Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ja gadacie o grach, moherach i innych pierdołach to ja wrzuce sobie to:

Bramki Euzebiusza Smolarka, Mariusza Kukiełki i Andrzeja Juskowiaka w Niemczech, Przemysława Kaźmierczaka i Rafała Grzelaka w Portugalii, a także Marka Saganowskiego w Anglii oraz pierwszy po długiej przerwie występ Jerzego Dudka w meczu ligowym Liverpoolu to najważniejsze wydarzenia z udziałem polskich piłkarzy na europejskich boiskach.

Szóstego gola w obecnym sezonie niemieckiej Bundesligi zdobył w sobotę Euzebiusz Smolarek, który uzyskał jedną z bramek dla Borussii Dortmund w przegranym 2:4 wyjazdowym meczu z Hannover 96. W ekipie gospodarzy cały mecz rozegrał Dariusz Żuraw.

Sześć trafień ma na koncie także Artur Wichniarek, który w tej kolejce swojego dorobku nie powiększył, a jego Arminia przegrała w Cottbus z Energie 1:2. Jednego z goli dla Energie uzyskał Mariusz Kukiełka, który podobnie jak Wichniarek rozegrał cały mecz. Na ostatnie sześć minut pojawił się na boisku Tomasz Bandrowski (Energie).

Cały mecz rozegrali w tej kolejce także Jacek Krzynówek z VfL Wolfsburg (1:2 z Bayernem Monachium) i Tomasz Zdebel z VfL Bochum (2:2 z Alemannią Akwizgran).

W drugiej lidze niemieckiej siódmą bramkę w sezonie dla Erzgebirge Aue strzelił Andrzej Juskowiak. Oprócz niego w przegranym 4:5 spotkaniu z SC Freiburg zagrali Tomasz Kos i Marcin Adamski, a bramkarz Tomasz Bobel był rezerwowym.

Coraz lepiej w barwach Boavisty Porto spisują się Rafał Grzelak i Przemysław Kaźmierczak. W sobotę zdobyli po bramce w wygranym 2:0 wyjazdowym meczu ligowym z Academicą Coimbra. Grzelak, który występował przez 63 minuty, trafił do bramki po raz czwarty w sezonie, a Kaźmierczak, który rozegrał całe spotkanie, po raz trzeci. Krzysztof Kazimierczak nie pojawił się na boisku.

Zespoły Marcina Chmiesta (Sporting Braga) i Bartosza Ślusarskiego (Uniao Leiria) mecze ligowe rozegrają w poniedziałek.

Po raz pierwszy w tym sezonie w meczu ligowym Liverpoolu wystąpił Jerzy Dudek. Polski bramkarz zachował czyste konto w wygranym 4:0 spotkaniu z Sheffield Utd., w którym trener "The Reds" Rafael Benitez pozwolił zaprezentować się kilku najczęściej rezerwowym piłkarzom.

W drugim meczu z rzędu do bramki trafił Marek Saganowski, który w sobotę zapewnił walczącemu o awans do Premiership FC Southampton wygraną 1:0 z Ipswich Town. Polski napastnik grał przez 83 minuty, a cały mecz na ławce rezerwowych "Świętych" spędzili Grzegorz Rasiak i bramkarz Bartosz Białkowski.

Ostatnie dziesięć minut w wygranym 3:0 meczu ligowym z AC Torino rozegrał w barwach Chievo Werona Kamil Kosowski, który zdążył jeszcze ujrzeć żółtą kartkę. Natomiast wciąż na debiut w Serie A czeka Radosław Matusiak z US Palermo. W sobotnim spotkaniu z Atalantą Bergamo (1:1) był rezerwowym.

Polski jedynak we francuskiej Ligue 1 - Ireneusz Jeleń - grał przez 90 minut w zakończonym remisem 1:1 wyjazdowym spotkaniu AJ Auxerre z FC Nantes.

W Belgii SC Lokeren, którego drugim trenerem jest Włodzimierz Lubański, zremisował 1:1 z Anderlechtem Bruksela. W zespole gości do 83. minuty grał Marcin Wasilewski.

Michał Żewłakow rozegrał całe spotkanie w barwach Olympiakosu Pireus, a jego drużyna pokonała w meczu ligi greckiej Ergotelis 2:1. Dorobku bramkowego nie powiększył Marcin Mięciel (90 minut), którego PAOK Saloniki uległ Larisie 1:3. W spotkaniu Skody Xanthi z Egaleo (0:0) zagrało trzech Polaków - bramkarz Arkadiusz Malarz, który po raz 12. w tym sezonie był niepokonany i od 55. minuty Emmanuel Olisadebe w barwach Skody oraz do 55. minuty Wojciech Szymanek w ekipie Egaleo.

Po zimowej przerwie na ligowe boiska wrócili piłkarze w Austrii. W spotkaniu Tirolu Innsbruck z Austrią Wiedeń (2:2) w zespole gospodarzy przez 90 minut grał Jerzy Brzęczek, a Arkadiusz Radomski wystąpił przez 85 minut w ekipie gości. 89 minut spędził na boisku Radosław Gilewicz, a jego drużyna Superfund Pasching pokonała 2:0 SV Mattersburg, w którym od 64 minuty grał Krzysztof Ratajczyk. Z kolei Sturm Graz - ekipa Adama Ledwonia (84 minuty) i Grzegorza Szamotulskiego (poza składem) - zremisowała 1:1 z SV Ried, w którym cały mecz rozegrał Tomasz Rząsa.

54 minuty spędził na boisku w meczu ligi holenderskiej Andrzej Niedzielan (żółta kartka), a jego NEC Nijmegen przegrał w Utrechcie 0:3.

W drugiej lidze hiszpańskiej na boisku nie pojawili się Tomasz Frankowski z CD Teneriffe (1:2 z Alaves) oraz Antoni Łukasiewicz z Elche (2:1 z Las Palmas).

Łukasz Sosin zdobył dwie bramki dla Apollonu Limassol w zakończonym remisem 2:2 meczu Pucharu Cypru z Anorthosisem Famagusta. Polak wpisał się na listę strzelców w 13 i 27 minucie spotkania. W bieżących rozgrywkach o Puchar Cypru Sosin zdobył pięć bramek.

Chyba coś sie ruszyło :mrgreen:

• Odpowiedzi 9,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

688

• pablo modjo

504

• Alustriel

484

• Willem

440

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Ja dam coś na pośmianie się :

komentarze na temat super skoku mateji , w konkursie drużynowym : ( by wp.pl :twisted: ) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mateja to super skoczek niedługo skoczy 280metrów »

uważam, że Matej wogóle nie powinien być w drużynie skoczków

Mateja powinien narty Adamowi nosić.I tyle

Kiedy on oddał ostatnio dobry skok? Szkoda płacic mu wypłatę

Robert zawsze skakał jak ortopeda i mimo że czasami oddawał dalekie skoki to w powietrzu leciał jakby nie umiał skakać.

W nagrodę puścić Mateję w drogę powrotną z buta chłop wyrobi sobie kondychę!

dać mu łopate i niech odśnieża mamuty na wiosne »

gorszego skoczka w histori polski nie było jak można było wystawić...

to chyba juz lepiek skoczylby Apoloniusz Tajner a on waży pewnie ponad 100 kilo

Mateja- dożywotni zakaz reprezentanta Polski! »

Mateja może skakać dalej, ale po smary do nart dla kadry !!! »

Mateja na przedskoczka - i to nie byłby najlepszym »

mateja powinien terenowac skoki synchroniczne do wody a nie skoki narciarskie frajre jeden

Mateja jak widac to prawdziwy lotnik zabrac go do Planicy »

Niedługo 2 rasiak bedzie z Mateji ! :twisted::lol:

• Reputacja:   3
  • Styl:  Jasny

lol

Matej nielot :D

ja poprostu nie rozumiem po co go zabierac

przeciez mamy zaplecze mlodych utalentowancyh

przyklad bracia Kot

najlepsze sa komentarze mateji po konkursie

podsluchan w tvp wiadomosci sportowe:

reporter:robercie co sie stalo ze tak salbo dzis skakales?

matej:nie wiem co sie stalo....

bez komentazra

• Reputacja:   1

Olać to on już nigdy nie będzie skakał równo! Zawsze ma tak, że albo skoczy dobrze albo zawali na maksa, normalnie człowiek niewiadoma w skokach! :twisted:

BGZ jest moją drugą rodziną!!! 

już mogli lepiej wystawić Hule albo zabrać na mistrzostwa kogoś z młodych

npcopymp9kh3.png

68249684dh4.gif

A kiedy to on ostatnio skoczył dobrze? bo średnio pamiętam taki skok Mateji?

Widzę, że o sporcie dajecie, więc ja tez nawiąże do tego. Mam pytanie do Weemana, pamiętasz jak pisałeś, że C. Ronaldo mówił ci że zostaje w MU??? A po jakiemu z nim rozmawiałeś????

Pamietaj aby sie nie zmieniac, bez wzgledu na to jak bardzo inni by tego chcieli :)

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Pisze się Matei :P

16476371734edf391100c30.jpg

Ale on nie umie angielskiego, tylko portugalski....

Pamietaj aby sie nie zmieniac, bez wzgledu na to jak bardzo inni by tego chcieli :)

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Ja akurat znam 7 języków obcych

A ja 12 :P

16476371734edf391100c30.jpg

ja tylko angielski i troche łacine podwórkową

johncena4iryszi7ll8.gif

• Reputacja:   3

Ja akurat znam 7 języków obcych,

skromonsc weemana :D

ja tam znam troszke niemiecki i angielski

no i ruski dosyc dobrze

Ja akurat znam 7 języków obcych, więc nie mam żadnych problemów w kontaktach z obcokrajowcami.

Tak czytając to zdanie przypomniał mi sie cytat z Jasienicy "król Michał Korybut Wiśniowiecki był dobrze wykształcony, znał 13 języków jednak w żadnym nic mądrego nie miał do powiedzenia" :mrgreen: Ja to lubie kierować do ludzi którzy lubią sie chwalić swoją znajomością języków :P

A jakie języki znasz???

Weeman - nie zaśmiacaj mojego działu, nie mam czasu na czytanie takich pyskówek, tym bardziej jeśli są one nie związane z tematem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Bastian
      Z jaką chorobą mierzy się główny bohater filmu "50/50" (polski tytuł "Pół na pół")?
    • Bastian
      Skoro Kendal skupia się tylko na NXT to znaczy, że będzie odgrywać tam ważniejszą rolę. Co za tym idzie pewnie któraś z ważnych postaci kobiecego NXT po WM trafi do głównego rosteru. Jayne? Ruca? Lola?
    • Grok
      Kilka dni przed pełną światową premierą WWE 2K26 firma 2K wypuściła nową aktualizację patcha 1.04. Kilka dni po starcie wczesnego dostępu i patchu 1.03 deweloperzy ogłosili aktualizację 1.04, która poprawia ogólną wydajność i stabilność gry, a także wprowadza zmiany w Ringside Pass. Oto notatki z oficjalnej strony wsparcia 2K26: Inne poprawki w patchu 1.04 Oprócz tego patch 1.04 wprowadza m.in. następujące usprawnienia: Poprawki stabilności i wydajności rozgrywki Naprawiono problem
    • HeymanGuy
      Kendal Grey podczas dzisiejszego Evolve po wygranej, swoją drogą udanej obronie mistrzostwa przeciwko Tyra Mae Steel od razu je zwakowała dziękując za pobyt w Evolve. Czyli co, Kendal Grey oficjalnie zmierza w stronę NXT. Przyda się. 
    • HeymanGuy
      Cieszę się że nie robią z Takeshity takiego generic heela, który musi zawsze oszukać i stosować brudne zagrywki żeby coś ugrać i że sprzeciwił się DCF w kwestii pokazania Moxowi krzesła z bliska. Ich walka na Revolution zdaje się wedle życzenia Takeshity ma prawo odbyć się bez żadnych ingerencji - oby.  W przeciwieństwie do takiego Fletchera który żeby pokonać Speedballa potrzebował pomocy Okady, nie wydaje mi się aby było mu to aż tak potrzebne, to jest tylko Bailey, a Kyle ma już zbudowan
  • Dodaj nową pozycję...