Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Royal Rumble 2022

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   580
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ja przy okazji RR'22 nie mam w zasadzie żadnych oczekiwań, a i tak pewnie się zawiodę :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447333

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MattDevitto

11

• CzaQ

10

• Killaz

4

• Nialler

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   499

Fakt, jeszcze RR nie ma, a ja już wiem, że będzie źle z moim ulubionym PPV i moją ulubioną walką.

Jestem pewny, że w męskim dojdzie do jakiegoś idiotycznego wyniku przez co będę zły - typu Big E i wracamy do punktu wyjścia sprzed Day 1 sztucznie nabijając tylko Brockowi title reign.

To już żeński się lepiej zapowiada, bo mają większe pole do popisu jeśli chodzi o zwycięzcę - jest Lita, Nikki, Naomi, niestety drugi raz z rzędu Bianca..

Zresztą cholera wie, jeszcze jest chwila czasu może coś się wyklaruje.

Edytowane przez CzaQ
https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447337

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Android

Ta aliyah zapowiada się obiecująco - powinni na nią postawić, a RR jest do tego dobra okazją.
https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447338

Ta aliyah zapowiada się obiecująco - powinni na nią postawić, a RR jest do tego dobra okazją.

Tymczasem Vince w myślach: ta Charlotte Flair zapowiada się obiecująco.... :D

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447339

• Reputacja:   254

Tak w nią wierzą, że 6 lat była w NXT a nie pamiętam żadnego dobrego story z nią. Raczej wątpię w sukces w main rosterze, ale może się mylę 8-)

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447340

• Reputacja:   40

Fakt, jeszcze RR nie ma, a ja już wiem, że będzie źle z moim ulubionym PPV i moją ulubioną walką.

Ja do 2018 w sumie byłem na maksa podjarany RR, zwłaszcza że pod koniec stycznia mam urodziny co jeszcze bardziej kumulowało moją euforię, tak teraz nawet (chyba pierwszy raz odkąd oglądam wrestling (2011)) nie obejrzę ani skrótów, ani tym bardziej całej gali. Zero podjarania a to w zasadzie już niedługo. WWE nie oglądam od ponad roku i czekam tylko na AEW. Nie mam żadnych oczekiwań absolutnie. WWE jest dla mnie na kompletnym dnie bo aż szkoda.

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447342

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Android

Ja do 2018 w sumie byłem na maksa podjarany RR, zwłaszcza że pod koniec stycznia mam urodziny co jeszcze bardziej kumulowało moją euforię, tak teraz nawet (chyba pierwszy raz odkąd oglądam wrestling (2011)) nie obejrzę ani skrótów, ani tym bardziej całej gali. Zero podjarania a to w zasadzie już niedługo. WWE nie oglądam od ponad roku i czekam tylko na AEW. Nie mam żadnych oczekiwań absolutnie. WWE jest dla mnie na kompletnym dnie bo aż szkoda.

Powedz, co by musiało się stać, abyś wrócił do oglądania wwe? część z nas na pewno odczuwa już przesyt bo oglądanie tej samej fedki przez tyle lat jednak swoje robi.

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447343

• Reputacja:   0

Powedz, co by musiało się stać, abyś wrócił do oglądania wwe? część z nas na pewno odczuwa już przesyt bo oglądanie tej samej fedki przez tyle lat jednak swoje robi.

Problem jest w tym, że praktycznie każdy storyline wygląda tak samo. Raz pobiją się przed walką raz po walce i tyle. Brak jakiegokolwiek zaciekawienia w samym podbudowaniu danej walki. Spłycenie kompletnie swoich gwiazd. Oglądasz kolesia z gitarą, jakiegoś Happy Corbina czy inny shit. Brak nawet jakiegoś long time story. Wszystko jest na szybko na już odbębnić, żyjemy z dnia na dzień. Nawet story Edge vs Rollins miało potencjał na dużo więcej. Tak samo skrojenie Reignsa z pasa mogło im zbudować gwiazdę i być czymś to prawdopodobnie z dupy przejmie pas od Romka Seth. To wszystko i ten całokształt powoduje brak chęci do oglądania WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447344

Problem jest taki, że oni patrzą tylko na parę osób, a resztę mają w piździe Stefanii.

Brock i Roman mają po 2 (!) feudy naraz, a reszta?

Tylko ktoś wysokopostawiony jak Edge ma jakiś tam feud z Mizem z jakimś story.

I dupy z głównymi pasami choć i tam jest trudno cokolwiek znaleźć.

Pozostali to feudy, "bo tak". Niech mi ktoś powie o co chodzi w feudzie Barona z Drew?

A gdzie storyline'y w konfliktach o drugorzędne pasy IC i US?

Jak się tak zastanawiam to nawet nie pamiętam kto ma pas US, serio.

I jak tu nie powiedzieć, że writerzy nie mają wyjebane?

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447346

Problem jest w tym, że praktycznie każdy storyline wygląda tak samo. Raz pobiją się przed walką raz po walce i tyle. Brak jakiegokolwiek zaciekawienia w samym podbudowaniu danej walki. Spłycenie kompletnie swoich gwiazd. Oglądasz kolesia z gitarą, jakiegoś Happy Corbina czy inny shit. Brak nawet jakiegoś long time story. Wszystko jest na szybko na już odbębnić, żyjemy z dnia na dzień. Nawet story Edge vs Rollins miało potencjał na dużo więcej. Tak samo skrojenie Reignsa z pasa mogło im zbudować gwiazdę i być czymś to prawdopodobnie z dupy przejmie pas od Romka Seth. To wszystko i ten całokształt powoduje brak chęci do oglądania WWE.

Podpisuję się. Lepiej bym tego nie ujął. To jest moja odpowiedź na Twoje pytanie. Tu nie ma w ogóle żaden storyline rąk i nóg. Duży brzuch to trochę za mało.

[ Dodano: 2022-01-16, 20:02 ]

Problem jest taki, że oni patrzą tylko na parę osób, a resztę mają w piździe Stefanii.

Brock i Roman mają po 2 (!) feudy naraz, a reszta?

Tylko ktoś wysokopostawiony jak Edge ma jakiś tam feud z Mizem z jakimś story.

I dupy z głównymi pasami choć i tam jest trudno cokolwiek znaleźć.

Pozostali to feudy, "bo tak". Niech mi ktoś powie o co chodzi w feudzie Barona z Drew?

A gdzie storyline'y w konfliktach o drugorzędne pasy IC i US?

Jak się tak zastanawiam to nawet nie pamiętam kto ma pas US, serio.

I jak tu nie powiedzieć, że writerzy nie mają wyjebane?

Dodaję. Sam się głowię i nie wiem kto jest mistrzem US. Ani IC...

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447347

• 2 tygodnie później...

W sumie jak tak teraz patrzę na rozpiskę gal w 2022 roku to wszystkie od teraz są w soboty także u nas w niedzielę można już oglądać. W tym RR. Zajebiście.
https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447377

W sumie jak tak teraz patrzę na rozpiskę gal w 2022 roku to wszystkie od teraz są w soboty także u nas w niedzielę można już oglądać. W tym RR. Zajebiście.

O kurde nawet na to nie zwróciłem uwagi - faktycznie RR jest w sobote. To akurat dobra zmiana bo można będzie na spokojnie luknąć. Z innej beczki pewnie się orientujesz a jak to ma się do UFC? Bo z tego co pamiętam to oni robili gale zazwyczaj w soboty. Chyba, że Vince był tak przebiegły i tak wszystko ustawił by gale na siebie się nie nakładały.

Edytowane przez MattDevitto
https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447378

O kurde nawet na to nie zwróciłem uwagi - faktycznie RR jest w sobote. To akurat dobra zmiana bo można będzie na spokojnie luknąć. Z innej beczki pewnie się orientujesz a jak to ma się do UFC? Bo z tego co pamiętam to oni robili gale zazwyczaj w soboty. Chyba, że Vince był tak przebiegły i tak wszystko ustawił by gale na siebie się nie nakładały.

"Początkowo WWE zapowiedziało tegoroczną galę Money In The Bank na 2 lipca, lecz data ta prawdopodobnie będzie nieco zmodyfikowana. Wielu fanów zastanawiało się nad statusem gali po tym jak UFC poinformowało, że 2 lipca mają zaplanowaną galę w T-Mobile Arenie w tym samym mieście co WWE, które zaplanowało MITB PPV na obiekcie Allegiant Stadium. Dobrze poinformowany reporter Sean Ross Sapp donosi, że oba podmioty unikną konfliktu, a zamiast tego rejon Paradise w Nevadzie przeżyje weekend pełen wrażeń, gdyż po gali UFC z 2 lipca, WWE ma zorganizować Money In The Bank w niedzielę 3 lipca. Federacja nie ma problemu z takim ruchem, gdyż poniedziałek 4 lipca jest w Stanach Zjednoczonych dniem wolnym, gdyż obchodzony jest wtedy Dzień Niepodległości, zatem WWE przesunie MITB o jeden dzień, żeby uniknąć kolizji z eventem UFC."

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447379

Dzięki Nialler. Jakoś niespecjalnie interesowałem się wcześniej tym tematem, bo założyłem, że ppv będą nadal w niedzielę.

[ Dodano: 2022-01-27, 10:18 ]

Na ten moment:

- 8 miejsc wolnych u panów w RR matchu,

- u kobiet jedno więcej.

Niech się tego trzymają i nikt tam nie wpadnie na świetny pomysł by ogłaszać kogoś po raz kolejny na twitterze - parę osób już tak ogłosili...

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447380

Jako, że RR to moje ulubione PPV z racji mojej ulubionej walki w roku - walki trzydziestu czy jak kto woli "Królewskiej rozpierduchy" to krótko opisze co może się wydarzyć. Muszę pochwalić ogólnie bookerów - wiem, wow :shock: - bo większość walk w tym tytułowa ni cholery nie mają faworytów i można się tylko domyślać co nastąpi. Jak na razie dobry start sezonu WMkowego, który zapewnie zostanie spierdolony wynikami :D Dodam, że unikałem spojlerów, więc nie wiem kto może wrócić itp.

1. Edge i Beth vs Miz i Maryse

Z jednej strony czuję, że Edż będzie się bił z AJem na WMce, więc powinien wygrać. Mało tego w hierarchii jest oczko wyżej niż Majk. Z drugiej strony Mizanin caly feud przepierdoliłby z kretesem. W tle są jeszcze dupeczki, więc jeśli jedna z nich zgarnie pin to nic nie ubędzie facetom, ale jednak myślę, że face'owie znowu wyjdą na tarczy. Walka będzie.. no właśnie kwestia tego ile w ringu będą kobitki i w jakiej formie s(s)ą - może być zaskakująco dobrze, ale też może być poniżej średniej.

TYP : Edge i Feniks

2. Becky Lynch vs Doudrop

To akurat najmniej ciekawa i zarazem najłatwiejsza do wytypowania walka. Beczka na pewno na WM wystąpi jako mistrzyni. Pytanie tylko kto będzie jej przeciwniczką - rewanż Bianki Lipińskiej? Rewanż Rondla? A może wygrywająca RR Lexi? Skipne tą walkę i spojrzę na wynik, czyli Alloy podnoszącą pas ku górze.

TYP : BECKY LYNCH

3. Uni - Roman vs Seth

Według mnie ten łatwiejszy do wytypowania mecz o główny tytuł. Romualda widzę z pasem do WM gdzie też może obronić. Owszem były plotki, że już od jakiegoś czasu Syf miał mieć mistrzostwo, ale wydaję mi się to naciągane. Seth skutecznie pozbył się Usosów banując ich, ale Bloodline ma asa w rękawie - Solo Moczoa czy tam Sikoa z NXT, który także jest samoańczykiem i może się wtrącić.

TYP : ROMAN REIGNS

4. WWE - Brock vs Lashley

Tutaj mam zagwozdkę z dwójki Roman/Lesio bardziej widzę utratę pasa przez tego drugiego, dodatkowo WWE ukazuje mistrza, która ma zdeka wyjebane na to co się dzieję, gdzie Gumiś traktuje wszystko serio. Szkoda, że tej waleczki nie zrobili na WM, do tego bez pasa w tle, ale jak się nie ma co się lubi... Trochę pojadę z fantasy bookingiem, ale :

Obstawiam, że WWE zrobi myk jak z Goldbergiem - Brock go niedoceniał i szybko stracił pas. Tutaj może być tak samo. Podpromują Gumisia dając mu pokonać Lesnara.

To jest jeden ze scenariuszy :

1. Bobby pokonuje Lesnara

2. Lesnar wbija na RR i jak zawsze na tacy ma wyłożone znienacka zwycięstwo.

3. Lesnar wyzywa Romana na WM o pas Uni.

4. Lashley dzierży pas albo go traci na następnym (Elimination Chamber?) PPV.

Tu także widziałbym przejęcie na EC pasa przez Edge'a oportunistę, a jeśli Lesnar lub ktoś inny nie wygrałby RR to może Styles, który wyzwałby Adasia na walkę, choć oni pasa nie potrzebują.

Typów jest wiele i to w tym jest piękne. Sam kurwa nie wiem co obstawiać. Pójdę za sercem i powiem Bobby, bo rozum mówi Lesnar.

TYP : LASHLEY

5. RR Dup

Łoo panie ile opcji.. podam najbardziej prawdopodobne, bo IMO obie Beczka i Szarlotka będą mistrzyniami :

- Bianca Bel Air niestety drugi raz z rzędu, a kurwa nie lubię powtórek,

- Ronda Rousey, o ile wróci

- Paige, która może wrócić z kontuzji,

- Alexa Bliss, która powróciła i może wrócić do roli contendera.

- Naomi, która ma utarczki z szefostwem, ale to może być odrębny storyline,

- Trish Stratus - bo czemu nie?

- Lita - patrzy wyżej.

- Nikki Bella - star power i powrót. Tak jak w przypadku dwóch pań wyżej.

- Sasha - wiadomo nie skreślajmy jej,

- Bayley - wieśniara może wrócić.

Jako, że Szarlotka występuje w samym RR to obstawiam, że jej feud zacznie się kiedy ktoś ją wyrzuci z uczestniczek, więc wygra któraś z potencjalnych rywalek Beczki.

Jest 7 wolnych miejsc, a więc sporo żeby wrzucić Pyzę. I tak obstawiam, bo będzie medialny szum.

TYP : RONDA ROUSEY

Przebieg : Wiadomcia - Szarlotkę wyrzuci ktoś z grona Hall of famerek (Bellaska,Lita,Trish) lub jedynych main eventerek (Sasha, Bayley, może Alexa) i zacznie się feud.

Same mocne nazwiska zostaną na koniec i przypuszczam, że ostatnia dwójka to będzie Bianca i Ronda. Wygra ta druga, a że walka była wyrównana i zwyciężczynie RR trzeba czymś zająć do WM i ją podbudować to panie dostaną też singlesa na EC.

6. Danie główne RR match

Łoo Panie, ale rozpierdol.. wszystko jak zawsze kwestia tego :

a) co bookerzy mają we łbach (spojler - niewiele)

b) kto będzie mistrzem

c) jak przebiegnie EC

Zbyt dużo niewiadomych.

Opcje :

1) Jeśli mistrzem jest Brock i Roman, a RR to będzie walka na doczepkę na trzeciego o triple threat

a) Andrzej, który ma na pieńku z obojgiem panów,

b) Bron Breakker - mistrz NXT vs Mistrz Uni vs Mistrz WWE, nie o pasy.

c) Stone Cold/The Rock/Goldberg - dodać star power i urozmaicić

2) Jeśli mistrzami są Brock i Roman, ale oni walczą między sobą w dzień 1, a zwyciezca RR walczy z wygranym tego pojedynku w dzień drugi :

a) w sumie kurwa ktokolwiek z pozycją

b) The Rock - szczególnie jak mistrzem będzie Roman.

3) Jeśli mistrzem będzie Seth

a) Zdecydowanie najpowazniejszym kandydatem będzie wtedy Kevin Owens, który ma historię z Syfem.

4) Jeśli mistrzem będzie Lashley

a) Trudno powiedzieć, KO wówczas również pasuje.

b) Lesnar po utraci pasa wpiernicza się na RR i wygrywa wyzywając Romana na walkę.

5) Jeśli nowy mistrz zostanie wyłoniony na EC

a) Edge jest oportunistą i może wygrać pas w komorze, wtedy widzę tutaj Stylesa.

6) Jeśli Vince odpłynie :

a) Austin Theory, bo coś z nim szykują. Dziwny byłby ten storyline bez payoffu, ale tak czasem WWE ma :twisted:

A więc krótka lista kandydatów :

- Lesnar

- Stone Cold

- The Rock

- Undertaker

- Bronn Breakker

- Goldberg

- Kevin Owens

- AJ Styles

- Austin Theory

- Finn Balor

Jak nie wygra nikt z tej listy to się bardzo zdziwię. Jest jeszcze Big E, ale.. nie.

TYP : CHUJ WIE, ale obstawiam, że polecą sztampą i jednak LESNAR się wpieprzy i wygra.

jak widzę WM :

Edge vs Styles

KO vs Rollo

Priest vs Theory

Lesnar vs Roman

Lashley vs Big E

Usos vs Dudley Boyz

Becky Lynch vs Ronda Rousey

Charlotte vs Lita?

Riddle vs Orton

Johnny Knoxville vs Sami Zayn

+ wiadome jakieś multi kulti dup, pasów tag itp.

Jestem nahajpowany, a jak przyjdzie co do czego to pewnie road to Wrestlemanię spierdolą pewnie wynikami :D No nic w niedzielę na kacu się obejrzy.

https://forum.wrestling.pl/topic/50164-wwe-royal-rumble-2022/page/2/#findComment-447391