Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Federacje Indy i Japonia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie i opinie o federacjach niezależnych oraz japoni ??

Jak dla mnie federacji indy są najlepsze i najciekawsze. Jak nie trudno się domyślic moją ulubioną federacją jest Ring Of Honor, wystartowała ona 22 lutego 2002 roku w Philadelphi a założył ją Rob'a Feinstein'a, ktory dorobil się pieniędzy sprzedając kasty VHS z wrestligiem poprzez swoją firmę RFvideo.com. ROH jest wyróżniającą sie federacją w USA ponieważ ma swoje własne zasady (nielicząc podstawowych wrestlingu) których jest 5 a nazywają się "Code of Honor":

1) Każda walka musi rozpocząć się i zakończyć podaniem ręki.

2) Żadnych ataków z zaskoczenia czy inerwencji z po za ringu

3) Nie ma wiliczania do 10 po za ringiem

4) Nie mieszać sędziego do walki każda walka musi zakonczyć się uczciwym wynikiem

5) Jeśli zostałes zdyskwalifikowany w swojej walce złamałed Code of Honor.

Kocham i szanuję tę federację za poziom walk jaki prezentuje czyli bardzo wysoki, świadczy o tym fakt że na każdej gali znajdzie się przynajmniej jedna cztero gwiazdkowa walka, równierz pierwszą walką jaka dostała najwyższą ocenę pięciu gwiazdek od 7 lat w USA jest Samoa Joe vs. CM Punk z "Joe vs. Punk II" w 2004 roku, w 2005 roku taką ocenę dostała Samoa Joe vs. Kenta Kobashi z "Joe vs. Kobashi" a w 2006 jak narazie DO Fixer vs. Blood Generationz "Super Card Of Honor", zdecydowanie jest to wielka ozdoba tej promocji. Jednym z najlepszych show jest "Road To The Tile" z 2002 roku, zawiera ona turniej który wyłonił czterech zapaśników mających się zmierzyć w ME gali "Crowning A Champion" w 4 way iron man match, żeby wyłonić pierwszego mistrza ROH. Gale ROH odbywają się 2-4 razy w miesiącu i są wydawane na DVD z mniej więcej dwu miesięcznym poślizgiem, ROH ma swój program TV na TWC (The Wrestling Chanell), ale są tam pokazywane walki ze starszych gal. Ponadto storyline'y jakie prezentują stoją na bardzo wysokim poziomie, często jest jeden głowny, ktory jest bardzo długi ciekawie prowadzony i ze świetnym zakończeniem. Obecnie od stycznia takim jest feud ROH vs. CZW, jest to po prostu wojna między tymi dwoma federacjami, doprowadziło to nawet do "Cage Of Death" federacji CZW na gali ROH "Death Before Dishonor IV" tej gali jeszcze nie widzialem bo jeszce nie jest wydana na DVD. Ciekawe są równierz gościnne występy zapaśników z Japoni badz innych federacji, pojawili się między innymi: ś.p Eddie Geuerrero, Jushin Thunder Liger, Kenta Kobashi, KENTA, Naomichi Marafuji, Lance Storm czy nawet ostanio Christian Cage.

Moimi ulubionymi zapaśnikami tej federacji są:

Low Ki - obecnie nie walczy z powodu spraw biznesowych, ale mam nadzieje,że jeszce kiedyś tutaj wróci. Mimo wszytsko moge go zaliczyć.

Samoa Joe - obecnie jeden z największych telentów prowrestlingu, ROH pozwoliło mu posiadać pas przez 21 miesięcy tak więc coś to znaczy, były posiadacz Pure Title i dąrzy do tego, żeby być pierwszym w historji ROH Triple Crown Winner czyli brakuje, mu pasa Tag Team Title a ponadto jest uwielbiany i kochany przez publike za swoje osiągnięcia. He is Samoa Joe... & he is a ProWrestling.

Homicide - doskonały, utalentowany zapaśnik który potrafi odnależć się w każdym rodzaju wrestlingu high flying, hardcore czy technicznym.

"American Dragon" Bryan Danielson - obecny mistrz świata ROH, na początku tego zapasnika nie lubiłem, ma taki troche burakowaty wygląd, ale z walki na walke co raz bardziej go lubiłem i teraz nie wyobrażam sobi gali bez walki z nim, doskonały technik jak Chris Benoit i bardzo chciałbym zobaczyć pojedynek między nimi.

Dellirius - koleś walczył przez krótki okes w TNA w 2005 roku, następnie zaczła walczyć w ROH gdzie przegrywał prawie swoją każdą walke, dopiero w 2006 dostał push i wygrał swoją pierwszą walkę, po za tym jest to bardzo charaktrystyczna i zabawna postać, jego przemówienia ja z nich ledwo co rozumiem tak szybko nawija i zachowuje się jakby był nafukany, gdyż energia go rozpiera jak zadzwoni gong.

Dywizja tag team'ów stoji równierz na bardzo wysokim poziomie i dopiero tu pokochałem walki tag team, trudno nie zrobić widząc takie wydowiska jak Bryan Danielson & Samoa Joe vs. KENTA & Naomichi Marafuji z "Best In The World", albo walki w wykonaniu Austin Aries'a i Roderick'a Stong'a czy The Briscoe Bros.

Wszystko to sprawia, że ta federacja jest #1 dla mnie, owszem na forum nie da się oglądać ROH czy innych fedów indy na bierząco, ale naprawde polecam zerknąć na te odmianę wrestlingu ;).

Ganso Puro Czub :).

53373727349a4521b35993.jpg

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

14

• L.A.

10

• dch99

8

• LegendKiller

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Zgadzam się z moim poprzednikiem, poziom walk w tej federacji stoi na dużym poziomie i z wielką przyjemnością sie ogląda taki wrestling czyli prawdziwy wrestling a nie telenowele rodem z WWE. Równierz dla mnie ta federacja jest #1 i kocham tą federacje. Wszystkie inne dla mnie się chowają, ale że ogólnie wole tego typu federacje strasznie równierz lubie(chociaż mniej niż ROH)CZW która równierz jest świetną federacją i napewno wymiata pod względem hardcoru.

Moim ulubionym wrestlerem ROH a zarazem wogóle ulubionym jest Homicide, od kiedy pierwszy raz zobaczyłem walke tego zawodnika odrazu stał się on moim ulubieńcem, a pozatym ma świetny gimmnick(zresztą strasznie podobny do mojego w realu :mrgreen: )i jego walki zawsze stoją na wysokim poziomie, finisher to już wogóle cudo.

Ring of Honor Forever in my Heart :!:

roh12vwct0.png

CZW też lubie oglądać, zacząłem regularnie oglądać od Cage Of Death 7. Ciągle sie spotykam z opiniami,że w tym roku CZW z deka "Suck"i tegoroczne Best Of The Best tez najgorsze ze wszytskich, dla mnie to zdecydowanie walki były ciut przykrótkie, ale nie mam porównania do wcześniejszych gal gdyż nie oglądałem. Troche jest jeszce takie sterotypowe mówić, że CZW to tylko krew i jarzeniówki owszem jest hardcore, ale CZW to także swietny czysty wrestling (chyba się powtarzam z tym stwierdzeniem). Jeśli chodzi o ulubionego zapaśnika hardcore (z obecnych) to "Future Of Hardcore" Nick Cage i jeśli chodzi o czysty wrestling to troche tego jest :Super Dragon, "Mr.Wrestling" Kevin Steen i grupa BlkOut, teraz po heel turn'nie jeszcze bardziej :), ale zdecydowanie najmocniej Super Smoka.

Ja indy nieogladam, kiedysz zachaczylem o kilka gal ROH jednak nie przemowily do mnie, nie tym, ze walki sa slabe, lecz jednak slaba promocja. Gdyby na bierzaca pojawialy sie gale jeszcze bym moze ogladal, ale jesli pojawiaja sie z miesiecznym opoznienie i sciagac sobie musze z PWT lub XWT (mam za slaby net do dobrego utrzymania ratio :x ) to odpuszczam sobie.

Natomiast bardzo lubie ogladac utraviolet i szukam deathmatch'y oraz staram sie zawsze sciagac gale typu TOD czy IWA-MS KOTDM.

W ROH nie mam ulubionych z prostej przyczyny, bo nie ogladam... natomiast z zawodnikow specjalizujac sie w dethamatch'ach lubie Brain'a Damage'a, Necro Butcher'a (tu bardziej mam do niego szacunek, ale rowniez lubie go) i Corpolar Robinson'a. Teraz czekam na TOD V, ze zdjec wynika, ze gala naprawde warta ogladniecia i na pewno sie nie zawiode.

Ja tam nie jestem fanem Ultaviolent'u, ale mam za sobą TOD I,II,IV i dzis albo jutro będe ogldał III oraz troche deathmatchy z IWA-MS czy FMW. Jesli chodzi o najbrutalniejszą walke to chyba jak dla mnie finał TOD IV :shock: do dziś mam przed oczami palącego się Nick'a Cage'a. Podobnie jak Ty czekam na V, ciekawi mnie walka Lobo', ktory pierwszy raz bierze udział w turnieju. Na "Prelude To Violence" skakał z radości, że wraca do akcji a komentatorzy się śmieją, że pierwszy raz widzą, żeby ktoś tak się cieszył ze śmierci :).... ale całą zabawe se zepsułem bo wiem kto wygrał, po przeczytaniu news'ów na pewnym serwisie :? . Trudno nie wiem kto byl w finale jeszce czyli nie będzie tak żle ;).

Powiem ci tyle, ze wyniki cie zaskocza... Masz racje final TOD IV byl bardzo brutalny, szkoda tylko, ze Gage'owi nie za dobrze wyszedł Suplex na Zandig'u na podpalony board, ale mimo wszystko akcja byla pierwszej klasy. Ja mialem na kompie TOD I, II i IV, ale caly ogladalem tylko ten ostatni, dwa pierwsze albo nie mialem czasu, albo nie chcialo mi sie. Lecz jeden bumps z TOD II zapamietam do konca zycia, oczywiscie z walki Mondo vs. Zandig... palce lizac.

Na youtube do ogladniecia jest dwuczesciowy zajebisty music video "Why I Love CZW", kazdy kto uwaza walke Foley vs. Edge z WM 22 za szczyt hardcoru musi to ogladnac :wink: .

Teraz jestem w trakcie sciagania IWA-MS KOTDM 2006, brakuje mi tylko 500 mb, ogladalem sobie urywki i naprawde jest na co czekac :mrgreen: .

Zgadzam się z Tobą dch ten bumbs był i jest #1 i taki bumbs (nie pamietam czy

podaczas IV) każdy TOD miał. Podczas finału "trójki" też był nie kiepski ;)

Jestem właśnie świerzo po TOD V i powiem, że finał rzeczywiście był niespodziewany

jeśli chodzi o Brain Damage'a i Drake Younger'a (może dla fanów UV i hardcore są to

znane osoby, ale dla mnie nie :P bo sie nie jaram tym), szczególnie chodzi o tego

pierwszego po kiepskim meczu na TOD IV. Ciesze się bardzo, że wygrał Nick "Fuckin"

Cage :D zasłużył na to jak mało kto a za rok jako zwycięzce chciałbym widzieć JC

Bailey. Jeśli chodzi o sam TOD to był całkiem spoko, ale zawiodłem się na finale spodziewałem się troche ostrzejszego i nadal #1 pozostaje finał IV a na drugim III.

Ciekawą niespodzianką było, że moja ulubiona panna z CZW - Chrissy Rivera komentowała cały turniej wraz z Eric'iem Gargiulo.

Plus polecam przeczytać fragment felietonu autorstwa RVD, który jest jednym z największych (jak nie największy) znawców sceny niezależnej i Japoni w Polsce:

Trzeba zdecydowanie i jednogłośnie powiedzieć, że Ring of Honor to

obecnie najlepsza federacja niezależna w USA i jedna z najlepszych federacji na

świecie (bijąc o głowę takie promocje jak WWE czy też TNA!). Można ją lubić lub nie

(ja osobiście nie jestem jakimś wielkim fanem ROH), ale szacunek trzeba jej oddać, za

to co robi nie tylko w USA, ale także poza jego granicami (Wielka Brytania). Ostatnie

gale mogą tylko utwierdzić w takim twierdzeniu. Świetna wspólpraca z CZW, która

doprowadziła do tego, że CZW vs. ROH angle było jednym z najlepszych w ciągu

ostatnich lat w pro-wrestlingu (i to mówię śmiało, bez żadnych ogródek!). Świetne gale, organizowane po kilka razy w miesiącu, na których pojawiają się niekiedy tak znane osobistości jak chociażby były NWA World Heavyweight Champion - Christian Cage.Co więcej, te osoby walczą bardzo często na 110% swoich możliwości i chwilami w niczym nie przypominają siebie z innych federacji (np. James Gibson, Matt Hardy czy nawet obecnie wspomniany Christian Cage). Federacja gromadzi rzeszę widzów i corazczęściej grono fanów na gali wynosi ponad 1000, co znacznie wypiera objętościowo jak i jakościowo uznawaną za nr.2 w USA -TNA! Federacja nie szczędzi sobie i poza USA organizuje swoje gale w Europie, w Wielkiej Brytanii, nie poraz pierwszy zresztą, na które przybywa także masa widowni.

Mam nadzieje, że zachęci Was to nie tylko do sciągnięcia i zapoznania się ze stuff'em ROH jaki jest na forum, ale także do innych promocji niezależnych i Japoni ;).

Skad masz TOD V?? Juz mi tu linkami sypiesz :P :P.

Takie pytanie, w finale J.C Bailey wykonal Cop Kille na jarzeniowki czy to Suplex byl?? Jakie wrazenia, opowiadaj :P. Jesli chodzi ci o slaby mecz Brain'a Damage'a rok temu, to chyba o ten z Wellington'em, ale to przez Wellington'a on nie umi walczyc w deathmatch. Brain Damage na KOTDM 2006 walczyl znakomicie, nie bal sie przyjmowal bumpsow. Dla mnie za rok moze wygrac TOD, bo nie ma juz takich 100% faworytow, ktorzy TOD jeszcze nie wygrali, no moze jeszcze Zandig i JC Bailey.

Takie pytanie, ogladales Cage of Death Match CZW vs. ROH?? Zastanawia mnie jak wypadli tam Samoa Joe i Homicide, bo dzien pozniej mieli TNA PPV (jesli mnie pamiec nie myli), a nie wygladali wtedy jak po dzikim meczu.

TOD V mam z PWT jest na trackerze od 3 dni chyba, ale dopiero dzisiaj zassałem ;).

Wiesz co to raczej był suplex, bo jak zadaleś mi to pytanie to se pomyślałem "czy ja

ślpey jestem ?, zeby swojejego ulubionego Cop Killa niezauważyć". Przeleciałem co 5cio

sekundowym przewijaniem finał i potem replay'e obejrzałem całe i nawet tego suplexa

niezauważyłem. Możliwe, że chodzi o pół finały, gdzie Drake Younger wykonał Tiger

Suplex (na początku myślałem, żeto Cop Killa) z narożnika dla Danny'ego Havoc'a na

drabinę połóżoną na dwa kszesła a na drabinie jarzeniówki i J.C. Bailey spinował Havoc'a.

Widzisz dla mnie Brain Damage kojarzy się tylko z tą walką właśnie z Wellington'em,

ale na tym turnieju dał popis ;). Już na samym początku Toby Klein wyrwał mu kolczyk z

brwi i przez cały turniej się nie oszczędzał. Jeśli chodzi o wrażenia to w pamięć

zapadnie mi chyba najbardziej właśnie ten Tiger Suplex. Były jeszcze 2 całkiem niezłe

bumbsy jeden w pierwszej rundzie Brain Damage vs. Toby Klein vs. Necro Butcher a drugi

w finale, ciekawe jeszcze było jak w walce DJ Hyde vs. Danny Havoc vs. Zandig i każdy

z panów dostał w ręke kosiarke ^^. Takich akcji szczerze powiem, że było całkiem

sporo, ale nie wiem czy o takie wrażenia Ci chodziło bo ja np. nie chciałbym znać tych

smaczków ;). Tak ogólnie to jak pisałem wcześniej cały turniej ciekawy tylko troche

finał mnie zawiódł, ale powiem Ci większą frajde mi wczoraj sprawiło obejrzenie gali

ROH "In Your Face" ;), bo zdecydowanie wole obejrzeć np. pół godzinny mecz Bryan

Danielson vs. Samoa Joe vs. KENTA niż "jatke" :).

Jeszcze nie widziałem z tego powodu, że "Death Before Dishnor IV" jeszcze nie zostało wydane na DVD, ale jest bodajże następne w.... pisząc to zajrzałem na rohwrestling.com, żeby się upewnić bo jeszcze rano nie było... ale już jest DVD wydane :D tak więc teraz czekam aż ktoś zripuje na XViD. Cała karta prezentuje się świetnie :) :

products193014kh2.jpg

A i owszem bo ta gala była w sobote a w niedziele było PPV Victory Road, ale raczej

się nie spodziewam Cage Of Death w takim wykonaniu jak Zandig'a, Lobo, Wifebeater'a

czy Nick Cage'a. Pewnie bedzie hardcore ale nie ultraviolent.. no może się myle zobacze to się przekonam.

Chodzilo o polfinal ten co napisales, pisalem to z pamieci i pomylilem. Wlasnie ten RVD napisal kilka najciekawszych akcji i napisal, ze Younger wykonal Cop Killa'e na Havok'u na jarzeniowki i chcialem to zoabczyc. Ze zdjec to mi bardziej przypominalo Suplex, ale wolalem upewnic sie ;).

Szkoda, ze nie mam konta na PWT :twisted::twisted::twisted: , pozostaje mi tylko czekac na linki w necie. Albo... gdzie mieszkasz, moze bym wpadl do ciebie :P:P:P .

Oooops sorka za wprowadzenie w błąd przyjrzałem się jeszcze raz temu i przypatrzyłem się bardziej ułożniu rąk jednak to był Cop Killa, nawet się wsłuchać to jakiś fan krzyczy "Cop Killla !!". Sroka jeszcze raz ;)

Niestety nie pomogę z tym kontem, nie jestem Power User i nie dostaje zaproszeń dla znajomych a to jedyny sposób obecnie, żeby mieć konto bo rejestracja jest zamknięta na Amen obecnie. Ja tam konto założyłem sobie przy pierwszej lepszej okazji mimo, że wiedzialem iż nie będe sciągał, ale pomyślalem przyszłościowo :D.

Mieszkam na Podlasiu :P hehe .

• 2 miesiące temu...

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Odkopuję temat.

Z federacji niezależnych najbardziej lubię:

CZW - hardcore, hardcore, fly i jarzeniówki :)

NJPW - efektowne walki i ciekawi zawodnicy (co drugi w masce)

Zdecydowanie wolę te federacje niż WWE.

Moimi ulubieńcami są: Jushin Liger, Tiger Mask IV.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

kaszak taka jest prawda jak pisze dch_99 w WWE nieważne są zdolności zapaśnicze, tylko storyline'y i kto lepiej sprzedaje się publice bo gdyby chodziło o zdolności to mistrzem na pewno nie byłby John Cena tylko np. Chirs Benoit. Po za tym WWE to nie jest ProWrestling tylko rozrywka. A to co piszesz, że gale Indy to jakaś kpina, może z tego powodu, że nie ma tam kilkutysiecznej publiki a i zapaśnicy troche nieznani co ?? ;> a walke z jakiej federacji i jakich zapaśników widzialeś (bo wątpie, żebyś oglądał całą gale) ??

Tu jest świetna walka idealnie obrazująca widowiskowość NJPW: KLIK

• 1 miesiąc temu...

Dzisiaj sobie ściągnałem 2 walki CZW i bardzo miło się zaskoczyłem. Myślałem, że będzie to krawa walka na prowizorycznym, outdoorowym ringu. A tu proszę: hala, theme'y, efekty, ogólnie mówiąc World Class. A walka: zero krwi ale akcja niesamowita, lepsza niż w TNA. Niesamowite, zmodyfikowane Piledriver'y i Suplex'y, poza tym dużo ciekawej akcji w powietrzu, głównie Moonsaulty. A więc pod względem jakości walk najlepsza federacja na świecie. Mieliby kilka znanych nazwisk i TNA oraz WWE mogą się schować :wink: