Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Okiem maniaka #3 - Reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

WeeMan powrocil kolejnym felietonem z serii Okiem Maniaka. Przyjmijcie go cieplo i milego czytania.

Felieton mozna znalesc pod adresem:

http://www.attitude.pl/index.php?strona=246

14412508044c725aa0e19e.gif

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wee Man

8

• SixKiller

2

• Dejv

2

• Juppozo

2

Top użytkownicy w tym temacie

Guess who's back? Tak, tak... Wróciłem... WeeMan is back... again. Dlaczego to uczyniłem? Powodów jest wiele, zbyt wiele żeby o nich pisać... Nie dam sobie w kaszę dmuchać... nie dam się poniżać... nie dam sobie zniszczyć reputacji [tak, jeszcze jakąś mam...]. Wrestling musi zwyciężyć nad debilizmem... Niech każdy wierzy sobie w co chce, żyjemy w wolnym kraju, kto chce poznać prawdziwą wersję wydarzeń trafi do źródła a nie na języki innych... Aha, UW - wyzywanie mojej mamy przez telefon to "lekka" przesada. Anywayz, wracam, a jak to mam w zwyczaju, chcę wywrzeć Impact! Dlatego też powraca Okiem Maniaka, felieton, który już kiedyś mogliście podziwiać na łamach Attitude. To wydanie nazwałem OM - Reaktywacja. Najczęściej będzie się ono ukazywało w soboty, czasami w niedzielę, tak czy inaczej raz w tygodniu. Formuła się oczywiście nie zmienia. Dragostea Din Tei już brzmi w głośnikach, to znak, że czas zaczynać właściwy felieton :)

Tak wygląda cały, niepokrojony wstęp. Proszę o nieusuwanie fragmentów o pewnym forum - nie mam zamiaru wywoływać wojny, po prostu chcę powiedzieć swoje... Dziękuję z góry za uszanowanie mojej decyzji.

Życzę miłego czytania, wracam do nadrabiania forumowych zaległości.

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Wrestling musi zwyciężyć nad debilizmem

Wee błagam Cie! Nie traktuj wrestlingu jak jakiejś wartości, bo to tylko rozrywka ;). Rozumiem gdybyś napisał "rozum", ale wrestling z niczym nie konkuruje.

Tekst przeczytałem. Nawet ciekawa forma, fleszowe przedstawienie najważniejszych informacji plus własne opinie. Chociaż jeżeli mam być szczery, to wole felietony spójne pod względem tematu, ale to nieistotne, bo każdy pisze tak, jak chce, jak umie, jak... Sugerowałbym wyeliminowanie niektórych kolokwializmów (pewnie będziesz wiedział o czym mówię), bo jeżeli to mają być publikacje wysokojakościowe, a przypuszczam, że tego byś chciał, to język powinien stać na odpowiednim poziomie. I powinieneś zrezygnować z mimo wszystko tandetnych wierszyków, bo nie dość, że przez nie Twoje teksty dziecinnieją, to jeszcze dostarczasz argumentom swoim przeciwnikom, których - jak wiesz - nie brakuje. Tyle ode mnie.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Wee błagam Cie! Nie traktuj wrestlingu jak jakiejś wartości, bo to tylko rozrywka .

Dla Ciebie jest to rozrywka, dla mnie jest to cały świat.

Tekst przeczytałem. Nawet ciekawa forma, fleszowe przedstawienie najważniejszych informacji plus własne opinie

Dziękuję.

Chociaż jeżeli mam być szczery, to wole felietony spójne pod względem tematu, ale to nieistotne, bo każdy pisze tak, jak chce, jak umie, jak... Sugerowałbym wyeliminowanie niektórych kolokwializmów (pewnie będziesz wiedział o czym mówię), bo jeżeli to mają być publikacje wysokojakościowe, a przypuszczam, że tego byś chciał, to język powinien stać na odpowiednim poziomie. I powinieneś zrezygnować z mimo wszystko tandetnych wierszyków, bo nie dość, że przez nie Twoje teksty dziecinnieją, to jeszcze dostarczasz argumentom swoim przeciwnikom, których - jak wiesz - nie brakuje. Tyle ode mnie.

Forma felietonu jest taka jaka jest... I nie zmieni się... On po prostu taki ma być - pełen emocji, osobistych wycieczek, kolokwializmów... I nie zrezygnuję bynajmniej z wierszyka...

Ty piszesz felietony inaczej, według mnie robisz to znakomicie, nie znaczy to jednak, że ja będę pisał tak samo...

Dziękuję za komentarz i czekam ze zniecierpliwieniem na komentarze innych użytkowników.

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

• Urządzenie:  Android

Dla Ciebie jest to rozrywka, dla mnie jest to cały świat.

Szczerze mówiąc miałem zamiar napisać coś w stylu: "mam nadzieję, że wyrosłeś z tego i nie będziesz już pisał, że wrestling to całe Twoje życie, że nie możesz bez niego żyć i takie tam", ale się powstrzymałem, bo uznałem, że ta niespełna trzymiesięczna przerwa nie mogła przynieść takiej zmianyi nie pomyliłem się ;). Żałuje, bo to, co piszesz mnie przeraża. Chcesz żyć jak normalny człowiek, mieć prace, rodzinę itd., czy do końca życia będziesz się delektował wrestlingiem? WeeMan pomyśl nad sobą, naprawdę.

Co do felietonu to ok, Twoja sprawa jak piszesz, ja się w to nie wtrącam, napisałem swoje zdanie.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Chcesz żyć jak normalny człowiek, mieć prace, rodzinę itd., czy do końca życia będziesz się delektował wrestlingiem? WeeMan pomyśl nad sobą, naprawdę.

Właściwie to ja nie widzę przeszkód, aby to połączyć... Jeśli los będzie łaskawy :)

Co do felietonu to ok, Twoja sprawa jak piszesz, ja się w to nie wtrącam, napisałem swoje zdanie.

I jestem bardzo za nie wdzięczny, czekam na inne opinie.

Weeman ciągle pisze pierdoły. Nic ten chłopak nie dorasta :???:

Weeman ciągle pisze pierdoły. Nic ten chłopak nie dorasta

Proszę o konkrety, bo nie bardzo rozumiem, co w moim felietonie uważasz za "pierdoły". Rozwiń to, jestem ciekaw, bo taka krytyka na pewno nic mi nie pomoże, co innego konstruktywna.

Przepraszam,ale mnie źle zrozumiałeś bo nie miałem na mysli felietonu (każdy ma swoje zdanie,a ja to szanuje) tylko fakt,że piszesz coś w stylu "wrestling jest całym moim życiem". Cóż to Twoje zdanie i może to ujołem ostro,ale trochę to nierozważne uważać wrestling za całe swoje życie. Co innego hobby bądź nawet pasję.

Pozdrawiam!

Przeczytałem i stwierdzam - całkiem niezłe , skrót informacji plus własny komentarz . Można poczytać....
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

Przepraszam,ale mnie źle zrozumiałeś bo nie miałem na mysli felietonu (każdy ma swoje zdanie,a ja to szanuje) tylko fakt,że piszesz coś w stylu "wrestling jest całym moim życiem". Cóż to Twoje zdanie i może to ujołem ostro,ale trochę to nierozważne uważać wrestling za całe swoje życie. Co innego hobby bądź nawet pasję.

No to okej... Następnym razem prezycuj takie rzeczy. Poza tym ja nie widzę w tym nic dziwnego... dla jednych jest to po prostu hobby, dla innych jest to coś więcej... No i należę do tej drugiej grupy :)

Pozdrawiam!

Nawzajem :)

Przeczytałem i stwierdzam - całkiem niezłe , skrót informacji plus własny komentarz . Można poczytać....

Cieszę się bardzo, a to dopiero rozgrzewka :]

Czekam na dalsze komentarze - to tylko kilka słów, a dla mnie to ważne.

• Urządzenie:  Windows

Czekam na dalsze komentarze - to tylko kilka słów, a dla mnie to ważne.

Jeżeli takie ważne to też coś napisze :) Fajna forma, szybkie przedstawienie tego co ostatnio działo się w świecie wrestlingu + opinia własna, ale jedna rzecz mi nie pasuje, wyczytałem, że ma to wychodzić mniej więcej co tydzień i to uważam jest błąd, bo czasami może być, że po prostu nie będzie o czym pisać i wydaję mi się, że taki felietonik raz na miesiąc byłby idealny, ponieważ podsumowywałby wszystko wraz z PPV, a i nie zdarzyłoby się tak, że nie ma o czym pisac :)

15974308365193fac7b7921.jpg

ale jedna rzecz mi nie pasuje, wyczytałem, że ma to wychodzić mniej więcej co tydzień i to uważam jest błąd, bo czasami może być, że po prostu nie będzie o czym pisać i wydaję mi się, że taki felietonik raz na miesiąc byłby idealny, ponieważ podsumowywałby wszystko wraz z PPV, a i nie zdarzyłoby się tak, że nie ma o czym pisac

Taki miałem zamysł, ale RazorR powiedział, że raz na miesiąc to zbyt rzadko... Na razie postaram się pisać co tydzień, a czas pokaże czy to się uda... w sumie na razie na mało tematów do omawiania narzekać nie mogę, bo dzieje się bardzo dużo, ba, nawet musiałem co niektóre wydarzenia wyrzucić, ale z tym może być różnie, bo zawsze po genialnym okresie jest okres ogórkowy...

Się zobaczy, na razie jadę co tydzień, dzięki za opinię, Bonkol.

Jeszcze sporo osób się nie wypowiedziało, no, nie wstydzić się ;)

Mi się felieton podobał.Przedstawienie wszystkich ważnych faktów i dodanie czegoś od siebie.Faktycznie nie znalazłem w nim nic złego [ z wierszyka sie przynajmiej pośmiać można].Ja uważam,że co tydzień to dobre wyjście chyba,że tak jak mówi Bonkol nagle nic nie będzie się dziać. Edytowane przez fono

197822366047647ea8324db.jpg

Pare rzeczy mi sie nasunelo:

Monty Brown podpisał kontrakt z WWE… Przeczuwałem to już od kilku miesięcy, tak po prostu, jak pogodę, w kościach.

<- a nie przypadkiem dlatego, ze o jego przejsciu do WWE spekulowano juz od dobrych kilku miesiecy wlasciwie wszedzie? :)

UUUUUUMAAAAAAAAGAAAAAAAAA! Według mnie jest on znakomitym zapaśnikiem, jak na takie warunki fizyczne jest bardzo szybki, zwrotny, niezły technicznie… Ma prawdziwego powera i świetnie odgrywa swój gimmick…

<- jedna z moich podstawowych zasad jest nie cheerowac wrestlerom, ktorzy nie nosza butow. Bez wyjatkow :)

Przeraża mnie ta perspektywa i teraz, mimo, że jestem największym fanem TNA

<- jakies zrodla, statystyki, dowody?

Angle, jak już ktoś wspominał, jest jak narkoman - chce tylko dostać następną działkę, którą w tym przypadku jest kolejna walka…

<- mam wrazenie, ze z ta kolejna dzialka temu "komus" chodzilo tez o cos bardziej doslownego :)

Petey Williams, podobnie jak Scott Hall jest jednym z tych zawodnikow, ktoremu rola heela pasuje jak ulal. Wiec predzej czy pozniej powroci do bycia heelem.

A co do ataku TNA na WWE. Zapraszam do lektury Piatej Kolumny.

To tyle moich uwag merytorycznych. Do stylu przyczepic sie nie moge, bo jest wcale niezly.

Natomiast wyjasnij mi jedno - po kiego grzyba prosisz ludzi o komentarze, ktore maja Ci pomoc w udoskonaleniu warsztatu, skoro nie bierzesz ich pod uwage? Chodzi mi o te debilne wierszyki, i nie jestem tu zlosliwy, bo one sa kretynskie. IMO psuja caly klimat felietonu i niwecza Twoja prace w efekcie koncowym.

Oczywiscie, zrobisz jak zechcesz, ale ja bym sugerowal posluchac kolegow :)

Tak poza tym, wytrwalosci zycze :)

SPoP