Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   621
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Dynamite 1:

Dynamite 2:

Spoiler

AEW Dynamite (10/4)

AEW International Championship: Rey Fenix (c) vs. Nick Jackson

Adam Copeland to speak

AEW Dynamite (10/10)

Adam Copeland vs. Luchasaurus

AEW Women's Championship: Saraya (c) vs. Hikaru Shida 

Tutaj się pojawi/Tam zawalczy wychodzi na to, że będzie się pojawiał częściej niż w WWE.

O Saraya będzie bronić tytułu, tak jakby nie można zestawić tego na PPV. Powinna wyjść spoko walka zawodniczkę Shida pamiętam z walki z Hayter, jak swego czasu nadrabiałem sporo jej walk, i to była chyba najlepsza walka, jaką zobaczyłem w AEW.  Będzie oglądane.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-618893

• Reputacja:   211

W dniu 2.10.2023 o 15:44, KyRenLo napisał(a):

AEW Dynamite (10/4)

AEW International Championship: Rey Fenix (c) vs. Nick Jackson

Adam Copeland to speak

Na dzisiejszą galę reklamowana jest też walka Kenny Omega & Chris Jericho vs Sammy Guevara & Konosuke Takeshita. Szykuje się miodne show z okazji 4 rocznicy Dynamite. 

Ciekawe co powie Edge i czy dojdzie do konfrontacji na majku z Christianem. Jakby nie było, Adam niestety nigdy nie miał ojca i jego najlepszy przyjaciel chyba tylko na to czeka, aby mu o tym przypomnieć... xD

Edytowane przez DarthVader
  • Haha 2
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-618938

• Reputacja:   499

59 minut temu, DarthVader napisał(a):

Ciekawe co powie Edge i czy dojdzie do konfrontacji na majku z Christianem. Jakby nie było, Adam niestety nigdy nie miał ojca i jego najlepszy przyjaciel chyba tylko na to czeka, aby mu o tym przypomnieć... xD

Ta tam czekam na młodego Benoita i speech Christiana o jego ojcu :D 

• Lubię to 1
  • Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-618939

• Reputacja:   580

Copeland na Dynamite:

Cytat

My wife's grandparents couldn't speak english, they're polish, but guess what? They loved Sting!

Takiego akcentu się nie spodziewałem... ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-618945

• Reputacja:   586
  • Urządzenie:  Android

54 minuty temu, IIL napisał(a):
Cytat

My wife's grandparents couldn't speak english, they're polish, but guess what? They loved Sting!

Szkoda tylko, że Beth nie powiedziała mężowi, że im chodziło o innego Stinga:twisted:

• Haha 2
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-618946

• Reputacja:   292

Christian co za złoto! Jak WWE mogło zmarnować tak zajebistego Heela jakby mu dali więcej swobody to byłby na takim samym poziomie co Adam! :D Christian 50 letni chłop jest jednym z najlepszych heelów w AEW nie mogę się doczekać walki Edge vs Christian na Full Gear :D Do tego Jay White idzie po pas! No Khan na sam koniec roku nas rozpieszcza :D

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-618950

• Reputacja:   151

Miło było znów zobaczyć Jericho i Copelanda razem na jednym ekranie, az się przypomniał vibe mojej pierwszej Wrestlemanii na której się zreszta zmierzyli. Czy tylko mnie się wydaje czy powrót Wardlowa odbił się bez większego echa? W sensie jest on dla mnie jednym z tych zawodników którzy jak są, to nic wielkiego z nich nie wynika, ale jak ich nie ma, to odczuwa się ich brak. 

W sumie to się zdziwiłem bo gdzieś czytałem plotki ze WWE robi podchody pod Wardlowa. Jeśli chodzi o Acclaimed w ostatnim czasie to szanuje Gunna i tak dalej, bo faktycznie w dywizji trójek nie ma na ten moment wiarygodnego zagrożenia, ale jeśli chodzi o Castera i Bowensa to zrobili chyba krok w tył. Jeśli popatrzymy sobie na nich dla przykładu jak to wyglądało rok temu, to chyba chętniej sami by się cofnęli do tamtego czasu. Wydaje mi się ze feud z prawdziwego zdarzenia przywróciłby ich na tamte tory. 

Ładnie się zaczyna podbudowa na FG, White vs MJF to coś co od dawna chciałem zobaczyć. 

Samo dołączenie Hobbsa do Callisa jest świetnym pomysłem o ile nie będzie gościem do zbierania porażek w walkach wieloosobowych. Team Taz to chyba najlepszego co go w AEW mogło spotkać - obym się mylił.

Teasing przez Copelanda powrotu Teamu z Christianem otworzyłby wiele możliwości. Walki z Bucksami, FTR. Choć ja chyba najchętniej bym zobaczył walkę w TLC Matchu, przeciwko Hardyzom i jakby się udało zakontraktować choćby na jeden występom to Dudleyom. Klasyków niby się nie rusza, ale podejście AEW do dywizji TT i ich wielodruzynowych walk pozwala mi wierzyć ze byłoby to coś niesamowitego. Jedna rzecz jest jasna - jeszcze długo nie zobaczymy E&C - a czas ucieka.

Niemniej jednak nadal będzie ciekawie zobaczyć Copelanda w wielu walkach które nigdy się nie wydarzyły. Omega, Moxley, Cassidy, White i wiele innych. Zapewne postawią na feud z Christianem, choć chyba za szybko na ich walkę singlową. Edge z pasem TNT źle by nie wyglądał ale wychodzę z założenia ze skoro dano ten pas Punkowi, to czemu Copeland nie mógłby tez zostać mistrzem AEW? Nie umknelo mi tez nawiązanie do Judgement Day, swoją droga było widać ze ruszyło to Adama. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-618952

• Reputacja:   151

Hardy przypinający Garcie (co prawda na Rampage które chyba nikogo tu nie obchodzi prócz mnie xD) to coś czego się w 2023 roku bym nie spodziewał, swoją droga ich dance-off zwalił mnie z nóg xD Przywroccie Hagerowi kapelusz ciule

Johnny TV nie jest może luchadorem, ale idealnie wpasował się w styl Lucha Libre i jest chyba najlepszym przykładem kogos spoza Meksyku, Portoryka itp. kto w stylu LL wypada najlepiej. Zwycięzca Komander ma iść po pas ROH, szkoda ze nie postawiono na JoMo czy nawet na Dorado bo ich chętniej bym widział w walce z Eddiem.

I w zasadzie to tyle z interesujących dla mnie rzeczy jeśli chodzi o ten odcinek Rampage, w ogóle odcinki tej tygodniówki ostatnio wyglądają żeby tylko odbębnić i elo, pora na csa. Nie rozumiem sensu istnienia Rampage, kiedy mamy Collision. MOTN to zdecydowanie F4W, Komander vs Eddie o pas ROH na horyzoncie

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-618983

• Reputacja:   621

Toni Storm:

122306_f8a_nodaaaidbpc_1696874564.jpeg&o

MJF:

122307_f8bdpcpweaanale_1696875400.jpeg&o

AEW Dynamite (10/10)

AEW International Championship: Rey Fenix (c) vs. Jon Moxley

#1 Contender To The TNT Championship: Bryan Danielson vs. Swerve Strickland

AEW Women's World Championship: Saraya (c) vs. Hikaru Shida

Adam Copeland vs. Luchasaurus

Adam Page vs. Jay White

Powerhouse Hobbs vs. Chris Jericho

Christian Cage to respond to Adam Copeland

Toni Storm is ready for her close-up

MJF to appear

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-619031

Ostatnie Dynamite wyszło przyzwoicie dużo się tutaj rozpisywać nie będę.

• Edge wygrał swoją pierwszą walkę i widać że w ringu dał z siebie ile mógł, nie martwię się o jego karierę w AEW bo wiem że dał nam na prawdę sporo dobrych walk, jego rywalizacja z Cage'm to będzie coś świetnego, poza tym ładny brawl na sam koniec, czułem się jakby oglądał RAW is WAR za czasów ery attitude. 
  • Hikaru Shida zaś z pasem? chyba mają zamiar nabić jej statystkę bo na chwilę obecną to ona chyba zdobyła najwięcej razy ten pas, bo nie przypominam sobie żeby ktoś ten tytuł trzymał 3 razy... Co jak co mam nadzieje że mistrzostwo wróci do Toni Storm ona robi teraz wspaniałą robotę ze swoim nowym gmmickiem, więc pas przy jej boku byłby czymś fajnym. 
  • Jay White ciśnie z Page'm i dobrze, lubię Adama ale jego wieczne zywcięstwa mnie po prostu irytowały i cieszę się że stawiają na White'a bardzo bym chciał aby kiedyś on śmigał właśnie z głównym mistrzostwem AEW, jest świetnym kompletnym heelem. 
  • Rey Fenix traci pas na rzecz Orange'a, to dobrze moim zdaniem pomrańczowy jest teraz na zajebistej pozycji i szkoda byłoby go trzymać z dala, niby Fenix i tak miał jakąś kontuzję więc długo tego mistrzostwa i tak by nie potrzymał, ale i tak mam wrażenie że Mox upomni się o mistrzostwo prędzej czy później. 
  • Bryan i Strickland dali bardzo dobre widowisko, cieszę się że stawiają w jakiś sposób na Stricklanda gość jest dobry i dobrze się go po prostu ogląda, teraz Bryan leci po pas TNT też dobrze na bank go nie wygra ale walka z Cage'm powinna być dobra, za pewnie będzie tutaj interwencja Edge'a.

Podsumowując NXT mocno wydymało Dynamite, ale cóż trzeba porażkę przyjąć na klatę ale z tego co widzę właśnie Khan nie potrafi tego zaakceptować co widać na twitterze i masę negatywnych postów i fani również go tam jadą jak się da... To jest zły znak który może zaszkodzić całemu AEW jeśli Khan nie zmieni swojego podejścia... Zaraz się okaże że Punk miał trochę racji że na backstage'u AEW panuje chaos i samowolka a Khan nie potrafi być prezesem...  

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-619119

• Reputacja:   586
  • Urządzenie:  Android

3 godziny temu, Grins napisał(a):

Khan nie potrafi tego zaakceptować co widać na twitterze i masę negatywnych postów i fani również go tam jadą jak się da...

Khan to powinien na jakiś czas dać sobie spokój z x, bo gość coraz bardziej się kompromituje. Nie dziwię się, że coraz więcej osób ma podobne zdanie, bo gościa ostatnio nie da się lubić....

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-619121

3 godziny temu, MattDevitto napisał(a):

Khan to powinien na jakiś czas dać sobie spokój z x, bo gość coraz bardziej się kompromituje. Nie dziwię się, że coraz więcej osób ma podobne zdanie, bo gościa ostatnio nie da się lubić....

Też uważam że jest irytujący, facet po prostu za dużo gada a to będzie szkodzić firmie a tego raczej żaden fan wrestlingu i AEW nie chce, Booker T dobrze mu odpowiedział że ma się zająć własną firmą a nie patrzę się na WWE, niech dba o swoją federację a resztę niech ma w dupie. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-619127

Dynamite: Title Tuesday 11/10/23

Bryan Danielson -vs- Shane Strickland - To zdaje się był ich pierwszy meeting ever, ale wyglądało to tak, jakby pracowali ze sobą co tydzień. Dużo ciekawych akcji i rezultat podbudowujący story Swerve/Hangman. Danielson/Cage na Collision zapowiada się ciekawie. 

Chris Jericho -vs- Will Hobbs - O takiego Powerhouse'a nic nie robiłem! To już kolejna próba z wypozycjonowaniem Hobbsa i oby tym razem się udało, bo gościu ma talent. Dominacja Willa przypomniała nieco Lesnar/Cena z SSlam 2014. Jericho był dosyć konkretnie zdominowany i mogli nie dawać mu odbić pod koniec w decydującym momencie. Pozytyw. 

AEW International Ttle: Rey Fenix (c) -vs- Orange Cassidy - Dużo o tej walce nie można napisać, ponieważ trwała bardzo krótko. Cassidy znów mistrzem i bardzo dobrze. Od czasu gdy odebrano mu pas na All Out na następnych mistrzach zaczęła ciążyć jakby klątwa i zarówno Mox jak i Fenix (który w ogóle nie miał tego wygrać) sypali się fizycznie w ostatnich tygodniach. 

Wardlow -vs- Matt Sydal - Kolejny squash Wardlowa. Fajnie go widzieć ponownie, ale z drugiej strony kolejny już restart jego postaci wygląda co najmniej miernie. Na początku 2022 był jedną z najbardziej popularnych postaci na antenach AEW. Trzeba mieć naprawdę talent, by spierdolić jego karierę na tyle, by znów zaczynać od zera... 

Jay White -vs- Hangman Page - Świetna walka i dobre zakończenie, które pięknie domyka interwencję Hangmana w walce Swerve'a z Danielsonem. Mecz opierał się na Hangmanie sprzedającym swoją nogę po tym po tym, jak Jay White przekręcił go dragon screwem. Hangman umie w selling i jak zwykle był bardzo przekonujący. 

Bullet Club Gold / MJF segment - WTF. Uwielbiam zarówno Maxwella jak i BGC, ale nigdy nie podobały mi się feudy o pasy mistrzowskie oparte na zasadzie "kradnę pas i dopiero jeżeli mnie pokonasz na ppv, to możesz go odebrać". MJF wygląda jak totalna cipa stojąc na rampie i nie próbując chociaż odebrać swojego pasa siłą. W ogóle to do mnie nie przemawia, a byłem początkowo podekscytowany rywalizacją Switchblade'a i MJFa... 

Toni Storm segment - Panna Storm w obecnym gimmicku jest boska i pysznie się ją ogląda. :faja:

AEW Women's Title: Saraya (c) -vs- Hikaru Shida - Wypadło nawet nieźle jak na dosyć zardzewiałe możliwości Paige. Shida jako 3x mistrzyni cieszy. 

Christian Cage segment - Ojciec roku jak zwykle na plus. ;]

Adam Copeland -vs- Luchasaurus - Podobało mi się. Dawno nie oglądałem Edge'a w akcji, także ciężko mi tutaj porównywać jego występ z tym, co robił wcześniej w WWE, ale wyglądał przyzwoicie w swoim debiucie. Coraz ciekawiej prezentuje się również Luchasaurus. Zajebisty patent z tym spearem poza ringiem. Good stuff. 

Wypadło nie najgorzej, ale muszę przyznać, że format Dynamite robi się nieco nurzący. Przydałoby się trochę zmian w prezentacji i ciężko patrzeć się na to jak MJF rozdrabnia się na drobne... 

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-619151

Sting ma dzisiaj coś ważnego do powiedzenia i jak zwykle w takich sytuacjach internet zaczął się trząść ze względu na rzekome ogłoszenie przejścia na emeryturę:

Obstawiam, że raczej nic większego tutaj nie będzie. Z AEW po prostu zeszło powietrze jak z balona po gali na Wembley i próbują zbudować hype na czym się da... I wolałbym się nie mylić, bo Stinger w obecnej formie nadal sprawuje się dobrze w ringu i w wieloosobowych tagach daje radę. ;) 

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-619181

• Reputacja:   254

Może tak jak Bryan powie że został mu ostatni rok kariery. Albo będzie chciał ogłosić koniec ale ktoś go zaatakuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/61/#findComment-619183