Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   580
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

WWE Royal Rumble 2023

28.01.2023

tumblr_mna7zqBjxS1qjkec8o1_400.gif

Men's Royal Rumble Match

Women's Royal Rumble Match

Pitch Black Match

LA Knight vs. Bray Wyatt

WWE Title / WWE Universal Title Match

Roman Reigns © vs. Kevin Owens

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/

• Reputacja:   20

No to sie wypowiem na temat zwyciez... Co ja tutaj kurwa robie?
https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-448992

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   289

Dobra trzeba rozruszać ten pierdolnik :D Gala się zapowiada dość nawet dobrze.

Mimo że ten Royal Rumble Match kobiecy jaki męski w tym roku to jedna wielka nie wiadoma i za to obejrzę całą galę od podszewki, też czekam na walkę La Knighta z Wyattem najbardziej za tym jak zaprezentuje się Knight i czy Bray będzie w stanie mu się podłożyć, warto inwestować Knighta gość ma w sobie vibe, nieźle się prezentuje szkoda zmarnować taki potencjał z niego można na prawdę jeszcze wiele wycisnąć.

- Royal Rumble Chłopów:

No ogólnie to chyba jeden z RR Match'ów od lat za którym czekam, aż dziwne bo co roku znaliśmy winnera itd. a w tym roku raz mówi się że Cody to wygra, raz mówi się że to Seth wygra, raz mówi się że The Rock wleci z numerem 30! i wygra tą walkę, teraz większość obstawia Sami'ego Zayn'a i jego wielki konflikt z Romanem w najbliższym czasie, inni też sugerują że to Kevin Owens wygra Royal Rumble, a gdzie nie gdzie piszą że to Finn Balor dostanie konkretnego kopniaka między zad i wygra tą walkę... No jest dużo opcji, ale akurat tą walkę dałbym wygrać komuś kto pracuje na cały etap, nie dałbym tej wygranej The Rock'owi któremu ta wygrana po prostu nie jest potrzebna.

Powroty:

- Matt Cardona: Obstawiam że Hunter jest już z nim dogadany co do kwestii jego postaci i powróci jako mocny mid-carder na początek, oczywiście obstawiam że może dostać rywalizacje z Edge'm po powrocie więc taka walka na WM byłaby na prawdę czymś zajebistym, walkę Edge'a z Finn'em Balor'em już dostaliśmy wiec jeśli chcą odbudować Matt Cardone ex-Rydera to ino rywalizacja z Edge'm może doprowadzić do tego że jego pozycja zostanie odbudowana, udało się odbudować Drew'a to i uda się odbudować Ryder, sorry Cardone.

- The Rock: W sumie to będzie najgrubszy powrót na Royal Rumble jeśli rzeczywiście to ma wygrać, ale mam nadzieje że nie wygra i powróci szybciej lub po Royal Rumble na jakimś RAW atakując całe Bloodline.

- Brock Lesnar: Niemal niż pewne i to on wypchnie Lashley'ego z Royal Rumble Matchu.

Co do babek nie chce mi się rozpisywać ale obstawiam że wygra jakaś Becky, Ronda, nie szykuje się na jakis wielki shoocker, na pewno nie dadzą to wygrać komuś świeżemu.

Co do powrotów u babek to obstawiam Chelsea Green która ma prawdopodobnie już podpisany kontrakt z WWE.

A no i jakiś wielki debiut, mówi się że w męskim ma wbić Jay White co może być grubym pierdolnięciem jeśli takie coś się stanie.

Edytowane przez Grins
https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-449064

• Reputacja:   580

Co do babek nie chce mi się rozpisywać ale obstawiam że wygra jakaś Becky, Ronda, nie szykuje się na jakis wielki shoocker, na pewno nie dadzą to wygrać komuś świeżemu.

Charlotte dawno nie wygrała RR, wiem, że ma teraz jakiś pas, ale co to jej przeszkadza :D

Tak na serio u kobiet jak zwykle zresztą zero oczekiwań. Byle nie wygrała jakaś Becky czy Ronda i będę zadowolony. Może Rhea? Nie wiem za bardzo co tam teraz robi, ale RR to dobra okazja na krok do przodu - chyba, że dalej kisi się z tym młodym Mysterio.

https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-449065

• Reputacja:   289

Charlotte dawno nie wygrała RR, wiem, że ma teraz jakiś pas, ale co to jej przeszkadza :D

Tak na serio u kobiet jak zwykle zresztą zero oczekiwań. Byle nie wygrała jakaś Becky czy Ronda i będę zadowolony. Może Rhea? Nie wiem za bardzo co tam teraz robi, ale RR to dobra okazja na krok do przodu - chyba, że dalej kisi się z tym młodym Mysterio.

No mówi się że Rhea może to ugrać, mówi się też Balor ma dostać push więc nie zdziwiłbym się jakby dali wygrać JD oba mecze :D Młody Mysterio za nie długo ze starym się będzie bił więc bedzie miał zajęcie... No nie wiem może wróci jakaś zawodniczka Michelle McCool ostatnio wstawiała jakieś dziwne posty dotyczące Charlotte i napisała że zchęcią wróci i skonfrontuje się z Flair :D W sumie McCool ma 42 lata więc taka stara dupa nie jest młodsza od Punka.

https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-449066

• Reputacja:   151

Rocky'ego to chętnie bym zobaczył na RAW is XXX, nie na Royal Rumble, niepotrzebna mu ta wygrana, no chyba, że ma zainterweniować w Main Evencie. Ja nadal zostaje z kobiecym RR Matchem przy Rhei, a przy męskim mam pare dylematów, ale na ten moment stawiam na Samiego. Pracuje na to wiele lat, coś mu się wreszcie musi udać.
https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-449067

• Reputacja:   497

Jak dla mnie idealny scenariusz wyglądałby tak :

- RR wygrywa The Rock, walczy z Romanem na WM i go pokonuje, zdobywa pas Universal.

Po WM wakuje pas, SD zalicza reset i robią turniej o główne mistrzostwo. Możliwe, że wygra to faceturnowany Sami. Roman idzie na wakacje.

- Elimination Chamber wygrywa Cody. Walczy z Romanem na WM o pas WWE i go wygrywa. RAW w końcu odzyskuje złoto na swojej tygodniówce, a Kodeusz w końcu zdobywa główny pas. Roman idzie na wakacje.

- Judgment Day walczy z Usosami o pasy TT RAW. Zaczynają coś znaczyć, bo go zdobywajo.

Pytanie tylko w jakiej konfiguracji.. Balor i Priest pasuje, bo Dominik mógłby zając się Reyem.

Z drugiej strony krążą słuchy, że zaś Edge z Balorem będzie walczył... Z kolei Kross zaczął już feud z Mysterio i nie wiadomo kiedy go skończy. Dodatkowo zostaje też to, że skoro pasy TT będą zajętę to trzeci członek mógłby walczyć z Solo Sikoą. Pogmatwane.

- Rhea wygrywa RR match kobiet. Zaczyna się jej push.

- Owens przegra z Romualdem, Sami przechodzi faceturn i razem pokonują na WM Usosów zdobywając pasy TT SD. Raczej wątpię, że postawią na Samiego i powtórzą story rodem z WM XXX gdzie D-Bryan wygrał wszystko. Poza tym Zaynusz jest za mało wypromowany żeby pierdnąć przy Romku, a co dopiero pokonać go czysto na WM.

- Na RR Bobik wypierdala Lesnara i mamy w końcu ich dobrze wypromowany, dobrze zabookowany match na WM, a nie jakąś popierdółkę.

+ inne pierdoły typu IC US itp.

Dla ludzi, którzy piszą, że Rockowi nie jest potrzebna wygrana RR matchu - wiadome, ale np. wygrana walizki Cenie też nie była potrzebna, a ci idioci to zabookowali. To je WWE. Tego nie zrozumiesz.

https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-449069

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   577

W programie "The Tonight Show", Romek komentuje plotki odnośnie walki z The Rockiem:

Poza tym na stadionie wisi już logo WM, także sezon na milion ujęć i wpatrywanie się w niego można uznać za otwarty... :D 

No photo description available.

https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-613723

• Reputacja:   497

Jak zwykle podpiernicze od Jeffreya Nero kartę z typera i działamy 

1. Men's Royal Rumble match - 30-man Royal Rumble match for a world championship match at WrestleMania 39

Jak dla mnie tutaj opcji jest kilka, ale cały czas mam wrażenie, że to wszystko to zasłona dymna i wygra The Rock. 

Cody jest zbyt oczywisty... on jak dla mnie wygra EC i również będzie się bił z Romanem, ale w osobnym pojedynku na drugi dzień.

Nie wykluczam Sammy'ego czy jakiejś dzikiej karty typu John Cena czy Killer Kross. 

Ale Dwayne, Cody i Zayn to zdecydowanie dla mnie top3. 

2. Women's Royal Rumble match - 30-woman Royal Rumble match for a women's championship match at WrestleMania 39

Tutaj zdecydowaną faworytą jest Rhea Ripley. Nie wykluczałbym również Shayny Baszler czy dawno nie widzianą Lacey Evans (po SD stwierdzam, że ma słabe cycki ;/).

3. Bray Wyatt vs. LA Knight - Mountain Dew Pitch Black match

Zdecydowanie większa ilość ludzi będzie za Wyattem... ale otóż nie. Jak dla mnie LA Knight wygra, bo wujek Howdy zaatakuje Świrusa i tak pociągną dalej feud do WM. 

4. Roman Reigns (c) (with Paul Heyman) vs. Kevin Owens - Singles match for the Undisputed WWE Universal Championship

Nie wierzę w wygraną Keva, choć ciekawym rozwiązaniem byłoby gdyby RR wygrał Sami, a tutaj Owens - wtedy rozdarty Zayn ma do wyboru czy walczyć z Kevinem czy z Romanem i wpasowałoby się do w obecną sytuację z Bloodline, więc kto wie?

5. Bianca Belair (c) vs. Alexa Bliss - Singles match for the WWE Raw Women's Championship

Tutaj mam totalnego mindfucka. Bajer z Bel Air jest cały czas promowana i ilekroć widziałem jak traci pas to ona na chama go utrzymywała. Alexa jest zamieszana w story z Wyattem i nie mam pojęcia jak to wszystko wyjdzie. W każdym razie ciężko wytypować, a jeśli masz wątpliwości - typuj mistrzynie.  

Na WM widzę Bianca vs Rhea, więc czemu nie.

Jaram się średnio tym PPV, ale że to moje ulubione Royal Rumble to obejrzę od deski do deski jak ostatnio nigdy.

• Zmieszany/a 1
https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-613726

• Reputacja:   20

Nie ogladalem gali, jedynie wyniki na wiki i choc moge sie mylic to wydaje mi sie, ze RR facetow byl nudny xD zwyciezcy tacy jakich wszyscy oczekiwali, zero niespodzianek. Moze tylko mnie to drazni, ze wygrali zarowno pierwszy i ostatni numerek. Romek trzyma pas az do wm, nie ma innej opcji. 

https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-613747

Obejrzałem pierwszy Royal Rumble match oraz Wyatt/Drake. Kilka przemyśleń... 

RR match wyszedł dosyć sprawnie, ale zabrakło tu dla mnie jakiegoś większego tupnięcia. Strzelili sobie w stopę faktem, że ogłosili powrót Cody'ego Rhodesa na wyrost. Całość byłaby o wiele lepiej odebrana, gdyby była to niespodzianka. Rey Mysterio nie wyszedł do ringu i zostawił jakby jeden slot wolny, także łudziłem się do samego końca, że ogłoszą bonusowego entranta i zaskoczy wszystkich The Rock... :D Tak się jak już wiemy, niestety nie stało, a szkoda, bo taki face off z Cody'm byłby super. Poza tym w skrócie:

• Gunther pobił rekord pobytu w ringu - godzina i 11 minut! Było kilka momentów w których zwróciłem uwagę na to, że krzątał się tam, jakby nie wiedział co ma robić i wyglądał trochę nienaturalnie (ale RR matche takie są, nie on jeden). Miał kilka ciekawszych momentów, plecy rozwalone gitarą i ogólnie widać, że budują go na wielką gwiazdę. Zasłużenie. 
  • Logan Paul zaskakuje po raz kolejny... zapowiada się program z Rollinsem na Manię. 
  • Cody wygrywa. Osobiście bardzo mnie to cieszy, ale byłby to o wiele ciekawszy moment, gdybyśmy się tego nie spodziewali. 

Bray Wyatt -vs- L.A Drake - dostaliśmy totalnie odbity od reszty gimmick match, który przyznam, że nawet mi się spodobał. Przynosi na myśl tę niesławną walkę Fienda z Rollinsem w klatce z czerwoną poświatą, ale tutaj wyszło to akurat dobrze. Zapewne dlatego, że walka była dosyć krótka, a efekty specjalne o wiele ciekawsze. Od razu pierwsze skojarzenia poszły na... Avatara i Pandorę. :D Zapewne im również o to chodziło. Motyw po walce z upadkiem Howdy'ego miał klimat. 

Do main eventu odniosę się później. 

https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-613748

• Reputacja:   2

1 minutę temu, IIL napisał(a):

. Motyw po walce z upadkiem Howdy'ego miał klimat

jakim upadkiem? Howdy chciał skoczyć na LA ale  był botch i nie trafił 

https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-613749

• Reputacja:   29
  • Urządzenie:  iPhone

Obejrzałem PPV i uważam, że męski RR to spokojnie top 3 najgorszych tego typu walk w historii. Ależ to było mętne i bezjajeczne. Zero emocji, jeden ciekawy spot (Rico i Paul), zero nieteasowanych powrotów i.. zwycięzca. Nie będę ukrywał że nie lubię Codyego i nie do końca rozumiem ten hype na niego. Jak dla mnie to równie dobrze nochal mógłby odkopać Boba Hollyego i sprawić, by młody Rhodes znów stał się jego dziwką, jak w 2007 roku. Patrząc na to co później wydarzyło się w Main evencie, to było tyle ciekawych rozwiązań, że fakt, iż poszli po linii absolutnie najmniejszego oporu jest niesmaczny.

Jeśli już przy Main evencie jesteśmy, to był to nieco przedłużony squash na Owensie. Tyle. Nikt jednak nie spodziewał się tego, że Reigns straci pas a raczej każdy czekał na to, co zrobi Sami. Jak kurwię po RR matchu, tak tutaj rozegrali to kapitalnie. Pop który dostał Sami po zajebaniu Romanowi to chyba najgłośniejszy pop od czasu reakcji na Austina w 1999 roku przy okazji walki Rock vs Mankind. Dlaczego do ch***ja on nie wygrał, BA!, nawet nie brał udziału w RR matchu? Plus ciekawe co dalej wewnątrz Usosów.

Reign Reignsa już mnie męczy, sam mimowoli podspiewywałem z publiką fuck you Roman. Mając jednak na uwadze to, że RR wygrał kto wygrał, to życzę mu, żeby zespearował Codyego najlepiej wprost z powrotem do AEW. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-613750

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Czytając powyższy post @LegendKillerczuję się jakbym czytał całkowicie swoją opinię. Nawet o Hardcore Hollym pomyślałem :lol:. RR Match mężczyzn (kobiet nie oglądałem nawet) żenująco nudny, jedynie kwestia Lesnara z Bobbym mnie jako tako zaciekawiła. Wygrana American Nightmare Stardusta - bez komentarza.

27 minut temu, LegendKiller napisał(a):

Reign Reignsa już mnie męczy, sam mimowoli podspiewywałem z publiką fuck you Roman. Mając jednak na uwadze to, że RR wygrał kto wygrał, to życzę mu, żeby zespearował Codyego najlepiej wprost z powrotem do AEW. 

+1

https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-613751

58 minut temu, BPG napisał(a):

jakim upadkiem? Howdy chciał skoczyć na LA ale  był botch i nie trafił 

Upaść, upadł...

Owszem, jakby się doszukiwać, to widać by było, że nie trafił, ale ujęcia zrobiły tutaj robotę i nie chodzi przecież w tym o to, aby się mieli tam pozabijać. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/50543-wwe-royal-rumble-2023/#findComment-613752