Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Genesis - Oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zobaczymy zresztą, co Vince zrobi z Montym Wtedy będziemy mogli to wsyztsko porównać.

Według mnie jest to mylne stwierdzenie. Brown nie ma takiego statusu gwiazdy jak choćby Steiner kiedy debiutował w WWE i nie wierzę, żeby od razu został rzucony do main event'ów...

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

7

• Ceglak

3

• evertonian

3

• LegendKiller

3

Top użytkownicy w tym temacie

wpierw powinien stoczyć feud z jakims mocnym midcarderem

ale po co ? jaki by to mialo sens ? tak to mamy od razu emocje, bo jak moze byc emocjonujacy pojedynek ktorego rezultat jest z gory przesadzony ? Angle jest obecnie gwiazda numer 1 w TNA (mimo ze jest krotko) i powinien dostawac przeciwnikow z najwyzszej polki! na impactach pewnie nie raz i nie dwa zobaczymy go walczacego z jobberami i lowercarderami, ale na ppv ?

jak juz kiedys wspominalem ciesze sie ze TNA poszlo za ciosem jesli chodzi o Kurta, bo np z Christianem i (zwlaszcza) Stingiem rozkrecali sie niemilosiernie i bylo to bardzo mialkie. zreszta uwazam ze Sting nie wniosl do TNA zupelnie niczego (z ratingami wlacznie choc to mniej wazna sprawa) i jest po prostu nuuuuudny.

129287286446c8a666924a3.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Moim zdaniem TNA powinno to dłużej rozkręcać i zgadzam się ze zdaniem LK. To bezapelacyjnie najważniejszy feud tego roku w Total Nonstop Action, dlatego długie budowanie napięcia byłoby bardziej słuszne niż "emocje od razu". Dzięki temu mogłoby zwrócić na siebie większą uwagę.

Angle wcale nie musiał dostać przeciwnika, który z góry byłby skazany na porażkę. Skoro czepiamy się mid-carderów, to przeciwż mógł to być inny main eventer. AJ Styles albo Abyss, którego Kurt pokonał na iMPACT!. Wtedy danie pasa potworowi trochę by się opóźniło i walka Angle vs. Joe odbyłaby się na grudniowym PPV. Jako, że w planach jest rewanż, to feud przeciągnąłby się do początku 2007 r., który tym samym rozpocząłby się od mocnego uderzenia.

1005187806541accfacb3d6.jpg

*****SPOILERY Z GENESIS*****

Jak dla mnie to byla jedna z lepszych gali 2006 roku w TNA (a co za tym idzie i w ogole:) Na pewno lepsza od Bound for Glory i 90% ppv WWE tego roku. Walki mialy bardzo dobry poziom (w wiekszosci) a gala byla w miare dobrze zabookowana. Zabraklo jedynie jakiegos fajnego gimmick matchu np Naturals vs 3d tables match (porzadnego, a nie tego kmiotu z Impacta 2 godzinnego).

Charakterystyka poszczegolnych walk:

1) VKM vs grupa Ravena - handicap match

Fajna walka jak na opener bo i krotka i szybka. Dodatkowo widac ze dawny James Gang posowa sie co raz dalej w "feudzie" z DX (Kip James aka Billy Gunn wykonal pedigree i tupal noga jak HBK przed sweet chin music) Poza tym obiecali ze to jeszcze nic i na impakcie dowiemy sie co mieli na mysli (mam nadzieje ze sie nie rozczaruje) Oby tylko tego angle'a nie bookowal Russo:P

Co do grupy Ravena to jest jakas dziwna. Niby nowy flock ale wygladaja smiesznie w tych strojach (Raven: bialy garniak i maska ala hanibal lekter?! a Bentley mial spodnie jak goral z podhala;p)

2) Naturals vs Lethal/Dutt

Troche zjebali koncowke a poza tym kolejny zapychacz karty. W jego miejsce powinna (miala?) byc walka Naturlas z Team 3D ale jakos nie doszla do skutku, niestety.

3) Daniels vs Sabin

Nawet niezly match aczkolwiek ostatnio dywizja X troche spuscila z tonu. Heel turn Sabina jest na szczescie kontynuowany. Zauwazylem ze teraz TNA ostro wzielo sie za okreslanie czy ktos jest facem czy heelem bo dotychczas 50% zawodnikow bylo nieokreslonych.

4) Shelly/Starr vs Hoyt/Truth

Czuje ze z tego tag teamu Nasha nic nie bedzie procz feudy miedzy Shellym a Starrem. Poza tym to juz 2 pojedynek ktory konczy sie roll-up'em...

5) AJ vs Christian

Bardzo fajna walka. Tak patrzac na obu panow to Christian jest mniejszy od AJ'a (postura) a jedynie wyzszy. Ta walka tez konczy sie roll-up'em (3 pod rzad! Kto to bookowal?) Czyzby heel turn AJ'a? Jesli tak to potrzebuje managera do tego...

6) AMW vs LAX

Bedac przyzwyczajony do super pojedynkow LAX z Danielsem/AJ'em moge stwierdzic jedynie ze ta walka byla przecietna na tle tamtych. Koncowka kijowa ale to co po walce sie stalo bylo 1 niespodzianka. Kto sie spodziewal ze odbiora pasy LAX mimo wygrane?

7) Sting vs Abyss

Nie wiem kto bookowal ta walke ale byla conajmniej dziwna. Sting mial byc facem a odegral heela. I tu kolejna niespodzianka. Abyss mistrzem przez wygrana via DQ. Ci co ogladaja TNA na codzien wiedza o tym ze przez DQ w TNA sie traci pas tak samo jak przez pinfall czy submission ale mimo wszystko nie wierzylem gdy Penzer mowil ze Abyss nowym mistrzem (Sting mi sie znudzil jako mistrz ale myslalem ze jobnie Christianowi na next ppv)

ME) Joe vs Angle

Miala byc walka dekady bylo przecietnie i krotko (jak na taka walke). Chyba obaj panowie nie pasuja do siebie stylami (Angle vs Benoit - to byly walki). Po tej walce stwierdzam ze chyba jednak Kurt nie pasuje zbytnio do TNA. Pokonal Joe i co mu zostalo procz zdobycia pasa? Ale mistrzem jest Abyss, ten sam ktorego juz pokonal na Impakcie. I jaki sens ma ich walka? Nie widze rywala dla Angle'a w TNA. Musza sprowadzic jeszcze ze 2 ex-WWE zawodnikow jak Jericho i Benoit'a bo inaczej nasz Olimpic hero jak szybko i z hukiem wparowal do TNA tak zniknie z tv bo nie bedzie dla niego storylinow (patrz Sting).

Plusy:

+ dobry poziom wiekszosci walk

+ gala ogolnie byla ciekawa

+ niespodzianki (Abyss mistrzem , LAX traca pasy, Angle wygrywa czysto z Joe)

Minusy:

- 3 wali skonczyly sie rollupem (przyczepilem sie? moze, ale zeby 3 pod rzad to juz jakis obled)

- rozczarowanie ME

Ocena koncowa: 8.5/10

Edytowane przez DDP
Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

• Reputacja:   1

Nie bedzie zadnej aluzji, zobaczycie :)

I warto wchodzic do dzialu felietony :lol:

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

Kazarian, Maverick Matt & Johnny Devine vs. Voodoo Kin Mafia

Wiadomo, że nie o walkę tu chodziło :)

Sonjay Dutt & Jay Lethal vs. The Naturals

Parę niezłych akcji, zwłaszcza tagowe zagrania Dutta i Lethala. Ogólnie nieźle.

Chris Sabin vs. Christopher Daniels

Prawdziwa walka zaczęła się od interwencji Stylesa. Po niej chłopaki zaczęli sprzedawać swoje firmowe zagrania, tworząc naprawdę dobrą walkę. Początek meczu był za wolny.

Austin Starr & Alex Shelley vs. Ron " The Truth " Killings & Lance Hoyt

Miejscami było nieco nudnawo, przęciętna walka.

AJ Styles vs. Christian Cage

Kolejna dobra walka na gali, utrzymana we właściwym tempie.

America`s Most Wanted w/ Gail Kim vs. LAX © w/ Konnan

Wprawdzie mecz nie stał na poziomie LAX vs Styles & Daniels, ale wypadł dobrze. Szkoda, że nie posilono się na jakieś ambitniejsze zakończenie...

Abyss w/ James Mitchell vs. Sting

Świetnie, że Abyss zdobył pas, szkoda, że zrobił to w najgorszym z możliwych stylu i zapewne tylko dlatego, aby Angle mógł zostać champem, po drodze rzucając swego oponenta na pinezki i drut kolczasty. Sama walka była taka sobie, poza bumpem Stinga na pinezki, właściwie nic ciekawego się nie działo.

Samoa Joe vs. Kurt Angle

Match of the decade... jak wypadł? Nienajgorzej, Samoa i Kurt dużo z siebie dali, robiąc ciekawe widowisko. O ile niekiedy denerwował mnie winning streak Joe'ego, tak nie wiem, czy Angle był właściwą osobą, aby go przerwać. Wynik walki całkiem zaskakujący.

Gala wypadła dobrze, myślę, że nawet lepiej od Bound for Glory.

Ocena: 80/100

DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg