:

1. No Cage jest kozak dopuki na ringu nie zjawi sie Rhino!! Ale walke wygrał! NO trzeba mu pogratulować!! Nie moge cie doczekać ich walki na BFG!!

2. Senshi wygrał w pełni zasłużenie te błazny Leathel Sabin i Dutt nie zasługują nawed na wstęp do backstagu!! Tylko sie popisują a nic im z tego nie wychodzi. Walka ta na BFG pomiędzy Senshi © vs. Chris Sabin będzie bardzo ciekawa ale a jak Senshi zachowa forme to ma pewne zwycięstwo!! Warriors Way rullllez ;)

3. Daniels, Styles i James Gang pokonali L.A.X. i AMV walka nudnawa zdeka! No a na końcu AMV i Kim dostali baty :)

Maint Event :

No i Samoa Joe pasu nie oddał ani nie zostaje skreślony z rosteru a swój debiut miał Kurt Angel:) Jarett zabrał pas po wślizgnięciu sie na ring :( A SSM dostał Heatbutta od Kurta i jego finishera o nowej nazwie Olimpick Slam (tandeta) o a pźniej Samoa oddał mu Enzugi!! I ochroniaże wszedli na ring i prbowali odciągnąć Samoe Joe i Kurta Angela i tak kończy sie gala TNA Impact :) Na sam koniec jest piosenka Y2J z urywkami z walk i przedstawieniem walk na BFG ;)

(Jeżeli Admini i Moderatrzy chcą to moge opisywać walki TNA i SmackDown :) bo w weekendy mam full wolnego)

Napisz raport z tego SmackDowna, zobaczymy co z tego wyjdzie. Z Twojego posta można wywnioskować, że nie do końca wierzysz w to, że wrestling is fake ;) Lethal i Dutt popisują się, bo taki mają gimnick. Cage ucieka z ringu, ponieważ tak postanowili writerzy ;) Być może to tylko pozory, ale zalatuje tu markowaniem :D

Hehe jak możesz zasysać SmackDowna skoro będzie on do zassania najwcześniej jutro rano ? ;) Mam lepszy pomysł, napisz raport z iMPACTA! i wrzuć go do tego topicu.

No rzeczywiście, przeoczyłem to za co przepraszam :P Psiuwa, napisz więc raport z tego, co Ci będzie bardziej odpowiadać ;)

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jesli nikomu nie przeszkadza to ja moge zajac sie pisaniem na biezaco raportow z TNA. Moge zaczac od zaraz.

Co do gali... byla chyba najlepsza w kilku ostatnich miesacach, nie potrzebne byly walki, segmenty na ktore najbardziej mozna narzekac w TNA (backstage'owe) podczas tej gali byly znakomite. Debiut Kurt'a i brawl z Joe'm moge ogladac caly czas, takze przyjscie Roberts'a to jest wydazenia gwiazda lat 90 teraz w TNA. Jest troche stary, flamaziarnie chodzi, ale jednak to jest Roberts i najwazniejsze... jest waz!! Ja chyba do poniedzialku zgona wytne i zamiast ogladac BFG bede w pokoju z okien i klamek. Na zadna gale tak nie czekam jak na ta :D.

faktycznie Impact był świetny, może walki trochę krótkie, zwłaszcza Daniels & Styles & James Gang vs. LAX & AMW - spodziewałem się troszkę dłuższego pojedynku, coś czuję że po BfG będziemy mieli nowy feud pomiędzy American Most Wanted a LAX, no i debiut Kurta, feud z Samoa zapowiada się całkiem ciekawie, teraz trzeba nam czekać na PPV Boud for Glory, chyba najbardziej oczekiwane PPV z wszystkich w historii TNA

Daje w kolejnym poscie, bo poprzedniego nie moge juz edytoc :/.

Raport by me:

Na ringu jest Mike Tenay i mowi, ze dzis Samoa Joe musi oddac pas inaczej zostanie zwolniony z TNA.

iMPACT! sie zaczyna i widzimy jak Brother Runt, Abyss i Raven brawluja, Abyss wykonal na Raven'ie Black Hole Slam. Jednak po chwili pojawil sie Jake "The Snake" Roberts!! z wezem w worku. Abyss chcial zaatakowac Roberts'a, jednak ten postraszyl go wezem i Abyss uciekl. Wtedy do ringu wszedl Brother Runt jednak Roberts zaatakowal go i wykonal DDT. Jake wzial mikrofon i zapowiedzial, ze bedzie sedzia specjalnym Monster's Ball Matchu na BFG.

Borash jest na backstag'u gdzie podjezdza limuzyna z ktorej ma wysiasc Samoa Joe, jednak zamiast Joe'go wysiada Kurt Angle.

Pierwsza walka Christian Cage ktory pojawil sie z dwoma krzeslami vs. Norman Smiley przebrany za futboliste. Wygral Cage po tym jak polozyl glowe Smiley'a na krzesle, a drugim uderzyl go w glowe. Po walce Christian znecal sie nad Smiley'em, temu jednak na ratunek przyszedl Shark Boy, lecz z nim Cage rowniez sobie poradzil. Po chwili do ringu biegl Rhino, przed nim jednak Christian uciekl.

Na back'u "przebrany za agenta" jest Eric Young, zdziwiony tym ze Borash go rozpoznal mowi ze chce wrocic do TNA (?? jakos tak, moj angielski nie jest perfect), Borash oglasza Young'owi ze na BFG bedzie walczyl w meczu ostaniej szansy przeciwko Larry'emu Zbysko ten zdziwiony i ucieszony odchodzi.

W szatni z Borash'em sa Dutt i Lethal obaj w czepkach na glowie grajacy na play'u. Po chwili przychodzi Jerry Lynn i pyta gdzie jest Sabin ci jednak w swoim stylu strzelaja glupa. Zdenerwowany Lynn odchodzi, a Senshi niespodziewanie wbiega do szatni i atakuje obu, a Lethal'a zabiera ze soba na ring. Rozpoczyna sie kolejna walka Senshi vs. Lethal, szybko wygrywa Senshi po wykonaniu Ki Krusher. Po walce Senshi atakuje Lethal'a jednak na pomoc jemu przychodzi Sabin, lecz i z nim Senshi sobie poradzil wykonujac Warrior's Way.

Video z Nash'em.

8 Man Tag Match AMW & LAX vs. AJ & Daniels & James Gang. Harris i Homicide kloca sie ktory ma spinowac Styles'a, ktory po chwili wstaje i atakuje obu. Homicide wypada z ringu, a Styles robi Roll Up na Harris'ie i pinuje go do 3. Po walce AMW & LAX kloca sie, a w koncu brawl'uja ze soba. Na koniec Fernandez wykonal Megabomb na Gail Kim.

Na ringu jest Mike Tenay & Earl Hebner po chwili wchodzi Joe, ma podpisal "kontrakt" na podstawie ktorego ma oddac Jarrett'owi pas Heavyweight. Jednak Joe drze ten "kontrakt", jednak po chwili pojawia sie Angle (!!), uderza glowa Joe'go i Angle Slam (w TNA Olympic Slam), jednak Joe nie daje za wygrana i wykorzystuje ze Angle odwrocil sie wykonujac Enziguri. Obaj brawl'uja ze soba, wtedy wbiega Jarrett i zabira swoj pas. Angle i Joe nadal brawl'uja i musi rozdzielic ich ochrona.

Na koniec widzimy clip z piosenka Jericho i zapowiedzia BFG.

Zadne prawa zastrzezone... kopiujcie, wklejajcie, zmieniancie, usuwajcie... w koncu zyjemy w wolnym kraju :P .

• Reputacja:   2

Abyss uciekl

Pewnie strasznie to przeżyłeś? :mrgreen:

A tak poważnie to (nie ujmując innym) Dc99 pisze najlepiej raporty! Według mnie przynajmniej!

• Reputacja:   6

Co jak co, ale Angle tak zaje..ał Joe w nos że aż mi się go żal zrobiło ;)

16476371734edf391100c30.jpg