Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Genesis - Oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Chciałem tylko napisać, że denerwuje mnie łatwość, z jaką wrestlerzy ostatnio wydostają się z Ankle Locka. Już jeden finisher - Olympic Slam Angle'owi zniszczyli. Nawet Eugene po nim kickoutował ;). Wiem, że to tylko wrestling, ale niech te kontry z Ankle Locka będą robione z umiarem. I nie wiem jak Wy, ale uważam, że wszystko powinno trwać trochę krócej (chociaż im dłużej trwa, tym bardziej nie wiadomo czy będzie kontra czy tap out, ale wszystko ma swoje granice).

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

7

• Ceglak

3

• evertonian

3

• LegendKiller

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

No cóż, pozostaje nam czekać na rewanż, który pewnie się odbędzie i liczyć, że tym razem wygra Samoa Joe ;). W innym wypadku cały push, który otrzymał pójdzie się je... współżyć seksualnie :D.

a niby czemu ? bo znalazl sie ktos mocniejszy ? bo przez poltora roku przegral 2 razy ?

ja nie uwazam zeby ten push poszedl sie "jebac". wydaje mi sie ze przez ten feud (nawet przegrany" Joe zostanie wyniesiony na najwieksza gwiazde fedu obok Angle'a. Sting to jednak nie to imo (mnie w ogole nie elektryzuja jego walki).

Genesis sciagnalem z mysla o main evencie, jednak jak na razie oejrzalem 2 walki. Christian z AJ'em i Samoa Joe z Angle'm.

Pierwsza bardzo dobra, zwlaszcza mnie cieszy zwyciestwo mojego ulubienca, tylko szkoda ze zrobili to w tak dziwny sposob. szkoda natomiat troche Styles'a, z ktorego juz jakis czas temu powinni zrobic main eventera, bo kolejne jego walki o x-division title sa juz, ze tak powiem monotonne (nie mowie oczywiscie o poziomie).

na main evencie sie nie zawiodlem, byl zajebisty no i co najwazniejsze skonczyl sie czysciutka wygrana Kurta. juz niemoge doczekac sie rematchu. wg mnie to byla walka, ktorej kalibru nie moglaby sie powstydzic nawet Wrestlemania.

129287286446c8a666924a3.jpg

a niby czemu ? bo znalazl sie ktos mocniejszy ? bo przez poltora roku przegral 2 razy ?

Przegrał więcej razy, chyba, że przyjmiemy, że skoro nie został odliczony albo zmuszony do poddania, to po prostu nie wygrał. W każdym razie dotąd był promowany na największego potwora w TNA. Nie jestem fanem Joe'a, za to Ty z tego co pamiętam markujesz Angle'owi, więc jesteśmy w trochę innych pozycjach. Chciałem żeby winning streak Samoańczyka się skończył i stało się. Ale druga porażka (z tym samym przeciwnikiem i pod rząd) spowoduje, że wszystko to, na co pracował przez miesiące, pokonując kolejnych przeciwników będzie nic niewarte, bo oto pojawił się ktoś jeszcze potężniejszy. Każdy rezultat poza zwycięstwem Angle'a będzie dla mnie dobry. Mam nadzieję, że Angle nie dostanie podobnego winning streaku, bo generalnie jestem ich przeciwnikiem.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

The Voodoo Kin Mafia vs Maverick Matt/Johnny Devine/Frankie Kazarian

Opener w którym sama walka była mniej ważna od tego co się działo przed i po pojedynku. Kolejny atak TNA na WWE i Raven, jako przywódca, który daję kare za źle wykonane zadanie :P

The Naturals vs Sonjay Dutt/Jay Lethal

Myślałem, że skończy się interwencją 3D, ale walka przebiegła normalnie, była całkiem spoko, czego można się było spodziewać.

Christopher Daniels vs Chris Sabin

Dobra walka, ale to było pewne, dobrze, że tytuł znów nie zmienił właściciela. Co do Sabin'a to jako heel nie pasuje mi zupełnie.

Ron "The Truth" Killings/Lance Hoyt vs Alex Shelley/Austin Starr

Fajna walka, ale od niej samej bardziej podobało mi się zachowanie Shelley'a i Starr'a, którzy po prostu wymiatali.

Christian Cage vs A.J. Styles

Ehh zawiodłem się, myślałem, że to będzie jakiś dłuższy feud, a tu nic z tego i na dodatek znów wygrał Cage, który wygrał wszystkie walki podczas feudu z Rhino, troszke głupie posunięcie TNA wedłu mnie. Co do samej walki to napewno nie zawiodła.

LAX vs AMW

Niezła walka i w sumie ciekawa decyzja Cornette'a, żeby LAX oddali pasy, bo te ich zwycięstwa dzięki Konnanowi robiły się irytujące. Mam nadzieje, że odbędzie się jakiś ciekawy turniej o pas tagów, bo ma kto walczyć :)

Abyss vs Sting

Abyss podczas feudu z Christianem przegrał wszystkie walki o pas, a teraz wygrał walce w której praktycznie został zniszczony, szkoda, że w taki sposób zdobył pas, ale lepiej w taki niż w żadny, aha i jeszcze jedno ten kicked out po chokeslamie na pinezki ssał jak mało co, od razu przypomniał mi się niezniszczalny Hogan, ehh...

Kurt Angle vs Samoa Joe

Bardzo dobra walka, ale troszke się zawiodłem, że Joe przegrał. Szkoda, bo porażka napewno nie zaszkodziłaby Kurt'owi. Joe zakończył swój winning streak na jednym z mniej ważnych PPV, szkoda. Mam tylko nadzieje, że następną walkę z Kurt'em wygra, bo jeżeli nie to dla mnie to totalne nieporozumienie.

15974308365193fac7b7921.jpg

Streak Joe przerwany. Czy to dobrze ? Moim zdaniem nie, troche nierozsądnym jest jobbować kogoś niepokonanego od 17 miesięcy wreslterowi, który w federacji walczy dopiero po raz drugi

a co za różnica, ile walk stoczył w TNA Kurt? To jest KURT ANGLE, a nie Boogeyman :) Sugerujesz, że Hulk Hogan (biorąc pod uwage status gwiazdy, nie zerowe umiejętności ;)) powinien przez pierwsze pół roku przegrywać wszystko po przejściu do WCW, ponieważ był tam krótko? :)

Co do samej gali, według mnie było to dobre PPV i może ktoś się tutaj oburzy, ale osobiście uważam, że Genesis przebiło troszeczkę przereklamowane BFG. Z wyników najbardziej boli mnie kolejne zwycięstwo Christiana, który zaczyna mnie powoli nudzić :/ Cieszę się również, że Sting stracił pas. Dostał swój ostatni run (jeśli mozna to tak nazwać ;)), dziękuje mu bardzo za wszystko, co zrobił w przeszłości w WCW, ale czas powoli się wycofać...Dobrze, że pas trafił w ręce Abyss'a, ponieważ wrestler ten przypominał mi powoli pracownika w stylu "nie ma no 1 contender'a, to wepchniemy tam Abyss'a, niech troche powalczy i jak zawsze przegra". Pas mu się należał bez wątpienia, chociaż nie wierzę w to, że potrzyma go dłużej niż max 2 miesiące. No i Angle vs Joe. Walka dobra, nawet bardzo dobra, ale z pewnością nie czysty klasyk. Wynik? Dla mnie "bomba" :P Myślę, że Angle był najodpowiedniejszą osobą do przerwania tej wzruszającej passy Joe. Do rewanżu dojdzie na 100%, ale ja osobiście jestem przeciwny temu, by Joe wygrał w 100% czysto, tymbardziej, jeśli miałoby to zakończyć feud. Angle zachowuje się tak, jak się zachowuje, ale nie jest jeszcze dziadkiem, który ma służyć jedynie do promowania innych (tymbardziej, że Joe nie potrzebuje aż tak gigantycznej promocji, bo bardzo silną pozycję wypracował sobie już jakiś czas temu).

Edytowane przez Scythe
Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

a co za różnica, ile walk stoczył w TNA Kurt? To jest KURT ANGLE, a nie Boogeyman :) Sugerujesz, że Hulk Hogan (biorąc pod uwage status gwiazdy, nie zerowe umiejętności ;) ) powinien przez pierwsze pół roku przegrywać wszystko po przejściu do WCW, ponieważ był tam krótko?
Może nieco źle się wyraziłem, otóż Kurt nie powinien od razu dostawać Abyssa i Joe na pożarcie, wpierw powinien stoczyć feud z jakims mocnym midcarderem ( Senshi dajmy na to, albo całe LAX ) a dopiero później wspiąć się na sam szczyt main eventowej drabiny TNA. To co robi TNA jest nieuczciwe. Sam fakt, że wrestler przeszedł do TNA z WWE nie powinien mu od od ręki miejsca w main evencie i jobbowanie mu bez niczego największych w federacji.

LegendKiller zgadzam się z Tobą. Niestety to jest mankament nie tylko TNA. Nawet w WWE dzieją się takie rzeczy. Scott Steiner bez niczego dostał feud z Triple H i być może gdyby nie jego katastrofalna forma, to utrzymałby się na szczycie przynajmniej przez jakiś czas. Angle to gwiazda najwyższego kalibru, ale jakiś feud z silnym mid-carderem na początek byłby lepszym rozwiązaniem. I tu nawet nie chodzi o uczciwość, tylko to by lepiej wyglądało moim zdaniem. Bardzo dobrze, że wygrał z Joem, ale wynik rewanżu musi być inny, bo możemy być świadkami kolejnego pasma zwycięstw. Bo jeśli nie Joe'mu, to komu TNA pozwoli pokonać Angle'a? Póki co nie ma wrestlera z równie wysoką pozycją... no, może z wyjątkiem Stinga i Jeffa Jarretta,

Co do Abyssa, to naprawdę cieszę się z jego sukcesu, ale przeraża mnie to, że w ostatnim czasie głównie dostawał po głowie. I nagle najważniejszy pas dostał sie w jego ręce. Dla mnie to jest mało wiarygodne.

zgadzam sie z SixKillerem co do ostatniego zdania. Abyss powinien od dluzszego czasu byc mocniej pushowany jesli chcieli mu dac ten pas. A ja pamietam raczej jego przegrane walki/lub nie wygrane a zwyciestwa to raczej w mojej glowie sie kolacza nad low carderami
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Powędrowanie pasa w ręce Abyss'a, obijanego na każdej gali, jest oczywiście mało wiarygodne, ale zdarzały się już gorsze rzeczy... Ja się cieszę, że w końcu Potwór dostanie swój run z tytułem, mam tylko nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja jak z Kane'm który pas trzymał jeden dzień...

Fajne nawiązania VKM do DX... Pedigree i Sweet Chin Music Stomp były całkiem niezłe, a reakcja publiczności, która przez część walki chantowała DX Sucks była "bardzo odpowiednia" :)

Co do walk nie będę się wypowiadał, bo i po co? To jest TNA, dammit, tu zawsze mecze są o kilka razy lepsze niż w WWE... A i wszystko zostało wychwycone przez innych użytkowników...

Muszę się też zgodzić, że Genesis było nieco lepsze niż Bound For Glory, co nie znaczy, że BFG było znowu słabe...

Cóż ja tam chciałem? Aaa...

TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA! TNA!

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

Co ciekawe New Age Outlaws/James Gang/Voodoo Kin Mafia w bezpośrednim przekazie do DX wykorzystali ich prawdziwe imiona i nazwiska ;). Sytuacja jest cokolwiek zabawna, bo BG i Kip niespodziewanie stali się najcięższym orężem TNA w walce z WWE. Na pewno dużo wiedzą, dlatego możemy spodziewać się kolejnych shootów. Sądzę, że DX niebezpośrednio, ale przez jakąś aluzje odpowie na to ;).

Nie przewiduje zadnej odpowiedzi ze strony WWE. Powody macie w dziale felietony. Poza tym DX, ktore i tak ma zaskakujaco malo czasu w TV (Oczywiscie z czystego wyrachowania, a nie pozycji na RAW ;) ) ma teraz dosc powazny program z Rated RKO, ktory nie dosc ze bedzie jeszcze jakis czas kontynuowany, to jest chyba glownym feudem na RAW. Nie sadze, zeby zdecydowali sie w tej sytuacji na jakikolwiek, chocby aluzyjny off-topic :) Taktyka slonia, ktory nie zwraca uwagi na cicho popierdujaca mrowke.
What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

Vince co najwyzej powie na antenie ze jego ulubiona zabawa jest rozdeptywanie mrowek i zabijanie uciazliwych owadow, ot tyle...
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

a mnie rozczarowal Christian Cage. ogladalem kilka jego wczesniejszych walk jeszcze w WE i dwie pbodajze w TNA, ale .... ten koles sie uwstecznia czy co ... bylo kilkamomentow kiedy ja wiedzialem co zaraz nastapi - na sekunde przed ruchem Stylesa, on jakby uprzedzal swoje reakcje... marnie to wygladalo ... walka Stinga z Abyssem byla taka jaka miala byc, jakiej oczekiwalem, ale Stinger na pinezkach.... wow ... :) .... ciekawe co dalej z tym pasem, abysem i Stingiem ... mecz ANgle-SAmoa - maystersztyk :) ...bardzo bardzo ladny .... techniczno stiffowy ;) ... miodzio

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

Ceglak o podobną aluzje mi chodziło ;). Przecież to jasne, że nikt z WWE nie wyjdzie na ring i nie powie wprost o co chodzi, bo to zwróci większą uwagę na TNA (widzicie, nie musicie wchodzić w Felierony :D). Sprawna aluzja może bardziej zaboleć niż słowa wypowiedziane wprost. Jeżeli założymy, że Vince powie to, co napisał Ceglak, to żaden mark WWE nawet nie spojrzy na TNA, bo będzie święcie przekonany, że nie ma na co (wszak to tylko mrówka ;))... o ile w ogóle zrozumie ocb ;).

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Co do Abyssa, to naprawdę cieszę się z jego sukcesu, ale przeraża mnie to, że w ostatnim czasie głównie dostawał po głowie. I nagle najważniejszy pas dostał sie w jego ręce. Dla mnie to jest mało wiarygodne.

To nie jest pierwszy taki przypadek w TNA. Pamiętacie jak tytuł dostał Raven wcześniej wtapiając wszytsko co się dało ? Przy tym, tytuł dla Abyssa nie wygląda aż tak źle :) Masz rację, ten push dla nowoprzybyłych nie ogranicza się tylko i wyłącznie do TNA, przykład ze Steinerem jest jak najbardziej słuszny, WWE ostatnini czasy jednak jakby ostrożniej wprowadza 'nowe nabytki', a TNA wczesniej Christianowi, a teraz Kurtowi od razu zgotowało olbrzymie honory, co jak już wspomniałem w WWE ostatnimi czasy się nie zdarza. Zobaczymy zresztą, co Vince zrobi z Montym :) Wtedy będziemy mogli to wsyztsko porównać.