Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Genesis - Oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

2] No wlasnie Angle vs Joe .. czy nie za wczesnie na ta walke ?

A może się też zdarzyć, że połączą się po tej gali i razem zdominują federację, aż nie przyjdzie następna gwiazda do TNA i wtedy zacznie się feud. Kto wie, może TNA już teraz prowadzi jakies rozmowy i już po Genesis ktos nowy zawita? Ja bym się nie zdziwił, bo przejscie Kurta też było nagłe, szybkie i sensacyjne. Może Lesnar (przydałby mu się powrót na amerykanską scenę)? Albo ktos taki jak Kane (na jego miejscu zrobiłbym to, bo nie chciałbym być tak spychany i jobbowany jak na Cyber Sunday).

53541565549537ccb6a05f.jpg

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

7

• Ceglak

3

• evertonian

3

• LegendKiller

3

Top użytkownicy w tym temacie

1. Organizowanie PPV w różnych miastach to poważne przedsięwzięcie, widocznie TNA nie jest jeszcze na nie gotowe. Wiadomo - to wielka szkoda, ale ta federacja raczej nie może pozwolić sobie na ewentualne straty.

2. Angle to ważny nabytek dla TNA - nic dziwnego, że nie chciano zwlekać z walką, która przyciągnie do siebie zarówno fanów TNA jak i WWE. A feud napewno potrwa długo. Czy to dobrze? Jeżeli ich walki będą stały na wysokim poziomie, to jak najbardziej. Jeżeli większa waga zostanie przywiązania do samej istoty feudu mającej na celu zdobywanie fanów WWE, to już gorzej...

3. Jeśli Abyss wygra Fight for the right tournament, pewnie pokona Stinga, a on sam usunie się w cień, lub rozpocznie nowy feud z Jarretem (który zapewne pomimo deklaracji przybędzie na Genesis aby pomóc Contenderowi). Nie wydaje mi się aby ktokolwiek miał jakieś ,,ale" co do tego, że Stinger jest, lub pozostanie champem - jakby nie było, jest powszechnie uwielbianym wrestlerem.

DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Ja myślę, że feud między Kurtem i Samoą będzie się jeszcze dłuuuuugo ciągnął ale wygra Kurt Angle i Joe zostanie pierwszy raz spinowany w TNA.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Wg mnie TNA dobrze robi ze nie czeka na wieksze PPV i przy pierwszej nadazajacej sie okazji robi walke Kurta vs Joe. Przeciez trzeba kuc zelozo poki gorace.

Co do jezdzenia z PPV to pod tym wzgledem dobrze ze TNA nie ryzykuje bo to poprostu za duze ryzyko. Najpierw niech jezdza po calych stanach i czesciej z houseshowami. Lepiej poczekac te kilka miesiecy niz stapac po niepewnej ziemi.

Co do Stinga to nie mam nic do niego bo dla mnie to jeden z najlepszych wrestlerow, ale nie mozne trzymac pasa w takiej formie. Sorry Stinger. A Abyss zasluguje na niego, kazdy prawie mial NWA Title ale nie on(Joe jest w TNA krocej i dlugo byl w XDivision wiec nie chodzi mi o niego). Poza tym to Sting mowil ze bedzie promowal mlodych.

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

Po 1 powrot do Impact zone to moim zdaniem dobre posuniecie. Jak dla mnie fani na BFG nie byli jakos specjalnie glosni. Moze dlatego ze bylo ich niewiele wiecej niz na impactach a hala byla o wiele wieksza. Wplyw mial mecz footbolu amerykanskiego druzyny miejscowej ale mimo to fani mnie nie zachwycili atmosfera. Jakos na impact zone jest lepiej mimo ze miejscowi moga byc juz znudzeni produktem (jedyny plus ze wchodza za darmo nawet na ppv).

Po 2 walka Angle vs Joe na Genesis moim zdaniem nie bedzie miala rozstrzygniecia (no contest, dq) a feud bedzie sie toczyl przez kilka miesiecy. Zapewne Joe przegra swoj pierwszy match wlasnie z Anglem ale wzamian wygra z nim feud i to go wypromuje (wszak TNA nie sprowadzalo Angla po to by go promowac bo on juz jest wypromowonay, tylko by swoje najwieksze talenty pushowac, oby tylko nie zrobili bledu jak ze Stingiem ktory przez rok nikogo nie wypromowal).

Po 3 mnie Sting juz sie znudzil jako mistrz (dodatkowo ten kijowy nowy wyglad) i mysle ze albo przejdzie niedlugo przymusowy heel turn (fani go wygwizdza) lub bedzie tweenerem ala John Cena albo TNA sie opanuje i jobnie go komus np Christianowi na next ppv po Genesis bo takie sa plany (walka Sting vs Christian).

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

• Reputacja:   25
  • Urządzenie:  Windows

Po 1 powrot do Impact zone to moim zdaniem dobre posuniecie. Jak dla mnie fani na BFG nie byli jakos specjalnie glosni. Moze dlatego ze bylo ich niewiele wiecej niz na impactach a hala byla o wiele wieksza. Wplyw mial mecz footbolu amerykanskiego druzyny miejscowej ale mimo to fani mnie nie zachwycili atmosfera. Jakos na impact zone jest lepiej mimo ze miejscowi moga byc juz znudzeni produktem (jedyny plus ze wchodza za darmo nawet na ppv).

No tutaj się grubo chyba pomyliłeś... w Impact Zone mieści się 900 osób i tyle przychodzi na PPV tam rozgrywane. W Compuware Sports Arena zaś może się zmieścić ok.3800 osób (ze stojącymy ok.4500).. a na BFG przyszło ok. 3500 osób czyli prawie komplet (TNA naciągało to do "kompletu').. czyli tych fanów było ok. 4x więcej niż na Impactach. Hmm czy fani nie byly głośni.. Hmm mi się wydaje że byli tylko TNA dało dupy z dźwiękiem.. (co było wydać głownie przy starciu Joe vs Angle)..

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Urządzenie:  Android

Jupiter co na Lesnera w TNA nie ma takiej mozliwosci przez kontrakt z WWE wiec mozna zapomniec.

Lil Abyss - Sting powiedzial ze bedzie promowal mlodych ale juz minelo 11,5 miesiecy i kogo On wypromowal?? NIKOGO. Raczej jak bedzie mial wypromowac to wypromuje Christiana ktory jest kreowany na max duzego heel'a.

DDP walka Kurta z Joe bedzie pewnie no contest bo ktos sie w to wszystko wmiesza ;) (tylko nie Russo !! )

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Sting powiedzial ze bedzie promowal mlodych ale juz minelo 11,5 miesiecy i kogo On wypromowal?? NIKOGO. Raczej jak bedzie mial wypromowac to wypromuje Christiana ktory jest kreowany na max duzego heel'a.

przeciez oto mi chodzi :P

A to juz w ta niedziele i nieukrywam ze czekam juz na czwartkowy Prime Time Special iMPACT! :D

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

Jesli o to Ci chodzilo trza bylo ta napisac :P a nie ze zgaduje :) dobra trza czekac do niedzieli :D

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

według mnie to powinni dać Stinngowi potrzymać pas przynajmniej do stycznia...na pewno walka Stinga z Abyssem by była bardzo dobra a także moze w przyszłosci jakiś feud Stinga z Angle'm....

A co do walki Angle vs Joe to w sumie chyba za wcześnie na tą walke...mogli poczzekać jeszcze do następnego PPV..przecież po Genesis będą 3 impacty i kolejne PPV..w tym czasie by podgrzali feud i mogło by być ciekawie

30647399048b9a5c265ace.jpg

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Szczerze mówiąc, mam co do Genesis bardzo mieszane uczucia. Wiele walk odbyło się bez żadnego podłoża storyline'owego, bądź po śmiesznych feudach (via Styles vs Christian). W opinii na temat gali skoncentruje się na walkach, które interesowały mnie przed rozpoczęciem gali :)

Sabin vs Daniels - Szczerze mówiąc spodziewałem się, że panowie pokażą nieco więcej w ringu. Owszem, końcówka była świetna, ale oglądając całą walkę można odczuć niedosyt.

Omg. ciesze się, że Sabin w końcu odłączył się od Lynna ( a co za tym idzie Dutta i Lethala ). Moim zdaniem jest on teraz najodpowiedniejszym kandydatem do pushu :)

AJ vs Christian - Walka również nie imponująca, poza naprawde niewieloma ciekawymi spotami, nie działo się nic interesującego. Zaczynają mnie juz denerwować te kolejne zwycięstwa Christiana..Szykuje nam się po raz kolejny feud Styles vs Daniels ( czuje, że wielką rolę odegra w nim Rhyno ) Z jednej strony to dobra nowina, bo ci panowie zawsze tworzyli świetne widowisko, z drugiej strony jednak, odgrzewany kotlet nigdy nie smakuje tak samo..

LAX vs AMW - Najlepsza spośrób trzech walk TT na tej gali. Jakos nie wierzyłem w to, by LAX (brrrrrra!) stracili tytuł. Wygrali, jednak zostali niby zmuszeni do oddania pasa, pod groźbą zwolnienia z kontraktu :)

Czuję, że domniemane pojawienie się w LAX Senshiego będzie miało cos wspólnego z tą sprawą :D

Sting vs Abyss - Oh my God. Te trzy słowa w zasadzie powinny wystarczyć za komentarz, ale wyslile się i napisze coś więcej :P Czy ktokolwiek spodziewałby się, że Sting przyjmie akcję na pineski ?! Ja w życiu! Wielkie brawa dla Steve'a :) Cała walka była o niebo lepsza od Main Eventu B4G. Jest tylko jedna sprawa, czy to był street fight ? :P Jakies dziwne to było, sędzie mógł 10 razy odliczyć count out, zdyskwalifikowac Stinga za chair shoty, a zdyskwalifikował go za uderzenie go. Co najważniejsze, Abyss mistrzem świata! Naprawdę wielka chwila :) Po tylu miesiącach jobbowania w najwazniejszych walkach, wreszcie dostał to co mu się należy !

Joe vs Angle - Miała być walka roku, ale nią nie była :P Walka bardzo dobra, jednak w tym roku widziałem już parę lepszych ( via Sabin vs Senshi z B4G) Obydwaj panowie zaprezentowali swoje mocne strony, jendak wydaje mi się, że mogli zaprezentować jeszcze nieco więcej :) Streak Joe przerwany. Czy to dobrze ? Moim zdaniem nie, troche nierozsądnym jest jobbować kogoś niepokonanego od 17 miesięcy wreslterowi, który w federacji walczy dopiero po raz drugi. Wszyscy oczekują rewanżu, ja sam jestem ciekawy, jak potoczy się ten feud a oliwy do ognia dodało jeszcze zachowanie Kurta po walce :)

Podsumowując gala była dobra, aczkolwiek nie wybitna :) Bywały już w tym toku lepsze PPV ( nawet w WWE, patrz Unforgiven ) jednak z czystym sercem mogę jej wystawić w szkolnej skali 4 / 6 :)

Mi się gala bardzo podobała chociaż uważam,że BFG było lepsze ale to wkońcu największa ich gala.

Opener-Pare dobrych spotów było. Ogólnie walka jak na opener to całkiem dobra.

Sabin vs Daniels - Bardzo dobra walka X division.Lecz Senshi vs Sabin z BFG nie przebili. według mnie dobrze,że wygrał Daniels.Ciekawe czy z Sabina będzie dobry Heel.Czas pokoaże

AJ vs Christian - Walka nudna nie podobała mi się.Christian powinien przestać wygrywać.Wolałbym jakby Daniels i Styles ciągle byli w tag division albo chociaż,żeby się wsperali.Choć ich feud może być dobry[1 ich feud nie widziałem to nie wiem jaki był].

LAX vs AMW -Walka dobra ale nie imponująca.Widziałem lepsze w wykonaniu LAX.Mam nadzieje,że nie zabiorą im jednak tych pasów.

Sting vs Abyss - Już myślałem,że będzie kątra.Wżyciu sie nie spodziwałem,że Sting przyjmie bump na pineski.Walka w porównaniu z Sting vs Jarret z BFG o niebo lepsza.Fajnie,że Abyss zdobył tytuł.Nie podobał mi się tylko sposób Abyss leży na stole i się trzesie i nagle ogłaszają,że wygrał przez DQ bo uderzył sędziego.Mogli to inaczej zakończyć.

Joe vs Angle - Walka była bardzo dobra.Tylko końcówka mi się nie podobała te ciągłe kontrowanie submisionów.Cieszei się,że ANgel wygrał już miałem dosyć passy Joe.Ja Także uważam,że to co zrobił Angel podgrzeje feud.

W skali od 1 do 6 5-\4+

197822366047647ea8324db.jpg

Jak dla mnie tez dobra gala. Nastawiłem sie na DreamMatch, ale nie bede oryginalny, walka bardzo dobra ale mogla byc jeszcze lepsza. Rewanż powinien wygrac Joe i w ten sposob zakonczyc feud. Dla mnie tez troche dziwne jest podkładanie czysto niepokonanego wrestlera od 1,5 roku wrestlerowi "nowemu" w federacji.

Chociaz z drugiej strony trzeba przyznac ze pojawienie się Kurta w TNA bylo wielkim wydarzeniem dla tej federacji, Angle'owi nie trzeba było robic dodatkowej reklamy w postaci kolejnych walk.

Tez nei spodziewalem sie Stinga w pinezkach...Myslalem ze straci pas na nastepnej gali.

A Abyss?? Powoli powoli i dotarł na szczyt...Ciekawe jak dlugo sie na nim utrzyma...

Zaczyna sie dziac coraz lepiej w TNA

• Reputacja:   1

Właśnie skończyłem oglądać Genesis (długo to trwało, bo równolegle dyskutowałem na forum :D) i podobnie jak Wy uważam, że było dobre. Zgodnie z przewidywaniami VKM zashootowali w kierunku WWE. O tym, co na ten temat myślę napiszę we właściwym temacie ;). Jako, że zbieram się do spania ograniczę swoją wypowiedź do kilku spraw ;). Zdenerwowało mnie zwycięstwo Christiana, ale już o tym zapomniałem, bo szykuje się ciekawy feud Stylesa z Danielsem. Może nie tyle intryguje mnie feud, co rola, którą odegra w nim Rhyno ;).

Dalej, Sting dostaje ode mnie pozytywa za akcję na pinezki. Walka była niezła, a na pewno lepsza od main eventu Bound for Glory. Abyss nareszcie z pasem. Czekałem na to od dawna, ale nie wiem czy to był odpowiedni moment, ponieważ na iMPACT! przegrał z Anglem, a teraz zmasakrował go Sting ;). Okaże się co z tego wyjdzie.

Angle przerwał winning streak Samoa Joe'a i to najlepiej świadczy o jego pozycji. W TNA traktują go inaczej niż w WWE. Zrobili z niego Boga, nawet theme zmienili (a przecież TNA lubuje się w podróbkach produktów WWE i innych ;)) żeby ktoś przypadkiem nie skandował "you suck" ;). Trochę smuci przegrana Samoańczyka, mogli z tego zrobić no contest. Zresztą uważam, że do tej walki doszło o dużo za wcześnie. No cóż, pozostaje nam czekać na rewanż, który pewnie się odbędzie i liczyć, że tym razem wygra Samoa Joe ;). W innym wypadku cały push, który otrzymał pójdzie się je... współżyć seksualnie :D.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Gala b.dobra i niezle wyniki

Kazarian, Maverick Matt & Johnny Devine vs. Voodoo Kin Mafia

srednia walka,jak na opener to dobrze

Sonjay Dutt & Jay Lethal vs. The Naturals

dobra walka,jednak Dutt od poczatku w TNA traktowany jest slabo,ten zawodnik jest za dobry na to.

Chris Sabin vs. " The Fallen Angel " Christopher Daniels ©

srednia walka im wyszla. Cieszy wynik bo Sabina nie trawie ale znow konflikt Aj Styles -Daniels eee

Austin Starr & Alex Shelley vs. Ron " The Truth " Killings & Lance Hoyt

kolejna dobra walka Tag-Team na tej gali

AJ Styles vs. Christian Cage

nie wiem czemu Christian ma taki pusch wielki w TNA. Pokazac innym z WWE gdzie warto pojsc? Bo chyba nie widze innych przykladow. Walka srednia ze wzgledu na Cagea a myslalem ze po jego dobrej walce z Rhino cos sie zmieni.

America`s Most Wanted w/ Gail Kim vs. LAX © w/ Konnan

niezla walka ale koncowka z bidonem-tragedia. Nie tak powinna byc zakonczona ta walka.

Abyss w/ James Mitchell vs. Sting ©

No tu bylo pelne zaskoczenie,szkoda tylko ze robia ze Stinga jakiegos HERO. Tu wstaje jakby nigdy nic po pinezkach,niszczy Abyssa jakby ten byl 2razy mniejszy. Cieszy jednak ze Sting oddaje pas zawodnikowi ktory juz dawno na to zaslugiwal. Brawo. Abyss wrescie champem.

Samoa Joe vs. Kurt Angle

niezawiodlem sie na tej walce. Byla najlepsza na gali. I wrescie Samoa przegral z czego sie bardzo ciesze w rewanzu tez niech wygra Kurt.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif