Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Crown Jewel 2021

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   583
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Jebło mi się, że gala była wczoraj, a dziś można już oglądać, a tu surprise - dzisiaj jest po południu.

Mustafa Ali vs. Mansoor

Mansur jest największym bukmacherskim pewniakiem. Rodak arabów wygra tak jak wygrał z Cesaro kilka lat wstecz w dość dobrej walce, bo wszyscy trzej wymienieni są dobzi w ringu.

TYP : MANSOOR

Queen's Crown 2021 Tournament Final Match

Zelina Vega vs. Doudrop

Ależ Celinka wygląda seksownie w tej koronie. Teraz pytanie - czy to był pierwszy krok, aby przekonać latynoskę do powrotu czy może Winczenzo odpierdoli kolejny numer ala Otis i da grubej zaszaleć?

Jakoś bardziej wolę ruchadło Blacka :D (ciekawe czemu :twisted: )

TYP : ZELINA VEGA

King Of The Ring 2021 Tournament Final Match

Finn Balor vs. Xavier Woods

Kiedy myślisz, że W nie umie zaskoczyć to... Woods wygrywa z Mahaladżą i przechodzi do finału. Teraz mamy walkę main eventer vs lowcarder... hmm ciekawe kto wygra :D Choć z drugiej strony może jednak docenią jedynego hehe członka New Day, który nic w fedce nie ugrał. Neee, raczej Prince zamieni się w Kinga. Demon King ma fajne brzmienie.

TYP : BALOR

No Holds Barred Match

Goldberg vs. Bobby Lashley

Tu jest zagwozdka. Z jednej strony nie widzę kolejny raz jobbującego Goldiego, nie po tym co jego synalkowi zrobili. A z drugiej podkładać gwiazdę, którą się promowało na main eventera żeby wrócił pewnie do midcardu? Zresztą to NO DQ, więc chopoki z Hurt Business będą w pogotowiu. Jedyną kontrą byłoby jeśli The Billowi pomógł synalek i Street Profits, bo są wolni. Co do walki pewnie będzie siermiężna, wolna i szybko się skończy. Niech tam - pierwsza myśl najlepsza. Goldi to ugra.

TYP : GOOOOOLDBERG

Hell In A Cell Match

Edge vs. Seth Rollins

To powinna być najlepsza walka gali. Edge prezentuje wysoki poziom wszyndzie, a niestety Syfowi został już tylko ring skill, więc może chociaż tu nie zawiedzie. Liczę, że Adam się zemści i szmatogłowcy będą zadowoleni, że face wygrał.

TYP : EDGE

WWE RAW Tag Team Title Match

RK-Bro (Randy Orton & Riddle) © vs. AJ Styles & Omos

Nie widzę tu zmiany mistrzów, więc o ile nie będzie jakiegoś debilnego DQ to wężownicy wygrają. Może rozpad Stylowego i Omosa? AJ już dawno powinien przejść do dywizji singlów.

TYP : RKBRO

WWE SmackDown Women's Title Triple Threat Match

Becky Lynch © vs. Sasha Banks vs. Bianca Belair

Wyjebatsu na tę walkę. Powinna być bardzo dobra, bo NO DQ, trzy utalentowane zawodniczki, ale na Beczkę mimo niedawnego powrotu już nie mogę patrzeć, a do tego wraz z Biancą jest przypisana do RAW, więc na logikę Saszetka powinna wygrać - chyba, że polecą numerem z NXT. 2.0.

TYP : SASHA BANKS

WWE Title Match

Big E © vs. Drew McIntyre

Big E jest zbyt świeżym mistrzem. Drew już wkurwia tym wiecznym byciem przy mistrzostwie. Przyda mu się inny feud, bo jednomiesięczny przystanek z Mahalem to jednak za mało. Może Andrzej?

TYP : BIG E

WWE Universal Title Match

Roman Reigns (w/Paul Heyman) © vs. Brock Lesnar

Kiedy walczy Brock to wynik nigdy nie jest pewny, ale skoro ma zniknąć po gali, a Roman jest zdecydowanym faworytem (obstawiam, że z pasa dopiero możliwie skroi go The Rock na kolejnej WM), więc raczej nie powinno być do czasu największej gali żadnych zmian posiadacza. Sama walka może być różna - od chujowej, po naprawdę fajnie zabookowaną.

TYP : ROMAN

Nie ekscytuje się, nie czekam (gala chyba za pół godziny) ani nawet już nie obawiam się spojlerów. Wyrąbane - to właśnie Winczenzo robi z fanami - zabija tą pasję.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MattDevitto

7

• NerVus

5

• CzaQ

2

• Killaz

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   6

Ta gala była bardziej extreme niż samo ER :o

Edge i seth dali dobre widowisko i najlepsze na tym ppv, a dalej to przewijałem jak leciało. Oczywiście na goldbergu lekko się zatrzymałem i skipowanie tak szybko nie szło, ba - nawet mi się podobało, dobre spoty, barykada czy końcówka spear ze stage. I tak powinni goldberga bookować, spoty spoty spoty. bo chłop ma swój wiek i traci siły na bezsensowne naparzanie się w ringu. Dawać go od razu do akcji, niech lecą finishery, rozwalą pół ringu i wtedy wszyscy billa pokochają(chyba)

Przewijanko dalej leciało i trafiłem na moment claymore dla bigiego, patrzę, myślę że i tak odkopie i tak się stało, więc lecimy dalej. Gdzieś tam mi też śmignął riddle podczas wejścia na wielbłądzie - takze to też duży plus tej gali.

Pora na ćwiczonka, więc przy nich akurat był triple o pas kobiet, więc obejrzałem w sumie cały i było bardzo słabo, botche to norma ale chemii między nimi to ni huhu, końcówka też nijaka.

No i na to co najbardziej czekałem. Roman ma strasznie długie te wejściówki, ale po walce dostaliśmy w 2 momentach mix jego nowego songu ze starym, pewnie botch :D Nudne to było, tempa brakowało, na plus wrzucenie przez heymana pasa do ringu i bawcie się panowie. Z dupy usos z superkickiem i romek z pasem na dobitkę i wielka bestia padła.. serio? ehh Dla mnie najlepsza walka lesnara była z bryanem na SS - czuć było wtedy te emocje.

Polecić mogę edge & rollins, wielbłąd & riddle i może niektóre spoty goldberga. ME był kiepski, ale lesnar to lesnar jak walczy to jest zawsze grubo i pasuje obejrzeć

• Reputacja:   270

1. Edge vs. Rollins - zaczęli u turbaniarzy z grubej rury, bo wrzucenie takiego kalibru starcia w opener, to z jednej strony dobry pomysł (gwarancja rozruszania publiki), a z drugiej spore ryzyko (że reszta karty okaże się słabsza od openera).

Tak, czy siak, Panowie stanęli na wysokości zadania. Nie sądzę żeby to była ich najlepsza walka, ale tej klasy wrestlerzy nigdy nie schodzą poniżej pewnego, solidnego poziomu i tu także szło się wkręcić. Dobrze rozpisali jednego i drugiego, dali im "powalczyć" (a nie odpierdalać swoje sekwencje), okrasili to kilkoma fajnymi bumpami i dorzucili charakterny finisz, gdzie Adaś, zamiast poddać Setkę, puszcza chwyt, żeby go finalnie upokorzyć i dojebać jego własnym finiszerem. Nice. Ja tam się dobrze bawiłem.

2. Ali vs. Mansoor - prędzej to właśnie tego starcia spodziewałem się w openerze. Walka była w miarę ok, bo zawodnicy sporo potrafią, ale bookingowo im tego nie ułatwiali. Nie dali im "powalczyć" (no, może w końcówce), tylko były okresy dominacji jednego lub drugiego. Menzurka, jako lokals, musiał to wygrać, ale żeby były jeszcze większe fajerwerki, dorzucili mu jakiegoś saudyjskiego (choć mocno opalonego :twisted: ) olimpijskiego medalistę w Karate, żeby uratował dupsko Mansoora i upokorzył do końca Mustafę.

Hitem był dla mnie operator, który w kulminacyjnym momencie walki (próba przypięcia po akcji z narożnika, już na finiszu), kiedy sędzia klepał w matę, jebnął rzut kamery na widownię i tylko po reakcji tłumu można się było domyślić, że miał tam miejsce kick out złola :roll:

3. AJ & Omos vs. RKBro - tygodniówkowe gówno, wrzucone na PPV. Widać Szejkowie znowu chcieli dostać Andre The Gianta (dobrze, że nie zażyczyli sobie ponownie Ultimate Warriora, bo Roman musiałby włosy przefarbować na blond :twisted: ) i Vince musiał im wjebać Omosa, twierdząc, że to Andre, tylko ostatnio trochę przedobrzył z solarką :twisted: Mistrzowie w ogóle nie byli zagrożeni, a bookerzy nawet nie próbowali nas pooszukiwać, że nastąpi tu jakaś zmiana posiadaczy pasów. Serio, ktoś miał wątpliwość, że AJ skaczący z lin (po wyjebaniu Omosa z ringu) zaraz się wjebie w RKO "from nowhere"? :roll: Te nieprzewidywalne RKO od Randala są ostatnio tak przewidywalne jak fabuła w polskich serialach dla gospodyń domowych.

4. Vega vs. Doudrop - gówniana walka wieńcząca nic nie znaczący turniej. Celina dominująca fizycznie babę ważącą 3 Vegi? Serio??? Kto to rozpisywał? Jakiś autor SF? :roll:

Zwyciężczyni zgodna z przewidywaniami. Niestety Grubcia nie pasowałaby na królową, a i tron ma swoją wytrzymałość :wink:

5. Goldberg vs. Lashley - kolejny popis bookerskiej kreatywności. Najpierw przez pół walki jeden squashuje drugiego, a następnie odwrotnie :roll: Złotogórzec musiał pomścić synalka, tak więc Bobik był tam tylko po to żeby jobnąć, a The Bill dostał na osłodę ostatniego joba na rzecz Lashleya, rozpierdolenie w pojedynkę całego Hurt Biznes. Cały Goldberg. Chciałoby się zanucić: ''... hip-hop i nie zmienia się nic". Mały plusik to finałowy bump. Widywało się w chuj lepszych, ale całkiem ładnie im od strony technicznej wyszedł ten "Spear w otchłań".

6. Woods vs. Balor - całkiem spoko waleczka, bo dali zawodnikom powymieniać się akcjami i nie było szablonowo, a że jeden i drugi ma skilla, to było tu na czym oko zawiesić. Fajnie, że dali wygrać dużo mniej wypromowanemu Xawierowi (jednak ruchanie Paige popłaca! :twisted: ), Balorowi ta wygrana nie była do niczego potrzebna. Szkoda tylko, że dali tej dwójce tak mało czasu i rozpisali tak banalny finisz. Był dużo większy potencjał, ale bookerzy jak zwykle wyłożyli laskę, a Woods i Balor musieli ratować to skillsami.

7. Big E vs. McIntyre - krótka, ale treściwa walka. Obaj zawodnicy zostali rozpisani bardzo mocno, a kontry i przełamywanie akcji rywala leciały jak z automatu. Big E wyszedł z Claymore'a, na którego się wjebał "z nabiegnięcia" :shock: Powiem szczerze, że nie wierzyłem w zmianę Mistrza, ale tu near fall był świetnie pomyślany i można było mieć chwilę zwątpienia. Ogólnie fajnie się to oglądało, a i publika była bardzo żywa (było widać, że starcie ich wciągnęło).

8. Banks vs. Belair vs. Lynch - to zestawienie jest jak Rum z Colą. Nie wiesz co zamówić w Pubie, wciągasz Cuba Libre i wiesz, że będzie zajebiście. Tutaj też tak było, bo Panie skradły show. I nie przeszkadzały nawet łachmany w jakich musiały walczyć (choć Saszetka w takich klamotach wyglądała mocno dziwacznie). Działo się tam od chuja i przez cały czas. Panie przełamywały swoje akcje, finiszery, kontrowały i kick outowały po największych asach z rękawa rywalek. Było szybko i z tym pozytywnych chaosem, gdzie człowiek bał się mrugać, żeby czegoś nie przegapić. Końcówka też nie zawiodła, bo Beczka - zgodnie z przewidywaniami - broni pas, ale robi to kantem, tak więc bez wielkiej ujmy dla rywalek. Bardzo dobra walka jak na Vince'a.

P.S. Akcja tego starcia, to Bianca utrzymująca "jedną ręką" nad głową Banksową. Tam MUSIAŁO dojść do fistingu! :twisted:

9. Brock vs. Romek - jak zwykle nie dali się przemęczyć Bezdomnemu za swoją zajebistą gażę. Kiedy Panowie zwarli się w ringu, na zegarze, do końca gali było zaledwie 14 minut, co jak na main event, trąci malizną. Sama walka była zaskakująco spoko (żaden cud, ale spodziewałem się większej kaszany), bo było dość intensywnie, a obaj zawodnicy zostali rozpisani mega mocno i jeden, oraz drugi przełamali najmocniejsze akcje rywala, z finiszerami na dokładkę. Fajnie, że Rzymek zbyt mocno nie odstawał siłowo od Lesnara tak bardzo jak z reguły jego rywale. Skiepścili to na finiszu, gdzie wszystko powinno się rozegrać na bazie tego, kogo wesprze Heyman, a tu superkicki Usosów i pacnięcie pasem załatwiło Bestię. Sorry, ale Brock może i wygląda obecnie jak typowy alkus z dworca, ale nie po takich akcjach nie dawał się dojebać.

Dobrze, że nie przyfisiowali nic ze zmianą Mistrza. Romeo jest obecnie zajebisty w roli jaką odgrywa, tak więc spierdolić to, to było by zbyt durne, nawet jak na Vince'a.

Reasumując - postarał się Vinnie dla turbaniarzy. Jak widać petro-Dolary potrafią motywować, bo stary machnął galę, gdzie było sporo ciekawego. Były walki lepsze lub gorsze, ale poza finałem KOTR babek, walką Złotogórca i starciem o złoto Tagów (które to trąciły chujnią) - cała reszta była mniej lub bardziej "na luzie do obejrzenia", z mocnymi punktami w postaci openera i triple threatu kobiet. Arytmetycznie wychodzi mi, że 6 walk z 9 (6 na 9 :twisted: ) tak czy siak dało tutaj radę, a więc będąc obiektywnym, trudno się czepiać, bo jak na McMahonlandię, to było wręcz zaskakująco nieźle. Dałbym tu nawet naciągane 4=/6 na zachętę, bo jak na 4h trwania i WWE, to wyszło im w chuj lepiej niż shit, który serwują co miesiąc u siebie w kraju.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• 7 miesięcy temu...

• Reputacja:   0

w ten sposób Brock zdobywa las Universal i pojawia się raz na sześć miesięcy, a Roman idzie do RAW zdobywa pas WWE i mamy jednego mistrza w telewizji, ponieważ jest problem z wypromowaniem wiarygodnego pretendenta, gdyby w ogóle musiał umieścić " demona”.