Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Twój początek z wrestlingiem

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

huh.. początki były ciężkie ;)... Zaczęło się dawno, dawno temu... kiedy to mały Bartuś znany obecnie jako hhynagata oglądał, z tatusiem, w telewizji WCW... Pamiętam jeszcze jak mama mówiła "Boże... co wy oglądacie"... No i jakoś tak oglądałem, oglądałem... ale mały byłem to i mało pamiętam... kojarzę tylko jednego wrestlera... nawet nie wiem kto to był... chyba miał strój podobny do tego jaki nosił The Giant... Ale nie wiem z którego roku gale oglądałem...pamiętam że w ogóle nie odbierałem tego jako wrestling... były to dla mnie fajne bijatyki... nawet nie interesowałem się tym zbytnio... no ale musiałem to zapamiętać gdyż parę lat później po dostaniu internetu (neo..Damn..) postanowiłem poszukać o tym w sieci... ale nic nie kumałem z tego co tam pisze... jakieś WWE... TNA... pamiętałem tylko słowo 'dablju si dablju'... wpisałem więc WCW i dowiedziałem się że fed ten już nie istnieje... trudno... żyje się dalej... nie interesowało mnie to już... potem odwiedzając wujka w Warszawie i oglądając z nudów TV, na ES zobaczyłem TNA... Walczył bodajże Abyss z kimś tam... Abyss rozsypał pinezki i... dalej wolałem oglądać ES2 na którym leciała piłka nożna... No i tak się toczyło życie nadal bez wrestlingu... aż do czasu obejrzenia jednej gali RAW na ESC... oglądałem drugą, trzecią, czwartą i mi się coraz bardziej podobało... (chyba przed WWE oglądałem gale NJPW na ES2... gale były gdzieś tak z 2005 roku...) no i oglądając dowiedziałem się że mój kumpel też ogląda... no i ja chcąc być lepszy zacząłem z neta gale ssać... zacząłem coraz bardziej się w to zagłębiać... Zacząłem wyzywać go od marków itp...

Pomyśleć że jeszcze nie dawno co gale miałem innego ulubionego wrestlera ;) W między czasie zacząłem oglądać gale innych fedów... Od niedawna zaczynam się interesować historią wrestlingu tzn.... zacząłem oglądać stare gale... głównie WCW ;) to Tyle... trochę to trwało zanim zostałem maniakiem wrestlingu... ;)

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

3

• domino218

3

• taker1674325894

1

• KAm21501674325916

1

• Styl:  Klasyczny

Ja też pamiętam pierwsze spotkanie z wrestlingiem, była to gra komputerowa SMACKDOWN! z 2000 roku. Niewiedziałem kim steruje co to za osoby, myślałem że takie rodzaje walk nie istnieją naprawde i że wszystko jest wymysłem autorów tej gry. Potem usłyszałem że to wszystko jest naprawde organizowane że każda z postaci w tej grze naprawde istnieje no i zaczołem oglądać :)

jefunforgidv5.png
  • 1 miesiąc temu...

kiedy był Wasz pierwszy raz z wrestlingiem i jakie mieliscie wtedy odczucia co do tego show???

Hmm...pierwszy raz gdzieś koło 2002 roku. Nie pamiętam gdzie to oglądałem , ale od razu mi się spodobało.

komu markowaliscie???

Rob Van Dam , od zawsze :)

mieliscie jakiegos swojego idola??? jakiego?

Jak wyżej , a dlaczego? Hmm duże umiejętności i fajne segmenty.

a za kim nie przepadaliscie?

Wtedy za kim nie przepadałem? Nigdy nie lubiłem Rikishiego , nie wiem czemu , do mnie nie przemawia.

wrestling wkręcił Was od razu??

Wkręcił od razu , zdecydowanie

Ja nawet nie pamiętam kiedy to było gdzieś rok temu czy coś takiego . Odrazu powiedziałem alee fajnee i wciągnołem się w to . Od początku markowałem Jeffowi Hardyemu i do teraz oglądam jego walki . No oczywiście Jeff jest moim idolem i CM punk zawsze lubie na nich patrzeć i oglądać ich walki . Ja nie przepadam za JBL jeszcze pod gimmnickiem Bradshowa go lubiłem a teraz to nie moge na niego patrzeć . Tak jak pisałem wcześniej wrestling wkręcił mnie od pierwszej walki i nie mogłem sie już od tego odciągnąć.

f6dfb83c87.png

Pewnego wrześniowego, wieczoru, 2007 roku. Przełączajac kanały trafiłem na kanał extrem sports. Patrze a tu jakaś bijatyka. Oglądając Raw'a, zarajcował mnie wrestling. Oglądałem cały czas wrestling na es, asz do momentu Royal Rumble 2008. Szukając po google tego oto PPV, trafiłem na BGZ, no i "po ptokach", zaczołem ściągać nowe i stare PPV, załapałem jakąś wiedze na temat wrestlingu i tak zostało do teraz.

Od samego początku markowałem Triple H'owi i tak zostało do dziś, do tego delikfenta doszedł jeszcze Orton, poniewarz RKO w jego wykonani wygląda zajebiście.

Moim idolem był HHH, bo na tym Raw co oglądałem Triple H własnie wrócił po kontuzji i wpieprzył Carlito'wi.

Od początku nie trawiłem Marka Henry'ego, wkurzał mnie jego gimick, poprostu nie moge go za akceptować i tyle :P

metallicabuy.jpg

melinaih3.jpg

kaneks5.jpg

18342.png

• 2 tygodnie później...

hhmmm... Pierwszy raz spotkalem sie z wrestlingiem w 1999 kiedy mialem 6 lat. Bylem u wujka i gral w ktoras gre z serii SmackDown na PSXie (nie pamietam w ktora). Uwielbialem ogladac jak gra i potem gralismy razem. Bardzo mnie to rajcowalo ;) Pamietam jak zawsze gralem Big Showem i podniecalem sie Showstopperem ( chokeslamem ). Oprocz niego zapadl mi w pamiec Mankind, ktorego gimmick podziwiam do dzisiaj (moim zdaniem to najlepszy gimmick jaki udalo sie stworzyc writerom WWF/WWE ) oraz Stone Cold Steve Austin. Od 2001 roku mialem dluga (za dluga) przerwe przez ktora przegapilem najlepsze lata wrestlingu i jakos w 2007 roku kumpel zalozyl sobie internet a ja kupilem SmackDown vs RAW 2006 dzieki ktorej poznalem takich wrestlerow jak Triple H, HBK, Eddie, Chris Benoit i kilku innnych... Potem odwiedzalem kumpla po szkole i szperalem na wwe.com... I od tej pory jestem naprawde w temacie.

Dokładnie to nie pamiętam kiedy to było wiem że coś początek tego roku..wychodziłem z kumplem na dwór, a on czasami oglądam sobie na telefonie smacka lub też coś innego zależy co aktualnie miał, czasami nam coś wspominał o wrestlingu i mówił że to fajne. Wkręcenie mnie w wrestling nie nastąpiło tak nagle minął gdzieś miesiąc może więcej od pierwszego spotkania z pojęciem wrestling i taki różnymi sprawami póki nie zacząłem się tym sam interesować. Pewnego razu wraz z kolegą obejżyłem sobie jedną walkę nie wiem co to już było bodajże SD, ale niepamiętam już dokładnie, a w między czasie kolega z forum Conman pokazywał mi walki z CZW i przesywał linki, no a teraz to już się rozkręciłem i oglądam gale na bieżąco no i to wszystko to była moja historia zarażenia się wrestlingiem....

sygnacopyvq7.jpg

img748normalgifqd0.jpg

Mój pierwszy raz to TNA na Eurosporcie. Znalazłem to i naprawdę nie wiedzieć czemu mi się podobało. Miałem podnietę i mówiłem kolegom, co tam się stało zajebistego. Nie wiedziałem nawet, że to udawane było. Na stronce Eurosportu nawet sobie ustawiłem, żeby mi przychodziły maile, kiedy jest wrestling. Strasznie podobał mi się Samoa Joe, oprócz tego oczywiście lubiłem tych wszystkich "dobrych", więc Christian Cage nie od razu stał się moim ulubionym wrestlerem.

Potem TNA na ES było coraz mniej, więc sobie o tym zapomniałem. No i potem zobaczyłem WWE na ESC. Pamiętam, że był to odcinek Raw, na którym pokazany był łysy McMahon. Był Trump, Umaga i Lashley. Jakoś byłem po stronie Vince'a.

Oczywiście nie byłem doświadczonym fanem wrestlingu, więc spodobał mi się Cena, Mysterio, Jeff Hardy. Jednak poszukałem w necie, znalazłem WF i Galaxia Wrestling, na którym oglądnąłem Armageddon. Zacząłem w necie oglądać wszystkie cotygodniówki. Z czasem poznałem historię WWF i dowiedziałem się więcej o WCW. Znalazłem The Rocka i Austina, których polubiłem. Jeszcze był Hogan, którego znałem z programu na MTV. Z czasem pokochałem Undertakera i częściej miałem kontakt z TNA, no i Christianem Cage'm, którego jestem wielkim fanem.

Jeszcze pamiętam, że oglądałem WSX na MTV. Był 6-Pac, Human Tornado, Jack Evans, no i Vampiro, którego lubiłem najbardziej...

I teraz niech któs powie, że nie urzekła go moja historia... :lol

Pamietam to dokladnie... To bylo tak . Przerwa w serialu Niania na TVN sobie przegladalem co jest w TV i tu nagle patrze a tu jakis byk idzie wtedy nie wiedzialem kto to ... Pozniej okazalo sie ze to byl Lashley i wtedy Vince mial podpisac kontrakt z Donaldem Trumpem ... To byl koniec 1 gali w moim zyciu ... Pozniej luknelem sobie jak sie nazywa ten program patrze WWE Raw. Pamietam czekalem na nastepna gale na ESC i doczekalem sie pamietam ze walczyl Bobby z Umaga ... Pamietam jak bylem podjarany ta walka i jak sie sralem przez tyg do nastepnego Raw i tak ogladalem Raw na ESC i po jakis 2 miechach zaczelem ogladac wrestling na youtube (ok feudu John Cena vs The Great Khali)Dalej jakos trafilem na wf tam zaczelem sciagac gale i szluz i sie wkrecilem ostro dzieki temu . Ehh to byly czasy jak jescze myslalem ze wrestling nie jest ustawiany i jak mi sie podobal Khali (jako wrestler ...) I tego samego dnia co zobaczylem swoja pierwszal cala gala Raw na ESC lecialo TNA na Euro i tez przypadkiem trafilem na to pamietam ze byla tam taka fajna walka street fight ale nie pamietam miedzy kim :/ weszli centralnie na street'a :D to tyle od mnie ....

• 3 tygodnie później...

Ja zacząłem oglądać (nie pamiętam nazwy gali, leciała o ile dobrze pamiętam w niedziele okolo 8, może ktoś pamięta?) dobryk kilka lat temu, może więcej. Z tamtych czasów pamiętam, że moim ulubieńcem był wtedy mistrz Goldgerg ze swoim spearem. Nie pamiętam czemu przestałem oglądać wtedy w tv, zdjęli z anteny? w każdym razie powróciłem przez przypadek, przeskakując po kanałach natrafiłem na walke z gali WWE na Extreme Sport Chanel. Więc oglądam co tydzień walki, niestety z opóźnieniem, i to co internet przyniesie, także staram się być na bierząco. Aktualnie moim ulubionym zawodnikiem jest Undertaker. Na to forum trafiłem szukając właśnie informacji o nim (co się z nim stało po 1 czerwca, dalej nie wiem, troche przestałem szukać). Nie zdążyłem przejrzeć jeszcze całego forum. Także podsumowując początki oglądania wrestlingu w TV, potem znowu w TV, teraz Internt i TV :)

hhh2zh2.jpg

Time To Play The Game

• 1 miesiąc temu...

hmmm.... Dawno Dawno temu :D Gdy jeszcze byłem u kuzyna jako dzieciak on i jego ojciec oglądali "wszystkie chwyty dozwolone" obejżałem kilka odcinków potem ze starym, ale jakoś to wszystko ucichło, aż wreszcie przeżucajac kanały (nie pamietam kiedy to dokładnie było) natrafiłem na program "watts" na "eurosporcie" i zobaczyłem urywki walki bodajże Jeff Jarett vs. Rhino, i od tamtego momentu sporadycznie trafiałem na TNA, a potem to już wiecie WWE Raw na ESC i w końcu WCW i RoH w necie :D

Dwa lata temu oglądałem impact z TNA i co czwartki albo piątki o chyba 21 ileś na euro sporcie.Zaczeło mi się podobac i pomyślałem:spróbuje zanleśc więcej rzeczy na temat wrestlingu.W google wpisałem TNA wrestling i mi wyszedł roster , zdjęcia , walki itp.Od kolegi dowiedziałem się o WWE , WCW i WWF i szukałem informacji i zaczołem sciągac gale i aż do dzisiaj się interesuje , już nie szukam informacji tylko po prostu pisze na BGZ i gadam z kolegami.

website-profiled-pp.jpg

Hay gente que confunde la Lucha Libre con la Ucha Libre.

Steve Winters

Ja zacząłem od gry WWE: Raw. Tak mnie wchłonęła że wpisałem na youtubie tag "WWE" i się okazało że to wszystko jest realne. NA początku byłem markiem WWE, ale przeszedłem na TNA ponieważ wolę wysoki poziom walk niż entertainment. :)

mickfoleyzi2.jpg

Zaczeło się dawno kiedy to dostałem play station (nawet nie 1, to byla taka cegla) w 2002 roku, mialem demo wcw, byl tylko sting i hogan =)) tak na przemian nimi grałem grałem, wkońcu brat cioteczny przyniosl gre nie pamietam jak sie nazywała ale byla całkiem rozbudowana jak na tamte czasy można bylo grać royal rumble, podnosić przedmioty i imi bić no i brat zagrał gre, demo wcw mi się znudzilo, pff prysło, aż któregoś pieknego wieczoru zobaczylem TNA Impact! na eurosporcie, patrze ale wyjebanie się biją, byłem markiem, podszedl do mnie tata i powiedział pff udają, ja nie mogłem uwieżyć, że wrestling może być udawany przecież ta krew, te ciosy, oczywiscie ogladałem zawsze kiedy tylko szło, najbardziej fazowało mnie jak ktoś dla kogoś pomagał bylem markiem cały czas, wkońcu gale się przezadzały żadko byly pokazywane, ale trafiłem na reklame na extreme sport channel, nie zobaczyłem godziny, ale byla znowu reklama i zobaczyłem zaczołem ogladać poznałem wrestlerow HBK , HHH, Cena, Jericho, Orton i tak dalej.Myśle sobie no to jak takie jest super no to trzeba gre jakaś znaleść i szukam szukam, znalazlem wrestling encore (tak się pisze?) smiałem sie z tej gry nic ale to nic w niej mnie nie zaciekawiło, no to mysle poszukamy wiecej (może dopiero po miesiacu) no to szukamy pyk pyk wwe raw no to sciagamy i tak trafiłem na BGZ.

Pozdro

A więc tak:

4 grudzień 2007 roku (wtorek), urodziny mojej siostry, rodzinna impreza, zbliża się godzina 22. Mój kuzyn (19l.) mówi mi, że dziś powinna być powtórka programu, który ogląda. Tym programem był Smackdown!. Była to powtórka SD! z 23 listopada 2007 roku. Na początku było troszkę gadania i mało walki i nie bardzo mi się to spodobało. Ale zaczął się finałowy segment: "the cutting edge" ze special guest Batistą... Była to zresztą gala, na której Edge zaczął być z Vickie. Wtedy pocałowali się po raz pierwszy(bleee :t_down: ) Troszkę pogadali, ogólnie nic ciekawego... a później zrobiło się ciemno, zabił dzwon... Więc pytam się mojego kuzyna, co się dzieje, a on mówi, że gala się właśnie zaczyna robić ciekawa. Światła sie powrotnie oświeciły a na ringu, gościu w długich włosach... a później Tombstone na Vickie. Od tamtego dnia oglądam każdy smackdown!