Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2022

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   583
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Sami lub Drew wygra. Mark my words :D
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MattDevitto

10

• CzaQ

6

• Nialler

4

• Jeffrey Nero

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   746

Przypominam zainteresowanym i tym mniej (choć MiTB lubi chyba każdy) ppv jest już jutro więc można będzie je na spokojnie zobaczyć w niedzielę. I tak powinno być :D

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

Przypominam zainteresowanym i tym mniej (choć MiTB lubi chyba każdy) ppv jest już jutro więc można będzie je na spokojnie zobaczyć w niedzielę. I tak powinno być

UFC > WWE

Ale i tak dzięki za przypomnienie, bo szykowałem się na poniedziałkowy seans, a tu zonk :D

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

• Reputacja:   286

Typer będzie jutro koło 14.00 wrzucony.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   48

Pamiętam jak kilka lat temu na forach aż wrzało przed MiTB od ludzi z typami na zwycięzców a teraz to po wszystkich spływa. No Vince...kawał dobrej roboty.

Pamiętam jak kilka lat temu na forach aż wrzało przed MiTB od ludzi z typami na zwycięzców a teraz to po wszystkich spływa. No Vince...kawał dobrej roboty.

Ja bym nie winił Vince'a za upadek aktywności na polskich forach internetowych - ma wiele za uszami, ale bez przesady :D

Mówiąc już na poważnie, nie ukrywajmy, że na dzisiejszym ppv są inne interesujące walki niż te o walizkę, więc ja krótko tylko o tym.

Seth "Freakin" Rollins vs. Drew McIntyre vs. Sheamus vs. Omos vs. Sami Zayn vs. Riddle vs. Madcap Moss

Na wstępie eliminuję:

Mossa, bo za dobrze sobie poradził na SD,

Rollinsa, bo kolejny raz nie wygra (przynajmniej mam taką nadzieję),

Sheamusa, bo to nie jego czas i miejsce,

Samiego, bo to Sami, a jemu zawsze wiatr w oczy :lol:

Zostają mi Drew, Omos i Riddle. Drew podobnie jak zresztą Rollins nie potrzebuje walizki, więc odpada. Na Omosa mimo wszystko jest za szybko. Pewniakiem wydaje się być Riddle i na niego bym stawiał. Czy WWE zaskoczy - zobaczymy. Inna sprawa, że życzę powodzenia by np. na takim Romanie zrealizować walizkę. Taki Riddle musiałby chyba czołgiem przyjechać na arenę :twisted: Swoją drogą na koniec mam pytanie. Jak to jest z Samim i grupą Romana? On w nie jest czy chce być? Bo może być też potencjalnie tak, że Zayn wygrywa dziś i ,,przegrywa” walizkę by nie podpaść Romkowi (wiem poniosło mnie :P ). Widziałem tylko ns SD, że łazi w ich koszulce.

Lacey Evans vs. Alexa Bliss vs. Liv Morgan vs. Raquel Rodriguez vs. Asuka vs. Shotzi vs. Becky Lynch

Tu już nie widzę wielkiego faworyta jak powyżej. Idźmy ponownie drogą eliminacji, co będzie wyjątkowo trudne oglądając sporadycznie obecne WWE :D

Na początku odpadają:

- Asuka,

- Shotzi,

- B. Lynch, bo dajcie spokój :lol:

Liczą się: Lacey, Alexa, Liv i RR. Z tego co przewijałem Liv na SD za dobrze sobie poradziła i choć chciałbym żeby w końcu wygrała to mam pewne wątpliwości. Alexy raczej też aż tak nie biorę pod uwagę. Mimo wszystko jakbym miał typować to wygra ktoś z 3: Liv, Lacey i RR. Oby to była Morgan, choć czy to ma jakieś znaczenie? :D Odpowiedzcie sobie sami....

Na koniec pomyślałem sobie jeszcze tylko, że my tu staramy się brać to jakoś na logikę, a nie tak dawno walizkę zdobywał Otis :lol:

• Reputacja:   286

Widziałem tylko ns SD, że łazi w ich koszulce.

Jest honorowym członkiem.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Ja się nie dziwię. Poziom to rynsztok, ale MITB zabiło dawanie walizki albo komuś już ustabilizowanemu w main evencie (Cena/Rollins/Lesnar/inny chuj) albo komuś kto nie zasługuje (Otis/Corbin czy inny Sandał). Jak dla mnie neseser powinni wygrywać ludzie, którzy mogą być poważnymi graczami i mają sens (jak bardzo nie byłem za zwycięstwem Big E tak np. on miał sens).

Gała już dzisiaj, więc się krótko i jak zwykle bezsensu i chaotycznie wypowiem :D

1) Tagi

Po tych wszystkich przejściach jeśli Usosi nagle przejebią to GG bookerzy. Profitsi jeszcze nie raz będą mieli te pasy o ile nie rozkurwią tego tagu jak to mają w zwyczaju i nie przypushują Forda jako singla zbyt szybko. Walka powinna być okej, ale z wyjebką kreatywnych nie spodziewam się niczego poza mocne tygodniówkowe starcie.

TYP : USOS

2) Rondo vs Natalya

wtf

TYP : RONDA

3) Bianca vs Karmelka

wtf

TYP : BIANCA

4) US

Bobik vs Theory to w teorii najtrudniejszy singlowy pojedynek do wytypowania. Czarny Lesnar jest kreowany na niszczyciela, ale praktykant jest ulubieńcem Winczenza, więc chuj wie.

Po walce spodziewam się heelowego spierdalania ze strony Austina i może jakiś przekręt, ale z drugiej strony Bobik już handicapy wygrywał, a Theory przegrywał nawet z komentatorem Patem.

Miałem postawić na Theory'ego, ale jak to pisze to skłaniam się przy Bobbym.

TYP : BoBBY

5) Walizka dup

Trochę wyjebane. Ciężko przewidzieć jakoś tak widzę Shotzi z walizką, ale potrafię sobie wyobrażić również Raquel czy niestety Beczkę. Może w końcu docenią Liv?

Chuj wie, stawiam na Gonzalez, która będzie robić swoją głupią pozę z plecami i napinając się będzie trzymać walichę.

TYP : RAQUEL GONZALEZ czy tam Rodriguez

6) Walizka menów

Ciężko opisać jak WWE zbeszcześciło tę walkę. Tak mieć wyjebane na to wszystko to łooo.

Patrząc na skład największe szanse daję kolejno :

- Drew, który na pewno prędzej czy później będzie przystankiem dla Romana,

- Sami, który ma związek z Bloodline i ciekawy byłby "wewnętrzny" konflikt,

- Riddle, który ma sens i ma na pieńku z Rzymkiem i być może fajnie się zazębi to wszystko kiedy Randy wróci,

- o dziwo Madcap Moss aka Sean Strickland, który wywalczył miejsce w walce na ostatnim SD. Czarny koń. Mogą mu dać, bo mogą, a walizka i tak ma chujowe znaczenie. Jakoś go niestety z tym widzę.

Reszcie daję małe szanse.

Sama walka - pewnie będzie w dolnej stawce wszystkich MitB matchy, fajnie się będzie oglądało, bo chaos i emocje, ale na coś super-elo-ekstra bym się nie nastawiał. Najciekawszy jest wynik.

TYP : Sami Zayn, bo tak mi się za pierwszym razem ujebało.

Zero hajpu, a prócz RR matchu jest to moja ulubiona walka w roku.

Bardziej czekam na UFC..

• Reputacja:   21
  • Urządzenie:  Android

Walka mitb babek to jak jeden odcinek botchamanii xD Potem juz mialem w dupie, sledzilem jedynie wyniki na wiki. Zdziwilem sie, ze Mandy zdobyla mistrzostwo, myslalem, ze juz dziala ten chujowy plan, ze niby juz nie mozna uzyc walizki kiedy sie chce. Nie wiedzialem, ze Theory zostal dodany tuz przed walka, myslalem, ze sobie przyszedl od tak jak Brock w przeszlosci i sobie po prostu zdjal walizke. Niech Roman odda juz pas, nie bedzie mu potrzebny w walce z Rockiem (jezeli wogole do niej dojdzie).
AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW!

43445607450fac1302c351.png

Ta parodia federacji znowu to zrobiła :D

1) Laski walizka

chaotycznie, pełno botchy, ale rozrywkowo. Zwycięzca też przyjemny.

Mogłem iść za głosem Wacława i po prostu wybrać najbardziej hot laskę w składzie :twisted:

2) US

Spodziewałem się tygodniówy, a było całkiem okej. Klasyczna walka szybkości, heelowania, sprytu i zwinności z siłą. Bobik wygrał choć nie bez problemów.

3) Bianca vs Karmelka

wyjebane, nie oglądałem, wynik do przewidzenia

4) Tagi

Muszę przyznać, że przy przewijaniu z tego co widziałem to był to naprawdę dobry pojedynek. Dobrze, że Usosi wygrali, ale ulicznicy wyglądali mocno.

5) Ronda vs Natalia

Whatever skip. O dziwo Liv od razu walizkę wykorzystała. Miodzio.

6) Walizka facetów

Booking czasem rozpierdala :D

Bobik sam rozpierdala MVPiego i Omosa w handicappie, a tu potrzeba było 6 chłopa żeby uwalić kolosa :D

Kolejny raz odjebali wałek ala Lesnar z 2019 - niezapowiedziany Austin se wbija i wygrywa. :roll:

Sama walka dosyć okej.

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że główni oficjele WWE, czyli HHH, Stefcia i Khan woleli siedzieć w tym samym czasie na evencie UFC na publice niż na własnym PPV :twisted:

Dobra, może za bardzo zgnoiłem tę galę, ale w sumie jak tak patrzę to jakoś źle nie było.

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

Ploty, że dają Montezowi push. W końcu.

Jak długo to gówno, z którym się musiał męczyć w tagu, jeszcze pobędzie w federacji?

Bobik to maszyna, nie człowiek. Zatem, to że reszta musiała współpracować jest ok. Omos wyszedł na kozaka.

Riddle i Sami, czyli faworyci wypadli bardzo dobrze, a zwycięstwo trafiło się przydupasowi Vinca. Świetny pick. Przyszłość fedki.

Tak jak pisałem, widzę w nim Miza z 2010.

Natomiast plan na później to cash in na wm na Codym.

Dobry był to ladder match, nawiasem mówiąc.

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   270

1. MITB Babek - kurwa, dawno nie widziałem już tyle botchy w jednej walce. Że któraś się tam nie zabiła, to zakrawa na cud :roll: Jak Szocik, skacząc z narożnika, przykurwiła potylicą w drabinę, to myślałem, że się pestki posypią :roll: Lubię walki spod znaku MITB i kobiece odsłony także mnie kręcą, ale oglądając to starcie, zamiast się emocjonować starciem, zastanawiałem się cały czas, która coś jeszcze tam spierdoli. Ogólnie sporo chaosu i pokaleczonych spotów. Jedyny plusik, to finisz (z tym odbiciem się na drabinie od lin - całkiem sprytne), ale ogólnie rozczarowała mnie ta walka. Liv z walizką... Cóż, nie widzę jej obecnie z pasem, kiedy Złoto trzymają takie harpagany jak Ronda czy Montezumowa. Nie ten poziom wypromowania.

2. Theory vs. Lashley - trzeba przyznać, że solidnie rozpisali Teoretyka w tym starciu, bo ładnie potrafił sprytem lub szybkością kontrować Bobika. Sama walka, to taka w miarę przyjemna jednorazówka, bo przynajmniej nie było to jednostronne. Wynik bez sensu, bo pas US to dla Lashleya krok wstecz. Teoretyk powinien jakoś to ugrać kantem, albo po czyjejś interwencji, bo jak chcą młodego promować to Srebro (choć gówno u Vince'a znaczy) pomogłoby mu bardziej niż Bobikowi.

3. Bianca vs. Carmella - tygodniówkowy shit. Konina nie miała tutaj najmniejszych szans na wygraną i booking tej walki nawet nie próbował oszukać widza w tej kwestii. Na dokładkę dostaliśmy finisz z gatunku "just like that". Cienkie to było jak sik węża.

4. Usos vs. Street Profits - nie wiem jak dwa tak solidne tagi mogły odjebać tak nijakie starcie? Niby je oglądałem, niby coś się tam działo, a po skończeniu oglądania, niewiele dobrego potrafiłbym powiedzieć o tej tygodniówkowej walce. Usosi bronią, ale sędzia nie widział, że jedna łopatka nie przylegała do gleby, tak więc pewnie kontynuacja między nimi jest nieunikniona.

P.S. Henry Ford chyba coś ostatnio przyjebał, bo zawsze był takim sucharkiem, a teraz ewidentnie obwody mu poszły w górę. Vince lubi to! :wink:

5. Ronda vs. Natalka - wynik był wiadomy z góry, tak więc emocji za wiele nie zanotowano, ale Natka jest dobra technicznie i fajnie rozpisali to, jak kontrowała wszystkie akcje Pyzy. Ładnie im to wyszło, choć booking jeszcze bardziej upewniał w tym, że Anvilowa finalnie i tak będzie klepała.

Realizacja walizki MITB i przejęcie pasa przez Liv'kę - maga mało wiarygodne. Ronda nie była jakaś zdemolowana żeby dać się w tak głupi sposób zrollować i siłowo przypiąć "do trzech" przez tak mało fizolską wrestlerkę. Słabe to było i kompletnie nieprzekonujące.

6. MITB facetów - Teoretyk wrzucony na chama do tej walki + to, że tej nocy wcześniej stracił US Title, to był 100-u procentowy spoiler tego, że młody zgarnie walizkę. Sama walka mocno przeciętna jak na MITB, niby było kilka niezłych spotów, ale nie było to nic, co bym jakoś dłużej wspominał. Strasznie mało było tam Rollinsa. Ciekawe dlaczego go tak oszczędzali? Poza tym, dwie "komediowe" postacie (Zayn i Theory) w tej walce, dybiące z partyzanta na walizkę, to było za dużo.

Ogólnie jakoś średnio mi ten MITB przypadł do gustu, tym bardziej, że wiem na co stać WWE w tego typu gimmick matchach. Najgorszy był tu jednak brak dramaturgii, bo Theory był pewniakiem do neseserka.

Reasumując - słaba odsłona tego fajnego PPV, bo najbardziej zawiodły obie walki MITB, co ogólnie dyskwalifikuje tą galę w moich oczach. Od biedy można było looknąć walkę Bobika z Teoretykiem i Natki z Hondą, ale nie było to nic, bez czego nie dałoby się żyć. Moja ocena: 2-/6.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   17

Jakieś chujowe gale od wwe :D są tu komentowane z oceną na "kejdzu" 6.06 a AEW/NJPW Forbidden Door 9.27 :P i zero komentarzy ... no i na takim przykładzie widać że wwe szybko nie zginie jakiego by shiyu nie zapodawali ...

Jakieś chujowe gale od wwe :D są tu komentowane z oceną na "kejdzu" 6.06 a AEW/NJPW Forbidden Door 9.27 :P i zero komentarzy ... no i na takim przykładzie widać że wwe szybko nie zginie jakiego by shiyu nie zapodawali ...

U mnie jest tak, że WWE oglądam jednym okiem więc takie ppv machnę dość szybko, natomiast galę AEW z NJPW chciałem obejrzeć od deski do deski i do dzisiaj nie znalazłem na nią czasu :D