Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Małe co nieco z informatyki...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

- Jak najczęściej informatycy zwracają się do swoich żon?

- Ty moja Myszko.

Impreza informatyków. Wódka leje się szerokopasmowym strumieniem. Dwóch adminów pije bruderszafta:

- To co? Mówmy sobie po IP!

Kumpel do kumpla informatyka:

- Stary z ciebie taki programista, że pewnie o seksie piszesz w C++.

- Też mi sztuka - input, output i zapętlić.

Kierownik do sekretarki:

- Pani Zosiu, czy może Pani przegrać naszym partnerom wyniki za kwiecień, oni zaraz podejdą.

- Dzien dobry, czy to Panom mam przegrać wyniki miesięczne?

- Dzien dobry, tak, nam, gdyby była Pani uprzejma, tu mamy czystą dyskietkę.

- Ależ oczywiście.

Wstawia dyskiete do napedu i...

# mkfs -t vfat -c /dev/fd0h1440

# mount -t vfat -o iocharset=iso8859-2,codepage=852 /dev/fd0 /mnt/floppy

# find / -noleaf -type f -name Wyniki_Kwiecień.[a-zA-Z] -exec cp '{ }'

/mnt/floppy \;

# ls -la /mnt/floppy/Wyniki_Kwiecień.[a-z][A-Z] && sync && sleep 3

wyciaga dyskiete i podaje.

Partnerzy:

- O k*rwa.

Sekretarka:

- Oj, znowu odmontować zapomniałam.

Żona informatyka wyprawia urodziny. Prosi męża:

- Czy mógłbyś mi pomóc?

- Co mam zrobić?

- Napisz na torcie: "Wszystkiego najlepszego!".

- Nie ma sprawy!!! Mąż poszedł do pokoju, męczy się, męczy, stęka. Wreszczie żona pyta go:

- Jak ci idzie?

- Beznadziejnie! Tort nie mieści się do drukarki...

Dwóch informatyków przechwala się, czyj komputer jest lepszy. Pierwszy mówi:

- Jak ja wracam do domu, to mój wyświetla napis "witaj w domu"

- Eee tam... to nic! Jak ja wracam z pracy, to mój na powitanie merda joystickiem!

Jakie są ostatnie słowa umierajacego internauty z Polski?

- Czy działa wam Gadu-Gadu?

Wraca informatyk do domu i zastaje w łóżku żonę z kochankiem. Spojrzał na nich. W ich oczach dostrzegł coś chytrego i pomyślał:

- Coś jest nie tak! Podbiegł nerwowo do komputera - i rzeczywiście, zmienili mu hasło!

Co by było, gdyby Prokom pisał oprogramowanie dla elektrowni atomowych?

- Nic już by nie było.

Do Serwisu Technicznego:

Około roku temu dokonałam upgrade programu Chłopak 1.0 do rzekomo lepszego Mąż v 2.0. Był to pakiet promocyjny i uległam zachętom. Niestety, niemal natychmiast po uruchomieniu nowego oprogramowania zauważyłam, że ma szereg funkcji ubocznych nie opisanych w dokumentacji.

Program pracuje dużo wolniej, nie chce współdziałać z wieloma moimi ulubionymi programami i pożera cenne zasoby systemowe. Razem z upgrade przestały funkcjonować aplikacje związane z kwiatami, biżuterią, zakupami, które w pakiecie Chłopak 1.0 działały błyskawicznie i bezbłędnie. Co gorsza, program Mąż 2.0 spowodował automatyczne odinstalowanie tak wartościowych programów jak Romantyczność 9.9, Wieczór w Operze 6.1, Kolacja przy Świecach 7.5, zainstalowanie natomiast szereg niepożądanych programów jak: Noc Pokerowa 1.3, Liga Polska 3.0 i Bałagan 4.5. Nie chce przy tym działać program Rozmowy 8.0, a próba uruchomienia programu Sprzątanie & Porządki 2.6 powoduje zawieszenie całego systemu.

Próbowałam ratować system uruchamiając Pretensje 5.3, ale bez widocznych rezultatów.

Co robić?

Odpowiedz z Serwisu Technicznego:

Przede wszystkim proszę pamiętać, iż Chłopak 1.0 to pakiet rozrywkowy, a Mąż 2.0 to profesjonalny system operacyjny. Radzę spróbować komendy: C:/JUZ MNIE NIE KOCHASZ po czym zainstalować Łzy 6.2. System Mąż 2.0 powinien wtedy automatycznie uruchomić aplikacje Poczucie Winy 3.0 i Kwiaty 7.0.

Należy jednak uważać, gdyż nadużywanie aplikacji Łzy 6.2 może spowodować, że Mąż 2.0 zresetuje ustawienia na Milczenie 2.5, Hulaj Dusza 7.0 lub Gorzała 6.1. Ten ostatni jest szczególnie groźny, ponieważ powoduje wygenerowanie plików dźwiękowych Chrapanie.wav. POD ŻADNYM POZOREM nie wolno instalować pakietu Teściowa 1.0. ani próbować reinstalować nowej wersji pakietu Chłopak. Oprogramowania te spowodują definitywne zniszczenie systemu operacyjnego Mąż 2.0.

Podsumowując, system Mąż 2.0 to mimo wszystko wspaniałe oprogramowanie. Jedyne jego niedoskonałości to mała pamięć operacyjna i wolne instalowanie nowych aplikacji. Nieoficjalnie radzimy zastanowić się nad zakupem dodatkowego oprogramowania, poprawiającego działanie systemu Mąż 2.0 polecamy Sex Bielizna 6.2 lub/i Sex Oralny 5.5.

Jeśli nadal nie będzie pani zadowolona, proponujemy zakup pakietu Kochanek 3.0. Wiele użytkowniczek twierdzi, że z powodzeniem spełnia on te same funkcje, co Chłopak 1.0, jednak pod warunkiem, że nie znajdzie się na tym samym dysku co Mąż 2.0.

Powodzenia.

Oprogramowanie jest jak katedra.

- Budujesz, budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się!

Wsiada informatyk do taksówki. Taksiarz pyta:

- Dokąd jedziemy?

- 192.168.4.1

Rozmawia dwóch adminów:

- Wiesz, wczoraj mój kumpel uszkodził w ciągu 5 minut serwer.

- Co ty powiesz?!! Jest hackerem???

- Nie, debilem!!!

Żona informatyka wyprawia imieniny. Mówi do męża:

- Może byś mi w czymś pomógł?

- Co mam zrobić?

- Napisz na torcie: Wszystkiego najlepszego!

- Nie ma sprawy!

Mąż poszedł do swojego pokoju. Męczy się 20 minut.

Wreszcie żona mówi:

- Jak idzie? Skończyłeś? - Jeszcze nie. Tort nie mieści się do drukarki.

Dzieci piszą wypracowanie na temat: Jak wyobrażam sobie bycie informatykiem? Nie pisze tylko Jaś.

- Dlaczego nie piszesz? - pyta polonistka.

- Czekam, aż mi się otworzy edytor tekstu.

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• anika

2

• Norbas

1

• Cyc

1

• SilverWolf

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Dobre sobie :) z tym Joystickiem było super :)

sws.png

31576.png

Informatyk namówiony przez żonę poszedł w niedzielę do ZOO na spacer z dzieckiem.

- Tato patrz jaka dziwna gęś! - Mówi dziecko przy wolierze z egzotycznymi ptakami.

- Synku, to nie gęś, tylko pelikan - z tego robi się wkłady do drukarek atramentowych.

Wszystkie komputery są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych. Twój jest zawsze mniej kompatybilny.

Idzie chłopak przez las i słyszy głos żaby dobiegający z trawy:

- Jestem zaklętą księżniczką. Odczarujesz mnie, jeżeli mnie pocałujesz.

Chłopak uśmiechnął się, schował żabę do kieszeni i poszedł dalej. Żabka zrozpaczona straciła nadzieję na zdjęcie klątwy i pyta go:

- Słuchaj, czemu ty jesteś taki dziwny? Mógłbyś przez rok robić ze mną, co zechcesz, a ty nic...

Chłopak wyjął żabkę i mówi:

- Jestem informatykiem, na dziewczyny nie mam czasu, ale gadająca żaba to fajna rzecz.

Definicja posiadacza osobistego i pól profesjonalnego komputera:

Stworzenie męskie któremu nie robi różnicy to że poświęca nie kończące się godziny zajęciu z którego nie ma żadnej praktycznej korzyści, a przy którym traci wszelki kontakt z rzeczywistością i nie ma już w ogóle czasu dla otoczenia, rodziny i przyjaciół.

Definicja użytkownika komputerów:

Zestresowana istota zazwyczaj rodzaju żeńskiego która wykonuje swoją prace przy oślepiającym oczy monitorze wykorzystując do tego bezużyteczne programy, niezrozumiałe podręczniki i niedostosowane urządzenia peryferyjne. Bez pomocy komputera można by było wykonać te prace w o połowe krótszym czasie.

Imprezka. Kilku informatykow jak zwykle gada o komputerach, OS-ach, sofcie. Nagle jeden stwierdza, że to nudne i mówi:

- Panowie. Czy my musimy zawsze o kompach? Może pogadajmy troche o czymś innym. Np. o dupach...

Chwila konsternacji. W końcu ktoś się odzywa:

- Hmm. Mój komputer ostatnio jest do dupy.

Informatyk zabrał swojego syna do ZOO. Stoją przed wybiegiem dla pingwinów.

- Popatrz synku, a to są żyjące na kole podbiegunowym linuksy.

Rozmawiają dwaj informatycy:

- Komputer to taka wspaniała rzecz! Zupełnie nie rozumiem, jak nasi przodkowie mogli bez niego żyć.

- Nie mogli. Przecież wszyscy poumierali.

• 2 miesiące temu...

• Reputacja:   1

- Jak ma na imię dziewczyna informatyka?

- Różnie, ale na nazwisko zwykle JPG.

Impreza informatyków. Wódka leje się szerokopasmowym strumieniem. Dwóch adminów pije bruderszafta:

- To co? Mówmy sobie po IP!

Prawdziwy student informatyki ma więcej jedzenia na klawiaturze niż w lodówce.

Komputerowiec podrywa dziewczynę:

- Chcesz herbaty?

- Nie.

- Kawy?

- Nie!

- Hm, może wódki?

- NIE!!!

- Dziwne, standardowe sterowniki nie pasują...

Napis na grobie informatyka: "kowalski.zip

BGZ jest moją drugą rodziną!!!