Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najlepsze działy w BGZ eX'01

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

prosimy o ocenę działów BGZ eXtreme.

- które działy powinny zniknąć?

- które powinny się powiększyć

- które są bardzo słabe

- które są najlepsze

itp.

wypowiedzcie się tutaj oraz zagłosujcie w ankiecie.

działy BGZ extreme 01:

news

na skróty

raporty

komentarze

ECW zone

debata

okiem old scholla

zoom

biografia

divas corner

music corner

movie corner

eXtreme (afera taśmowa)

Edytowane przez Gość

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

2

• montoya

2

• hellner

1

• Pete

1

Top użytkownicy w tym temacie

News - Ogólnie dużo ciekawych informacji z minionego miesiąca xP Bardzo dobry dział, który dostaje mój głos 8)

Na skróty - Tylko wyniki i kilka fot... Estetycznie wygląda dobrze :P

Raporty - Tu musiałem oddać głos 8) Przecież to w końcu moje dziecko xP Ale ten Hassio umie dowalić raport 8)

Komentarze - No i tutaj też wielka pochwała 8) Twoje dopiski mo, czasem mnie rozbrajały :D

ECW Zone - Duże brawa dla Punka za odwalenie wielkiego kawała roboty z ECW. Oby tak dalej! 8)

Debata - Pffff

Okiem Old Schoola - Ho, ho... ktoś tu sie nam zajebiście rozpisał xP Dużo informacji a czyta się to naprawde dobrze :)

Zoom - Kolejny plus całego magazynu 8) Niespodziewałem się tych krótkich biografii xP

Biografia - No i tutaj graty dla naszego bossa, który jako fan Goldberga napisał naprawde genialne bio xP

Divas Corner - A ja sie kurde na fotach skupiałem... Dobry pomysł i dobre wykonanie :P

Music Corner - Rozwaliły mnie te tłumaczenia tych piosenek 8)

Movie Corner - Fajnie wiedzieć co i jak 8)

eXtreme (afera taśmowa) - Głos na to cudeńko! Rozwaliły mnie treści w tym zawarte... takiej brechty związanej z wrestlingiem dłuuuugo nie miałem :D

Które działy powinny zniknąć?

Nie ma takiego działu... myśle, że wszystko jest zrobione zajebiście i nie ma co tu kasować :P

Które powinny się powiększyć ?

Hm... w dziale Na skróty można by dodać tylko to w jaki sposób ktoś wygrał (Czyli np. Orton machnął RKO na Carlicie i go spinował)

Które są bardzo słabe?

Nie ma takich :P W tym magazynie nie było nic słabego xP

Które są najlepsze?

Dział newsy, o ECW, raporty no i humor na sam koniec 8)

Ogólnie magazyn wyszedł zajebiście :D Oby w następnym miechu wyszło coś jeszcze lepszego xP

Glos oddaje na afere tasmowa. Dawno sie tak nie usmialem :) Ciekaw jestem co bedzie w nastepnym numerze :P

Ogolnie wszystkie dzialy wyszly bardzo dobrze, na szczegolne uznanie zasluguje raport Hassia z Unforgiven. Swietne takze dwa wypracowania: chodzi mi o "wypociny" Pawla i Punka. Swietnie sie to czytalo. Divas Corner, jako ze mam slabosc do tej czesci swiata wrestlingowe: takze mi sie podobalo. Trish zasluzyla zeby sama wystapic w jednym dziale w tak renomowanym magazynie jak BGZ Extreme :)

Tak wiec: do nastepnego numeru :)

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Mój głos poszedł na "News", "Okiem Old-Schoola'a", i "Aferę Taśmową"..

Ale po kolei.

NEWS

a) Bardzo przydatny dział, w każdym piśmie branżowym (czy to "BGZ Extreme", czy "PSX Ektreme") był przeze mnie czytany jako pierwszy.

Świetny pomysł z wybraniem dwóch - trzech głównych newsów (chociaż ten z Boogeyem nie był aż tak ważny - subiektywna ocena), zaś resztę potraktowano z mniejszym naciskiem. Dzięki temu zwiększa się przejrzystość, a strona przypomina stronę pisma, a nie komiks pełen obrazków.

b) Kto w górę, kto w dół? + "Wrestler miesiąca BGZ" - Bardzo ładnie opracowany. Tu się nie doczepię, bo po prostu mi się podoba. I wcale nie dlatego, że znalazł się tam mój skromny komentarz ;)

NA SKRÓTY

Nie zmieniajcie tego! Darujcie sobie wgłębianie się, czy ktoś użył na kimś młotka, czy tylko rzucił skórkę od banana pod nogi, by drugi się przewrócił. To ma być skrótowe, i jest skrótowe - od większej ilości informacji, jeśli ktoś jest tego żądny - ma raporty.

Warto jedynie zastanowić się nad układem strony - każda z gal prezentowanych na jednej stanowi jakby osobny, mały "artykuł". Załóżmy, ze na stronie zmieszczą się cztery: artykuł "a", artykuł "b", potem jeszcze "c" i "d".

Ich układ jest obecnie taki:

"a" I "c"

"b" I "d"

To zmusza czytelnika do ciągłego przewijania w górę i w dół. Możnaby zastanowić się nad takim:

"a" I "b"

"c" I "d"

Ale to jest kwestia upodobań i przyzwyczajenia.

RAPORTY

a) Unforgiven - bardzo mi się podobał. Szczególnie fajny był pomysł z fotkami po prawej (te podpisy :mrgreen: ).

b) No Surrender - mniej fotek( :( ), mniej szczegółowy tekst (co tak naprawdę dla mnie jest plusem - o wiele ciekawiej jest przeczytać skrót walki takiej długości, niż całostronicową epopeję o dzielnym Cenie 8) )

KOMENTARZE

a) Unforgiven - podobał mi się.

Hassio - gratuluję tekstu ;)

mo - gratuluję docinków :lol:

ECW ZONE

Świetny artykuł - bez zbędnych szczegółów skupienie się na tym, co było (chyba - nie jestem w temacie ECW) w tej "federacji" najważniejsze.

Bardzo ciekawie się czytało, i na dodatek szybko - duży plus.

Gratuluję, Punk'87.

DEBATA

Hmm.. No tak. Powiem tyle - chyba jakiś cudotwórca to posklejał w sensowną całość :lol:

OKIEM OLD SCHOOLA

Zdecydowanie najlepszy tekst numeru. Brawo dla Pawła.

Może dlatego mi się tak podobał, że sam doskonale pamiętam czasy "Monday Night Wars".

Bardzo ciekawa, łatwa i przyjemna do przeczytania analiza tego, co w światku wrestlingu się dzieje. Do tego dołożono jeszcze przypomnienie wielu ciekawych faktów, oraz - co ważne - przemyślenia autora. I wszystko porządnie zaargumentowane, trzymające się w ryzach, i płynnie przechodzące z tematu w temat. Wielkie brawa :!:

Jest jednak malutie "ale", lecz o tym później, może w innym poście ;)

ZOOM

Króciutkie biografie - bardzo fajny dział. Ładnie wyglada, miło, że fotek kilka tam na stronę wpadło ;)

BIOGRAFIA

Nie ulega wątpliwości - Norbas swego czasu napisał naprawdę świetną biografię.

Nie wiem tylko, czy dobrym pomysłem było umieszczenie jej w tak dużej części - jest naprawdę bardzo długa, przez co nie każdemu ( jakoś mam dziwne wrażenie, że "BGZ Extreme" wydostanie się na zewnątrz naszego forum ;) )może chcieć się to czytać..

Proponowałbym góra dwie strony na numer..

P.S. Nie zapomnijcie w finalnej części dac fotek dzieciaka Goldberga z galerii - to z ciężarkiem, albo to, jak Bill trzyma je na ręce. Te zdjęcia wymiatają :D

DIVAS CORNER

Świetnie opracowane. Bardzo udany zoom Trish, gratulacje dla autorów ;)

MUSIC & MOVIE CORNER

Ciesze się, że takie dwa działy się znalazły w "Extreme". Mam tylko nadzieję, że jak skończą się filmy z wrestlerami do recenzowania, to nikt nie zabierze się za "Grom w Raju" :lol:

EXTREME (AFERA TAŚMOWA)

Ten tekst mnie rozwalił. Hehehe, mega pomysł, wykonanie jeszcze lepsze.

Dawno nie czytałem czegoś tak zjadliwego, dowcipnego, i złośliwego ;) Vince by się wściekł chyba, a jakiekolwiek pismo zagraniczne o tej tematyce bez mrugnięcia okiem pewnie wydrukowałoby to 8)

Starałem się w miarę obiektywnie ocenić zawartość tego numeru, jeśli chodzi o działy.

Myślę, że własnie dokładne oceny są tym, czego bedzie potrzeba na samym początku. Choćby i po to, by po pierwszym numerze nie spocząć na laurach..

Poza tym - jak już jestem w stopce jako ktoś, kto "współpracował" (jeden komentarz i "Debata"), to chociaż tyle powinienem jeszcze dołożyć od siebie.

PROPOZYCJE.

Powinniście założyc redakcyjnego maila - podejrzewam, że kilka maili mogłoby do Was spłynąć. W końcu pisemko już wyszło poza BGZ..

I wtedy dział "Listy" ;)

Na razie tyle - mam po prostu zryty beret po lekturze (pozytyw - jakby ktoś nie wiedział :wink: )

chcelatooo.png

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Najbardziej podobały mi się działy: Okiem Old Schoola oraz Biografia, naprawde kawał dobrej roboty.

Propozycje:

Co do przyszłych numerów to dodałbym raporty z wszystkich gal nie tylko z PPV bo wiadomo że same wyniki nie oddają tego co się dzieje na gali, rozumiem że mogłoby być tego za dużo jak na jeden numer więc chociaż najważniejsze momenty.

Do działu Wrestler miesiąca dodałbym zdjęcia z najciekawszych momentów z tego miesiąca, jeżeli mój pomysł zostanie zaakceptowany to chętnie się tym zajmę.

Można by również robić co miesiąc galerie z jakim zawodnikiem z krótkim bio, tym również mógłbym się zająć.

• Styl:  Ciemny

montoya, to się zajmij, przślij na PW i sie zobaczy :D

16476371734edf391100c30.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Ok postaram sie cos przygotowac :D